تجربه رانندگی با بورگوارد BX7

تجربه رانندگی با بورگوارد BX7

پس از توافق برجام و از سرگیری روابط بین‌المللی، شاهد عقد قراردادهای متنوعی در زمینه تولید و واردات خودرو به کشور بودیم. از این رو، شرکت‌های تازه تأسیس ایرانی نیز، که تا پیش از آن سابقه‌ای در زمینه تولید، واردات و ارائه خدمات پس از فروش خودرویی نداشتند، به یک باره متولد شدند و از عقد قرارداد با برندهای خارجی خبر دادند. «کیان موتور وارنا» نیز یکی از همان شرکت‌هایی است که از اوایل سال ۹۶ وارد حوزه خودرو شد و با بهره‌گیری از مدیرانی که پیش از آن در شرکت‌های واردکننده خودرو مشغول به فعالیت بودند، خود را به عنوان نماینده رسمی «بورگوارد» در ایران معرفی کردند.

آریزو 8 آریزو 8

این شرکت در همان سال با برگزاری مراسمی در برج میلاد تهران، دو مدل از محصولات این برند دورگه چینی – آلمانی را به صورت رسمی به بازار معرفی کرد. اما کمی بعد به واسطه بسته شدن سایت «ثبتارش» و ممنوعیت واردات خودرو به کشور، فعالیت‌اش نیز به‌سان سایر شرکت‌های واردکننده محدود شد و فرایند ترخیص خودروهای مانده در گمرک با مشکلات جدی همراه شد.

های بانک های بانک

حتماً ببینید: شتاب بورگوارد BX5

حتماً بخوانید: تجربه رانندگی با بورگوارد BX5؛ دوگانه ای به دنبال جایگاه خود!

کیان موتور وارنا دو مدل “BX7” و “BX5” را برای عرضه به بازار ایران درنظر گرفته بود که ابتدا بورگوارد BX7 توانست راهی بازار شود و پس از آن BX5 با تأخیری چندماهه سرانجام به دست مشتریان رسید. جالب است بدانید که این شرکت در ابتدا قیمت ۲۷۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی را برای مدل BX7 اعلام کرده بود و در زمان تحویل قیمت این مدل به ۲۹۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی افزایش یافت. اما اکنون قیمت این کراس‌اوور دورگه چینی – آلمانی در بازار آزاد به بیش از ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان رسیده است.

تاریخچه بورگوارد

شرکت خودروسازی بورگوارد آلمان با تأسیس در سال ۱۹۱۹، به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های خودروسازی جهان شناخته می‌شود. پیش از جنگ جهانی دوم، این برند یکی از معروف‌ترین محصولات آلمانی شناخته می‌شد اما شروع  این جنگ و همکاری این کارخانه با حزب نازی آلمان سرآغاز خاموشی بورگوارد بود، چرا که طی جنگ جهانی دوم بسیاری از تأسیسات و امکانات این برند توسط متفقین بمباران و در نهایت، نابود شد. پس از اتمام جنگ مسئولان این برند به دلیل همکاری با حزب نازی آلمان مورد اتهام قرار گرفتند و در سال۱۹۶۱ عملاً بورگوارد از صحنه خودروسازی حذف گردید. اما این سرانجام کار نبود و پس از  ۴۷ سال عدم فعالیت، این شرکت مجدداً از سال ۲۰۰۸ با تفکری متفاوت توسط «کریستین بورگوارد»، پسر ارشد بنیان گذار این برند، و سرمایه‌گذاری کمپانی «فوتون» چین احیا شد. اولین محصول تولیدشده بورگوارد پس از احیا، کراس‌اوور BX7 بود که در سال ۲۰۱۵ در نمایشگاه خودروی ژنو به نمایش درآمد. در حال حاضر، خط تولید محصولات این شرکت در کارخانه‌ای در شهر پکن است که به گفته مدیران ارشد بورگوارد، به زودی بزرگ‌ترین کارخانه بورگوارد در شهر برمن آلمان تأسیس خواهد شد. همچنین از مزیت‌های محصولات بورگوارد می‌توان به همکاری با شرکت‌های بزرگ قطعه‌سازی از جمله «بوش» آلمان، «آیسین» ژاپن و “ZF” آلمان اشاره کرد.

طراحی اروپایی و به‌روز

با نگاهی به سبد محصولات بورگوارد می‌توان به خوبی دریافت که این شرکت توانسته به زبان طراحی مشترکی برسد که نشانگر اصالت طراحی محصولاتش باشد. بورگوارد BX7 در واقع، بزرگ‌ترین محصول این برند است که در بازار ایران می‌توانست رقابت جذابی را با گزینه‌های موجود از جمله «هیوندای سانتافه»، «کیا سورنتو» و یا حتا «نیسان ایکس‌تریل» تجربه کند.

