دلایل مراجعه به یک دکتر فیزیوتراپیست

دکتر فیزیوتراپیست
دکتر فیزیوتراپیست

فیزیوتراپی از جمله علوم روان شناختی به شمار می رود که در دسته درمان های توان بخشی قرار گرفته است.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

این مجموعه درمان ها براساس اهداف خاصی صورت می پذیرند که از مهم ترین آن ها می توان به افزایش سطح قدرت عضلات ، بهبود عملکرد ، افزایش دادن دامنه ی حرکات ، بهبود سطح زندگی فرد ، بهبود عملکرد کلی فرد ، بهبود وضعیت راه رفتن و افزایش انعطاف پذیری اشاره نمود که هرکدام اهمیت خاص خود را دارند.

مدیران 777 مدیران 777

در واقع می توان گفت تمام اعمالی که در نهایت منجر به حرکت انسان می شوند به رسته فعالیتی فیزیوتراپی مرتبط می شوند و دکتر فیزیوتراپیست می تواند در آن ها دخالت داشته باشد.
فیزیوتراپیست به عنوان دکتر متخصص فیزیوتراپی شناخته می شود که قادر است تا با دانش بالای خود به درمان بیماری های حرکتی پرداخته و به این طریق رویکردهای مناسبی را پیش روی بیماران قرار دهد.

این دسته از پزشکان از برنامه های درمانی خاصی جهت بهبود بیماران خود استفاده می کنند که از مهم ترین آن ها  می توان به تمرین درمانی و استفاده نمودن از دستگاه های الکتروتراپی اشاره نمود که هر کدام در تسریع روند بهبود نقش موثری را ایفا می کنند. 

فیزیوتراپ یا فیزیوتراپیست کیست ؟ 

اگر تا به حال بیماری یا آسیبی داشته اید که بر توانایی شما در حرکت یا انجام کارهای روزانه تأثیر گذاشته است، ممکن است به پزشک فیزیوتراپیست مراجعه کرده باشد تا توانایی راه رفتن خود را دوبار باز یابید. 

فیزیوتراپ یا فیزیوتراپیست با شناختی که از اندام بدن دارد به بیماران در مدیریت درد، تعادل، تحرک و عملکرد حرکتی کمک میکند.

اکثر افراد در مقطعی از زندگی خود به دکتر متخصص فیزیوتراپیست مراجعه میکنند. ممکن است پس از یک تصادف رانندگی، بعد از عمل جراحی یا برای رفع کمردرد به متخصصین فیزیوتراپی مراجعه کرده باشید.

دکتر فیزیوتراپی از جمله پزشکانی است که بر علوم آناتومی و فیزیولوژی بدن انسان ها اشراف کامل داشته و بر این اساس می تواند انواع بیماری ها را شناسایی نموده و رویکردهای درمانی مناسبی را برای درمان آن ها کار گیرد. در واقع این پزشک به عنوان متخصص در حرکات بدنی شناخته می شود که با استفاده از برنامه های درمانی سعی در بهبود بیمارانی دارد که به اختلالات اسکلتی عضلانی مبتلا می باشند. با استفاده از برنامه های درمانی این پزشکان می توان قدرت عضلانی بدن را افزایش داد اما این تنها هدف ارائه این برنامه ها نیست. از دیگر اهداف به کارگیری برنامه های درمانی توسط فیزیوتراپیست ها می توان به موارد زیر اشاره نمود. 

یک فیزیوتراپیست به بیمار خود با استفاده و شناخت از انواع درمان ها و به کار بردن روش های مدرن و برنامه ریزی به بهبود آنها کمک میکند. دکتر های فیزیوتراپیست آموزش دیده اند که در موارد زیر که تحت تاثیر شرایط مختلف است به بیماران خود کمک کنند:

  • انواع بیماری ها
  • مشکلات سلامتی
  • جراحات
  • فاکتورهای محیطی
  • سالخوردگی
  • اختلالات حرکتی
  • مشکلات مربوط به وزن
  • افزایش سطح تحمل عضلانی بدن 
  • افزایش سطح انعطاف بدنی 
  • افزایش سطح عملکرد بهتر بدن 
  • سطح بهتر فعالیت ها 

چه افرادی به فیزیوتراپی نیاز دارند؟ 

در این بخش از نوشتار قصد داریم تا به بررسی افرادی بپردازیم که برای بهبود خود نیاز به دکتر فیزیوتراپی دارند تا به این طریق بتوانند در سریع ترین زمان ممکن به نتایج مطلوبی دست یابند. در بخش های قبل نیز بیان نمودیم که فیزیوتراپی بر دامنه حرکات بدن تمرکز دارد و عمدتا افرادی که به درمان های فیزیوتراپی نیاز دارند با اختلالات حرکتی مواجه می باشند. از مهم ترین افرادی که به فیزیوتراپی نیاز دارند می توان موارد زیر را نام برد. 

  • افرادی که با بیماری های ارتوپدی مبتلا می باشند
  • افراد مبتلا به بیماری نورولوژیک 
  • افراد مبتلا به بیماری های تنفسی و قلبی 
  • افراد مبتلا به بیماری های روماتیسمی و پوستی 
  • افراد درگیر با مشکلات مرتبط با کف لگن 
  • بیماران سوختگی 

فیزیوتراپی برای هرکدام از افرادی که به این بیماری ها مبتلا می باشند روند خاص خود را داشته و لازم است برنامه های درمانی آن ها توسط دکتر متخصص فیزیوتراپی اعمال گردند. 

