ویدیوی معرفی سئات آتکا ؛ کراس اوور اسپانیایی جذاب مونتاژی در ایران + مشخصات فنی

سئات آتکا
سئات آتکا

سئات آتکا را می بایست نخستین خودروی اسپانیایی دانست که یک شرکت خصوصی تمامی مراحل اخذ استاندارد و مجوزهای لازم برای مونتاژ آن را طی کرده است و به زودی، پلاک راهنمایی و رانندگی را نیز برایش دریافت خواهد کرد.

سئات آتکا یک کراس اوور اسپانیایی است که با مشارکت گروه فولکس واگن در سال ۲۰۱۶ به بازار معرفی شد و در سال ۲۰۲۰ با فیس لیفت به نسبت جذابی در بازارهای مختلف حاضر شد. اکنون یک شرکت خودروساز خصوصی قصد دارد این کراس اوور دو دیفرانسیل اسپانیایی را با آخرین فیس موجود در بازار جهانی، در کارخانه خود مونتاژ و در بازار ایران عرضه کند.

سئات آتکا؛ آماده مونتاژ در ایران

سئات آتکا

سئات آتکا در ایران تمامی مراحل اخذ استانداردهای لازم برای مجوز تولید و دریافت پلاک را کرده نموده است. طبق اخبار رسیده، مجوزهای استاندارد این خودرو توسط سازمان استاندارد به سختی صادر می شده و این درحالی‌ست که سئات آتکا، به عنوان یک خودروی حدوداً ۳۵ تا ۵۰ هزار دلاری، از جمله خودروهای باکیفیت و دارای برندینگ معتبر اروپایی به شمار می آید که از نظر استانداردهای آلایندگی و بسیاری دیگر از استانداردهای بین المللی، به طور قطع از بیش تر خودروهای ایرانی تولید داخل و چینی های مونتاژی در ایران سرتر است.

حتماً بخوانید: سئات آتکا در یک قدمی بازار ایران

به نظر می رسد سازمان استاندارد در بحث آلایندگی خودروها بیش از آن که سر اسلحه را به سمت خودروسازان نشانه رود، باید برای این امر به سراغ کیفیت بنزین های داخلی برود و سعی بر اصلاح آن داشته باشد. در حال حاضر، برخی از خودروسازان برای آن که بتوانند نشان دهند کیفیت آلایندگی خودروهایشان مناسب است، برای انجام تست به سراغ بنزین کشورهای حاشیه خلیج فارس می روند و از بنزین کشورهایی چون امارات، قطر و… برای خودروهای تولیدی و مونتاژی‌شان بهره می گیرند.

مشخصات فنی سئات آتکا

مشخصات فنی سئات آتکا
مشخصات فنی سئات آتکا

سئات آتکا با تیپ Xperience برای بازار ایران برگزیده شده است. این تیپ یکی از کامل ترین گونه های آتکا، هم در زمینه مشخصات فنی و هم امکانات ایمنی و رفاهی به شمار می آید و بالاتر از آن کوپرا قرار می گیرد. آتکا بر مبنای پلت فرم MQB A1 گروه فولکس شکل گرفته است و از نظر ابعاد بدنه بین دو خودروی آرونا و تاراکو می ایستد. این خودرو با پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژر TSI گروه فولکس واگن به بازار ایران آمده است.

آتکا با پیشرانه مذکور قادر به تولید بیشینه قدرت ۱۸۷ اسب بخار معادل با ۱۹۰ PS و بیشینه گشتاور ۳۲۰ نیوتن متر است. جعبه دنده این کراس اوور اروپایی و دو دیفرانسیل از نوع ۷ سرعته اتوماتیک دو کلاچه تَر گروه فولکس واگن (DSG) است و توان را به چرخ های جلو و عقب می رساند (دی اس جی مخفف).

پیشرانه۱۹۸۴ سی سی توربو شارژ
تعداد سیلندر۴ سیلندر
تعداد سوپاپ۱۶ سوپاپ
حداکثر قدرت۱۹۰ اسب بخار (در دور ۴۲۰۰)
حداکثر گشتاور۳۲۰ نیوتن متر (در دور ۱۵۰۰)
شتاب ۰ تا ۱۰۰۷.۱ ثانیه
جعبه دنده۷ سرعته دو کلاچه تر
حداکثر سرعت۲۱۴ کیلومتر بر ساعت
جرم۲۰۹۰ کیلوگرم
ابعاد۴۳۸۱ طول – ۱۸۴۱ عرض – ۱۶۱۱ ارتفاع
فاصله محوری۲۶۳۰ میلی متر
مصرف سوخت ترکیبی۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر
حجم باک۵۵ لیتر
سیستم تعلیق جلومک فرسون
سیستم تعلیق عقبمولتی لینک

