رقابت هنر و صنعت؛ هنر فرانسوی در برابر صنعت آلمانی

مقایسه دی اس ۹ و ب ام و سری ۵
مقایسه دی اس ۹ و ب ام و سری ۵

هرچه قدر فرانسوی‌ها در ساخت هاچ بک‌های کامپکت و ساب‌کامپکت مهارت و توانایی دارند به همان نسبت می‌توان آن‌ها را از ناکامان سگمنت سدان‌های لوکس و تشریفاتی دانست. در مقابل، آلمانی‌ها را باید یکه‌تاز عرصه سدان‌های فول سایز و فوق لوکس نامید، زیرا به همان نسبتی که خودروهایی مانند پژو ۶۰۴، ۶۰۷ و سیتروئن C6 با شکست در فروش مواجه شدند، در طرف دیگر، سری ۵ و ۷ ب ام و و همچنین کلاس‌های مختلف مرسدس از دیرباز سکان‌دار این سگمنت بوده و هستند.

مدیران 777 مدیران 777

با این مقدمه کوتاه به سراغ رویارویی پرچم‌دار و امید تازه گروه PSA در کلاس سدان‌های سایز متوسط لوکس یعنی دی اس ۹ در مقابل رقیبی کهنه‌کار و نام‌آور یعنی ب ام و سری ۵ می‌رویم تا ببینیم این اثر هنری فرانسوی این بار چه در چنته دارد و چه‌قدر می‌تواند حریف مناسبی برای هم‌آوردان آلمانی خود باشد.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

طراحی ظاهری دی اس ۹ و ب ام و سری ۵

در بخش طراحی ظاهری کار را با فرانسوی تازه وارد، دی اس ۹، آغاز می‌کنیم. دی اس ۹ در واقع بر روی همان پلت فرم پژو ۵۰۸ بنا شده است و در جای‌جای بدنه می‌توان رد و اثر پژو ۵۰۸ مدل لانگ را دید. در نمای جلو، امضای برند دی اس یعنی جلوپنجره شش‌ضلعی با لبه‌های کروم‌کاری شده بسیار زیبا و چراغ‌هایی که از دو طرف به جلوپنجره چسبیده‌اند نمایان است ضمن این که، از زیبایی‌ها و ظرافت‌های طراحی این بخش می‌توان به کروم‌کاری زیر چراغ‌ها، گرافیک داخلی بی‌نظیر و الماس نشان چراغ‌ها و همچنین چراغ‌های روز عمودی این خودرو، که طراح با ایجاد یک شکست حساب‌شده در طول آن به نوعی لوگوی DS را تداعی کرده است، اشاره نمود. کاپوت عضلانی خودرو و یک نوار کرومی در مرکز آن، که به نشان E-Tense ختم می‌شود (نمایانگر هیبریدی بودن نمونه مورد بررسی)، تکمیل‌کننده این بخش است و باید اذعان داشت که نمای جلوی دی اس ۹ هر آن‌چه را از طراحی یک سدان لوکس انتظطار می‌رود برای بیننده به ارمغان می‌آورد.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام، آیگپ و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.

به سراغ نمای جلو سری ۵ فیس لیفت می‌رویم؛ جلوپنجره دوقلوی این خودرو هرچند رشد ابعادی داشته اما جای شکرش باقی‌ست که مانند سری ۳ و ۴ جدید، غول آسا نشده و هنوز قابل تحمل است. چراغ ها با اخم همیشگی و ابروهای آبی‌رنگ که نشانگر هیبریدی بودن این مدل است، از دو طرف به جلوپنجره چسبیده اند و نمای زیبایی را به ارمغان آورده اند. سپر نیز با ورودی‌های هوای غول‌آسا کاملاً اسپرت جلوه می‌کند و نمایی درنده و هیجان‌انگیز به خودرو بخشیده است. در کل، باید گفت هرچه‌قدر دی اس در نمای جلو سعی داشته تا لوکس جلوه نماید به همان نسبت ب ام و اسپرت‌تر و جوان پسندتر است.

