بیانیه ریاض و ادامه تلاش برای احیای خودروسازی روسیه

احیای خودروسازی روسیه
احیای خودروسازی روسیه

پس از پافشاری مسکو برای ایجاد کریدور زنگزور و امضای بیانیه ریاض، آیا ادامه تلاش برای احیای خودروسازی روسیه و افزایش ظرفیت های همکاری خودرویی طرفین منطقی است؟ حداقل در شرایط فعلی آیا خودروسازان و قطعه سازان نباید به صورت رسمی واکنشی نشان بدهند؟

آریزو 8 آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، هر چند رسانه های داخلی به حضور وزیر خارجه روسیه در اجلاس وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس چندان اشاره ای نکرده اند، اما مسکو امسال نیز همانند نشست سال گذشته بیانیه ضد تمامیت ایران را به امضا رسانده است.

وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس پس از نشست دیروز (۱۹ شهریور ۱۴۰۳) ریاض، بیانیه‌ای در مورد تحولات کشورهای منطقه و جهان از جمله تحولات غزه و ایران صادر کردند. وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس در بخشی از این بیانیه همچنان بر تکرار مواضع قبلی خود در خصوص جزایر سه گانه (تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی) تأکید کرده‌اند و مدعی شده‌اند: «از حق حاکمیت امارات بر جزایر سه گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی و آب های سرزمینی، قلمرو هوایی، فلات قاره و منطقه انحصاری اقتصادی جزایر سه گانه به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از قلمرو امارات حمایت می‌کنیم!»

در ادامه ادعاهای شورای همکاری درباره جزایر سه گانه ایرانی آمده است: «هرگونه تصمیم یا اقدام ایران در مورد جزایر سه گانه باطل بوده و هیچ یک از حقایق تاریخی و حقوقی در مورد حاکمیت (ادعایی) امارات بر جزایر سه گانه را تغییر نمی دهد!»

در این بیانیه همچنین آمده است: «از ایران می‌خواهیم به تلاش‌های امارات برای حل این موضوع از طریق مذاکره مستقیم یا توسل به دیوان بین‌المللی دادگستری پاسخ دهد.»

شورای وزیران در ادامه، اتهام ها و ادعاها در مورد جزایر سه گانه ایرانی، مانورهای نظامی ایران در تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی، و آب‌های سرزمینی، قلمرو هوایی، فلات قاره و منطقه انحصاری اقتصادی این سه جزیره را محکوم کرد.

نکته قابل تأمل امضای این بیانیه توسط روسیه است. این اتفاق در شرایطی رخ داده است که این کشور با پافشاری بر ایجاد دالان زنگزور از طریق دیگری تمامیت ایران را تحت تأثیر قرار داده است. در این شرایط هنوز خودروسازان و قطعه سازانی که به دنبال انتقال تجربه تحریم ها و احیای صنعت خودروسازی به روسیه هستند، هنوز واکنشی از خود نشان نداده اند.

در این شرایط یا آن‌ها هنوز درکی از موضوع و اقدامات ضد ایرانیِ روسیه به دست نیاورده اند و یا این‌که شاهد در هر صورت ترجیح می دهند که منافع خود را برخلاف مصالح ملی دنبال کنند. این در حالی است که این کشور در شرایط تحریم ایران و در زمانی که با تمام خودروسازان بزرگ دنیا در ارتباط بود، برای بازار خودروی ایران قدمی برنداشت.

با این حال، به محض تحریم این کشور از سوی غربی ها، صنعت خودروسازی ایران بلافاصله نه تنها اعلام آمادگی کرد، بلکه به سرعت برنامه هایی برای تولید مشترک و صادرات خودرو به این کشور در دستور کار قرار داد، اما تمام این همکاری ها و لطمه هایی که ایران به دلیل همراهی با روسیه متحل شده است، مسکو در چندین نوبت نه تنها تمامیت ارضی کشور را نادیده گرفته، بلکه این عمل را نیز تکرار کرده است. آیا ایجاد دالان زنگزور و امضای بیانیه ضد ایران، به اندازه کافی برای خروج خودروسازان از روسیه کافی نیست؟

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.