سدان جدید BYD، آغاز جدال کارمانیا با اکثر خودروسازان

BYD F3 New
بازار سال ۹۶ بدون شک دست خودروهایی است با قیمت کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان به بازار می آیند و می خواهند با توجه به امکانات و کیفیت خود، فروش خودروسازان و واردکنندگان را بالا ببرند.
با توجه به برخی شنیده ها، در سال ۹۶ شرکت های واردکننده و خودروساز سعی دارند تا خودروهایی با قیمت کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان را به بازار ایران بیاورند. در این میان از همین الان می توان پیش بینی کرد که خودروهای سدان نقش مهمی در جذاب شدن بازار خودروی سال آینده دارند. چندی پیش در روزنامه دنیای خودرو نام ۱۰ گزینه احتمالی خودروسازان را اعلام کردیم که خودروهایی سدان بودند و اکثر آن ها با قیمت کمتر از ۷۰ میلیون تومان به بازار می آیند. یکی از این خودروها بی وای دی F3 New است که در نمایشگاه خودرو گوانجو رونمایی شد و به احتمال زیاد در زمستان ۹۵ رونمایی می شود. اواخر آبان ۹۵ سفری به کشور چین داشتیم و شرایطی فراهم شد تا این خودرو جدید را در مرکز تست و تحقیقات BYD مورد بررسی قرار دهیم. شنیده ها حاکی از آن است که F3 جدید اوایل سال ۹۶ به جاده های کشور می آید و در دو تیپ دنده ای و اتوماتیک فروش آن آغاز می شود. با توجه به سابقه به نسبت خوب این خودرو، شرکت کارمانیا قصد دارد تا از نیمه دوم سال ۹۶ F3 New را به بازارهای هدف بی وای دی صادر کند و به عنوان هاب منطقه ای این خودرو شناخته شود.
BYD F3 New
۱- شناخت کلی از BYD F3 New
F3 در بازار چین به عنوان یک خودرو بنزینی مورد استقبال قرار گرفته است و به عنوان یک خودرو اکونومی شناخته می شود. در سه بخش از کشور چین، این خودرو توانسته فروش خوبی را تجربه کند. از طرفی در برخی کشورهای حوزه خلیج فارس و شمال آفریقا، F3 New مورد استقبال واقع شده است و این روزها با مدل قبلی خود فروش خوبی را برای BYD رقم زده است. این خودرو بر مبنا پلتفرم تویوتا کرولا نسل نهم یعنی E120 طراحی و ساخته شده است و می توان گفت که اتاق به نسبت جاداری دارد. فاصله محوری ۲۶۰۰ میلی متر این نکته را به ما می گوید که این خودرو در فضای سرنشین می تواند مناسب تلقی شود و تا حد زیادی به عنوان یک سدان خانوادگی شناخته شود.
F3 New در بازار چین با پیشرانه ۱.۵لیتری معرفی شده است که ۱۰۷ اسب بخار را با گشتاور ۱۴۵ نیوتون متر تولید می کند. زمانبندی سوپاپ های این موتور به صورت اتوماتیک انجام می شود و آوانس و ریتارد آن با توجه به نوع گازدهی راننده برای کاهش مصرف سوخت تنظیم شده است. در نسخه توربو، قدرت این موتور به ۱۵۱ اسب بخار می رسد و گشتاور ۲۴۰ نیوتون متری را تولید می کند. البته که در حال حاضر فروش اصلی F3 New بر مبنا نسخه ۱۰۷ اسب بخار تنظیم شده است. گیربکس این خودرو از نوع پنج دنده دستی یا ۶ سرعته اتوماتیک دو کلاچه است که با این مشخصات به بازار ایران عرضه می شود. در روز تست تنها فرصت تست نسخه دنده ای برای خبرنگاران فراهم بود و ما هم از این قضیه مستثنی نبودیم. همچنین فرمان این خودرو از نوع هیدرولیک با سنسورسرعت است که با توجه به سرعت خودرو، میزان سفتی و نرمی آن تغییر می کند.
BYD F3 New
۲- ایمنی F3 New در چه سطحی است؟
بی وای دی F3 New به دو کیسه هوا در تمام نسخه ها مجهز است. در نسخه فول آپشن آن امکاناتی نظیر سیستم کنترل پایداری الکتریکی، سیستم کنترل هرزگردی، کنترل شروع حرکت در سربالایی و ترمز اضطراری وجود دارد. همچنین چهار چرخ دیسکی این خودرو به سامانه ABS و EBD مجهز است. با توجه به رده قیمتی F3 New و رقبای آن در بازار ایران، می توان این خودرو را مانند آن ها ارزیابی کرد و در این بحث ویژگی رقابتی در F3 New مشاهده نکرد.
BYD F3 New
۳- امکانات رفاهی سدان اکونومی بی وای دی

