فاو ۴۶۰ جفت محور؛ مشخصات فنی + بررسی

فاو ۴۶۰ جفت محور جدیدترین کشنده زیر سنگین سیبا موتور، یکی از زیرمجموعه های گروه بهمن بوده که قرار است بزودی وارد بازار شود. این کشنده در دو نسخه تک محور و دو محور در ایران تولید می شود که در این محتوا به سراغ نسخه جفت محور آن خواهیم رفت.

مدیران 777 مدیران 777

خودروهای کار و تجاری مانند خودروهای سواری طیف وسیعی از محصولات و کلاس ها را شامل می شود که کشنده ها یکی از همین دسته خودروهای کار و تجاری هستند. کشنده ها در بازار با انواع مختلفی تولید شده که دو نوع رایج آن ها کشنده های تک محور و جفت محور بوده که مدل تک محور برای بار های سبک تر استفاده شده و کشنده های جفت هم برای بارهای سنگین و تناژ های بالا مورد استفاده قرار می گیرند. در ایران هم این کشنده ها بیشترین حضور را داشته و سال هاست که برندهای مختلفی کشنده های خود را وارد کشور کرده اند، از برندهای مطرح آمریکایی و اروپایی تا این چند سال اخیر که کشنده های چینی نیز با قدرت بازار داخل را هدف قرار داده اند. 

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

فاو یکی از بزرگ ترین شرکت های صنعتی در چین بوده که در زمینه های مختلفی فعالیت می کند. این برند چینی در ایران هم بسیار شرکت شناخته شده و محبوبی است که محصولات کار و تجاری اش توانسته اند در چند سال جزو پرفروش ترین ها باشند. محصولات کار و تجاری سنگین فاو را در ایران برند سیبا موتور مونتاژ و عرضه کرده که یکی از زیرمجموعه های گروه بهمن است. سیبا موتور تا قبل از فاو ۴۶۰ جدید نسخه های قبلی این کشنده را در بازار عرضه می کرد که توانستند تا مدت ها در صدر فروش کشنده های صفر قرار گیرند. حالا سیبا موتور با دیدن سایه برخی برند ها بر روی سر خود تصمیم گرفت تا نسخه های جدیدی از کشنده فاو را وارد میدان کند. 

طراحی ظاهری فاو ۴۶۰ جفت محور

فاو ۴۶۰ جفت جدید از نظر ظاهری تفاوتی با نسخه تک محور نداشته و طراحی نسبتا ساده‌ای دارد. تنها می توان این کشنده را فیس لیفتی برای نسخه های قبلی دانست که تنها برخی جزئیات در آن تغییر پیدا کرده اند. چراغ های اصلی به صورت مستطیلی شکل و ساده طراحی شده و خبری از طراحی های اغوا کننده در آن نیست اما بی روح و بی آلایش هم نبوده و در بلند مدت قدیمی نخواهد شد. 

مه شکن ها هم زیر چراغ های اصلی مانند دیگر کشنده ها به صورت چراغ های باریک و کشیده طراحی و اجرا شده اند. جلو پنجره فاو جدید سیبا موتور ابعاد و اندازه چندان بزرگی نداشته و درصد زیادی از نمای جلو را اشغال نکرده است. طراحی این بخش به صورت خطوط موازی و مشبک طراحی شده که از نمای وسط تا بالای سپر کشیده شده‌اند. همچنین در دل جاو پنجره هم نشان فاو قرار گرفته است. 

به سبک بسیاری از کشنده ها در دو طرف جلو پنجره در بخش میانی چند بیرون زدگی در دو طرف طراحی شده تا ضریب آیرودینامیکی کشنده بهتر شده و در نتیجه آن شتاب و مصرف سوخت بهبود پیدا کند. آینه های جانبی هم به صورت جداگانه و بسیار ساده طراحی شده اما نسبت به قبل کمی تغییر پیدا کرده است.  

در نمای جانبی فاو ۴۶۰ جفت بر خلاف بسیاری از کشنده های همسان که ظاهر ساده‌ای دارند خط و خطوط تند و تیزی وجود دارد تا کمی ظاهر این کشنده را ار سادگی تمام نجات دهد. بر خلاف برخی کشنده ها درب های جانبی این کشنده تازه وارد به بازار کشور تا انتهای رکاب کشیده نشده و همچنین در این کشنده خبری از فضای های زیر کابین برای قرار دادن وسایل نیست. 

کابین FAW 460

فاو ۴۶۰ جفت در بخش کابین هم نسبت به نسخه سرعتی یعنی نسخه تک محور تفاوتی نداشته اما در کل نسبت به نمای ظاهری تغییرات بیشتری نسبت به نسخه های پیشین پیدا کرده و سبب شده تا داشبورد مدرن تر از قبل شود. داشبورد میانی بر خلاف بسیاری از کشنده های هم رده چندان تا میان دو صندلی کشیده نشده اما از طرفی فضای میان صندلی ها خالی نبوده و نمی توان درون کابین به راحتی جابجا شد. داشبورد سمت راننده در قسمت راست به سبک بسیاری از کشنده های روز دنیا بسیاری از کلید های فیزیکی داشبورد حذف شده و همگی از طریق سیستم مالتی مدیا قابل کنترل است. 

سیستم مالتی مدیا به صورت بیرون زده از داشبورد مشابه کشنده های مرسدس بنز طراحی شده و بسیار عریض و بزرگ است. همچنین پنل کنترل تهویه مطبوع نیز زیر سیستم مالتی مدیا به صورت جداگانه تعبیه شده و تنها تعداد کمی کلید فیزیکی در کنار پنل سیستم تهویه مطبوع قرار گرفته است. مقابل راننده اما صفحه کیلومتر شمار به صورت دوگانه دیجیتال آنالوگ بوده که در صفحه دیجیتال آن اطلاعات مختلفی را به راننده نشان می دهد. روبروی صفحه کیلومتر شمار هم یک فرمان نسبتا بزرگ قرار گرفته که در دل خود یک غربیلک مولتی فانکشن چهار شاخه را قرار داده است. 

