مقایسه تیگارد X35 و بک X3 PRO ؛ دو محصول اقتصادی چینی در بازار ایران

مقایسه تیگارد X35 و بک X3 PRO
مقایسه تیگارد X35 و بک X3 PRO

در این محتوا قصد داریم به مقایسه تیگارد X35 و بک X3 PRO، دو کراس اوور کوچک و البته جدید بازار ایران بپردازیم و ببینیم هر کدام چه در چنته دارند. 

مدیران 777 مدیران 777

بازار ایران در سال‌های اخیر میزبان طیف وسیعی از خودروهای چینی بوده و در این سال‌ها محصولات چینی طرف‌داران زیادی در کشور پیدا کرده‌ است. خودروسازان دولتی و خصوصی، هر دو در این مدت همکاری‌های زیادی با شرکت‌های مختلف چینی داشته و اقدام به وارد و یا مونتاژ کردن محصولات آنان کرده‌اند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

تیگارد X35 یک کراس اوور کوچک محصول شرکت سانیار موتور، یکی از زیرمجموعه‌های دیار خودرو، است. تا پیش از این محصول، دیار خودرو با شرکت بایک همکاری‌های متعددی را شروع کرده بود که به دلیل تحریم‌ها نتوانست آن‌ها را پیش ببرد. حالا این شرکت با معرفی زیر برند جدید خود یعنی سانیار موتور قصد دارد دوباره عرضه محصولات مختلفی از جمله خودروهای بایک را شروع کند. یکی از خودروهای جدیدی که تا حدودی توان رقابت با این خودرو را دارد کراس اوور کوچک دیگری است که محصولی از خودروسازان بم محسوب می‌شود؛ بک X3 PRO نام این خودرو بوده و قرار است بزودی توسط این خودروساز خصوصی پا به جاده‌های کشور بگذارد. 

تیگارد X35 همان طور که ابتدای متن اشاره کردیم یک خودروی کراس اوور کوچک است که توسط سانیار موتور یکی از زیرمجموعه‌های دیار خودرو عرضه می‌شود. تیگارد X35 در اصل همان بایک X35 است که در سایر بازارهای جهانی فروش موفقی را تاکنون تجربه کرده است. تیگارد (Tigard) برگرفته شده از دو کلمه Tiger و Leopard است و تبدیل به یک زیربرند برای سانیار موتور شده است. سانیار موتور خود یکی از زیرمجموعه‌های دیار خودروست و تا قبل از عرضه تیگارد X35 خودروی بایک X25 را در ایران به فروش می‌رساند. اکنون پس از وقفه‌ای چند ساله، دیار خودرو دوباره با نماینده‌ای جدید از بایک چین به بازار بازگشته است. این خودرو در بازارهای مختلف با نام‌های متعددی همچون بایک X35، سنوا X35 و بیجینگ X3 عرضه شده است. 

مقایسه تیگارد X35 و بک X3 PRO

این سوی میدان بک X3 PRO هم، یکی از جدیدترین محصولات خودروسازان بم، قرار است به‌زودی وارد بازار شود. این خودرو مانند رقیب خود، در ایران دچار تغییر برند و نام از Maple X3 Pro به BAC X3 Pro شده است. خودروسازان بم تا قبل از عرضه این خودرو همکاری موفقیت آمیزی با شرکت جیلی چین داشت. محصولاتی همچون جیلی امگرند ۷، RV 7 و X7 ماحصل این همکاری بود، اما متأسفانه با بازگشت تحریم‌ها خیلی زود جیلی بار سفر از ایران را بست و رفت. چند سال پس از آن خودروسازان بم دوباره اقدام به عرضه محصولی اقتصادی و جدید از جیلی را با نام GC6 کردند که آن هم موفقیت آمیز نبود و حالا دوباره این خودروساز خصوصی با یکی از زیرمجموعه‌های جیلی قرار است شانس خود را در بازار بسنجد. Maple نام یکی از زیرمجموعه‌های جیلی است که ساخت خودروهای اقتصادی را برعهده دارد. کراس اوور X3 PRO را می‌توان در اصل جیلی X3 PRO نامید که نسخه قبلی آن Yuanjing V3 نام داشت. این خودروی کراس اوور جمع و جور شهری، از زمان عرضه به بازارهای جهانی تاکنون به علت دارا بودن طراحی زیبا و مشخصات فنی قابل قبول توانسته است در بازارهای هدف جیلی، به غیر از چین اعم از مصر و روسیه و خصوصاً دیگر کشورهای در حال توسعه، طرف‌داران بسیاری پیدا کند. 

