ID4 مجوز استاندارد گرفت / فولکس واگن، لقمهای بزرگ تر از دهان راین
اقدامات اولیه لازم برای واردات فولکس واگن ID4 انجام شد و حال شاهد صادر شدن مجوز استاندارد برای این کراس اوور تمام برقی آلمانی هستیم.
یکی از مهم ترین و حیرت آورترین اقدامات صورت گرفته در چند ماه گذشته برای واردات خودرو، مربوط به خودروسازان راین بود. این شرکت پس از پروژه های شکست خورده و ناموفق R3 و سئات آتکا، اعلام کرد که قصد دارد فولکس واگن ID4 را که یک کراس اوور تمام برقی است به ایران وارد کند. از این رو راین تمام اقدامات اولیه لازم برای کسب مجوزهای واردات این خودرو را انجام داد و هم اکنون نیز طبق عکس ارسالی یکی از مخاطبین اسب بخار مشخص شده که مجوز استاندارد فولکس واگن ID4 از طرف سازمان استاندارد صادر شد.
به این ترتیب خودروسازان راین که در در دو پروژه قبلی خود یعنی مونتاژ R3 و سئات آتکا، کاملاً شکست خورده بود، می تواند به زودی فرآیند واردات ID4 را آغاز کند. لازم به ذکر است که این شرکت موفق شده فقط در حدود ۸۰ دستگاه از R3 را بدون ارائه هیچ خدمات پس از فروشی به مشتریان تحویل دهد و آن ها را با مشکلات عدیده ای همراه کند.
علاوه بر عرضه نادرست و بی برنامه R3، این شرکت تصمیم گرفت تا در اقدامی دیگر، مونتاژ یکی از محصولات سئات که یک برند اسپانیایی خریداری شده توسط فولکس واگن است را نیز آغاز کند. مدتی پس از اعلام مونتاژ آتکا توسط راین، مشخص شد که این شرکت اسپانیایی قرار است کاملاً فعالیت خود در زمینه خودروسازی را متوقف کند. به همین دلیل دیگر شاهد تولید خودرو توسط سئات نخواهیم بود و آتکایی هم دیگر در ایران مونتاژ نخواهد شد. البته تا کنون حدود ۸۰ دستگاه از آتکا مونتاژ و پلاک شده اما فروشی توسط راین صورت نگرفته و احتمالاً این شرکت قصد دارد تا آتکاهای مونتاژ شده را در بازار آزاد و با قیمتی نامعقول تک فروشی کند.
بیشتر بخوانید : سئات به پایان راه نزدیک شد
حال سوال این است که وزارت صمت بر چه اساسی مجوزهای لازم برای واردات یک محصول تمام برقی با تکنولوژی روز دنیا را به شرکتی اعطا می کند که حتی قادر نیست خدمات پس از فروش یک خودروی اقتصادی و ساده چینی مانند R3 را به مشتریان ارائه و قطعات یدکی اش را تامین کند.
در پایان می توان گفت که با توجه به پیشینه راین در زمینه تولید و عرضه خودرو، احتمالاً واردات فولکس واگن ID4 با دردسرهای زیادی همراه باشد و به همین دلیل خریداران این خودرو نیز احتمالاً برای دریافت خدمات پس از فروش و تامین قطعات یدکی با مشکلات زیادی مواجه شوند.
فولکس واگن ID4
فولکس ID4 وارد شده به ایران همانند تویوتا کرولاهای معین خودرو، مونتاژ FAW چین هستند. اما در هر صورت با یک محصول آلمانی مواجه هستیم که عناوین گوناگونی همچون خودروی سال جهان در سال ۲۰۲۱ را به دوش می کشد و در سال ۲۰۲۳ میلادی موفق به ثبت رکورد فروش عالی ۳۲۹ هزار دستگاهی شده است.
فولکس واگن ID.4 یک کراس اوور کامپکت است که بر مبنای پلتفرم برقی MEB گروه خودروسازی فولکس توسعه داده شده است. نسخه بازار ایران بخاطر سقف ۲۰ هزار دلاری تعیین شده، از نمونه محور عقب این خودرو است. در این نسخه یک موتور الکتریکی با قدرت ۲۰۴ اسب بخار و نهایت گشتاور ۳۱۰ نیوتن متر روی محور عقب ID.4 نصب شده است. پک باتری این خودرو ۸۲ کیلووات ساعت و شتاب آن ۸.۵ ثانیه اعلام شده است.
این خودرو با هر بار شارژ کامل می تواند مسافت ۵۲۲ کیلومتر (بر اساس استاندارد WLTP) را بپیماید.|
نسخهای که در ایران برای طی کردن مراحل تست های فنی حاضر شده مدل ID4 Crozz است و در پایه ترین حالت، قیمتی در حدود ۲۰ هزار دلار دارد.
قطعا با این خودرو میتونه سود خوبی به جیب بزنه فقط و فقط اگر بتونه خدمات پس از فروششو تو سطح کشور بیشتر کنه. یکی نیست بگه تورو سنه نه.
به تو چی میرسه که سنگ این شرکتهای مفتخور رانتی گرونفروش رو به سینه میزنی دلاور؟!
خوب امثال شما بزرگوار انگار به اینکه پیشینه و عقبه هر چیزی نشان از آیندش داره اعتقادی نداری برای همینم هست ما هر سال اندازه ۱۰ سال پسترفت میکنیم. تو بخر ایشالا که خدمات پس از فروش درجه یک هم بهت بدن.
شرکت خودرو بنزینی رو نتونسته خدمات بده بعد خودرو برقی که تقریبا هیچ زیرساختی براش نیست رو میتونه ساپورت کنه؟
خودروسازهای کرمانی، لابی خوبی در وزارتخانه دارن! هم به کارگزاران وصل هستن و هم یک نیروی نظامی که اسمش نمیتونم ببرم!
کلهم کشور زیر چکمه اون نظامی هاست …..
با اینکه اسب بخار دیگه زیادی داره تبلیغات تو صفحه هاش قرار میده و آزار دهنده شده اما این مطلب و بسیار از مطالبش قابل ستایش هست بدون سانسور اطلاع رسانی میشه. خسته نباشید به تیم اسب بخار
از قدیم گفتن سنگ بزرگ علامت نزدنه
خودرو برقی فقط به درد داخل شهر میخوره و تمام .