عقب ماندگی در خدمات پس از فروش خودرو

معاون فروش و خدمات پس از فروش گروه بهمن در حاشیه نخستین همایش تجربه برتر خدمات پس از فروش، هدف از برگزاری این همایش را هم افزایی و انتقال تجربه شرکت ها برای آمادگی هر چه بیش تر در کاهش فاصله با سطح اول اعلام کرد.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، امیر میرمنصف با اشاره به این که در صنعت خودروسازی ایران بنا به دلایلی با سطح اول دنیا فاصله داریم و این موضوع در خدمات پس از فروش بیش تر است.
وی ادامه داد: «ضمن این که باید در نظر داشت در حال حاضر رقابت در دنیا از فروش به خدمات پس از فروش شیفت کرده است، حتا از آن هم گسترده تر شده و به یک رابطه انسانی و خانوادگی بدل شده است.»
این فعال صنعت خودروسازی اضافه کرد: «اگر بخواهیم واقع نگر باشیم، در حوزه خدمات پس از فروش نسبت به کشورهای صنعتی عقب تر هستیم. پیش تر در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا فروش محصول حرف اول را می زد، اما اکنون از محصول فراتر رفته است. ضمن این که، باید پذیرفت نه تنها در محصول عقب هستیم بلکه در خدمات پس از فروش نیز همین مسئله صادق است.»
معاون فروش و خدمات پس از فروش گروه بهمن: «با این حال، به رغم تمام تلاش هایی که برای کاهش این فاصله صورت می گیرد، باید به آینده این صنعت نیز نظر داشته باشیم. شاید اکنون حرف زدن از ورود خودروهای برقی و خودران به کشور زود باشد، اما به آن خواهیم رسید. بنابراین لازم است از همین حالا به فکر چشم انداز آینده باشیم.»
میرمنصف اضافه کرد: «تجربه نشان داده است که با فاصله ۱۰ تا ۱۵ سال پذیرای تکنولوژی های جدید بوده ایم، چون بخشی از محصولات ما مونتاژی و بخش دیگر وارداتی هستند. این مسئله باعث آشنایی بیش تر با تکنولوژی روز دنیا شده است. در حال حاضر نیز محصولات ما وارداتی و مونتاژی هستند و چون تکنولوژی تغییر می کند خواسته یا ناخواسته باید پذیرای آن باشیم.»
وی افزود: «ضمن این که، طی سال های اخیر تغییر تکنولوژی باعث شده است انتظارها از خدمات پس از فروش کاملاً متفاوت شده باشد.»
معاون فروش و خدمات پس از فروش گروه بهمن ادامه داد: «به عنوان مثال، ذائقه جهان در حال تغییر به سمت استفاده از خودروهای برقی است و این نوع خودروهای نیاز به یک تعمیرگاه آنچنانی نداشته باشد. بنابراین کسی که این خودروها را خریداری می کند باید از سرویس ها و امکانات دیگری برخوردار شود.»
میرمنصف اضافه کرد: «در همین حال، براساس تغییر ذائقه ای که پیش آمده است در بسیاری از کشورهای تراز اول خودرو دیگر به صورت مالکیتی نیست، چون موارد استفاده متفاوت شده است؛ یعنی خدمات از تعمیر خودرو گسترده تر شده و خدمات فروش و پس از فروش نسبت به گذشته نزدیک تر و عجین تر از گذشته شده است. اکنون خودروها اشتراکی هستند و کسی تمایل به داشتن خودرو ندارد، بلکه بیش تر براساس نیازها و خواسته ها انتخاب می شود.»
وی بیان کرد: «در این شرایط ارائه خدمات پس از فروش به این خودروها به چه صورت خواهد بود.در واقع این مساله ای است که در آینده با آن روبرو خواهیم بود.»
معاون فروش و خدمات پس از فروش گروه بهمن تصریح کرد: «همان طور که اشاره کردم هدف این همایش افزایی میان شرکت هاست، چون ممکن است توانایی کسب تجربه در این زمینه را نداشته باشیم و یا کسب دانش مرتبط بسیار هزینه داشته باشد. بنابراین اشتراک گذاری تجربیات موفق و ناموفق می تواند نقطه عطفی برای شناسایی مشکلات و موانع آینده باشد.»
میرمنصف همچنین در خصوص این که آیا شرکت های داخلی توانایی رقابت با خودروهای وارداتی در زمینه خدمات پس از فروش را دارند گفت: «در ارتباط با خودروهای نو اگر حتا زیرساخت های لازم نیز فراهم نباشد، این فرصت وجود دارد که بتوان نیازها را برطرف کرد، ضمن این که قطعات خودروهایی که در حال تولید هستند را می توان به راحتی تأمین کرد، اما در خصوص خودروهای کارکرده با توجه به عمری که دارند این امکان یا وجود ندارد یا این که بسیار کم است.»
وی اضافه کرد: «باید در نظر داشت که در بازارهای جهانی عمر خودروها به ۳ تا حداکثر ۵ سال رسیده است. اگر از این دوره زمانی عبور کرده باشند باید هزینه بالایی برای تأمین قطعات مورد نیاز پرداخت کرد. یعنی ممکن است خودرو با قیمت مناسب خریداری شده باشد، اما هر چه قدر از عمر خودرو گذشته باشد در زمینه تأمین قطعات کار سخت تر خواهد بود.»
میرمنصف تأکید کرد: «به بیان دیگر در خودروهای جدید و صفر امکان ارائه خدمات وجود دارد، اما در خصوص خودروهای کارکرده با توجه به توقف تولید، در زمینه خدمات با چالش مواجه خواهند شد، یعنی در بحث خدمات پس از فروش، تأمین قطعات و حتا هزینه تعمیرات به دلیل عدم توجیه اقتصادی، شاید توجه بازار و شرکت ها به آن ها کم باشد، که این مسئله می تواند مشکل ساز باشد.»





دیدگاه ها