فاو ۴۶۰ جفت مثل نسخه تک در نسخه سقف بلند تولید می شد که به همین خاطر دو فضای خواب عمودی مجزا مانند دیگر کشنده ها در آن قرار گرفته است. یکی از نکات مثبت این کشنده استفاده از متریال با کیفیت در قسمت های مختلف کابین و داشبورد بوده که حس خوبی را به سرنشینان القا می کند. همچنین به خاطر سقف بلند بودن آن علاوه بر داشتن جای خواب دیگر، بالای سر راننده چند فضا برای قرار دادن وسایل هم در نظر گرفته شده است. 

مشخصات فنی فاو ۴۶۰ جفت محور

فاو ۴۶۰ جفت جدید سیبا موتور در بخش فنی مانند دیگر بخش ها مشابه برادر کوچکتر خود بوده و تنها بخاطر جفت محور بودن برای بارهای سنگین تر و قدرتی تر استفاده می شود. قلب تپنده این کشنده تازه وارد سیبا موتور یک پیشرانه ۶ سیلندر ۱۱ لیتری توربو دیزل است که ساخت Wuxi است. این پیشرانه توانایی تولید ۴۶۰ اسب بخار قدرت و ۲۲۰۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. همچنین این پیشرانه به استاندارد آلایندگی یورو ۵ مجهز بوده و استاندارد EEV را هم دریافت کرده است. 

گیربکس این کشنده از نوع ۱۶ سرعته دستی ساخت برند ZF بوده که شاید در مقایسه با باقی رقبا یک نکته منفی محسوب شود. کلاچ این گیربکس نیز از نوع تک صفحه خشک بادی روغنی است. سیستم ترمز های فاو ۴۶۰ هم از مدل دو مداره مستقل تمام بادی است که مشابه بسیاری از کشنده ها بوده و یک نکته مثبت است. همچنین ظرفیت مخزن آلومینیومی این کشنده هم در مجموع ۱۰۰۰ لیتر بوده و مخزن ادبلو آن هم ۸۰ لیتری است. تعلیق این کشنده هم مبتنی بر فنر پارابولیک در محور جلو و عقب است که استهلاک به مراتب پایین تری نسبت به بالن دارد.

امکانات ایمنی و رفاهی

فاو ۴۶۰ جفت سیبا موتور یکی از فول ترین کشنده های مونتاژی بازار بوده که به سطح نسبتا بالایی از امکانات ایمنی و رفاهی مجهز شده است. از جمله این امکانات می توان به مواردی همچون کروز کنترل، سیستم ترمز اضطراری هوشمند، سیستم هشدار حرکت بین خطوط (LDWS)، دوربین دید چهار جهت، بخاری درجا، یخچال مسافرتی، کتری مسافرتی، صندلی راننده با تعلیق پنوماتیک، دارای گرم کن و سردکن و قابلیت تنظیم در شش جهت، سیستم محدودکننده سرعت Speed limiter، سیستم روشنایی اتوماتیک (Autolight)، سیستم مولتی مدیا TFT لمسی (رادیو، ره‌یاب، بلوتوث، USB ،SD Card)، دارای تأییدیه حمل کالای خطرناک، آلارم دنده عقب، چراغ رانندگی در روز (DRL)، چراغ های مه شکن عقب و جلو، فرمان مجهز به کلیدهای دسترسی به سیستم مولتی مدیا و کروز کنترل، قفل مرکزی به همراه ریموت کنترل، شیشه بالابر برقی، آینه های کناری برقی به همراه گرمکن، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، دارای تاییدیه استحکام کابین بر اساس استاندارد اروپا، دارای بوق برقی (شهری) و بادی (بین شهری)، کیف ابزار، جک بالابر، قطع کن باطری، بادگیر سقف، سیستم ضد لغزش، سیستم کنترل پایداری و سیستم کنترل الکترونیکی ترمز اشاره کرد. 

رقبا

فاو ۴۶۰ جفت مانند برادرش در بازار کشور یکی از کشنده های خوش ساخت و با کیفیت بوده اما رقبای چندانی ندارد. از جمله رقبای این کشنده می توان به البرز T480، فردا FD550 و سی اند سی جفت اشاره کرد که برخی از آن ها همچنین وارد بازار نشده و برخی دیگر از نماینده فاو و سیبا‌موتور عقب مانده اند. 

سوالات متدوال

فاو ۴۶۰ جفت محور چه مشخصات فنی دارد؟

لب تپنده این کشنده تازه وارد سیبا موتور یک پیشرانه ۶ سیلندر ۱۱ لیتری توربو دیزل است که ساخت Wuxi است. این پیشرانه توانایی تولید ۴۶۰ اسب بخار قدرت و ۲۲۰۰ نیوتن متر گشتاور را دارد.

فاو ۴۶۰ جفت محور چه امکاناتی دارد؟

کروز کنترل، سیستم ترمز اضطراری هوشمند، سیستم هشدار حرکت بین خطوط (LDWS)، دوربین دید چهار جهت، بخاری درجا، یخچال مسافرتی، کتری مسافرتی، صندلی راننده با تعلیق پنوماتیک، دارای گرم کن و سردکن و قابلیت تنظیم در شش جهت، سیستم محدودکننده سرعت Speed limiter، سیستم روشنایی اتوماتیک (Autolight)، سیستم مولتی مدیا و …

۳ امتیاز از ۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.