بنزین ؛ جبهه جدید تقابل دولت و مجلس/ پرداخت هزینه جنگ اقتصادی از جیب مردم

تقابل دولت و مجلس
تقابل دولت و مجلس

پزشکیان در گفت‌وگوی تلویزیونی خود توپ گرانی بنزین در سال آینده را به زمین مجلس انداخت، اما رئیس مجلس در اولین فرصت به این اظهارات پاسخ داد و گفت: «اختیار تعیین قیمت بنزین و فرآورده‌های نفتی در دست دولت است. در این میان، بنزین باعث باز شدن جبهه جدید تقابل میان دولت و مجلس شده است و طبق معمول پرداخت هزینه های این جنگ اقتصادی از جیب مردم انجام خواهد شد.»

تیگو 8 تیگو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، مسعود پزشکیان در گفت‌وگوی تلویزیونی دیشب خود (۱۲ آذر ۱۴۰۳) در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که مجلس اجازه نخواهد داد در ۱۴۰۴ بنزین گران شود و باز هم مجلس تأکید می‌کند به واردات بنزین هم در ۱۴۰۴ هیچ ارزی اختصاص نخواهد داد، گفت: «با آن حساب وقتی ارز اختصاصی جبران نشود خب بنزین هم گران می‌شود.»

پزشکیان همچنین درباره ناترازی انرژی و احتمال افزایش قیمت بنزین، تصریح کرد: «واقعیت این است که ما ناترازی‌های بد در برق و گاز و انرژی و آب و پول و محیط زیست داریم که همه در حدی است که می‌تواند بحران ایجاد کند.»

قالیباف: اختیار تعیین قیمت بنزین دست دولت است

در مقابل، رئیس مجلس در اولین فرصت در صحن علنی مجلس (صبح سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳) در پاسخ به اظهارات رئیس جمهور تأکید کرد: «اختیار تعیین قیمت بنزین و فرآورده‌های نفتی در دست دولت است و مجلس به این موضوع ورود نخواهد کرد.»

محمدباقر قالیباف، در جریان بررسی بندی از لایحه بودجه ۱۴۰۴ در خصوص منابع حاصل از فروش نفت عنوان کرد: «بند الف ماده یک قانون هدفمندی، دولت را مکلف کرده است که تا پایان برنامه پنجم توسعه، قیمت فرآورده‌های نفتی را به قیمت روی کشتی که در خلیج فارس است، قیمت‌گذاری کند.»

وی ادامه داد: «در حال حاضر، از برنامه ششم توسعه هم گذشتیم، اما این اتفاق نیافتاده است، و اختیار تعیین قیمت بنزین هنوز در دست دولت است و مجلس همان موقع اختیار این موضوع را به دولت داده است. اگر دولت همان موقع قیمت بنزین را به شکل گفته شده تعیین می‌کرد، امسال به این مشکلات گرفتار نبودیم. پس اجازه بدهید دولت کار خودش را انجام بدهد و ما دخالتی در این زمینه نداشته باشیم. الان نیز بحث تهاتر مطرح است که حتماً با تهاتر مخالفیم.»

این اظهارات در حالی مطرح می شود که به دلیل حساسیت اجتماعی و سیاسی بنزین به عنوان یک کالای استراتژیک، دولت واقعاً به تنهایی توان دست کاری و افزایش و کاهش قیمت بنزین را ندارد. به بیان ساده تر، اتخاذ تصمیم های مردم فریب و غیر منطقی و غیر اقتصادی و تأکید بر تثبیت قیمت ها و ناتوانی در همراه کردن مردم به خصوص در شرایط نامساعد معیشتی و درآمدی باعث شده است دولت ها در این زمینه با چالش ها و مشکلات بسیار شدید مواجه شوند.

به همین علت و برای جلوگیری از افزایش تنش ها و اعتراض‌های مردمی و اجتماعی، آن‌ها در این سال های ترجیح داده اند که به صورت پنهات منابع ملی و سرمایه های کشور را به صورت رانت در اختیار بخشی از افراد جامعه قرار بدهند. این در حالی است که خانوارهای فاقد خودرو، بهره و ثمری از این سوبسیدها ندارند و همچنین از حمل و نقل عمومی مناسب و قابل توجهی نیز برخوردار نیستند.

با این حال، مسئولان و حکمرانی اقتصادی کشور در این سال ها به جای این‌که راهکاری درست و اصولی و حتا سخت و طاقت فرسا در راستا با همراهی مردم اتخاذ کنند، سعی کرده اند که با پرداخت هزینه از جیب مردم، دوران مسئولیت خود را به آرامی و خوش‌نامی سپری کنند.

اما خوش‌نامی آنان با تلفات مالی و جانی زیادی همراه شده است. بخش عمده از تلفات جانی و مالی ناشی از تصادف‌ها و آلودگی هوا و از بین رفتن منابع ملی و تشویق به مصرف بیش‌تر، در همین دیدگاه عوام‌فریبانه که گاه به جنگ زرگری کشیده می شود، ریشه دارد.

بنابراین پیش از هر تصمیم و راهکاری دولت باید برای اعتمادسازی تلاش کند تا مردم باور کنند که آن‌ها برای بهبود زندگی شهروندان و آینده کشور تلاش می کنند.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.