تجربه رانندگی با بورگوارد BX7

با نگاهی به بوگوارد BX7 می‌توان به خوبی رگه‌هایی از یک محصول اروپایی را مشاهده کرد، چراکه ترکیب اجزای تشکیل‌دهنده این خودرو بی‌شباهت با کراس‌اوورهای آلمانی نبوده و می‌تواند نگاه‌ها را به سمت خود بکشاند. طراح مشهور نروژی، «اینار هارید»، نیز تمام تلاش خود را کرده تا محصولی مستقل و به دور از کپی‌کاری طراحی کند.

در نمای جلو چراغ‌های منحصربه فردی، که تاکنون در هیچ خودروی دیگری مشاهده نشده، در دو سوی جلوپنجره هشت ضلعی بزرگ جای گرفته‌اند که ظاهری تهاجمی و باابهت را برای BX7 پدید آورده‌اند. سپر حجیم و کاپوت کشیده به همراه خطوط حجیم نقش بسته روی کاپوت و گلگیرها تصویر یک شاسی‌بلند تنومند و لوکس را در ذهن تداعی می‌کند. در واقع، سادگی به‌کار رفته در طراحی ظاهری این خودرو ذهن را از خودروهای چینی دور می‌کند و اصالت اروپایی بورگوارد را بار دیگر به بیننده گوشزد می‌کند.

در نمای کناری نیز شاهد طراحی ساده و کلاسیکی هستیم که با حجیم‌تر شدن پروفیل‌های بدنه همراه است. همچنین رینگ‌های پنج بازوی تراش خورده تأثیر دوچندانی در زیبایی ظاهری این خودرو دارد. طراحی نمای عقب نیز با همان شیوه و اسلوب پیگیری شده که می‌توان از ویژگی‌های بارز آن به دو خروجی اگزوز، دیفیوزر، زه کرومی و بالچه عقب اشاره کرد که در کنار سادگی و شیک بودن، حس و حال یک کراس‌اوور اسپرت را القا می‌کند.

کابین شیک و باکیفیت

با وارد شدن به کابین بورگوارد BX7 ناخودآگاه با فضایی آشنا روبه‌رو خواهید شد که بی شباهت با محصولات «ب‌ام‌و» نیست. از این رو، می‌توان گفت که رگه‌هایی از طراحی آلمانی درون کابین BX7 نیز نفوذ کرده است. از سویی، کیفیت قابل قبول متریال مصرفی از دیگر نکاتی است که باید به آن اشاره داشت. از سویی دیگر، طراحی فضای کابین و خصوصاً داشبورد و کنسول میانی به صورت کلاسیک رقم خورده که همین موضوع باعث شده رابط کاربری آسان‌تری در آن ایجاد شود. البته استفاده از نمایشگر ۱۲٫۳ اینچی تمام لمسی در قسمت بالایی داشبورد باعث شده تا حدی طراحی ساده و کلاسیک خنثی شود و چهره‌ای مدرن‌تر به نمایش درآید.

در مقام مقایسه با کره‌ای‌ها و ژاپنی‌های موجود در بازار می‌توان گفت که بورگوارد BX7 حتا یک رده بالاتر از آن‌ها قرار دارد، اما از آن‌جایی که مدت زمان زیادی از عرضه آن به بازار نمی‌گذرد، نمی‌توان درخصوص کیفیت و دوام آن در بلندمدت اظهار نظر درستی انجام داد، هرچند که می‌توان انتظار داشت در صورت نگهداری و مراقبت صحیح، سالیان سال قابل استفاده باشد.

BX7 در بخش فضای کابین نیز حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، چراکه فاصله محوری مناسب باعث شده فضای پا برای ردیف جلو و عقب به خوبی فراهم شود و کمبود فضا در کابین احساس نشود. از سویی، ارتفاع مناسب سقف خصوصاً در قسمت عقب کابین از دیگر مزایای این خودروست که می‌تواند رفاه و آسایش را برای سرنشینان به همراه داشته باشد.

