اولین تست و بررسی ام وی ام X22 در ایران

اولین تست و بررسی ام وی ام X22 در ایران
پس از تجربه رانندگی با اولین هاچبک کراس مدیران خودرو دیگر به این نتیجه رسیدیم که بازار سال ۹۵ را می توان به نام کراس اوورها و هاچبک های کراس نام گذاری کرد.
در این سال آنقدر شاهد حضور خودروهای جدید در این رسته هستیم که کمتر مشتری نگاهی به خودروهای دیگر می اندازد. حالا ام وی ام X22 خودرویی است که در امسال بازار ماشین های ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان را به سبک خودشان تحریک می کند.. این سبک بیشتر به ما یادآور می شود که استقبال مردم از این خودروها و نوع طراحی بیشتر از قبل شده و حال برای عرضه خودرویی سدان در این بازه قیمتی، باید به سبکی متفاوت عمل کرد. پیش بینی می شود که تا پایان سال ۹۵، بازار هاچبک های کراس کمتر از ۶۰ میلیون تومان، با حضور پنج خودرو تنوع خاصی بگیرد و رقابت را بین رقبا سخت کند.
هفته گذشته شرایطی فراهم شد تا با اولین هاچبک کراس مدیران خودرو ملاقاتی داشته باشیم و از طرفی تست متفاوتی از این خودرو به عمل آوریم. وجود نسخه اتوماتیک و دنده ای در تست ما باعث شد تا شرایط مقایسه ای خوبی پدید آید و از طرفی شناخت مناسبی نسبت به دو نسخه X22 داشته باشیم. مسیر تست ما از نقطه در غرب تهران آغاز شد و با طی مسیری به منطقه ای با آب و هوای سردسیر در شمال شرق تهران رسیدیم. مسافتی که با این خودروها در مسیر رفت و برگشت رانندگی کردیم، حدود ۱۵۰ کیلومتر بود که در این مسیر ترافیک سنگین شهری، جاده های کوهستانی و پرپیچ و خم، جاده ای برفی و یخ زده، اتوبان های خلوت و خیابان های معمولی وجود داشتند. لذا می توان گفت که تجربه رانندگی با X22 را به نسبت کامل می دانیم و برای معرفی اولیه کفایت می کند.
اولین تست و بررسی ام وی ام X22 در ایران
X22، خودرویی در مسیر سلیقه جوانان
پیشتر به این مسئله اشاره کردیم که این روزها خودروهای هاچبک کراس با استقبال خوبی از سمت خریداران مواجه شده اند. دلیل اصلی این استقبال را می توان به خاطر نوع طراحی ظاهری و برخی ویژگی های بدنه آن ها معرفی کرد. به عنوان مثال با استفاده از بعضی پارامترها مثل باربند، زه دور گلگیر و کمی ارتفاع بیشتر، ظاهر یک هاچبک معمولی به سمت کراس اوور شدن حرکت می کند. همین مسئله کافی است تا بسیاری از جوان ها خودرویی که با چند تغییر جذاب شده است را برای خرید انتخاب کنند.
برخی بر این باور هستند که X22 همان ام وی ام ۳۱۵h است که تنها ارتفاع آن بیشتر و فیس لیفتی روی آن انجام شده است. ولی وقتی وارد جزئیات این خودرو می شویم، به این نکته می رسیم که تنها برخی شباهت های ظاهری باعث شده تا ذهن برخی افراد به سمت ۳۱۵h برود. با نگاهی به اطلاعات فنی متوجه می شویم که X22 از نظر فاصله محوری و ابعاد با ۳۱۵h متفاوت است و در اصل یک هاچبک کراسی به حساب می آید که از پایه بدین شکل طراحی شده است. ۲۸ میلی متر فاصله محوری بیشتر X22 نسبت به ۳۱۵h، امروز ما را به این نکته می رساند که در قالب پلتفرم، این دو خودرو مجزا نسبت به یکدیگر هستند. طراحی جلو به سبک خوبی انجام شده است و عموم افرادی که آن را می بینند حس خوبی از آن دریافت می کنند. همچنین محل قرارگیری دی لایت ها در قسمت مناسبی است و در روز پرتاب نور خوبی دارد. فاصله چرخ های جلو تا سپر تا حدی مناسب بوده و از گیر کردن این قسمت در برخی شیب های روبه بالا جلوگیری می کند. البته که اصول طراحی هاچبک های کراس به سمتی رفته تا دیگر مسئله گیر کردن خودرو حل شود. ولی هنوز در برخی کراس ها شاهد آن هستیم که زوایه ورود و خروج نسبت به نسخه هاچبک اصلاح چندانی نشده است. ولی آنچه در X22 واضح است، پلتفرم جدید چری باعث شده تا این خودرو تا حدی متمایز نسبت به هاچبک های کراس دیگر باشد و تا حدی به عنوان یک کراس اوور شهری از آن یاد شود. در بخش طراحی جانبی شاهد آن هستیم که رینگ های تراش خودرو حس اسپرت را در X22 تزریق کرده اند. خطوط طراحی جانبی باعث شده تا هماهنگی خوبی با رینگ ها ایجاد شود و در عین حال خانوادگی بودن این خودرو، جوانان را به سمت خود بکشاند. ولی وقتی در بخش طراحی به قسمت عقب خودرو می رسیم، با سلیقه صفر و یکی مواجه می شویم. وقتی به عقب X22 نگاه می کنید، یا از آن خوشتان می آید و یا کلا نظرتان در مورد این خودرو تغییر می کند. نوع طراحی و قرارگیری چراغ ها به سبکی است که تفاوت زیادی با خودروهای دیگر دارد و شاید این همه تمایز برای برخی خریداران جذاب نباشد. از همین رو می توان گفت که در بخش عقب، چری ریسک زیادی را برای طراحی ۳X یا همان X22 انجام داده است. در کل می توان گفت که طراحی بیرونی X22 می تواند نظر اکثریت را به سمت خود بکشاند و نقاط مثبتش بیشتر از ضعف های طراحی آن به چشم می آید.
