هجوم دلالان به مناطق آزاد در سودای واردات خودرو
موضوع واردات خودرو این روزها به داغ ترین بحث در این بازار بدل شده است و واردکنندگان در هر جایگاهی به دنبال واردات هستند؛ در این بین اما برخی سودجو نیز می خواهند بیشترین منفعت را نصیب خود کنند، از این رو، بسیاری از سوداگران، بازار خودروی مناطق آزاد را هدف گرفته اند.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، موضوع خودرو در مناطق آزاد به دو بخش واردات خودروهای پلاک منطقه آزاد به سرزمین اصلی و واردات خودروهای نو به مناطق آزاد تقسیم بندی می شود. هیئت وزیران مصوبه مربوط به هر دو بخش را تصویب و ابلاغ کرده و اکنون امکان واردات خودروهای پلاک مناطق آزاد به سرزمین اصلی با پرداخت عوارض قانونی فراهم شده است و می توانند به پلاک ملی تبدیل شوند.
بحث دوم مربوط به واردات خودروهای نو به مناطق آزاد است که هیئت وزیران مصوبه اش را ابلاغ کرده است. بر این اساس، خودروهای برقی و هیبریدی تا سقف ۴۰ هزار دلار می توانند به مناطق آزاد وارد شوند و خودروهای احتراقی به ازای هر یک خودرویی که از منطقه آزاد به سرزمین اصلی وارد می شود، اجازه واردات یک خودرو به منطقه آزاد با سقف ۲۰ هزار دلار براساس مصوبه هیئت وزیران داده شده است.
البته هنوز خبری از اجرای این اخبار وجود ندارد و گفته می شود به زودی روند واردات آغاز خواهد شد. با این وجود، شنیده ها حکایت از آن دارد که سوداگران بازارهای مناطق آزاد را هدف گرفته اند. این هجوم دلالان می تواند در راستای ورود خودروهای مناطق آزاد به سرزمین اصلی و یا واردات خودرو به مناطق آزاد باشد. البته بدون شک واردات خودرو به مناطق آزاد از جذابیت چندانی برای سوداگران برخوردار نیست، اما همین امر که تغییر پلاک یک خودروی منطقه آزاد به پلاک ملی اجازه واردات یک خودروی جدید را صادر می کند، بازی دو سر سودی را برای دلالان رقم می زند. به عبارت ساده تر، کسی که یک خودروی منطقه آزاد را خریداری کند و آن را وارد سرزمین اصلی کند، می تواند با سود قابل توجهی نسبت به فروش آن اقدام کند؛ در کنار آن سود دیگری نیز نصیب خود خواهد کرد و آن نیز واردات یک خودروی جدید به منطقه آزاد و فروش آن است.
همین امر موجب شده است سوداگران به دنبال خرید خودروهای مناطق آزاد باشند تا از این آب گل آلود، صیدی به دست آورند و بتوانند از این وانفسای بازار خودرو برای خود سود خلق کنند، اما همه این مشکلات و حتا جابهجایی سریع دلالان از حوزه ای به حوزه ای دیگر در بازار خودرو، نشان از آن دارد که بازار به شدت خواهان خودروهای وارداتی است و با این وجود، دولت هنوز نتوانسته است واردات را به میزان لازم محقق کند. در این بین می توان گفت اگر واردات به درستی انجام می شد و خودروهای روز و کارکرده وارداتی به وفور در بازار کشور یافت می شدند، حاشیه سود خودروهای فرسوده مناطق آزاد به اندازه ای نمی شد که دلالان برایش دندان تیز کنند، اما حالا که واردات به شدت محدود است، هر خودروی خارجیای را می توان به سادگی در بازار کشور ما به فروش رساند و این که خودرویی چند صد هزار کیلومتر کار کرده باشد و از سلامت کامل برخوردار باشد یا خیر، برای بازار اهمیتی ندارد.
بر این اساس می توان دریافت که سوداگران با هدفی روشن به دنبال خرید خودروهای مناطق آزاد رفته اند و می خواهند هم واردات خودروهای کارکرده مناطق آزاد به سرزمین اصلی را به انجام برسانند و هم از واردات خودروی جدید به مناطق آزاد سود ببرند. امری که در صورت وجود یک مدیریت معقول در رأس بازار خودرو محقق نمی شد و نیاز نبود برای هر خرید و فروشی در زمینه خودروهای وارداتی، مردم دست به دامان دلالان و کارچاق کن ها شوند تا به جای دریافت خدمات، تنها به پر کردن جیب این عده خاص بپردازند.
