تلاش علی آبادی برای فریب افکار عمومی در روزهای افت تولید
در حالی که کمبود نقدینگی، ارز، فروش و قیمت گذاری دستوری و دستورالعمل های جدید ثبت سفارش دست به دست هم کاهش تولید را به همراه آورده اند، این پرسش پیش می آید که آیا تلاش علی آبادی برای فریب افکار عمومی در روزهای افت تولید دلیل خاصی دارد؟
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، امروز نتیجه انتخابات مشخص شده است و به زودی تکلیف کابینه سیزدهم هم روشن خواهد شد. مسعود پزشکیان به عنوان نهمین رئیس جمهور باید به زودی اعضای کابینه خود را معرفی کند، اما اواخر هفته گذشته و درست در شرایطی که اخبار انتخابات و سرنوشت دولت چهاردهم تمام اخبار را به خود اختصاص داده بود، وزیر صمت بدون توجه به وضعیت فعلی تولیدکنندگان با تکیه بر پیش بینی ها، تصریح کرد: «به زودی به نقطهای میرسیم که خودروسازان باید وام بدهند و خودروهایشان را بهصورت قسطی بفروشند تا مردم خودرو خریداری کنند.»
علی آبادی اضافه کرد: «البته در حال حاضر خودروسازان این کار را میکنند، اگر برنامههایی که تدارک دیده شده محقق شود، در آینده نزدیک شاهد خواهیم بود که خودروسازان برای اینکه مردم خودرو بخرند باید به آن ها وام بدهد.»
وی افزود: «بنابراین مردم برای خرید خودرو عجله نکنند و خودرو را به عنوان کالای سرمایهای خریداری و در پارکینگهای خود قائم نکنند.»
وی با بیان این که حس نگرانی از کاهش ارزش پول گاهی منجر به بروز چنین اتفاقاتی میشود، گفت: «بسیاری از پدیدههای اقتصادی ناشی از احساس جامعه است، البته از آن جا که احساس جامعه ناشی از عوامل مختلفی است، لذا آن را باید محترم شمرد، اما مردم بدانند که وضعیت اقتصاد کشور رو به بهبود است.»
وزیر صمت با تأکید بر این که مردم خودروهایی را که خریداری میکنند قایم نکنند، گفت: «توصیه میکنم با بررسی این کار را انجام دهند، زیرا بعداً ممکن است متضرر شوند.»
علی آبادی اظهار کرد: «مطابق پیشبینیها تولید و عرضه خودرو به حدی میرسد که بیشتر از تقاضای موجود در بازار خواهد بود.»
سخنان تکراری در افت بهاری تولید
سخنان تکرار وزیر صمت در افت بهاری و توصیه های وی مبنی بر عدم خرید خودرو نه تازگی دارد و نه برای اولین بار است که عنوان می شود، اما با توجه به وضعیت فعلی تولید دلیل تکرار و تأکید مشخص نیست؛ شاید از یک منظر وی قصد دارد مانع از شکل گیری موج جدید هجوم تقاضا به بازار خودرو شده و در نتیجه افزایش مجدد قیمت ها شود، اما از منظر دیگر آیا واقعاً با قصد و نیت می توان مانع از وقوع برخی مسائل شد.
در حال حاضر، خودروسازان به شدت از کمبود ارز و نقدینگی رنج می برند. براساس شنیده ها بسیاری از آنان از ابتدای سال جاری موفق به دریافت ارز برای سفارش گذاری نشده اند. به بیان دیگر، فعلاً آن ها تولید را با موجودی انبار پیش می برند. اگر روند فعلی همین گونه که هست ادامه پیدا کند، به زودی با ناقصی، کاهش و شاید توقف تولید همراه شوند.
در این حالت، وزیر صمت باید روشن کند که مطابق کدام پیشبینیها و بر چه اساسی تولید و عرضه خودرو به حدی میرسد که بیش تر از تقاضای موجود در بازار خواهد بود؟ آیا فاصله زمانی سفارش گذاری را نمی داند؟ آیا کمبود ارز و نقدینگی بهانه است و به اندازه کافی در اختیار آنان قرار داده شده است؟
به نظر می رسد علی آبادی پیش از هر نکته و تلاشی که برای آرامش بازار بیان می کند بهتر است شفافیت را در دستور کار قرار دهد و به گزارش هایی که به دستش می رسد اعتماد نکند، چراکه گفته های وی دو جهت بیشتر ندارد؛ یا این که خودروسازان دروغ می گویند و هر چه برای تولید نیاز دارند به وفور یافت می شود و مهیا شده است، یا این که وی از وضعیت امروز تولید خودرو بی خبر است و براساس خواسته ها و آرزوهای قلبیاش حرف می زند، اما از یک سو، توصیه های قبلی وی مبنی بر عجله نداشتن در خرید خودرو چندان به کار مردم نیامد و از سوی دیگر، بازار خودرو کاری به این حرف ها ندارد و تنها با عرضه و اطمینان از تدام آن به آرامش می رسد.