مقایسه تیگارد X35 و بک X3 PRO

مقایسه تیگارد X35 و بک X3 PRO از نظر طراحی ظاهری

در بخش ظاهری با دو خودروی نسبتاً به‌روز روبه‌رو هستیم و با این که در آن ها خبری از برخی ترندهای روز طراحی دنیا مانند قرار دادن کاسه چراغ بر روی سپر و… نیست، اما همچنان طراحی ظاهری این دو خودرو حداقل از بسیاری خودروهای داخلی جذاب‌تر و گیراتر است. اما میان این دو، تیگارد X35 طراحی جذاب‌تر و تهاجمی‌تر از بک X3 PRO دارد. در نمای جلوی تیگارد X35 اولین موردی که به چشم می‌خورد چراغ‌های مخصوص روز آن است که بر روی سپر خودرو به حالت بومرنگ طراحی شده است. چراغ‌های اصلی فرم کشیده و اخم آلودی دارند و نمای جذابی را به خودرو داده‌اند، همچنین جلوپنجره خودرو به صورت کشیده طراحی شده و اطراف آن با خطوط کرومی تزیین شده است، که عبارت تیگارد نیز در بخش بالایی آن حک شده است. در نمای عقب مانند جلو، طراحان این کراس اوور سعی کرده‌اند جلوه‌ای جذاب را برای این خودرو رقم بزنند. چراغ‌های عقب مانند جلو کشیده اما کمی بزرگ طراحی شده و گرافیک داخلی آن ها شبیه به محصولات جدید پژو است. یک خط بزرگ کرمی که عبارت Tigard بر روی آن قرار دارد نیز میان دو چراغ قرار گرفته و محل نصب پلاک هم زیر این خط تعبیه شده است. سپر عقب هم به صورت دورنگ طراحی شده و بر روی آن چراغ دنده عقب و مه‌شکن قرار گرفته‌اند. 

این طرف میدان، بک X3 PRO طراحی ساده‌تری نسبت به رقیب دارد. البته جای تعجب نیست، چراکه X3 PRO خودرویی ارزان‌تر از X35 است و به همین علت از ظاهری ساده‌تر پیروی می‌کند. نکته قابل توجه این است که با توجه به این که این خودرو برای یکی از زیرمجموعه‌های جیلی است، اما از خطوط طراحی جیلی در ظاهر خود استفاده کرده است. در نمای جلو، چراغ‌های اصلی فرمی خشمگین و جدی دارند که تا گوشه‌های خودرو کشیده شده‌اند. جلوپنجره طراحی کشیده و یکدستی دارد که متصل به چراغ‌های اصلی است و با خطوط عمودی مشکی رنگ همراه شده است. بر روی سپر نیز چراغ‌های مخصوص روز به صورت عمودی در دو طرف قرار گرفته و وسط آن هم ورودی بزرگ هوای ثانویه موتور قرار گرفته است. تمامی این المان‌ها در کنار یکدیگر سبب شده است چهره X3 اسپرت و جذاب به نظر برسد. در بخش عقب، مانند جلو طراحی چراغ‌های اصلی با خطوط تند و تیزی شکل گرفته است و همچنین باز هم مانند نمای جلو بر روی سپر چراغ‌های عمودی مه‌شکن تعبیه شده است و یک دیفیوزر مشکی نسبتاً اسپرت نیز انتهای سپر قرار دارد. نکته قابل توجه طراحی چراغ سوم ترمز این خودروست که وسط باله عقب طراحی شده است. 

مقایسه تیگارد X35 و بک X3 PRO از نظر ابعاد و اندازه

از نظر ابعاد، تیگارد X35 خودرویی بزرگ تر و جادارتر از بک X3 PRO است. تیگارد X35 به ترتیب ۴۳۲۵ میلی متر طول و ۱۸۳۰ میلی متر عرض و ۱۶۴۰ میلی متر ارتفاع دارد و همچنین ۲۵۷۰ میلی متر فاصله بین دو محور آن است. بک X3 PRO نیز به ترتیب ۴۰۰۵ میلی متر طول و ۱۷۶۰ میلی متر عرض و ۱۵۷۵ میلی متر ارتفاع دارد. فاصله بین دو محور این خودرو هم نزدیک به ۲۴۸۰ میلی متر است. به همین دلیل، تیگارد X35 فضای داخلی جادارتری را نسبت به خودروی رقیب دارد. البته لازم به ذکر است که بک X3 PRO با این که ابعادی تقریباً مشابه سایپا کوییک دارد، اما فضای داخلی آن به مراتب بزرگ تر و کارآمدتر است. 

