رولت روسی در جاده مخصوص
خودروسازان و فعالانی که با تمام وجود برای کم کردن اثر تحریم های اروپا علیه روسیه تلاش می کنند، کم کم باید کمی هم به فکر ایران باشند. آیا از ادامه رولت روسی در جاده مخصوص نفع خاصی به کشور می رسد؟
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، مشخص نیست که چرا بخشی از صنعت خودروسازی کشور، به رغم اینکه روسیه بارها تمامیت ارضی ایران را نادیده گرفته است، باز هم اصرار دارند ارتباط با این کشور را گسترش دهند و مانع از فروپاشی حاصل از تحریم ها شوند.
این در حالی است که این کشور پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام، با تحریم کنندگان هم سو شد، اما بعد از آغاز درگیری های نظامی این کشور و تحریم شدن از سوی غربی ها، ایران رفتار گذشته آنها را نادیده گرفت و همکاری خودرویی با این کشور را گسترش داد.
خودروسازان ایرانی به بهانه شریک تجاری مشترک و فراهم بودن زیرساخت ها تلاش کردند خودرویی برپایه پلتفرم مشترک تولید و به این کشور صادر کنند. آنها برای این خودرو نام روسی هم انتخاب کردند، اما روس ها ترجیح دادند بازار خودرو را با محصولات چینی پر کنند.
در این شرایط باز هم بخشی از فعالان صنعت خودروسازی کشور نه تنها سال گذشته پس از امضای بیانیه ضد ایرانی مسکو، حاضر به تحریم اتومبیلیتی مسکو نشدند، بلکه کمتر از ۲۰ روز پیش نیز در نمایشگاه سال جاری این کشور حضوری چشمگیر داشتند.
اینکه چرا برای حضور در این کشور مداومت دارند را باید از خودشان پرسید. اگر ارتباط اقتصادی است باید دوطرفه باشد. این در حالی است که روسیه تا زمانی که تحریم نشده بود، با ایران همراه نبود. رفتار اخیر این کشور نشان می دهد که ارزشی هم برای این همکاری ها قائل نیست.
در واقع، روسیه به رغم اینکه می داند با ایجاد دالان زنگزور با محدودیت های شدید دسترسی به سایر کشورها مواجه می شود، باز هم بر آن تأکید دارد. روس ها می دانند که با ایجاد این دالان تنها مسیر ترانزیت ایران به ترکیه ختم می شود. مسئله ای که می تواند سرآغاز بحران های دیگر برای اقتصاد کشور باشد.
هر چند این رفتار با واکنش های تند مسئولان کشور همراه شده است، اما به نظر می رسد این بخش از فعالان صنعت خودروسازی کشور، نباید به این واکنش ها بسنده کنند و در ارتباط و همکاری با روس ها باید تجدیدنظر کنند. به عبارت ساده تر، با توجه به تکرار تحرکات ضد ایرانی روس ها، اصرار بر ادامه همکاری و شراکت با آنها به مثابه نادیده گرفتن مصالح ملی تلقی می شود. در رولت روسی، روس ها فقط نظاره گرند؛ ادامه همکاری با آنها در شرایط فعلی، آب به آسیاب دشمن ریختن است.
آیا همانطور که روابط اقتصادی ایران با روسیه رو به سیاست گره می زنید، روابط اقتصادی ایران و کره جنوبی که بار ها علیه ایران اقدام کرده و سال ها پول های ایران رو بلوکه کرده بوده هم تحلیل می کنید؟ یا مثلا روابط ایران و آلمان که بارها علیه ایران در مجامع بین المللی اقدام کرده هم تحلیل می کنید؟ یا روابط فرانسه که بار ها در قضایای مختلف به زیان ایران کار کرده و مثلا در دهه های گذشته به ایران خون آلوده به ویروس ایدز صادر کرده را هم همینطوری تحلیل می کنید یا به کشور های دیگر که می رسد یادتان می رود؟
نه یادشون نمیره تو چی یادت میاد رضا یا انقدر آبمیوه خوردی قند گرفتی! اونایی که میگی که با ما ادعای دوستی و صدجور پیمان راهبردیو کوفتو مرض ندارن که، خودمونم که خوب هوای روسیه داریم! بعدش کره و فرانسه بخاطر مسائل تحریم اون حرکتارو کردن اما رئیست روسیه چی، اون قضیه خون آلوده هم که بده بستون اقتصادی ماشینیو اینا نبوده خب چی بگن، البته من ری.. تو هفت جدو آبادو فرانسه، ولی کوو کی حکومت و قدرت اومد سیفونه بکشه رو فرانسه ما مردمم حمایت میکردیم..
حکومتی بد بخت.
آره دیگه همون که خودشون میگفتن نه شرقی نه غربی!
یعنی چی؟