آریزو 8 آریزو 8

بی وای دی F3 New در بخش امکانات رفاهی در حد قابل قبولی قرار دارد. شیشه ها و آینه های برقی، سانروف، کامپیوتر سفر، دی لایت، تودوزی چرم، مانیتور، دوربین و سنسور عقب، سنسور نور، شش بلندگو، استارت دکمه ای، کنترل سیستم صوتی و تصویری از روی فرمان و… از امکانات این خودرو محسوب می شود. در این بخش هم بی وای دی F3 جدید تا حدی مانند جک J5، ام جی ۳۶۰ و پژو ۳۰۱ است و احتمالا با این سطح امکانات می تواند رقابت مناسبی را آغاز کند. البته که در این خودرو جای امکاناتی نظیر کروزکنترل و سیستم تهویه اتوماتیک احساس می شود.
BYD F3 New
۴- طراحی F3 جدید تا حدی متفاوت
خطوط طراحی F3 جدید تا حد زیادی ساده به نظر می آید. ولی نگاهی دقیقتر نشان می دهد که حرکت قلم طراحان BYD به سمتی بوده که نظر جوانان را در کنار خانواده ها به سمت خود بکشاند. اصول طراحی این خودرو تا حد زیادی بروز به چشم می آید. در بخش جلو خودرو شاهد آن هستیم که چراغ ها با دقت بالایی طراحی شده اند و از طرفی زیبایی خوبی به خودرو داده اند. نوع سپرهای جلو و عقب نیز به شکلی طرحای شده که خطوط اسپرت روی آن دیده شود. مثلا زیر سپرها از خطوط تیزی استفاده شده که تا حدی حس اسپرت را به کالبد خودرو تزریق می کند. طراحی عقب خودرو را می توان ساده و به نسبت زیبا دانست. در بخش عقب خودرو خبری از خطوط زیاد و چراغ های فضایی نیست. بلکه با طراحی ساده ای همراه هستیم که کمتری نقص در آن دیده می شود. از نمای جانبی شاهد آن هستیم که رینگ های براق و تراش خودرو حس اسپرت را به خودرو القا می کنند از سادگی طرح بدنه به واسطه رینگ های جذاب کاسته می شود.
وقتی در خودرو را باز می کنیم و به داخل کابین می رویم، می بینیم که با توجه به قانوق طراحی قرینه، جایگیری و اگونومی خوبی در کابین وجود دارد. جای دکمه های شیشه بالابر و تنظیمات آینه دقیق انجام شده است و از طرفی غربیلک فرمان زاویه مناسبی را با دست راننده برقرار می کند. در برخی خودروهای چینی شاهد آن هستیم که زوایه فرمان به سبکی است که اکثر راننده های ایران با آن به مشکل می خورند. تنظیم سیستم صوتی و تهویه در جای خوبی قرار دارد و راننده و شاگرد می توانند به راحتی آن را تنظیم کنند. در نسخه دنده ای از جایگیری دنده در نقطه نامناسب خبری نیست و تعویض دنده باعث سخت شدن دسترسی به برخی دکمه ها نمی شود.
BYD F3 New
۵- تست در روز بارانی
وقتی در دوران دبیرستان از باران موسمی در درس جغرافیا با ما صحبت می کردند، کسی نگفته بود که باران موسمی ایران با کشورهای دیگر فرق دارد! روز تست با بارانی مواجه بودیم که هر قطره آن به اندازه یک شلنگ یک متری بر سر و رویمان می خورد! تست در روز بارانی آن هم در محوطه ای که سطح زمین آن کمی لغزنده تر از آسفالت بود، تجربه ای جدید و متفاوت را تست خودرو برایمان به یادگار گذاشت.
