مرکز پژوهش های مجلس بازوی جدید دولت در صنعت خودروسازی؟
با توجه به گفته های رئیس جمهور به نظر می رسد نقش مرکز پژوهش های مجلس به عنوان بازوی جدید دولت در صنعت خودروسازی بسیار پر رنگ تر از دولت های گذشته خواهد بود. آیا این تعامل می تواند عصای دست وزیر صمت جدید برای تحقق اهداف و برنامه هایش باشد؟
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار،مسعود پزشکیان دیروز (سه شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ ) در حاشیه جلسه علنی مجلس درباره اولویتهای دولت گفت: مرکز پژوهشهای مجلس کار خوبی کرده و تقریباً برنامه و عملیات هر وزارتخانه را درآورده و ما را خیلی جلو انداخته است.
وی افزود: اولین بحث این است که وزرایی که به دولت می آیند، همین چارچوب برنامه را در اختیارشان قرار میدهیم و آنها باید در وزارتخانه پیگیر باشند.
رئیس جمهور بیان کرد: هر معاونتی بسته به رسالت و مسئولیتی که دارد باید بتواند برنامه عملیاتی برای آنچه که قانون برنامه مشخص کرده را طراحی کند و بنویسد و ما یک زبان را نگاه مشترک در ارتباط با آن سیاست و برنامه بین خودمان و بین مجلس و آن اهدافی که باید انجام دهیم را داشته باشیم.
پزشکیان ادامه داد: امیدوارم بتوانیم حرفهایی که بیان کردیم و تعهداتی که در قانون وجود دارد در حدی که در توانمان است انجام دهیم و ان شاءلله مجلس هم کمک کار ما است و همان راهی را که گفتیم ادامه خواهیم داد.
وی در ارزیابی خود از پیشبینی رای اعتماد به اعضای کابینه گفت: امیدوارم نمایندگان مجلس به همه وزرای پیشنهادی رای بدهد زیرا ما هیچ وقت انکار نمیکنیم که بیعیب هستیم حتما عیبها و نقصهایی داریم اما برای وفاق و همدلی اگر با هم باشیم و دست به دست هم بدهیم مطمئناً میتوانیم بسیاری از موانع را خیلی راحت از پیش رو برداریم ، اما اگر با اختلاف جلو برویم حتی قوی هم باشیم مشکل پیدا میکنیم.
تعامل مجلس و دولت شبیه دوران دفاع مقدس
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز خصوص تعامل با دولت گفت: من فکر میکنم تعامل مجلس و دولت که ان شاءلله همینطور تداوم پیدا کند شبیه دوران دفاع مقدس است.
محمدباقر قالیباف وی خاطرنشان کرد: یعنی همان فرهنگ جهادی است بدون هیچگونه تشریفات، یعنی هر موقع کاری یا مطلبی یا جلسهای داریم وقت و بیوقت انجام میدهیم، امیدواریم در طول ۴ سال اگر عمری باقی باشد اینگونه باشد.
آیا باید امیدوار بود؟
با توجه به سخنان روسای دو قوه مقننه و مجریه و تاکید برهمکاری و تعامل بدون تشریفات وهمچنین وضعیت نابسامان بازار خودرو، آیا نسبت به رفع هر چه سریع تر چالش ها و مشکلات این صنعت ، آیا باید امیدوار بود؟
در واقع پرسش اصلی این است که آیا مرکز پژوهش های مجلس راهکاری برای عبور از قیمت گذاری دستوری و کاهش مداخلات دولت در نظر گرفته است ؟
مرکز پژوهش های مجلس چندی پیش در خصوص چرایی موضوع کیفیت نامناسب خودروهای تولید داخل عنوان کرده بود : ” این بیکیفیتی برداشتی را میتوان در پایین بودن کیفیت پایین طراحی، قطعات، خط تولید، نحوه فروش و خدمات پس از فروش دید که برخی علت اصلی آن را با عدم وجود فضای رقابتی، نحوه قیمتگذاری، وجود پلتفرمهای قدیمی و ضعف استانداردها در این صنعت مرتبط میدانند.”
در این شرایط باید دید که آیا در برنامه و عملیات هایی که مرکزپژوهش ها تدوین کرده چه راهکارهایی برای برون رفت از وضعیت فعلی در نظر گرفته شده است و آیا این برنامه ها قابلیت اجرایی دارند ؟ آیا شرایط اقتصادی کشور در آنها دیده شده است ؟ آیا این برنامه ها واقعا منجر به افزایش رقابت در بازار خودرو خواهد شد یا اینکه این برنامه ها فقط روی کاغذ قابلیت اجرا دارند؟
دیدگاه ها