رنو کویید برای بازطراحی وارد جتکو شد

محصول جدید و کلاس A ایران خودرو
محصول جدید و کلاس A ایران خودرو

منابع آگاه می گویند که نمونه ای از رنو کویید توسط ایران خودرو به شرکت جتکو ارسال شده و قرار است تا مهندسان این شرکت، پروژه بازطراحی این محصول را برای معرفی هاچ بک کلاس A ایران خودرو انجام دهند.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار ، سال گذشته (۱۳۹۹) رسانه اسب بخار برای اولین بار اعلام کرد که رنو کویید برای توسعه به هاچ بک کلاس A ایران خودرو انتخاب شده است و مهندسان این خودروساز می خواهند تا با برخی تغییرات فنی و ظاهری، کویید را به محصولی ملی برای ایران خودرو تبدیل کنند. مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو در سال گذشته اعلام کرده بود که بزودی این هاچ بک کلاس A به بازار معرفی می شود. اما هنوز این اتفاق رخ نداده و گویا هنوز نمونه اولیه این محصول جدید آماده نشده است.

رنو کویید وارد شرکت جتکو شده است

هفته گذشته منابع آگاه در داخل شرکت جتکو این طور به خبرنگار اسب بخار گفته اند که نسخه از کویید وارد بخش تحقیقات و مهندسی این شرکت دانش بنیان شده و ایران خودرو خواسته است تا مهندسان جتکو پروژه ای برای طراحی یک محصول کلاس A بر مبنای کویید را آغاز کنند. به گفته این منابع آگاه، فعلاً سازه کویید برای ارزیابی های فنی در جتکو حضور دارد و تیم های مختلف طراحی مسئول شده اند تا ظاهر بیرونی و کابین این هاچ بک کلاس A را تغییر دهند. آن طور که گفته می شود، تغییرات پیش روی کویید برای تبدیل شده به یک هاچ بک ملی بیشتر از پروژه ای مانند تبدیل پژو ۳۰۱ به تارا خواهد بود.

همچنین گفته می شود که هاچ بک کلاس A ایران خودرو با تقویت سازه نسبت به کویید به بازار خواهد آمد و قرار است که در اصل به عنوان یک هاچ بک کراس رونمایی شود. آن طور که منبع آگاه اسب بخار عنوان می کند، حداقل این پروژه به یکسال زمان نیاز دارد و ایران خودرو با این محصول می خواهد تا رقیبی جدی را برای سایپا کوییک آماده کند.

هنوز به صورت قطعی نمی توان گفت که آیا مانند پروژه پژو ۳۰۱ و تارا، در طراحی هاچ بک کلاس A ایران خودرو گروه رنو هم دخیل است و یا طرف ایرانی بدون دخالت فرانسوی ها دست به این اقدام زده است؟

پلتفرم محصول جدید و کلاس A ایران خودرو چیست؟

ایران خودرو برای محصول جدید و کوچک خود از پلتفرم بومی استفاده کرده است. اما قطعا این پلتفرم از صفر تا صد در مجموعه مرکز تحقیقات این خودروساز طراحی نشده و الگوبرداری از پلتفرم های معروف خودروهای کلاس A در آن دخیل بوده است. آن طور که گفته می شود، پلتفرم و سازه اتاق و شاسی محصول جدید ایران خودرو تا حد بسیار زیادی مشابه به پلتفرم CMF-A گروه رنو است. این پلتفرم در خودروهایی مانند رنو کویید، داتسون GO، رنو تریبر و… استفاده شده و به عنوان یک سازه اقتصادی برای خودروهای گروه A در مجموعه رنو، نیسان، داتسون و… شناخته می شود. ایران خودرو هم با مهندسی معکوس بر روی این پلتفرم و چند سازه دیگر، توانسته تا نسخه ای جدید از رنو کویید را برای خود بسازد و با توجه به تغییرات فراتر از ۳۲ درصد، امتیاز معنوی این محصول کلاس A را به دست بیاورد.

