خودروسازان محصولاتی تولید کنند که در 100 کیلومتر هفت لیتر سوخت بنزین داشته باشند

وضعیت نامساعد صنعت و بازار خودرو
وضعیت نامساعد صنعت و بازار خودرو

عزت‌الله حبیب‌زاده، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، به خبرنگار اسب بخار گفت: «متر اندازه‌گیری برای این‌که متوجه شویم اوضاع صنعت و بازار خودرو خوب است یا نه، مردم هستند. با یک تحقیق ساده می‌توانیم دریابیم که نارضایتی مردم از این وضعیت بالاست و موضوع به امروز و دیروز هم برنمی‌گردد.»

وی افزود: «مردم سؤال می‌کنند بالاخره چه زمانی قرار است صنعت و بازار خودرو سر و سامان پیدا کند؟ این سؤال درستی است و حل این چالش هم، مطالبه به حق مردم است. متأسفانه صنعت خودروی ما، انحصاری است و همین انحصار، وضعیت نامساعد این سال‌ها را رقم زده است.»

نماینده جلفا تصریح کرد: «یکی از اولویت‌های اصلی مجلس دوازدهم، خارج کردن صنعت خودرو از انحصار است تا شاهد رقابتی‌شدن این صنعت شویم. اگر این روند دنبال شود، می‌توانیم به خواسته‌های مردم جواب دهیم وگرنه این رویه نادرست به قوت خود باقی می‌ماند و گلایه‌مندی مردم هم روزبه‌روز بیش‌تر خواهد شد.»

حبیب‌زاده اظهار داشت: «چند روز پیش، مدیران دو شرکت خودروسازی داخلی را به کمیسیون صنایع و معادن دعوت کردیم. آن‌ها از بدهی‌های انباشته خود گفتند و این‌که دستگاه‌ها و تکنولوژی که به کار می‌گیرند، فرسوده است و نیاز به‌روزرسانی دارند. همچنین تورم نیروی انسانی در این دو شرکت کاملاً عیان است.»

وی یادآور شد: «بناست در همین ماه‌های باقی‌مانده از سال جاری، خودروهای نوی خارجی وارد کشور شوند و از این‌رو آقای فرزین، رییس کل بانک مرکزی هم قول دادند که در تأمین ارز این واردات، تمام تلاش و همکاری را داشته باشند. هرچند در خصوص واردات خودروی کارکرده با پنج سال سابقه هم قانون وجود دارد، اما بناست در این رابطه فعلاً بررسی‌های بیش‌تر صورت بگیرد و واردات در پیش، خودروهای نو هستند.»

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: «برخی از مشکلات دو خودروساز داخلی رفع شده است و بعضی مشکلات دیگر، پابرجاست. بنا داریم در آینده نزدیک، موضوعات را در کمیسیون تخصصی جمع‌بندی کنیم تا به اطلاع عموم مردم برسد.»

حبیب‌زاده افزود: «محصولات خودروسازان داخلی، واقعاً در شأن مردم نیست. معنی ندارد که خودروی نو، پس از مدتی، راهی نمایندگی‌ها شود. از طرفی، کشور مشکل مصرف بالای بنزین دارد که بخشی از آن، با کیفیت خودروها قابل حل است. از این‌رو، از خودروسازان داخلی خواستیم لااقل خودروهایی تولید کنند که نهایتاً در ۱۰۰ کیلومتر هفت لیتر بنزین بسوزانند.»

وی تصریح کرد: «شک ندارم که واردات خودرو، هم به نفع مردم است و هم به نفع خودروسازان داخلی. هم مردم می‌توانند خودروی باکیفیت و امن‌تر که قیمت‌شان به صرفه‌تر است سوار شوند و هم خودروسازان داخلی به این واسطه تلاش خواهند کرد که کیفیت کارشان را در جهت جذب مشتری افزایش دهند.»

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان گفت: «یکی از چالش‌های مدیران ایران خودرو این است که سازمان استاندارد به خودروهای تولید شده آن‌ها ایراد گرفته است و تاز مانی که رفع عیب نشود، اجازه عرضه به بازار نمی‌دهند. مدیران خودروساز می‌گویند توان و تکنولوژی در دست ما همین است و اگر انعطاف وجود داشته باشد با ورود این خودروها به بازار تا حدی شرایط بهبود پیدا می‌کند.»

مصاحبه‌کننده: محمد آیتی

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.