رنو سیمبل کارکرده هنوز هم ارزش خرید دارد؟

رنو سیمبل
رنو سیمبل

رنو سیمبل از جمله محصولات اقتصادی رنو و در واقع نسل دوم رنو لوگان محبوب یا همان تندر ۹۰ خودمان است که در برهه‌ای توسط نگین خودرو وارد ایران شد. در این محتوا قصد داریم به بررسی ارزش خرید نسخه های کارکرده این سدان اقتصادی بپردازیم. 

آریزو 8 آریزو 8

خودروهای سدان یکی از پرطرفدارترین و محبوب ترین کلاس های خودرویی در سراسر دنیاست و مدل های مختلفی را شامل می شوند. در بازار خودروی کشور نیز با وجود محبوبیت بالایی که کراس اوور ها در بازار طی چند سال اخیر بدست آورده اند اما همچنان سدان ها هم جزو انتخاب اول بسیاری از اقشار مختلف جامعه هستند. در این میان خودروهای سدان اقتصادی به دلیل قیمت مناسب تر نسبت به سایر مدل ها و همچنین استهلاک پایین تر بیشتر مورد توجه افراد قرار دارد. 

رنو سیمبل از جمله سدان های اقتصادی در بازارهای جهانی است که برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ رونمایی شد. این خودرو در اصل ادامه دهنده راه لوگان بود که توانست طی سال هایی که روی خط تولید رنو حضور داشت به سطح بالایی از فروش در بسیاری از کشورها از جمله ایران رسیده و تبدیل به خودرویی اقتصادی با استهلاک بسیار پایین و عمر بالا شود. پس از لوگان یا همان تندر ۹۰، رنو سیمبل با بهبود های مختلفی در بخش فنی، کابین و علی الخصوص طراحی ظاهری به بازار عرضه شد تا موفقیت های رنو در این کلاس را بیشتر کند. 

رنو سیمبل
رنو سیمبل

رنو سیمبل چند سال پس از معرفی حوالی سال ۲۰۱۵ میلادی توسط نماینده رسمی رنو در ایران یعنی نگین خودرو وارد ایران شد و تا دو سال واردات آن ادامه داشت. بسیاری که تندر ۹۰ را علیرغم کیفیت بالا و استهلاک بسیار پایینش، خودرویی زشت و بد ترکیب می دانستند حالا در مواجهه با سیمبل کمی نظر خود را تغییر دادند. رنو سیمبل اکنون در بازار با نسخه های کارکرده در سطح امکانات مختلفی حضور داشته و همچنان هم یکی از خودروهای غیر چینی اقتصادی و ارزشمند بازار شناخته می شود. 

طراحی ظاهری

رنو سیمبل همانطور که اشاره کردیم یک خودروی اقتصادی و ادامه دهنده راه تندر ۹۰ است، بنابراین نمی توان از نظر ظاهری انتظار چندانی از آن داشت. اگر این خودرو را با نسل قبلی‌اش یعنی تندر ۹۰ مقایسه کنیم قطعا زیباتر و با اسلوب تر از لوگان است اما خبری از المان های خودر‌وهای رده بالای رنو در آن سال ها نیست. از جمله نکات مثبت این خودرو کاهش ارتفاع و کمی افزایش طول و عرض نسبت به تندر ۹۰ بوده که همین مورد سبب می شود تا خودرویی هارمونیک تر از تندر را شاهد باشیم.  

سیمبل اکنون در بازار با توجه به رده قیمتی که دارد رقبای داخلی و یا چینی زیادی دارد که نسبت به آن خودروهایی بروزتر و با طراحی بهتر هستند. بنابراین اگر این خودرو با مدل های روز هم قیمتش مقایسه شود شاید حرف چندانی برای ارائه نداشته باشد اما حداقل نسبت به تندر پلاس های بازار که تقریبا هم قیمت با برخی نسخه های سیمبل هستند خودرویی بسیار بهتر و خوش قیافه تر است. با اینکه همچنان نظر در مورد طراحی ظاهری امری سلیقه‌ای و منحصر به فرد است اما سیمبل نسبت به بسیاری از رقبای هم قیمتش خودروی ساده‌تری بوده که تنها یدک کشیدن نام رنو و البته کیفیت بالا در فروش آن تاثیرگذار بوده است. 

کابین و طراحی داخلی

سیمبل در قسمت کابین هم از نظر طراحی و ظاهر بسیار متفاوت‌تر و صد البته بهتر از تندر ۹۰ شده است. بزرگترین شاخصه های سیمبل نسبت به برادر بزرگترش ارگونومیک شدن کابین، دو رنگ شدن تریم داخلی و البته طراحی مدرن‌تر داشبورد است. حالا در سیمبل امکانات بیشتر و مورد پسند تری نسبت به تندر به کار رفته و همین مورد سبب می شود تا ارزش خرید آن افزایش یابد. 