پشت فرمان F3 جدید نشستیم و با دکمه استارت، آن را روشن کردیم. چند گاز خلاص به خودرو دادیم و متوجه شدیم که این نوع گازدهی اتاق خودرو را به لرزه در نمی آورد. از طرفی صدای موتور هم آنچنان به داخل اتاق نمی آید و در حد معمولی است. با دنده یک شروع به حرکت و برای دست گرمی، به صورت نرم دنده ها را یکی پس از دیگری تعویض کردیم. در هر دور موتوری با گیرکبس نرم F3 همراه بودیم که به نرمی تعویض می شد و از خلاصی اضافه گیربکس خودروهای چینی خبری نبود. وقتی هم در دورهای به نسبت بالا از معکوس استفاده می کردیم، بازهم دنده به نرمی جا می رفت و کمتر مقاومتی در آن دیده می شد. گیربکس خودرو به سبک روز طراحی شده بود و مثل بسیاری از خودروهای داخلی نیازی به همراهی دسته دنده تا رسیدن به قسمت مورد نظر نبود و از یک جایی به بعد دنده خود به خود در جایگاه اصلی قرار می گرفت. تعویض دنده با F3 جدید واقعا نرم و بی صدا بود و کلاچ آن هم سفتی آزار دهنده ای نداشت.
صندلی های جلو و عقب راحتی به نسبت خوبی را داشت و تا حد قابل قبولی دید راننده نسبت به بیرون خوب بود. نرمی فرمان هم با توجه به شرایط خوب و مناسب بود و در شرایط بارانی واکنش های خوبی از خود نشان می داد. در نسخه دنده ای که ما مورد بررسی قرار دادیم، خبری از سیستم کنترل پایداری نبود. برای همین به صورت پایه هندلینگ خودرو را مورد بررسی قرار دادیم. وقتی فرمان را در سرعت به چپ و راست می چرخاندیم، حرکت عرضی در خودرو احساس می شد. ولی خوبی F3 جدید این است که ته ماشین از کنترل راننده خارج نمی شود. وقتی هم که با دور مورد بالا حرکت می کردیم و در مرز کات آف پدال گاز را نگه می داشتیم، بعد از چند ثانیه کامپیوتر خودرو دور موتور را برای سلامت پیشرانه پایین می آورد تا آسیب جدید به آن وارد نشود. بارها از مسیر جاده تست رد شدیم و نرمی اتاق را با توجه به سطوح مختلف بررسی کردیم. تا حد قابل قبولی می توان اتاق F3 جدید را بی صدا و مناسب دانست. کمپانی بی وای دی مصرف سوخت ترکیبی این خودرو را در شرایط عادی کمتر از ۷.۵ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام می کند. در پیست بارانی هم با برنامه های GPS شتاب صفر تا ۱۰۰ خودرو را مورد بررسی قرار دادیم و بعد از چند دور توانستیم شتاب کمتر از ۱۲.۵ثانیه را با دو سرنشین ثبت کنیم.
BYD F3 New
۶- و اما قیمت…
برخی شنیده ها حاکی از آن است که شرکت خودروسازی کارمانیا F3 جدید را با قیمت رقابتی به بازار می آورد و احتمالا بهای ۵۵تا ۷۰ میلیون تومان را برای نسخه دنده ای و اتوماتیک آن در نظر می گیرد. با توجه به استهلاک به نسبت کم این خودرو (با توجه به منابع خارجی) و کیفیت مناسب ساخت، می توان پیش بینی کرد که این خودرو فروش مناسبی را در ایران تجربه می کند. از طرفی با توجه به نوع قیمت گذاری برخی رقبا چینی و فرانسوی، می توان توقع استقبال خوب را از بازار ایران برای بی وای دی F3 New داشت.

مدیسه مدیسه

گروه مستند اسب بخار
با تشکر از سایت خودرونویس بابت تهیه عکس ها

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.