مقایسه طراحی داخلی و کابین تیگارد X35 و بک X3 PRO

در مقایسه بک X3 PRO و تیگارد X35 از نظر طراحی داخلی و کابین با دو خودروی تقریباً مشابه روبه‌رو هستیم. با ورود به کابین بک X3 PRO با طراحی ساده و البته قابل قبول روبه‌رو می‌شویم که نسبت به بسیاری از خودروهای داخلی طراحی پویاتر و زیباتری دارد. در داشبورد میانی ابتدا یک صفحه نمایش بزرگ بیرون زده از داشبورد قرار گرفته است و زیر آن نیز دریچه‌های تهویه مطبوع تعبیه شده‌اند. قسمت میانی هم میزبان کلیدها و دکمه‌های سیستم کنترل تهویه مطبوع است. فرمان خودرو به صورت Dکات طراحی شده است و ظاهر جذاب و اسپرتی دارد. Dکات بودن فرمان سبب شده است فضای پا برای راننده کمی بیش تر از حالت معمولی شود. همچنین صفحه کیلومترشمار نیز به صورت آنالوگ به همراه یک کامپیوتر سفری برای این خودرو در نظر گرفته شده است. متریال به‌کاررفته درون کابین این کراس اوور کیفیت قابل قبولی دارند و در بلند مدت افت کیفیتی نخواهند داشت. از نظر فضای سر و پا هم هر دو ردیف خودرو فضای نسبتاً جادار و خوبی دارد، اما نسبت به تیگارد X35 خصوصاً در بخش صندوق فضای کم تری را شاهد هستیم. 

این سوی میدان، درون کابین تیگارد X35 مانند طراحی ظاهری یک داشبورد جذاب با ظاهری به‌روز خودنمایی می‌کند. یک صفحه نمایش بزرگ لمسی مانند خودروی رقیب بیرون زده از داشبورد تعبیه شده و در دو طرف آن هم دریچه‌های تهویه مطبوع خودرو قرار گرفته‌اند. زیر صفحه نمایش داخل یک قسمت مجزا چند بخش مربعی که با خطوط کرومی تزیین شده قرار دارد که کلیدهای تنظیم سیستم تهویه مطبوع داخل آن ها تعبیه شده و ظاهر اسپرتی را به داشبورد این خودرو بخشیده‌اند. این قسمت با زاویه اندکی به سمت راننده طراحی شده که ارگونومی کابین را بهبود داده است. فرمان خودرو به صورت Dکات و غربیلک آن نیز به صورت سه شاخه اسپرت است که درون خود کلیدهای کنترلی سیستم مالتی مدیا و کروز کنترل را درون خود جای داده است. فضای کابین با توجه به این که با یک خودروی کراس اوور شهری روبه‌رو هستیم قابل قبول ارزیابی شده و فضای پا و سر در هر دو ردیف خودرو مناسب است. فضای صندوق عقب نیز مانند فضای سرنشینان کاربردی و جادار است و برای خانواده‌ها گزینه‌ای مناسب خواهد بود. همچنین متریال به‌کاررفته در داشبورد و اتاق مانند خودروی رقیب کیفیتی قابل قبول دارد و نمی‌توان چندان به آن انتقادی وارد کرد. 

