چانگان CS35، یک چینی خوب یا بد؟

چانگان CS35، یک چینی خوب یا بد؟
“چانگان موتورز” شرکت خودروساز چین است که تأسیس آن به سال ۱۸۶۲ باز می گردد! شاید در ذهن هیچ کس نگنجد که برندی همچون چانگان تا این حد با سابقه و قدیمی باشد. دفتر مرکزی چانگان در منطقه چانگ کینگ چین نزدیک به شهر شانگهای واقع شده است. چانگان نماینده رسمی کمپانی “فورد” آمریکا در چین است و این برند از مهم ترین جوینت ونچرهای آسیایی فورد به حساب می آید.

مدیران 777 مدیران 777


پیش از این، شما مخاطبان اسب بخار می توانید ویدیوی تست و بررسی چانگان CS35 را با کلیک بر روی لینک تماشا نمایید.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

بیش تر محصولات چانگان در بخش طراحی ظاهری و فنی، وابستگی بسیاری به محصولات فورد دارند. چانگان افزون بر شانگهای، دو دفتر طراحی در تورین ایتالیا و میشیگان ایالات متحده آمریکا نیز تأسیس کرده است. این شرکت در میان چهار خودروساز بزرگ چین قرار دارد و محصولات آن فروش بالایی در چین و بازارهای صادراتی دارند. چانگان در سال ۹۴ با “سایپا” همکاری کرد. سایپا که افزون بر چانگان، همزمان به سراغ زوتی و برلیانس هم رفته بود، قصد داشت با در انحصار داشتن عرضه محصولات این سه برند چینی، بخش قابل توجه ای از بازار خودروهای متوسط ایران را به خود اختصاص دهد. “پارس خودرو” تولید انبوه محصولات برلیانس را بر عهده گرفت، زوتی به کارخانه بُن رو – سایپا رفت و چانگان هم به سایپای کاشان رسید.
از میان این سه شریک جدید سایپا، گویی برلیانس بیش از آن دو مورد توجه سایپایی ها قرار داشت! تیراژ بالای تولید و تبلیغات فراوان، بخت را با برلیانس همراه کرد تا به یکی از پر فروش ترین خودروهای چینی بازار تبدیل شود. از آن سو، غفلت سایپا از محصول مناسبی همچون Z300 یا همان آریو، یک باخت سنگین به نام زوتی در ایران به ثبت رساند. چانگان نیز در دو مدل CS35 و ایدو، در سال ۹۴ در تعدادی محدود به صورت وارداتی عرضه شد. سپس در سال ۹۵، کراس اوور CS35 روی خط تولید سایپا کاشان قرار گرفت. هر چند CS35های مونتاژی با استقبال خوبی از سوی بازار مواجه شدند، اما تعلل سایپا در افزایش تنوع محصولات چانگان، فرصت توسعه را از این برند با کیفیت چینی در ایران سلب کرد. با این که سایپا بارها مدل های دیگر چانگان از جمله CS75، CS85، CS95، بنی، ایدو الکتریکی و … را با خود به نمایشگاه های خودرو آورد، اما پای هیچ کدام از آن ها به کارخانه کاشان باز نشد. توقف عرضه سدان خوش آتیه ایدو نیز، CS35 را به تنها محصول چانگان در ایران تبدیل کرد.