امکانات رفاهی و آپشن‌ها

بورگوارد BX7 در آن زمان برای سهم‌خواهی از بازار کراس‌اوورهای کم تر از ۳۰۰ میلیون تومان خیز برداشته بود که با وجود فهرست کاملی که از امکانات رفاهی در اختیار داشت، این امر چندان دور از انتظار نبود. سقف پانارومیک، تودوزی چرم، نمایشگر بزرگ افقی وسط، چراغ‌های اتوماتیک زنون، چراغ کمکی در پیچ، برف پاک‌کن هوشمند، آینه‌های کناری تاشوی برقی به‌همراه حافظه، آینه وسط الکتروکرومیک، چراغ بدرقه، صندلی‌های برقی جلو مجهز به ماساژور و دارای ۳ حافظه برای صندلی راننده، گرم کن سه حالته صندلی‌های جلو، گرم کن صندلی‌های عقب، حافظه تنظیمات راننده، صندلی‌های ۷ نفره ، نمایشگر لمسی ۱۲٫۳ اینچی با قابلیت پخش HD و دارای ۹ بلندگو برای سیستم صوتی، سیستم تهویه دوکاناله در جلو، پنل تنظیم دما و فشار باد در ردیف دوم، سنسور نور، دوربین ۳۶۰ درجه، رادار نقطه کور، موس کنترل، قابلیت اتصال مستقیم گوشی‌های اندروید و آیفون، قابلیت نصب برنامه روی خودرو، قابلیت کنترل امکانات خودرو از روی گوشی تلفن همراه، ترمز پارک برقی، دوربین ۳۶۰ درجه، سنسورهای پارک، نشانگر فشار باد تایرها، کلید هوشمند و استارتر دکمه‌ای، درِ صندوق هوشمند دارای حافظه، کروزکنترل و… از جمله امکانات و آپشن‌های موجود در این خودروست.

آپشن‌هایی نظیر ایربگ‌های جلو، کناری و پرده‌ای، ترمزهای مجهز به ABS و EBD به‌همراه سامانه ترمز اضطراری، سیستم کمکی پایداری ESC/VSC، ترمز پارک برقی به‌همراه اتوهلد، سیستم کنترل حرکت در سربالایی HAC و سراشیبی HDC، سیستم پاک‌کننده اتوماتیک دیسک‌های ترمز جلو BDC، سیستم هشدار خستگی راننده، سامانه تشخیص نقطه کور و… هم از آپشن‌های رفاهی این خودروست.

ویژگی های فنی قوای محرکه

مهم‌ترین بخش در بررسی هر خودرو مشخصات فنی قوای محرکه است. از این‌رو، می‌توان گفت بورگوارد BX7 در این زمینه نیز می‌تواند مدعی ظاهر شود. تأمین نیروی پیشران در این کراس‌اوور آلمانی، توسط پیشرانه قدرتمندی صورت می‌گیرد که از یک موتور ۴ سیلندر ۲ لیتری مجهز به توربوشارژر تشکیل شده است. حداکثر توان این موتور ۲۲۴ اسب‌بخار است که در دور موتور ۵۵۰۰ دور بر دقیقه تولید می‌شود، همچنین حداکثر گشتاور آن ۳۰۰ نیوتن متر در ۱۵۰۰ تا ۴۵۰۰ دور بر دقیقه است. نیروی تولیدشده موتور توسط جعبه‌‌دنده ۶ سرعته تیپ‌ترونیک ساخته شده توسط کمپانی آیسین ژاپن به هر دو محور منتقل می‌شود.

تجربه رانندگی با بورگوارد BX7

اعداد و ارقام خروجی از پیشرانه این خودرو روی کاغذ می‌تواند نظر بسیاری را به خود جلب کند، اما باید دید در عمل نیز بورگوارد می‌تواند مدعی ظاهر شود. همچنین سیستم دودیفرانسیل این خودرو از دیگر مزایایی است که در خودروهای چینی دیده نمی‌شود. از این رو رقابت بورگوارد با رقبای کره‌ای و ژاپنی را نزدیک‌تر می‌کند.

شتاب صفر تا صد اعلام شده این خودرو توسط کمپانی ۹٫۳ ثانیه است که با توجه به وزن ۱۸۳۰ کیلوگرمی و پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ معقول به نظر می‌رسد.

تجربه رانندگی

با فشردن دکمه استارت که، برخلاف بسیاری از خودروهای این سگمنت، روی کنسول میانی در کنار دسته دنده تعبیه شده است، موتور کاملاً بدون صدا و لرزش روشن و آماده به‌کار می‌شود. با فشردن پدال ترمز و قرار دادن اهرم دنده در حالت درایو شروع به حرکت می‌کنیم، باتوجه به این که وضعیت دسته‌دنده این خودرو با سایر رقبا کمی متفاوت است، این قابلیت وجود دارد که حالت رانندگی اسپرت را با قرار دادن دنده در مود S انتخاب کنید. در این حالت عملکرد جعبه‌دنده اسپرت‌ شده و دور موتور را تا بیش ترین حد ممکن بالا نگه می‌دارد. با این حال، در ابتدا با حالت رانندگی نرمال و قرار دادن اهرم دنده در حالت D، شتاب قابل توجهی را در همان لحظات ابتدایی می‌توان حس کرد. همچنین بی‌صدا بودن کابین نیز یکی از نکات قابل توجه است که این مورد را می‌توان به دلیل آلمانی بودن این برند از پیش حدس زد.