مقایسه امکانات رفاهی و ایمنی

نماینده سانیار موتور در این جدال، تیگارد X35، به امکانات قابل قبولی مجهز شده است، اما وجود برخی امکانات در کنار نبود تعدادی دیگر از آپشن‌ها در این خودرو جای تعجب بسیاری باقی گذاشته است. به عنوان مثال، در این خودرو سقف پانوراما وجود دارد، اما خبری از آینه در آفتاب‌گیرها نیست! در هر حال، تیگارد X35 به امکاناتی مانند سقف پانوراما برقی، کروز کنترل، سیستم مالتی مدیا ۸ اینچی لمسی به همراه دوربین دنده عقب، سنسور پارک دنده عقب، سیستم روشن و خاموش کردن خودرو بدون کلید (Keyless Starter)، چراغ های لنزی جلو با سیستم روشنایی زنون، تریم چرم و پارچه صندلی ها، آینه های کناری دارای گرم‌کن و راهنما با قابلیت تنظیم برقی، فرمان دی کات، سیستم پایش باد تایرها (TPMS)، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی (HAC)، ترمز پارک برقی، دو کیسه هوا، چراغ های روز (Daylight)، سیستم کنترل پایداری (ESP) و کنترل کشش (TCS) مجهز شده است. ضمناً خودروی مذکور موفق به دریافت ۵ ستاره ایمنی از مؤسسه تست تصادف چین یعنی C-Ncap شده که نشان از ایمنی قابل قبول آن است. 

بک X3 PRO نیز این سوی میدان از نظر امکانات رفاهی و ایمنی سطح قابل قبولی دارد و به امکاناتی نظیر فرمان Dکات، نگهدارنده بار یا روف رک، صندلی راننده با قابلیت تنظیم ۶ حالته دستی، سیستم نمایش فشار باد تایرها، تهویه مطبوع برقی و تنظیم دستی، نمایشگر ۸ اینچی اطلاعات و سرگرمی با قابلیت اتصال به بلوتوث، سیستم صوتی با ۸ بلندگو، دوربین دنده عقب، سنسور پارک عقب، استارت دکمه‌ای، ورود بدون کلید، ریموت هوشمند، سانروف، فرمان برقی با قابلیت تنظیم ارتفاع، آینه‌های کناری با قابلیت تنظیم برقی و گرم‌کن، قطع کردن سوخت و باز کردن درها پس از تصادف، کروز کنترل، چراغ‌های جلو هالوژنی با قابلیت تنظیم ارتفاع، سیستم روشنایی روز، ثابت کننده صندلی کودک یا ایزوفیکس، قفل اتوماتیک درها حساس به سرعت، هشدار سرعت بالا و اسپویلر عقب اشاره کرد. 

مدلتیگارد X35بک X3 PRO
امکانات رفاهی و ایمنیسقف پانوراما برقی، کروز کنترل، سیستم مالتی مدیا ۸ اینچی لمسی به همراه دوربین دنده عقب، سنسور پارک دنده عقب، سیستم روشن و خاموش کردن خودرو بدون کلید (Keyless Starter)، چراغ های لنزی جلو با سیستم روشنایی زنون، تریم چرم و پارچه صندلی ها، آینه های کناری دارای گرم‌کن و راهنما با قابلیت تنظیم برقی، فرمان دی کات، سیستم پایش باد تایرها (TPMS)، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی (HAC)، ترمز پارک برقی، دو کیسه هوا، چراغ های روز (Daylight)، سیستم کنترل پایداری (ESP) و کنترل کشش (TCS)فرمان Dکات، نگهدارنده بار یا روف رک، صندلی راننده با قابلیت تنظیم ۶ حالته دستی، سیستم نمایش فشار باد تایرها، تهویه مطبوع برقی و تنظیم دستی، نمایشگر ۸ اینچی اطلاعات و سرگرمی با قابلیت اتصال به بلوتوث، سیستم صوتی با ۸ بلندگو، دوربین دنده عقب، سنسور پارک عقب، استارت دکمه‌ای، ورود بدون کلید، ریموت هوشمند، سانروف، فرمان برقی با قابلیت تنظیم ارتفاع، آینه‌های کناری با قابلیت تنظیم برقی و گرم‌کن، قطع کردن سوخت و باز کردن درها پس از تصادف، کروز کنترل، چراغ‌های جلو هالوژنی با قابلیت تنظیم ارتفاع، سیستم روشنایی روز، ثابت کننده صندلی کودک یا ایزوفیکس، قفل اتوماتیک درها حساس به سرعت، هشدار سرعت بالا و اسپویلر عقب