آیا علی آبادی برای ادامه حضور در وزارت صمت تلاش می کند؟
در مورد کدام کشور صحبت میکنه
فکر کنم متوجه نشده وزیر صمت ایران شده فکر کرده وزیر یک کشور دیگست
دیگه دوره ات تموم شد هر کاری که باید میکردی کردی چند وقت دیگه میره کنار میگه اگه من هنوز وزیر بودم خودرو مجانی میشد
این حرفا تکراری شده
به گفته آمارهای خود بانک مرکزی،سال قبل بیش از ۸میلیارد دلار نیمایی یعنی باقیمت زیر ۴۴هزار تومن به خودروسازها و مونتاژ کارا داده شد،پس چرا ما ندیدیم تولید در حدی باشه که قیمت کاذب تو بازار پیش نیاد؟ اینا همه بهونه مافیا کثیف خودرو سازی که بازار آزاد و قیمت ۲برابری حفظ کنن تا مردم تشنه باشن و هر آشغالی به این قیمت بخرن
این پست هم کاملا جنبه حمایتی برای خودروسازها بوده
ایشالا اسب بخار در دولت بعدی مثل این دولت مه دغدغه صف مرغ نبود به این نوع مقاله نویسی ها ادامه بده و جناحی کار نکنه
به زودی دولت محبوبتون خواهد اومد و دوست داریم نظراتتون رو راجع به وزیر خودتونم بفهمیم
فقط به شعارهای که دولت ۱۳ قبل از اومدن و اوایل اوومدن به سرکار میداد توجه کنید. خیلی چیزها دستگیرتون میشه!
حرف ها و قول های بود که خودشان میدادند، کسی مجبورشون نکرده بود!
واقعا دولت آقای رئیسی همه چی رو خراب کرد و وزیران آن با دروغ و لاپوشانی مردم رو اذیت کردن
همه چی گرون و بدتر شد متاسفانه
کافیه پازل رو تکمیل کنید. وقتی ریال بی اعتبار میشه، و همه میفهمند که دولت چیزی به نام مالیات تورمی دریافت میکنه، مردم پولهایی که به سختی درمیارند در این وضعیت تحریمی که دولت رییسی هر چه بیشتر جریان تحریمهای رو به سمت مردم منحرف می کرد، به سمت جایگزینی ریال براومدند و همه چی خریدند، اما متوجه شدند که دولت و خودروسازها در یک قرار داد نانوشته، به دنبال ایجاد فضای امن برای حفظ و بالابردن قیمت خودرو هستند که خودروسازها بتونند بالاتر از ارزندگی محصولات خودشون، تولیداتشون رو بفروشند(شاید بخاطر کم تر کردن زیان انباشته و زیانی که در اثر خروج سرمایه ها و تکنولوژی از این حوزه بخاطر ناتوانی در احیای مناسبات جهانی داشتند)، پس بازار خودرو ارزندگی پیدا کرد، اینکه مثلا دلار ۲۰ درصد رشد میکنه، اما خوده ۵۰ درصد، اینکه شما پول رو تبدیل کنی به خودرو و بزاری پارکینگ توجیه پذیر تر میشه؟ بهر حال پول همیشه هوشمنده.
دولت برای مهار قیمت دلار و طلا و غیره بسیار کارهای مختلفی کرد، از بازارسازی گرفته تا بگیر و ببند،حتی روی درهم امارات در خود امارات عملیات انجام داد، اما برای خودرو هیچ کاری نکرد و گذاشت اختلاف قیمت ها اوج هم بگیرد، در حالی که میتونست با واردات، با محدودیتهای قانونی برای دلالی، با عرضه در بورس، با عرضه در خود نمایندگیهای واردکنندگان یا عاملیتهای فروش خودروسازان و با ورود محصولات به روز و غیره خودرو رو از یک کالای سرمایه ای و شبه پولی خارج کنه و خودروهای پارکینگ نشسته رو مجبور به حضور در بازار کنه، اما نه تنها این کار رو نکرد، بلکه همان فضای عرضه ی تنگ رو هم تنگ تر کرد تا میزان تقاضا شکسته نشه و قیمتها نریزه.
دولت در این وضعیت که هم ناتوان از انجام عمل درست هستند و هم از عواقب دلالی وحشت دارند، دست به خبر درمانی میزنند تا انتظارات رو منحرف کنند، اما بعدتر که پول هوشمند متوجه ارزندگی خودرو شد و فهمید دولت قصد تغییر در فضای خودرو رو نداره و ریسک های خودرو بسیار کمتر مینمود.
در پایان تنها راه عبور از این وضعیت، عرضه هست. خودروهای داخلی به سقف ارزندگی شون چسبیده اند. تارای ۷۰۰ میلیون تومانی به نرخ دلار آزاد یعنی ۱۲ هزار دلار، این خودرو در روزهای اوجش هم کمتر از این عدد عرضه میشد، اما امروز شما باید میلیاردی دنبال خرید این خودروی قدیمی باشید…
اگر دولت واردات رو طبیعی میرد، واقعا خودروسازها هم باید دنبال فروش اقساطی میدویدند، اما امروز از وضعیت مردم سود میبرند، امروز ملت رو پول در دست به صف کردند برای تحویل خودروهای گران، قدیمی، پرمصرف و بدون تکنولوژیشان و از آن طرف همه کاری میکنند که برای واردات سنگ اندازی کنند
خداوکیلی خودت حوصله ت میشه این طومار بخونی
مافیای خودرو امثال علی آبادی رو ضربه فنی می کند ،پزشکیان هم بعید است با وجود فرصت طلبانی که در اطرافش هستند بتواند مانع زد و بند آنها با این مافیا شود ،امید ما به جلیلی بود که آن هم نشد!
کاملا فرمایشات ایشان صحیح است و سوال این است خودرو بخریم با این مبلغ نجومی و کیفیت زیر صفر با کمبود لوازم یدکی و مشکل جای پارک و هزینههای جانبی بسیار بالا خورو غیراستاندارد جاده بدردنخور بعدا کجا این خودرو رو میخوایم سوار شیم کجا بریم فقط اهن پاره مونده رو دستمون .