طراحی ظاهری


کراس اوور جمع و جور CS35، از سال ۲۰۱۳ به سبد محصولات چانگان اضافه شده است. این خودرو در کلاس مینی کراس اوورها جای می گیرد که از مهم ترین رقیبان داخلی آن می توان به ام وی ام X22 و جک S3 اشاره کرد. با این وجود CS35 کوچک ترین محصول چانگان نیست! چانگان در سال ۲۰۱۵ محصولی جدید به نام CS15 معرفی کرد که رقیب خودروهایی همچون لیفان X50 و دانگ فنگ H30 کراس است!
با این حال، تناسب طراحی CS35 به گونه ای است که این خودرو را بزرگ تر از آن چه هست، نشان می دهد! درست مانند رنو کپچر و پژو ۲۰۰۸ که از روی تصاویر، بزرگ تر از جثه واقعی خود به نظر می رسند! با این حساب، بسیاری چانگان CS35 را رقیب خودروهای بزرگ تری همچون لیفان X60 یا ام وی ام X33 می دانند. همین بزرگ به نظر رسیدن، نسخه شفا بخش یک خودرو برای موفقیت در بازارهای کراس اوور پسندی همچون ایران است!
چانگان در طراحی CS35 از المان های مشترک با دیگر محصولات اش استفاده کرده است. چراغ های جلو با انحنایی زیاد به سمت گل گیرها کشیده شده اند. بزرگ بودن چراغ ها نسبت به ابعاد بدنه، طراحی چینی خودرو را فریاد می زند! اما از سویی، جلوپنجره نیز با دو خط کرومی و نشان برجسته چانگان با ابعاد چراغ ها هماهنگی دارد. فلاپ مشکی رنگ سرتاسر بدنه دیده می شود و در قسمت سپر جلو با یک دیفیوزر نقره ای رنگ همراه شده است. بالای پروژکتورهای جلو، یک ابرویی همرنگ با تزیینات نقره ای بدنه وجود دارد که وجود آن دلیل خاصی ندارد! در نسخه های مونتاژی CS35، یک جفت چراغ روشنایی روز هم به سپر جلو اضافه شده است که جای تقدیر و البته تعجب دارد!
در نمای کناری بدنه، خطوط روی در و حجم پردازی گل گیرها زیبا و منطقی هستند. نقطه تمایز شخصیت CS35 با رقیب هایش، ادامه یافتن پروفیل پلاستیکی دور پنجره ها تا ستون C است که به نشان آبی رنگ چانگان مزین شده است. نصب ریل های سقفی نیز به سبک طراحی این کلاس از خودروها انجام گرفته است اما یکی دیگر از ویژگی های مثبت طراحی نمای بیرونی CS35، رینگ های بزرگ ۱۷٫۰ اینچی خودرو هستند که به نظر می رسد این بار خلاف همیشه، چینی ها سخاوتمندی به خرج داده اند! حتا همین که تیغ حذف آپشن سایپا هم به رینگ ها برخورد نکرده است، جای شکر دارد!
اما از نمای عقب، قد و قواره واقعی کراس اوور کوچک چانگان نمایان می گردد! طراحی چراغ ها و تمام اجزا در این بخش کامل و زیبا هستند اما نمی توانند همچون نمای جلو، ظاهر یک کراس اوور بزرگ تر را برای CS35 به وجود آورند. به عنوان مثال این موضوع در رنو کپچر هم به خوبی دیده می شود. در مجموع، چانگان CS35 در بحث طراحی و زیبایی، نمره قبولی را دریافت می کند.