اولین تست و بررسی ام وی ام X22 در ایران
وقتی داخل خودرو می نشینید
کمپانی چری در بخش طراحی X22 به سبک جدید خود عمل کرده است. وقتی داخل این خودرو را می بینید، شباهت های زیادی بین آن و MVM X33S پیدا می کنید. نوع خطوط طراحی و قرارگرفتن دکمه ها، دقیقا مانند X33S است. البته که در بخش دریچه های هوا، نوع طراحی رو دری ها و رنگ بندی اتاق، تفاوت هایی بین X22 و X33S پدید می آید. می توان گفت که نوع قرارگیری دستگیره های روی در X22 به مراتب قوانین ارگونومی بیشتری را نسبت به X33S رعایت کرده است و تم مشکی و نارنجی جذابیت خوبی را به کابین می دهد. تودوزی چرمی هم می تواند به جذابیت کابین این خودرو، امتیازی را اضافه کرده باشد. وجود امکاناتی نظیر مانیتور ۸ اینچی لمسی، بلوتوث، قابلیت اتصال USB ، کروزکنترل، سیستم کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، سنسور و دوربین عقب، کامپیوتر سفر، سانروف و… می توانند جز امکاناتی باشند که در حین رانندگی به راننده کمک می کنند. در نسخه اتوماتیک X22، امکان انتخاب حالت رانندگی اسپرت و ECO تعبیه شده است. نوع طراحی پشت آمپر هم سبکی خاص را دنبال می کند و کمتر در بازار ایران، خودرویی بدین شکل یافت می شود. پشت آمپر X22 طراحی متفاوتی دارد و عقربه ها به صورت قرینه حرکت می کنند و پس زمینه آن به شکل لانه زنبوری و مشکی طراحی شده است.
اولین تست و بررسی ام وی ام X22 در ایران
می توان گفت که باز هم این نوع طراحی، می تواند سلیقه خانوادگی خرید یک خودرو هاچبک کراس را به سمت X22 بشکاند. از نظر فضای پا و ارفاع داخلی کابین می توان این کراس چینی را خوب و قابل قبول معرفی کرد. البته که گاهی در حین سوار شدن راننده، احتمال برخورد سر با یک سری ستون ها وجود دارد! فضای صندوق این خودرو را هم می توان مناسب دانست. البته که اگر فضای بیشتری را در آن شاهد بودیم، به مراتب می توانست برای یک خانواده مناسبتر باشد. نبود برخی امکانات چون استارت دکمه ای، سیستم تهویه اتوماتیک و رهیاب ماهواره ای هم می تواند برخی مشتریان سخت پسند را از خرید این خودرو منصرف کند.
اولین تست و بررسی ام وی ام X22 در ایران
رانندگی با نسخه دنده ای
وقتی پشت فرمان نسخه دنده ای X22 می نشینید، باورش سخت است که چری و MVM چنین گیربکسی را برای این خودرو انتخاب کرده اند. نرمی و دقت هماهنگی این گیربکس با موتور واقعا خوب است و گاهی حس رانندگی لذت بخش را با یک خودرو چینی به راننده القا می کند. قابلیت معکوس کشیدن آسان و همراهی نکردن دسته دنده تا لحظه آخر، از ویژگی هایی است که در X22 دیده می شود. موتور ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر هم با قدرت ۱۰۵ اسب بخار و گشتاور ۱۳۵ نیوتون متر، به راحتی می تواند از پس اتاق این خودرو هاچبک کراس بر آید. به واسطه عایق بندی به نسبت خوب کابین و از طرفی هماهنگی بالا موتور و گیربکس، کمترین صدا و نعره از موتور به اتاق می رسید. این ویژگی را می توان برای X22 مثبت دانست. در حالت رانندگی شهری و در ترافیک های سنگین پل صدر، مصرف سوخت X22 دنده ای تا ۹.۶ لیتر بالا رفت. ولی در رانندگی جاده ای می توان مصرف سوخت حدود ۷ لیتر را با این خودرو لمس کرد. از نظر دید، راننده اشراف خوبی به فضای جلو دارد و آنچنان نقطه کور نامتعارفی در X22 دیده نمی شود. ولی از نظر دید آینه وسط نسبت به عقب خودرو، باید بگوییم که X22 با ضعف همراه است و نام این ایراد، دید کم نسبت به محیط عقب نام دارد. آینه های جانبی هم به نسبت دید خوبی را به راننده می دهد.
