
قیمت بنزین برای پرمصرفها گران میشود؟

فرهاد شهرکی، عضو کمیسیون انرژی مجلس گفته است که بهزودی ممکن است بنزین برای کسانی که بیش از سهمیه ماهانه خود مصرف میکنند، با قیمت تمامشده عرضه شود؛ طرحی که در راستای مدیریت مصرف و اصلاح یارانههای انرژی مطرح شده است.


به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، بحث افزایش قیمت بنزین برای مصرفکنندگان پرمصرف، بار دیگر در محافل اقتصادی و سیاسی ایران مطرح شده و توجهات را به خود جلب کرده است. فرهاد شهرکی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، روز گذشته اعلام کرد که در جلسات اخیر این کمیسیون، موضوع اصلاح قیمت حاملهای انرژی، بهویژه بنزین، مورد بررسی قرار گرفته است.
به گفته وی، حاملهای انرژی در ایران در مقایسه با استانداردهای جهانی ارزان هستند و پیشنهاد شده که افرادی که بیش از حد مجاز سهمیه ماهانه خود مصرف میکنند، قیمت تمامشده بنزین را پرداخت کنند. این طرح، که هنوز در مرحله بررسی است، میتواند تغییری اساسی در نظام توزیع سوخت کشور ایجاد کند.
در حال حاضر، بنزین در ایران با دو نرخ عرضه میشود. بنزین سهمیهای با قیمت ۱,۵۰۰ تومان به ازای هر لیتر (با سهمیه ماهانه ۶۰ لیتر برای هر خودرو) و بنزین آزاد با قیمت ۳,۰۰۰ تومان. با این حال، دولتمردان بر این باورند که قیمت واقعی بنزین، با در نظر گرفتن هزینههای تولید، توزیع و یارانههای پنهان، بسیار بالاتر از این ارقام است.
این پیشنهاد، در شرایطی مطرح میشود که ایران با چالشهای متعددی در حوزه انرژی مواجه است. مصرف بالای بنزین، فشار سنگینی بر منابع کشور وارد کرده و نیاز به واردات سوخت را افزایش داده است. همچنین، یارانههای کلان انرژی، که سالانه میلیاردها دلار از بودجه کشور را میبلعند، دولت را به سمت اصلاح نظام قیمتگذاری سوق داده است.
با این حال، این طرح با انتقادات و نگرانیهایی نیز همراه شده است. کارشناسان هشدار دادهاند که افزایش قیمت بنزین برای پرمصرفها، بدون ارائه زیرساختهای مناسب مانند حملونقل عمومی کارآمد یا دسترسی به خودروهای کممصرف، میتواند فشار اقتصادی بیشتری بر مردم، بهویژه قشر متوسط، وارد کند. در حال حاضر، بسیاری از شهروندان به دلیل نبود گزینههای جایگزین، به خودروهای شخصی وابستهاند و خودروهای داخلی، که اغلب فرسوده و پرمصرف هستند، انتخاب دیگری برایشان باقی نگذاشتهاند. این وضعیت، احتمال افزایش هزینههای زندگی و تورم را بالا برده است.
از سوی دیگر، برخی تحلیلگران معتقدند که این طرح میتواند گامی مثبت در جهت مدیریت مصرف سوخت باشد، به شرطی که با برنامهریزی دقیق اجرا شود. آنها پیشنهاد میکنند که دولت باید همزمان با افزایش قیمت برای پرمصرفها، مشوقهایی مانند یارانه برای خرید خودروهای هیبریدی، توسعه ناوگان حملونقل عمومی و حمایت از نوسازی خودروهای فرسوده ارائه دهد. بدون این اقدامات، این سیاست ممکن است به جای حل مشکل، تنها به افزایش فشار بر مردم منجر شود.
هنوز مشخص نیست که این طرح چه زمانی به مرحله اجرا خواهد رسید یا آیا تغییرات دیگری در آن اعمال خواهد شد.ودر نهایت، احتمال افزایش قیمت بنزین برای پرمصرفها، میتواند نقطه عطفی در سیاستهای انرژی ایران باشد، اما بدون توجه به شرایط اقتصادی مردم و زیرساختهای موجود، این طرح ممکن است به چالشی جدید تبدیل شود. دولت باید با شفافیت و برنامهریزی دقیق، اطمینان حاصل کند که این سیاست به بهبود مدیریت منابع منجر میشود، نه افزایش فشار بر شهروندانی که همین حالا هم با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکنند.
خدارو شکر بنزین زوتر گرون کنید تا سریعتر راحت شیم از دستتتون
سلام. کسی که خودرو کار دارد مثل ون ها ایران خودرو (وانا) که سواری کار هستند مصرف آنها ۱۰۰ کیلومتر ۱۳ تا ۱۵ لیتر هست اینها با سهمیه ۶۰ لیتر چه خاکی بر سر کنند
سه نرخی شدن بنزین کار خوبیه به شرطی که پولش خرج بهبود معیشت و ایجاد اشتغال بشه نه این که ببری جایی دیگه حروم کنی یا این که اختلاس و گندکاری بشه. دهه
جالبه مسئله بنزین کسی رو تحریک نکرد ماشین دوزار گرون ارزون شد وا اسفا وا مصیبتا مردم بدبختی داریم حقشون همینه
بگو برا همه. مگه ۶۰ لیتر سهمیه به کجا میرسه. با این اوصاف خدا به فریاد تاکسی ها و تاکسی های اینترنتی برسه.
و قطعا روی کرایه ها تاثیر میذاره، چون مقرون به صرفه نیست برا راننده ها. و در نهایت چوبش رو همه مردم میخورن..!
ایشالا ک توافق صورت نگیره وارد جنگ شیم همه شما دزدا و اختلاس گرا بمیرین و فرار کنین این مملکت و ملت ی نفس راحت بکشن بر پدر مادرتون لعنت خدا لعنتتون کنه ک ۸۰ میلیون ادمو ب بازی گرفتین و هر روز ی حرف میزنین . فقط وعده وعید حرف
اسب بخار لطفا لایک و دیسلایک فعال کن چرا برداشتین اخه !!!!
حرف مفت نزن بنزین نسبت به درآمد خیلی زیاده تازه تو کشورهای دیگه ماهیانه ۲۰۰ میلیون درآمد دارند
افغانستان ۳۰۰ هه
آخه لعنت خدا بر شما این مقدار ۶۰ لیتر با این آشغال هایی که شما تولید میکنید به نام خودرو که فقط کفاف اینو میده که باتری ماشین نخوابه خودروهای لجن کثافت شما پر مصرف هست
تصمیم خوبیه ولی کافی نیست .
کلا بنزین رو گرون کنید این کارا فایده نداره .
مصرف ایران چهار برابر ترکیس اینجوری پیشبریم چهار روزه دیگه باید جزیره ها مونو بفروشیم با پولش تولید بنزین کنیم