مقایسه مشخصات فنی 

در بخش مشخصات فنی نیز با دو خودروی کاملاً متفاوت روبه‌رو هستیم. همان طور که تاکنون احتمالاً حدس زده‌اید تیگارد X35 سانیار موتور خودرویی قوی‌تر اما با دردسر بیش تر است! مانند بیش تر خودروهای چینی بازار، قلب تپنده تیگارد X35 یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری توربوشارژ است که توانایی تولید ۱۴۷ اسب بخار قدرت و ۲۱۰ نیوتن بر متر گشتاور را داراست. وظیفه انتقال قدرت پیشرانه این خودرو به چرخ‌های جلو بر عهده یک جعبه دنده اتوماتیک از نوع CVT است که به صورت مصنوعی قابلیت تعویض ۶ دنده دارد. مصرف سوخت ترکیبی کراس اوور جدید سانیار موتور و دیار خودرو حدود ۷.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است و این خودرو توانسته استانداردهای آلایندگی یورو ۵ را نیز دریافت کند. سیستم تعلیق این کراس اوور جدید در چرخ‌های جلو از نوع مک فرسون و در چرخ‌های عقب از نوع  نیمه مستقل است که سواری نرمی را ارائه می‌دهد. با این که قدرت این خودرو نسبت به حریف بالاتر بوده است، اما به علت توربوشارژ بودن پیشرانه قطعاً باید از بنزین با کیفیت بالا و اکتان برای آن استفاده شود و در غیر این صورت قطعاً در بلندمدت پیشرانه با مشکل مواجه خواهد شد. 

مقایسه تیگارد X35 و بک X3 PRO
مقایسه تیگارد X35 و بک X3 PRO

این سوی میدان، نماینده خودروسازان بم، بک X3 PRO در بخش فنی یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی است که قادر به تولید ۱۰۹ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور را داراست. جعبه دنده این خودرو نیز از نوع اتوماتیک CVT است که قدرت پیشرانه را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. همچنین حالت اکونومیک به این خودرو در راستای کاهش مصرف سوخت اضافه شده است. استاندارد آلایندگی X3 از نوع یورو ۶ بوده که نسبت به خودروی رقیب یک مزیت محسوب می‌شود و همچنین مصرف سوخت ترکیبی آن حدود ۶.۹  لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. سیستم تعلیق این خودرو نیز در چرخ‌های جلو از نوع مک فرسون و در چرخ‌های عقب از نوع غیر مستقل با فنر پیچشی است که ان هم سواری نرمی خواهد داشت. از طرفی، با این که قوای پیشرانه چندان زیاد نیست، اما تنفس طبیعی بودن آن سبب می‌شود استهلاک آن پایین بیاید. 

مقایسه تیگارد X35 و بک X3 PRO
مقایسه تیگارد X35 و بک X3 PRO
مدلتیگارد X35بک X3 PRO
موتور۱.۵ لیتر ۴ سیلندر توربوشارژ۱.۵ لیتر ۴ سیلندر تنفس طبیعی
حداکثر قدرت۱۴۷ اسب بخار۱۰۹ اسب بخار
حداکثر گشتاور۲۱۰ نیوتن متر۱۴۲ نیوتن متر
جعبه دندهCVTCVT
وزن۱۳۴۰ کیلوگرم۱۱۹۰ کیلوگرم
شتابحدود ۱۲ ثانیهحدود ۱۶ ثانیه
مصرف سوخت۷.۴ لیتر ترکیبی۶.۹ لیتر ترکیبی
تیگارد از چه برندی است؟ 

تیگارد یکی از محصولات برند سانیار موتور است. سانیار موتور که از خود یکی از زیرمجموعه‌های شرکت دیار خودروست. تیگارد از به هم پیوستن دو کلمه Tiger و Leopard تشکیل شده است. تیگارد X35 در اصل متعلق به چه شرکتی است و چه مشخصات فنی‌ای دارد؟ تیگارد X35 در اصل یکی از محصولات برند بایک چین است که با نام‌های مختلفی از جمله بیجینگ X35 در بازارهای دیگری به فروش می‌رسد. همچنین این خودرو به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو شارژ ۴ سیلندر مجهز شده است که توانایی تولید ۱۴۷ اسب بخار قدرت و ۲۱۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. 

بک X3 PRO از چه شرکتی بوده و چه مشخصاتی دارد؟ 

بک X3 PRO که محصولی از خودروسازان بم است در اصل یکی از خودروهای برند میپل چین است که خود برند میپل زیرمجموعه شرکت بزرگ جیلی چین است. این خودرو یک پیشرانه ۴ سیلندر تنفس طبیعی را زیر کاپوت خود دارد که ۱۰۹ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ اسب بخار قدرت را دارد. 

۵ امتیاز از ۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.