طراحی کابین و امکانات


درون کابین CS35، ترکیبی از طراحی های داخلی فورد و خودروهای آسیایی را می توانید مشاهده کنید. بخش عمده ای از داشبورد را پلاستیک مشکی تشکیل می دهد. پلاستیک های نیمه بالایی داشبورد، نرم و نیمه پایینی، خشک است. تزیینات نقره ای و چرم های مشکی صندلی ها و فرمان با دوخت قرمز، فضایی اسپرت و تا حدودی با کیفیت را به وجود آورده اند. اثری از نمایش گر لمسی روی کنسول دیده نمی شود و یک نمایش گر TFT کوچک، اطلاعات سیستم صوتی را در اختیار سرنشینان قرار می دهد. کلیدهای سیستم صوتی خودرو در پایین نمایش گر و با اندکی زاویه قرار گرفته اند که این طرح برای بسیاری از افراد جذابیت خاصی دارد. خروجی برق ۱۲ ولت در چانگان CS35 وجود دارد و در این قسمت افزون بر تعبیه فضای مناسب برای قرار دادن تلفن همراه یا وسایل دیگر، دو دست گیره هم به سبک طراحی کابین سوپر اسپرت ها دیده می شود. فرمان CS35 ساده و خوش دست است و روکش چرمی آن جلوه اسپرتی به کابین داده است. نشان گرهای پشت فرمان از زیباترین بخش های طراحی داخلی چانگان هستند که با نور پردازی آبی آسمانی جلوه زیبایی در تاریکی شب دارند. فضای کابین برای سرنشینان جلو کافی است و ارتفاع زیاد سقف مشکلی برای نشستن افراد بلند قد ایجاد نمی کند. فضای ردیف دوم نیز برای نشستن دو بزرگسال مناسب است اما نشستن سرنشین سوم، اندکی از آسایش دو نفر دیگر می کاهد.
از مهم ترین امکانات رفاهی و ایمنی چانگان CS35 می توان به کیسه های هوای راننده، سرنشین و کناری، سان روف برقی، کروز کنترل، سیستم ضد سرقت، تنظیم شش جهتی دستی صندلی راننده، سنسور پارک عقب، چراغ های هالوژن جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع، مه شکن جلو و عقب، چراغ روز و سنسور نور، زیر آرنجی سرنشینان جلو، تهویه مطبوع دستی، کامپیوتر سفر، آینه های تاشوی برقی، شش بلندگو و کمربندهای ایمنی مجهز به پیش کشنده اشاره کرد. امکانات رفاهی چانگان CS35 در حد نیاز است، تنها نقطه ضعف فهرست آپشن های این خودرو در برابر رقیب ها، فقدان سیستم چند رسانه ای با نمایش گر لمسی و دوربین عقب است که البته این مورد را با هزینه جداگانه به صورت افتر مارکت از بازار می توان تهیه کرد.
خالی از لطف نیست به سیستم فرمان برقی CS35 هم گوشه چشمی داشته باشیم که از بهترین آپشن های این کراس اوور چینی محسوب می شود. سیستم فرمان برقی خلاف سیستم های هیدرولیک رایج، از نیروی موتور برای چرخاندن چرخ ها کمک نمی گیرد. بنابراین افزون بر نرمی بیش تر، راندمان پیشرانه نیز افزایش می یابد و مصرف سوخت خودرو نیز هر چند به میزان اندک، اما در نهایت کم تر می شود.

ویژگی های فنی


چانگان از پیشرانه ۱٫۶ لیتری Blue Core در این کراس اوور کوچک استفاده کرده است. پیشرانه های Blue Core چانگان، قدرت بیش تر و مصرف سوخت کم تری در مقایسه با پیشرانه های قدیمی این کمپانی دارند. این سری پیشرانه ها حاصل همکاری مرکز تحقیقات چانگان و مهندسان فورد هستند. توان ۱۱۳ اسب بخاری (نسخه های اولیه با ۱۲۳ اسب بخار) و گشتاور ۱۶۰ نیوتن متری این پیشرانه برای جا به جایی جثه ۱۲۹۰ کیلوگرمی CS35 کافی به نظر می رسد اما نقطه ضعف چانگان، وجود جعبه دنده قدیمی ۴ دنده است. در واقع اگرچه این جعبه دنده از ساخته های آیسین ژاپن است، اما چانگان می توانست با انتخاب محصولی جدیدتر از آیسین، انتقال قدرت را به شکل بهتری برای CS35 انجام دهد. ضعف جعبه دنده CS35 هنگام شروع حرکت در سر بالایی ها است که به گفته مالکان این خودرو، با پنج سرنشین کامل و صندوق عقب پر، چانگان CS35 به سختی می تواند به بالا رفتن از یک شیب تن دهد! این موضوع برای بسیاری از خانواده های ایرانی که این خودرو را به قصد داشتن کراس اووری اتوماتیک برای سفر به شمال کشور یا بسیاری از مناطق کوهستانی انتخاب می کنند، یک پاشنه آشیل اساسی است.
از سویی فضای بار ۳۳۷ لیتری چانگان CS35، بیش تر در قالب یک هاچ بک شهری کاربرد دارد تا یک کراس اوور! البته ناگفته نماند که با خواباندن صندلی های عقب و برداشتن تاقچه صندوق، فضای بار به ۱۲۵۱ لیتر می رسد. مصرف سوخت ترکیبی چانگان CS35 در شهر و جاده، ۷٫۰ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. نقطه قوت این خودرو، مخزن سوخت ۵۲ لیتری آن است که مراجعه های پی در پی به پمپ بنزین را کم تر می کند. چانگان CS35 از ترمزهای دیسکی در چهار چرخ بهره می برد. سیستم تعلیق خودرو هم در جلو از نوع مک فرسون و در عقب Trailing Arm است.