فیزیوتراپیست به درمان چه بیماری هایی کمک می کند ؟ 

با توجه به دامنه فعالیتی متخصصین فیزیوتراپی، فیزیوتراپیست ها قادرند تا تمام بیماری هایی را که در بخش های قبل بیان نمودیم درمان نموده و روند درمانی مناسبی را برای بیماران خود فراهم نمایند. در ادامه به تشریح بیماری های بیشتری خواهیم پرداخت که توسط فیزیوتراپیست ها قابل درمان هستند. 

درمان بیماری های ارتوپدی توسط فیزیوتراپست 

بیماری های ارتوپدی دسته های مختلفی را شامل می شوند اما لازم است بدانید از مهم ترین دسته بیماری هایی می باشند که فیزیوتراپیست ها به درمان آن ها می پردازند. تمام بیمارانی که مبتلا به بیماری های مختلف ارتوپدی از جمله مشکلات بیماری ستون فقرات، مشکلات عضلانی و اسکلتی می باشند می توانند به دکتر فیزیوتراپی مراجعه کنند. 

بیماری ستون فقرات

آسیب ها و بیماری های ستون فقرات از پیچیده ترین بیماری هایی است که در پزشکی مشاهده می شود. کمردرد بعد از سردرد به عنوان شایع ترین علت درد در میان آمریکایی ها در رتبه دوم قرار دارد. هشتاد درصد مردم در دوره ای از زندگی خود دچار کمردرد می شوند.

خوشبختانه، در اکثر موارد مشکلات ستون فقرات بدون هیچ گونه مداخله پزشکی یا جراحی بهبود می یابند. با این حال، در برخی موارد مشکلات کمر می تواند زندگی روزمره را مختل کند.

آیا شما هم تا کنون کمردرد، گردن درد یا مشکلات ستون فقرات داشته اید؟ تشخیص به موقع بیماری های ستون فقرات بسیار مهم است. برای تشخیص و درمان مشکلات ستون فقرات باید به دکتر ارتوپد مراجعه نمایید.

انواع بیماری و مشکلات ستون ‌فقرات
بیماری های ستون فقرات انواع متنوع و زیادی دارند که شرح کامل آن ها نیاز به ظرفیتی مانند یک کتاب کامل دارد. در اینجا بیماری هایی که شبوع بیشتری دارند اشاره می شود.

بیماری های پر خطر و دژنراتیو ستون فقرات:

  • آرتروز یا التهاب مفاصل (آرتریت)
  • بیماری دیسک دژنراتیو (حادشونده)
  • دیسک فتق شده
  • تنگی کانال نخاعی
  • اسپوندیلوز یا آرتروز مهره

درمان بیماری های نورولوژیک توسط فیزیوتراپیست 

دسته دیگر از بیماری های قابل درمان توسط متخصص فیزیوتراپی با نام نورولوژیک شناخته می شود که در واقع اشار به بیماری های مربوط به سیستم های عصبی دارد. این بیماری ها قادرند تا حرکات انسان ها را تحت تاثیر خود قرار دهند. از مهم ترین بیماری هایی که در دسته بیکاری های نورولوژیکی می باشند و می توان  آن ها را توسط فیزیوتراپیست ها درمان نمود لازم است به ام اس ، سکته های مغزی ، ضربه های مغزی ، ضایعات نخاعی و پارکینسون اشاره نمود. 

درمان بیماری های تنفسی و قلبی 

فعالیت هایی که فیزیوتراپیست ها انجام می دهند بیماری های تنفسی و قلبی را نیز در بر می گیرند. راهکارهای درمانی این متخصصین در راستای درمان اثرا بیماری های تنفسی و قلبی می تواند موجب بهبود ظرفیت ریه ، بهبود وضعیت تنفسی ، تقویت عضلات تنفسی و توانبخشی قلبی شود. 

درمان بیماری های روماتیسمی 

بیماری های روماتیسمی دسته دیگری از بیماری ها به شمار می روند که توسط فیزیوتراپیست ها قابل درمان می باشند. این بیماری ها نوعی بیماری خود ایمنی هستند که بر روی مفاصل انسان اثر می گذارند. شما به واسطه مراجعه به متخصص فیزیوتراپی می توانید به درستی بیماری های روماتیسمی خود را تشخیص داده و راهکارهای درمانی مناسبی را جهت بهبود آن ها دریافت کنید. 

بیماری های کف لگن 

یکی از فوائد فیزیوتراپی درمان بیماری های کف لگن می باشد و افرادی که به عنوان متخصص فیزیوتراپی فعالیت دارند قادرند تا بیماری های مرتبط با این موضوع همچون بیماری های زنان ، بیماری های مردان ، مشکلات جنسی ، بی اختیاری ادرار و مدفوع و مشکلات مربوط به اندام های تناسلی را درمان کنند. 

دکتر فیزیوتراپیست
دکتر فیزیوتراپیست

فیزیوتراپ برای درمان بیماران خود از چه روش هایی استفاده می کند؟ 

تمام تخصص های پزشکی برای درمان نمودن بیماران خود دارای تجهیزات و ابزارهای خاصی می باشند و این موضوع برای دکتر متخصصین فیزیوتراپی نیز صدق می کند. این پزشکان راهکارها و روش های درمانی خاص خود را داشته و براساس این روش ها برنامه های درمانی بیماران خود را تنظیم می کنند.

در اینجا مجموعه تصمیمات فیزیوتراپیست اهمیت بسیار بالایی می یابد زیرا تمام برنامه های وی به تکنیک هایی وابسته است که به کار گرفته می شوند. از مهم ترین روش های درمانی فیزیوتراپی می توان به تمرین درمانی ، منوال تراپی ، الکتروتراپی  و استفاده از دیگر دستگاه های فیزیوتراپی اشاره نمود که هرکدام نقش موثری را در بهبود عملکرد سیستم های عضلانی اسکلتی بدن بیمار دارند. 

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.