مقایسه دی اس ۹ و ب ام و سری ۵
مقایسه دی اس ۹ و ب ام و سری ۵

به‌سراغ نمای کناری دو خودرو می‌رویم. در این نما شاهد پختگی بیش‌تر طرح ب ام و هستیم و خطوط شارپ و ساده این خودرو ماندگارتر جلوه می‌کنند. شاید بتوان گفت تأکید بیش از اندازه دی اس برای استفاده از کروم، برای لوکس نشان دادن خودرو، قدری بیننده را دل‌زده می‌کند و به ماندگاری طرح لطمه زده است. البته در این بین، باید اذعان داشت که دستگیره‌های کناری دی اس، که در نسل جدید اس کلاس نیز قابل مشاهده است، به واقع، در یک کلاس بالاتر از سگمنت خودرو بوده و بسیار چشمگیر و جذاب است. در این نما رینگ‌های دی اس نیز زیباتر و پرکار‌تر از ب ام و بوده و درست مانند ذات این برند، به یک اثر هنری شبیه هستند.

در نمای عقب، چراغ‌های دی اس، که بی‌شباهت به محصولات جدید مرسدس بنز نیز نیستند، به علت باریک بودن و گرافیک داخلی خیره‌کننده، قدری از چراغ‌های درشت ب ام و لوکس تر جلوه می‌کنند. دی اس در نمای عقب حالت کوپه‌ای به خود گرفته است و ارتفاع درِ صندوق کوتاه بوده و جانمایی پلاک بر روی سپر این خودرو صورت گرفته است. حال آن که، درِ صندوق ب ام و کاملاً عضلانی است و به طور کل، نمای عقب ب ام و درست و دقیق استانداردهای یک سدان خانوادگی را داراست. همچنین از نکات جالب توجه در طراحی نمای عقب دی اس می‌توان به راهنماهای این خودرو در دو طرف شیشه عقب اشاره کرد که به طور بسیار نوستالژیکی تداعی‌کننده دی اس ۲۱ افسانه‌ای هستند.

مقایسه دی اس ۹ و ب ام و سری ۵
مقایسه دی اس ۹ و ب ام و سری ۵

در پایان و بیش از گام نهادن به کابین دو خودرو باید اذعان داشت که هرچند طراحی امری سلیقه‌ای‌ست، اما دی اس را در این زمینه می‌توان لوکس‌تر و مدرن تر از سری پنج و رقیبی کاملاً درخور و قابل احترام برای این خودرو دانست.

طراحی کابین دی اس ۹ و ب ام و سری ۵

با نگاه کردن به کابین دو خودرو بی‌تردید باید گفت که دی اس یک اثر هنری تمام عیار و لوکس است که همه عناصر زیبایی‌شناختی و تجمل‌گرایی در آن مو‌به‌مو رعایت شده است. متریال داخلی دی اس بسیار مرغوب است و جای هیچ‌گونه گله و شکایتی را در مقابل مبلغ پرداختی باقی‌ نمی‌گذارد.

فرمان خودرو با طراحی خاصش، ساعت آنالوگ و بسیار شیک BRM در مرکز داشبورد، دوخت‌های دست‌دوز در سرتاسر کابین، کلیدهای کنترلی با شکل و شمایلی مانند الماس‌های تراش‌خورده در دوطرف دسته دنده خلبانی، تزیینات کابین با نگین‌های سوارووسکی و… همه و همه عواملی هستند که باعث می‌شوند کابین این خودرو نسبت به سری پنج جذاب‌تر و لوکس‌تر جلوه کند. تقریباً می‌توان گفت که در کابین ب ام و هر چند شاهد کیفیت بسیار خوب و طراحی پخته هستیم، اما به هیچ عنوان در حد و اندازه‌های دی اس لوکس نیست و باز هم مانند رخ ظاهری خودرو، بیش از آن که لوکس باشد، اسپرت و راننده‌محور است.