سیمبل هم مانند تندر ۹۰ همچنان در قسمت های مختلفی از کابینش میزبان پلاستیک خشک بوده تا نشان دهد همچنان خودرویی اقتصادی با عمر بالاست. فضای کابین هم برخلاف تندر ۹۰ بهبود های چشمگیری پیدا کرده و در میان خودروهای اقتصادی یکی از مناسب ترین فضاهای کابین را دارد. فضای صندوق اما تغییری نسبت به قبل نکرده و همان فضای عمیق و بزرگ تندر را در سیمبل هم شاهدیم که سبب می شود تا برای خانواده ها گزینه مناسبی باشد. 

مشخصات فنی

سیمبل در بخش فنی همچنان مانند قسمت های دیگر نسبت به تندر تنها بهبود های مثبتی پیدا کرده اما اصل آن تغییری نداشته و همین مورد سبب می شود تا اشتراکات فنی زیادی با تندر ۹۰ داشته و به همین علت چندان در تامین قطعه دچار مشکل نشود. قلب تپنده رنو سیمبل همان پیشرانه K4M معروف تندر بوده که البته تغییرات و بروزرسانی های مختلفی بر روی آن صورت گرفته است. K4M یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی بوده که برای سیمبل ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۵ نیوتن متر گشتاور را می تواند تولید کند. 

این قدرت از طریق یک گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک به چرخ های جلو منتقل شده و دیگر خبری از جعبه دنده دستی بر روی سیمبل نیست. این گیربکس هم در واقع همان گیربکس اتوماتیک تندر بوده که حالا اوردرایو نیز به آن اضافه شده و ضرایب دنده ها هم تغییر پیدا کرده اند تا دیگر شاهد خنگ بازی های قبل تا حدود زیادی نباشیم! این ترکیب فنی همچنان برای سیمبل مصرف سوختی معقول را در پی داشته که به صورت ترکیبی حتی در شرایط سخت هم به بالای عدد ۷ الی ۸ لیتر نخواهد رسید. 

سیستم تعلیق سیمبل مانند تندر در چرخ های جلو از نوع مک فرسون و در چرخ های عقب از نوع تورشن بیم است که البته برخی قسمت هایش بهبود هایی نسبت به قبل داشته‌اند. همین بهبود ها سبب شده تا سواری سیمبل بسیار نرم تر از تندر بوده و همچنین به سبب ارتفاع کمتر تعادل خودرو هم بهتر از قبل شده است. در مجموع سیمبل از نظر استهلاک همچنان خودروی بسیار کم آزاری بوده و با توجه به بهبودهایی که نسبت به قبل پیدا کرده در کنار اشتراکات فنی زیاد با تندر ۹۰ ارزش خرید بالایی دارد. 

امکانات رفاهی و ایمنی

کابین رنو سیمبل
کابین رنو سیمبل

رنو سیمبل در بخش امکانات خودروی چندان دست پری نیست که البته مورد آزار دهنده‌ای هم نباید برای آن محسوب شود چراکه رنو این خودرو را در شاخه اقتصادی تولید کرده و بیشتر به کیفیت بالا در کنار استهلاک پایین فکر داشته تا دریای امکانات! در هر صورت سیمبل در ایران با دو تیپ نیمه فول و فول عرضه شده که تیپ فول تعداد بیشتری را شامل می شود. از جمله امکانات این خودرو‌ در تیپ های LE و SE می توان به کروز کنترل و محدود کننده سرعت، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، چراغهای روشنایی در روز، کامپیوتر سفری، شیشه بالابرها و آینه‌های جانبی برقی، سنسور و دوربین دنده عقب، رینگ‌های آلومینیومی، سنسور فشار باد تایرها، سیستم مولتی مدیا با نمایشگر ۷ اینچی مجهز به رهیاب و بلوتوث، ترمزهای مجهز به ABS و EBA، کیسه هوا برای راننده و سرنشین کناری و مه‌ شکن‌ های جلو و عقب اشاره کرد.

مزایا رنو سیمبل 

استهلاک پایین

سواری نرم

در دسترس بودن قطعات

مصرف مناسب

معایب رنو سیمبل

طراحی نسبتا ساده

کمبود برخی آپشن ها در مقایسه با رقبا

ارگونومی پایین صندلی های ردیف عقب

بازار کم رونق

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.