چانگان CS35 بخریم یا نه؟


CS35 در حال حاضر با مبلغی حدود ۱۶۰ میلیون تومان از بازار قابل خریداری است. چانگان CS35 را در بازار ایران به اختصار، چانگان می شناسند و مشتریان خاص خود را دارد. در واقع چانگان خودرویی بسیار بی حاشیه در بازار است که افزایش قیمت آن نسبت به دیگر خودروها، هیچ گاه در بوق و کرنا نشد. چانگان CS35 چه زمانی که ۷۰ میلیون تومان قیمت داشت، چه اکنون که در بازه ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلیون قرار گرفته است، خودرویی ارزنده در برابر رقم پرداختی به حساب می آید.
این خودرو تمام امکانات لازم را دارد؛ پیشرانه آن کم مصرف و مدرن است و به یک جعبه دنده ژاپنی متصل می شود، ظاهر یک کراس اوور امروزی را دارد و از این نظر، مورد پسند بسیاری از خانواده های ایرانی است. از همه مهم تر، سایپا به عنوان عرضه کننده رسمی این خودرو در کشور شناخته می شود که نام سایپا، خیال بسیاری از مشتریان را از تأمین قطعه های یدکی و خدمات پس از فروش، راحت می کند، حتا اگر در واقعیت این خدمات چندان رضایت بخش نباشند!
از سویی دیگر، جعبه دنده چانگان در شروع حرکت و سربالایی ها، ضعف نسبی از خود نشان می دهد. شتاب خودرو بر پایه گفته های مالکان، چندان مطلوب نیست و CS35 خودرویی کند در ابتدای خرکت به حساب می آید. سیستم چند رسانه ای در این خودرو دیده نمی شود و مالکان خود می توانند دوربین عقب، مانیتور و سیستم تهویه اتوماتیک را به خودرو اضافه کنند. این در حالی است که در رقیبی همچون X22، امکان به اشتراک گذاری فایل های موبایل روی نمایش گر خودرو هم وجود دارد. عدم تمایل چانگان برای ادامه همکاری با سایپا هم که از تحریم صنعت خودروسازی ریشه می گیرد، سرنوشت CS35 را در هاله ای از ابهام قرار می دهد.
چانگان CS35 کراس اووری چینی است که از کیفیت بالاتری نسبت به محصولات جک، چری و لیفان برخوردار است. این خودرو از سوی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، در دوره های مختلف سه و چهار ستاره کیفی دریافت کرده است. در واقع چانگان امتیازی بالاتر از چری آریزو ۵ و برلیانس H330 دریافت کرده است.
با جمع بندی نکته های گفته شده، ویژگی های فنی مناسب، کیفیت قابل قبول، طراحی زیبا و قیمت ۱۶۰ میلیون تومانی کنونی، چانگان CS35 را خودرویی ارزنده برای خرید می دانیم. البته شاید همچون تمام خودروهای امروز بازار، قیمت آن گزاف و غیر منطقی باشد، اما برای مصرف کننده ای که به دنبال خودرویی با ظاهر شاسی بلند و با کیفیت به نسبت بالا است، گزینه ای ایده آل به شمار می رود.


سپهر عظیمی
پایگاه خبری اسب بخار

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.