تسلا در حال از دست دادن بازار آمریکا و اروپا
نتایج بررسی بازار جهانی خودرو نشان از آن دارد که تسلا در حال از دست دادن جایگاه خود در بازار است و این میتواند زنگ خطری برای خودروهای آمریکایی باشد.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، به نظر نمیرسد تسلا سال خوبی داشته باشد. پس از ثبت نتایج در سال ۲۰۲۳ (زمانی که این خودروساز محبوب ترین تولیدکننده خودروهای برقی با پرفروش ترین وسیله نقلیه در جهان بود)، نتایج سال ۲۰۲۴ چندان قوی نبوده است. آخرین دادههای جمعآوریشده توسط JATO Dynamics برای نیمه اول سال جاری نشان میدهد که تسلا در ایالات متحده آمریکا و اروپا جایگاه خود را از دست داده است، مناطقی که فروش تسلا در آن ها به ترتیب ۸ درصد و ۱۳ درصد کاهش یافته است.
البته با وجود این که عموم مردم کاملاً مشتاق استفاده از خودروهای برقی نیستند، تقاضای کلی در هر دو منطقه رشد کرده است. مدلهای جدید و رقابتیتر که در دو سوی اقیانوس اطلس معرفی شدهاند و این در حالی است که عدم اطمینان فزاینده در مورد مشوقها و برنامههای آتی شرکتهای تولیدکننده امکانات اصلی این خودروها، افراد بیش تری را به خود جذب میکنند.
سهم کمتر در بازار، طبق انتظارات
کاهش فروش همیشه به معنای از دست دادن سهم بازار نیست، اما این در مورد تسلا صدق نمیکند. در اروپا، حجم این برند از ۱۸۵,۲۰۰ دستگاه در نیمه اول سال ۲۰۲۳ به ۱۶۱,۳۰۰ دستگاه برای مدت مشابه در سال ۲۰۲۴ کاهش یافته است. با این حال، در همان بازه زمانی، کل تعداد تقاضا برای خودروهای برقی ۱.۷ درصد افزایش یافته است. این بدان معناست که سهم بازار تسلا در بازار خودروهای برقی باتریدار اروپا از ۱۹.۸ درصد به ۱۷.۲ درصد در سال جاری کاهش یافته است. تسلا دومین خودروساز با بیش ترین کاهش در سهم بازار خودروهای برقی در اروپا در شش ماهه اول سال ۲۰۲۴ بود، تنها پس از گروه فولکسواگن که سهم آن از ۲۲ درصد به ۱۸.۷ درصد کاهش یافت.
تسلا و فولکسواگن جایگاهشان را به گروه جیلی و گروه بامو واگذار کردند؛ جایگاه جیلی با عملکرد خوب ولوو ایایکس۳۰ و بامو با جدیدترین مدلهای خود که همچنان موفق ظاهر میشوند تقویت شدند. برندهای چینی نیز عمدتاً به لطف شرکت بیوایدی رشد کردند.
وضعیت تسلا در ایالات متحده آمریکا نیز مشابه است. حجم فروش تسلا از ۳۲۴,۹۰۰ دستگاه در نیمه اول سال ۲۰۲۳ به ۲۹۹,۲۰۰ دستگاه در سال جاری کاهش یافته است. در همین حال، فروش کلی خودروهای برقی باتریدار در مدت مشابه ۷.۶ درصد افزایش یافته است.
در نتیجه، سهم تسلا از ۵۹.۸ درصد در سال ۲۰۲۳ به ۵۱.۲ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش یافته است. این شرکت همچنان یک بازیگر غالب در بازار داخلی ایالات متحده آمریکاست، اما شایان ذکر است که رقبای متعدد در بحبوحه ضررهای تسلا دستاوردهای قابل توجهی را ثبت کردهاند. هیوندای ۳۴ درصد افزایش سود داشت، در حالی که، فورد ۴۸ درصد افزایش داشت. ریویان با ۷۷ درصد حتا بهتر عمل کرد و کیا جهش ۱۱۰ درصدی را تجربه کرد.
دلایل افول تسلا
اولین دلیل افول تسلا واضح است. رشد نمیتواند برای همیشه ادامه یابد، به خصوص زمانی که دامنه محصولات هنوز محدود و کاملاً قدیمی است. مدل ۳ در سال ۲۰۲۳ بهروزرسانی شد، اما قدمتش به سال ۲۰۱۷ بازمیگردد. مدل Y در حال حاضر پنج سال از عمرش میگذرد و مدل S به اوایل دهه ۲۰۱۰ بازمیگردد. همچنین رقابت در بازار به شدت تنگاتنگ پیش میرود. در اروپا، تسلا تحت فشار برندهای برتر آلمانی و صنایع چینی است. همان طور که پیشتر گفته شد، فورد، خودروهای کرهای و ریویان در ایالات متحده آمریکا قوی ظاهر شدهاند. جدیدترین وسیله نقلیه تسلا، سایبرتراک، با فروش تنها ۱۱۳۰۰ دستگاه در ایالات متحده آمریکا تا نیمه اول سال ۲۰۲۴، به معنای واقعی از نظر فروش پیشرفت نکرده است.
در نهایت، کاهش قیمت که در سال ۲۰۲۳ بسیار کارساز عمل کرد، اکنون چندان جذاب نیست. همان طور که خودروهای برقی بیش تری از برندهای دیگر به بازار میآیند، افزایش عرضه و انتخاب به طور مؤثر تقاضا را کاهش میدهند و قیمتها کاهش مییابند. در این مرحله، تسلا به چیزی بیش از تخفیفهای بزرگ و بهروزرسانیهای جذاب برای خودروهای خود نیاز دارد. این شرکت به محصولات متنوعتر نیاز دارد که در بخشهای گوناگون تولید شوند.
دیدگاه ها