بلاخره یه خبر خوب ما همین ماشینا را چه خودمان وچه مردم داشته باشند خوشحالیم ولیاقت ایرانی ها بیشتر از این هاهست .امیدوارم شرایط خودرو های وارداتی چه برای قشر ضعیف وپولدار به راحتی وباتعرفه کم انجام گیرد
ماشین منطقه آزاد همینطوری هم گرونه، اون بنده خدایی که این طرح رو تصویب کرد میگفت سانتافه ۲۰۱۸ تو امارات ۸۰۰ میلیونه وارد کنند
سانتافه تو مناطق آزاد نزیک دو میلیارد هست با این قیمتها کی میره دنبال دردسر اخذ مجوزها و شماره گذاری
این طرح از همین حالا شکست خورده
دقیقا. الان تو چابهار اپتیما ۲۰۱۴ با ۲۰۰ هزارتا کارکرد را قیمت زدن ۱۸۰۰. خب این با گمرکیش حداقل میشه ۳ میلیارد. طرف مگه مغز اسب خورده بخره. تو تهران راحت با همین قیمت میشه خرید، تازه ۱۰ سال هم ماشین تو شرجی نپوسیده.
اینها همه شعار و حرفه اولا که اجرا نمیشه. دیروز آمار گرفتم از منطقه آزاد که میگن اصلا خبری از اجرای این آیین نامه نیست. دوما، از سال ۲۰۱۷ ماشینی به مناطق آزاد وارد نشده، که الان با رعایت شرط حداکثر ۵ سال بشه وارد سرزمین اصلی کرد. یعنی چیزی مصوب شده که امکان عمل نداره. و اگر هم باشه نهایتا خیلی محدود از مدلهای ۲۰۱۸و۲۰۱۹ شاید چیزی باشه. سوما، حتی اگر همه ماشینهای مدل بالای مدل ۲۰۱۷، وارد بشه با توجه به محدود و کم بودن، نمیتونه تاثیر مهمی در بازار بزاره. لطفا تیترهای الکی نزنین.
تمام این طرح ها فقط برای سرکار گذاشتن مردم بیچاره ایران برای داشتن یک خودرو با کیفیت است وگرنه الان تو مناطق آزاد قیمت ماشین آنقدر بالا رفته که عوارض و هزینه های پلاک قیمت پلاک ملی هم بالاتر میرود تا این مافیای خودرو با حمایت و منافع حاکمیت است مردم هر اشغالی را با هر قیمتی میخرند باید خواب داشتن ماشین خوب با قیمت درست داشته باشیم
اقتصاد خر است.
مردم دیگه از این دروغا خسته و بیمار شدن
از پارسال قرار بود به ماهایی که ۵۰۰تمن حساب وکالتی کردیم، ماشین وارداتی بدن، تا امروز خبری نیست.
بقیه شرکتهای داخلی که همش دروغ میگن و هیچ ماشینی در هیچ مناسبتی ثبت نام نکردن و همه سایتا بستس.
با سلام
هم وطنهای عزیز مگر در این نظام تکلیف همه ما مردم را روشن کردن گفتن ما تخصص نمیخواهیم تعهد میخواهیم یک مشت مغز نخودی بی سواد در راس تصمیم گیرن شرطی را میگذارند که محال است فقط فقط بفکر دزدی وغارت مردم بدبخت هستن نمونه وزیر خارجه حیثت ایران وایرانی باخاک یکی کرد معاونت سینمایی وزیر ارشد دعای سال تحویل را بلد نبود بخواند ۶غلط گویشی داشت اینطور ادمهای متظاهر که بخدا همشون نوکر دشمنان ایران هستن مناسفانه در راس تصمیم گیریها هستن.دیگر چه توقع میشود داشت .خدا کمک کند
من با صحبتهای این آقایان اشتباه کردم ومبلغ ۵۰۰میلیون را بلوکه کردم که سود بانکی آن دریک سال نزدیک به۱۰۰ ملیون بوده با اینکه انتخاب خودرو هم چند ماه قبل انجام گرفته هنوز هیچ خبری نیست وما یک خودروی خارجی هم داشتیم فروختیم تااگر پول خواستند داشته باشیم که آن خودرو هم حداقل ۲۰۰ میلیون گران شده ومن تا کنون حداقل ۳۰۰میلیون ضرر کرده ام نمی دانم چرا شما وقتی اختیار ندارید ونمی توانید خودرو وارد کنید قول میدهید دروغ تا کجا؟؟؟!