تجهیزات رفاهی و ایمنی

در بحث تجهیزات ایمنی و رفاهی، هر دو خودرو با دستان پر و فهرست کاملی از آپشن‌ها در میدان رقابت حضور یافته اند، اما از امکانات ویژه دی اس می‌توان به سیستم خودران سطح ۲، سیستم تعلیق اکتیو اسکن، پایش سطح هوشیاری راننده، سیستم پایش علائم رانندگی در جاده و سیستم پیشگیری از تصادف و… اشاره نمود.

قوای فنی دی اس ۹ و ب ام و سری ۵

دی اس ۹ با تریم E-Tense در ابتدایی ترین گونه به یک موتور ۱٫۶ لیتری توربوشارژ مجهز است که به همراه یک موتور برقی، ۲۲۵ اسب بخار قدرت تولید می کند. این خودرو تنها با استفاده از شارژ باتری قادر است ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر مسیر را پیمایش کند. همچنین دی اس ۹ در دو نوع دیگر نیز عرضه می‌گردد که مدل اول با قدرت ترکیبی ۲۵۰ اسب بخار و تک‌دیفرانسیل جلو عرضه می‌شود و مدل دوم که پرچم‌دار این سدان محسوب می‌گردد، ۳۶۰ اسب بخار قدرت و ۵۲۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند و به‌عنوان گزینه چهار چرخ محرک این سدان لوکس به حساب می آید. تمام این مدل‌ها با یک گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک به مشتری عرضه می‌گردند.

در طرف مقابل اما ب ام و سری ۵ با کد ۵۳۰e دارای یک پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ به همراه یک موتور الکتریکی‌ست. پیشرانه ۲ لیتری این خودرو قادر به تولید ۱۸۴ اسب بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتن‌متر گشتاور است که در ترکیب با موتور الکتریکی ۱۰۹ اسبی، نیروی تولیدی ترکیبی این مجموعه به ۲۹۲ اسب بخار و گشتاور تولیدی نیز به ۴۲۰ نیوتن‌متر می‌رسد. انتقال قدرت در این خودرو نیز مانند رقیب فرانسوی برعهده یک جعبه‌دنده ۸ سرعته اتوماتیک است که نیروی تولیدی را به هر چهار چرخ منتقل می‌کند.

سخن پایانی

در پایان باید گفت که خودروهای فرانسوی، به‌خصوص مجموعه PSA، این روزها حسابی سروصدا به‌پا کرده‌اند و در اکثر سگمنت‌ها برای رقبا زنگ خطر را به صدا درآورده اند. سدان مجلل دی اس ۹ نیز همچون یک اثر هنری برجسته و نشئت گرفته از هنر و احساس فرانسوی‌ها، از این قاعده مستثنا نیست و قطعاً رقیبی قابل احترام برای رقبای نام‌دار خود مانند مرسدس E-class ، ب ام و سری ۵، آئودی A6 و نیز ولوو S60 و… محسوب می‌گردد هرچند که برای فائق آمدن بر پیشینه و اعتبار رقبای آلمانی، قطعاً راه دور و درازی را در پیش دارد. قیمت سدان فرانسوی این تست از ۴۷.۷۰۰ یورو برای مدل پایه شروع می‌شود و تا ۶۸.۴۰۰ یورو برای نمونه‌ نهایی ادامه می‌یابد. برچسب قیمت ب ام و سری ۵ هیبریدی نیز مانند دی اس ۹ با پایه ۴۷.۷۰۰ یورو آغاز شده و در کامل‌ترین نمونه به ۷۸.۵۰۰ یورو می‌رسد که حدود ۱۰ هزار یورو از دی اس ۹ بیش‌تر است.

رضا صفرآبادی فراهانی

پایگاه خبری اسب بخار

۲.۵ امتیاز از ۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.