باید به این نکته توجه کرد که سازه پایه CMF-A برای کویید و داتسون GO، از نظر ایمنی در جایگاه ضعیفی قرار دارد و صرفاً نسخه برزیلی این سازه قابلیت تطبیق حداقلی را با استانداردهای ایمنی دارد. پیش از این گروه خودروسازی سایپا هم برنامه داشت تا با استفاده از این پلتفرم و ساختار رنو کویید، هاچ بک کلاس A جدیدی را به بازار عرضه کند و آن را جایگزین پراید ۱۱۱ نماید. اما مسائل مربوط به ایمنی و استانداردهای جاده ای باعث شد تا سایپا از این پلتفرم استفاده نکند و به سراغ سازه جدیدتر و ایمن تری برود. پلتفرم جدید سایپا در خانواده محصولات کلاس A، اس پی ۰ نام دارد و ساختار آن متفاوت از رنو کویید و داتسون GO است. حال این سوال مطرح است که ایران خودرو تا چه حدی سازه کویید را برای رسیدن به محصول کلاس A تغییر داده و آیا با هزینه های به نسبت بالا، این ساختار نه چندان ایمن و معتبر را به پلتفرم قابل قبولی تبدیل کرده است یا خیر؟

حتماً ببینید: ویدیوی معرفی و بررسی داتسون GO در ایران توسط اسب بخار

ابعاد و اندازه محصول جدید ایران خودرو چگونه است؟

همان طور که گفته شد، هاچ بک جدید این خودروساز الگوی کلاس A را دارد و در جایگاه خودروهای کوچک شهری قرار می گیرد. با درنظرگیری اطلاعات پلتفرم CMF-A به این نکته خواهیم رسید که محصول جدید ایران خودرو با جرم خالص کمتر از ۹۵۰ کیلوگرم معرفی می شود و فاصله محوری آن کمتر از ۲۴۵۰ میلی متر خواهد بود. این خودرو در جایگاه یک هاچ بک ۴ نفره قرار دارد و می توان آن در کلاس فنی خودروهایی چون ام وی ام ۱۱۰، دوو ماتیز، کیا پیکانتو، هیوندای i10 و… قرار داد.

پیشرانه خودروی کلاس A ایران خودرو چیست؟

چندی پیش شرکت ایپکو پیشرانه ای جدید و سه سیلندر را معرفی کرد و اعلام شد خانواده موتور ۳FX که دارای ۵ عضو است، بزودی بر روی محصولات جدید ایران خودرو نصب می شود. با معرفی نمونه پایه خانواده موتور ۳FX که ۳F0N نام دارد، بسیاری به توان این پیشرانه انتقاد کردند و قوای تولیدی آن را کم دانستند. اما حال مشخص شده که این پیشرانه بر روی محصول جدید ایران خودرو نصب خواهد شد و قرار است تا در یک خودروی کلاس A استفاده شود.

حتماً ببینید: اولین ویدیوی معرفی تخصصی پیشرانه ۳FX ایپکو و ایران خودرو

پیشرانه ۳F0N حجم ۱۰۴۸ سی سی را دارد و ساختار ۳ سیلندر و ۱۲ سوپاپ در آن دیده می شود. این پیشرانه دارای زمان بندی متغییر سوپاپ ها است و ویژگی های مهندسی زیر در آن دیده می شود:

زنجیر تایم

زمان بندی متغییر سوپاپ های دوگانه

پمپ روغن متغییر

خنک کاری مستقل بلوک موتور و سر سیلندر

بالانسر شفت

استاندارد آلایندگی یورو ۶

میل لنگ تخت زاویه با راستای محفظه احتراق ( کاهش استهلاک موتور و مصرف سوخت )

نسل جدید رینگ های موتور

با این ویژگی های که در موتور ۳F0N وجود دارد، محصول جدید و کلاس A ایران خودرو ۷۲ اسب بخار را با گشتاور ۹۸ نیوتن متر خواهد داشت و به ازای هر کیلومتر هم تنها ۱۱۴ گرم دی اکسید کربن تولید خواهد کرد. نکته قابل توجه در مورد مشخصات فنی این پیشرانه و محصول جدید ایران خودرو، قدرت و گشتاور بیشتر آن نسبت به خودرویی مانند رنو کویید است. رنو کویید در قوی ترین نسخه ۳ سیلندر، توان ۶۷ اسب بخار را با گشتاور ۹۰ نیوتن متر دارد و در حال حاضر می بینیم که پیشرانه یک لیتری خانواده ۳FX ایپکو، بازدهی بهتری را برای محصول کلاس A ایران خودرو دارد.

پایگاه خبری اسب بخار

به این مطلب رای دهید

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.