تعلیق جلوی آتکا از نوع مک فرسون و عقب از نوع چند اتصالی یا مولتی لینک بهره گرفته شده است. از نکات دیگری که در نهایت می توان برای آتکا بیان کرد این است که سازه این خودرو یا همان پلت فرم آن با خودروهایی همچون جتا  VS5، اشکودا کاروک، فولکس بورا، فولکس جتا، فولکس ساگیتار، فولکس لاویدا، فولکس تی راک، فولکس تیگوان و فولکس تائوس مشترک است و از نظر ایمنی نیز آتکا در سال ۲۰۱۶ موفق به دریافت ۵ ستاره ایمنی از یورو انکپ شده و اسناد تست آن نیز در این سایت برای عموم مردم قابل مشاهده و دسترس است.

این نکته را دقیقاً می توان در تقابل با محصولاتی چون K125 ایران خودرو دانست که حتا یک تصویر درست نیز از انجام تست های ایمنی آن در اختیار هیچ رسانه و شخصی نیست و صرفاً خودروسازان ایرانی ادعای انجام تست هایی را دارند که هیچ کس نمی تواند صحت آن را تأیید یا تکذیب کند.

امکانات ایمنی و رفاهی آتکا :

از امکانات ایمنی و رفاهی سئات آتکا در تیپ اکسپرینس می توان به مواردی همچون هفت کیسه هوا، سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، سیستم کنترل لغزش، اتوهلد و ترمز پارک برقی، سیستم کنترل حرکت خودرو در سرازیری، کروز کنترل تطبیقی با قابلیت تشخیص فاصله از خودروی جلویی، رادار هشدار خروج از خط، تابلوخوان، رادار نقطه کور، سیستم تشخیص خواب آلودگی راننده، سیستم کمکی پارک، هشدار برخورد از جلو با قابلیت ترمزگیری خودکار و تشخیص عابر پیاده، سیستم کمکی رانندگی در ترافیک، هشدار ترافیک در عقب، سنسورهای پارک جلو و عقب، دوربین دنده عقب، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم پایش فشار باد تایرها، نور بالای هوشمند، سیستم صوتی بیتس و… اشاره کرد. البته طبق شنیده ها، احتمالاً در نسخه های مونتاژی دوربین ۳۶۰ درجه، هوک سپر عقب و درِ صندوق برقی را نخواهیم داشت.

تجربه رانندگی با سئات آتکا

سئات آتکا
سئات آتکا

شتاب‌گیری خودرو در شروع حرکت با توجه به بهره گیری از پیشرانه ۲ لیتری با اسب های آلمانی و گیربکس ۷ سرعته با ضرایب دقیق، بسیار خوب است. سیستم های ایمنی متنوع در این خودرو شما را در بر گرفته اند و هیچ گونه احساسی از خطر، حتا در فرمان دادن های ناگهانی، احساس نمی کنید.

ابعاد آتکا جمع و جور است و همین امر رانندگی در شهر و پارک در فضاهای کوچک را برای آتکا آسان می کند، ضمن این که، سیستم پارک خودکار خودرو به قدری خوب و دقیق عمل می کند که شما فقط کافی‌ست فضای مناسب پارک را پیدا کنید و دنده را به فرمان خودرو در وضعیت D و یا R قرار دهید و پارک میلی متری با دقت خیره کننده را به آتکای خود بسپارید.

ابعاد سئات آتکا

سئات آتکا
سئات آتکا

سئات آتکا دارای طول، عرض و ارتفاعی به ترتیب برابر با ۴۳۶۳، ۱۸۴۱ و ۱۶۱۵ میلی متر است و فاصله محوری آن هم ۲۶۳۸ میلی متر اعلام شده است. عرض این خودرو با احتساب آینه های کناری هم به ۲۰۷۸ میلی متر افزایش می یابد.

ویدیو معرفی سئات آتکا

گالری تصاویر سئات آتکا

سئات آتکا چه مشخصاتی دارد؟

این خودرو با پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژر TSI گروه فولکس واگن به بازار ایران آمده است. آتکا با پیشرانه مذکور قادر به تولید بیشینه قدرت ۱۸۷ اسب بخار (۱۹۰PS) و بیشینه گشتاور ۳۲۰ نیوتن متر است.

سئات آتکا چه امکاناتی دارد؟

از امکانات ایمنی و رفاهی سئات آتکا در تیپ اکسپرینس می توان به مواردی همچون هفت کیسه هوا، سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، سیستم کنترل لغزش، اتوهلد و ترمز پارک برقی، سیستم کمکی پارک، هشدار برخورد از جلو با قابلیت ترمزگیری خودکار و تشخیص عابر پیاده و… اشاره کرد.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.