اولین تست و بررسی ام وی ام X22 در ایران
رانندگی با نسخه اتوماتیک
مدل اتوماتیک ام وی ام X22 از نظر فنی تا حدی با نسخه دنده ای متفاوت است و برنامه های کامپیوتری مجزایی برای آن در نظر گرفته شده است. اما از نظر قوای تولیدی با نسخه دنده ای برابر است. گیربکس این خودرو از نوع چهار دنده اتوماتیک بوده که حالت دنده دو و حالت دنده سنگین L برای آن در نظر گرفته شده است. اولین ضعفی که به آن می رسیم، نبود حالت تیپترونیک برای گیربکس MVM X22 است. با اینکه در حین رانندگی به نسبت هماهنگی مناسبی را با موتور احساس کردیم، ولی نبود امکان تعویض دنده به صورت دستی، کمی حس و حال قدیمی بودن را به راننده القا می کند. در رانندگی شهری و ترافیک های سنگین، به مصرف سوخت حدود ۱۰.۶ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر رسیدیم و در جاده های کوهستانی و مستقیم کامپیوتر سفری عدد ۷.۲ لیتر را نشان می داد. سیستم ایمنی گیربکس بارها در رانندگی مانع معکوس کشیدن ما در سربالایی و سرپایین شد. با اینکه حالت ۲ و L روی جعبه دنده طراحی شده است، اما استفاده از آن ها نیاز به قلق گیری خاصی دارد. ولی می توان گفت که گیربکس اتوماتیک X22 در حد قابل قبولی نیرو را درست به چرخ های جلو می رساند. در حالت اسپرت تا حدی حساسیت پدال گاز بیشتر می شود و حس و حال رانندگی بهتری را به راننده القا می کند. صندلی های خودرو هم تا حد قابل قبولی نرم هستند. ولی آنچنان راننده و سرنشین جلو را در بر نمی گیرند و به اصطلاح بغل نمی کنند. کروز کنترل X22 هم عملکرد مناسبی دارد. ولی نمی توان زیاد روی کم و زیاد کردن سرعت با دکمه های کروزکنترل حساب باز کرد. پایداری خودرو هم به نسبت خوب و قابل قبول هست. عملکرد فرمان هیدرولیکی در کنار سیستم تعلیق به نسبت نرم و بی صدا، برای ما قابل قبول به نظر می رسد. البته که اگر توقع این را داشته باشید که بسیار تند بپیچید، حداقل این است که دلهره در رانندگی با X22 به شما دست می دهد. ولی در کل می توان X22 را خودرویی نرم و پایدار معرفی کرد. وقتی به جاده ای برفی و یخ زده رسیدیم، نبود سیستم کنترل پایداری الکتریکی احساس می شد. البته ترمزهای دیسکی خودرو عملکرد به نسبت خوبی داشتند. ولی بودن ESP می تواند در برخی جاده های لغزنده بسیار به X22 کمک کند.
اولین تست و بررسی ام وی ام X22 در ایران
جمع بندی کلی
X22 را می توان یک رقیب خوب برای سایر هاچبک های کراس معرفی کرد. امکانات منطقی و طراحی زیبا می تواند نظر بسیاری از مشتریان را به سمت این خودرو بکشاند. از طرفی برخی جذابیت های فنی و بدنه ای، حس جوانان را برای خرید این خودرو بر می انگیزد. ولی همه این اتفاق ها و پیش بینی های خوب برای مدیران خودرو، زمانی اتفاق می افتد که قیمت گذاری منطقی برای X22 انجام شود. باید در نظر گرفت که امروز رقبای این خودرو قیمتی کمتر از ۵۵ میلیون تومان در کارخانه دارند و با توجه به استقبالشان در بازار، توانسته اند قیمتی بیش از ۶۰ میلیون تومان را تجربه کنند و بیشتر از بهای کارخانه در نمایشگاه های تهران معامله شوند.
اولین تست و بررسی ام وی ام X22 در ایران
اولین تست و بررسی ام وی ام X22 در ایران
روزنامه دنیای خودرو
عکس ها: عرفان حمیدی

آریزو 8 آریزو 8
تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.