سیستم تعلیق، که وظیفه جذب ضربه های ناشی از ناهمواری سطح مسیر را برعهده دارد، در این خودرو به خوبی عمل کرده و برخلاف بسیاری از کراس‌اوورها، سواری نرم و بدون تنشی را برای سرنشینان ایجاد کرده است. این موضوع در مسیرهای خاکی نیز، که در ادامه به آن بیش تر می‌پردازیم، به خوبی نمایان است.

هماهنگی خوب جعبه‌دنده و موتور توربوشارژر از مواردی است که باید به آن اشاره داشت. این موضوع حتا در بسیاری از برندهای کره‌ای و اروپایی دیده نمی‌شود و به اصطلاح لگ توربو به هنگام شتاب‌گیری کمی خسته‌کننده به نظر می‌رسد. با ورود به بزرگراه حالت رانندگی را با قرار دادن اهرم تعویض دنده در حالت S به اسپرت تغییر می‌دهیم و با فشار دادن پدال گاز، شتاب ثانویه قابل توجهی را از سوی پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژر دریافت می‌کنیم.

تجربه رانندگی با بورگوارد BX7

در ادامه مسیر برای بررسی وضعیت سیستم تعلیق و عملکرد سیستم دودیفرانسیل، وارد مسیر خاکی شدیم تا این دورگه چینی –  آلمانی را کمی به چالش بکشیم.

اوایل مسیر به دلیل هموار بودن سطح مسیر مشکلی پیش روی BX7 قرار نداشت، اما کمی جلوتر به دلیل شسته شدن مسیر توسط جریان آب، ناهمواری‌های زیادی را پیش‌رو داشتیم. با کمی احتیاط به دلیل شیب نسبتاً زیاد مسیر از ناهمواری‌ها عبور کردیم. اما چالش اصلی که BX7 در انتظارش بود، سربالایی خاکی بود که ناهمواری‌های زیادی را در دل خود جای داده بود. با قراردادن دنده در حالت دستی و انتخاب دنده ۱ شروع به حرکت کردیم که در ابتدا با کمی هرزگردی همراه شد اما بلافاصله سیستم ESP سعی بر کاهش هرزگردی داشت. با این حال، به آرامی وارد ناهمواری‌های مسیر شدیم که خوشبختانه سیستم هوشمند توزیع نیرو در چرخ‌ها با تقسیم به موقع و کافی نیرو به چرخ‌های درگیر، کمک بسزایی در خارج شدن از این وضعیت به ما می‌کرد.

از آن‌جایی که این خودرو یک کراس‌اوور دودیفرانسیل است، سیستم تعلیق به اصطلاح زیاد کش نیامده و یکی از چرخ‌ها سطح اتکای خود با زمین را از دست داده است و نیروی کافی برای خارج شدن از ناهمواری را در اختیار قرار نمی‌دهد. البته به غیر از این هم انتظار نمی‌رود، زیرا این خودرو برای رانندگی خارج از جاده طراحی نشده و سیستم تعلیق برای ایجاد تجربه‌ای لذت بخش از رانندگی طراحی شده است.

ما نیز برای این که فشار مضاعفی به خودرو وارد نشود، از ادامه مسیر منصرف شدیم و به سمت مسیر آسفالتی ادامه حرکت دادیم.

نتیجه‌گیری

در پایان اگر بخواهیم بورگوارد BX7 را مورد ارزیابی قرار دهیم، باید بگوییم که این محصول با توجه به شرایط کنونی از وضعیت مناسبی در بازار برخوردار نبوده و چندان تقاضایی برای خریدش وجود ندارد. اما طبق نظر مالکان و دارندگان این خودرو، برخلاف انتظار عموم مردم، شرکت کیان موتور وارنا در حال حاضر، تمامی خدمات مربوط به خودروهای بورگوارد BX7 و BX5 را به خوبی انجام می‌دهد و مشکلی در تأمین قطعات یدکی این خودروها ندارد. طبق ادعای مالک، این شرکت قطعات یدکی کافی در انبارهای خود دارد و پس از مراجعه مشتریان به نمایندگی این شرکت، تمامی قطعات موردنیاز براساس گارانتی ۵ ساله‌ای که توسط این شرکت ارائه شده تعویض می‌شوند.

پایگاه خبری اسب بخار

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.