نسخه نهایی دنا پلاس هیبرید چه مشخصات و امکاناتی دارد؟

دنا پلاس هیبرید

چند وقتی است که پروژه های مختلفی در زمینه خودروهای پاک، برقی، هیبریدی و… در «ایپکو» (مرکز تحقیقات موتور ایران خودرو) تعریف شده و امروز نتایج نهایی آن دیده می شود.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری «اسب بخار»؛ بر اساس برنامه ریزی های ایپکو و ایران خودرو، باید از سال ۲۰۲۱ تولید محصولات هیبرید در این گروه خودروسازی آغاز شود. آخرین دستاورد ایپکو در زمینه خودروهای پاک، دنا پلاس هیبرید ( دنا پلاس دو نیرو ) بوده که امروز ویژگی های نهایی آن مشخص گردیده است. دنا پلاس هیبرید در اصل خودرویی دوگانه و پلاگین هیبرید است که امکان شارژ باتری های با برق شهری فراهم است.

مدیران 777 مدیران 777

دنا پلاس هیبرید در بحث آلایندگی استاندارد یورو ۵ را پشت سر می گذارد. این خودرو به پیشرانه یک لیتری ۳ سیلندر مجهز است که قدرتی حدود ۶۸ تا ۷۱ اسب بخار را تولید می نماید. این پیشرانه بنزینی نقش ژنراتور و تولیدکننده انرژی الکتریکی را برای پیشرانه برقی ایفا می کند و می توان گفت که سبک فنی پلاگین هیبرید میتسوبیشی اوتلندر در آن رعایت شده است.

دنا پلاس هیبرید

قوای محرک اصلی دنا پلاس هیبرید توسط یک پیشرانه الکتریکی ۱۲۲ اسب بخار با گشتاور ۲۲۰ نیوتن متر تامین می شود و این قدرت از طریق جعبه دنده تک حالته به چرخ های جلو منتقل می شود. برخی منابع خبری می گویند که با توجه به دسترسی گشتاور ۲۲۰ نیوتن متر در دور مایل به صفر، می توان شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت کمتر از ۹ ثانیه را در این خودرو تجربه کرد.

دنا پلاس هیبرید به باتری های ۱۴ کیلووات ساعتی لیتیومی مجهز است و می توان با شارژ سریع، ۸۰ درصد ظرفیت باتری را در کمتر از ۳۰ دقیقه شارژ نمود. همچنین شارژ عادی باتری ها از ۰ تا ۱۰۰ درصد حدود ۴ ساعت طول می کشد. با شارژ کامل باتری و بدون نیاز به روشن شدن پیشرانه بنزینی، می توان ۶۷ تا ۷۰ کیلومتر را با نیرو الکتریکی ذخیره شده پیمود. همچنین اگر باک دنا پلاس هیبرید پر باشد و از سویی ظرفیت باتری ها در شرایط ۱۰۰ درصدی قرار بگیرد، این خودرو ملی می تواند تا بیش از ۹۰۰ کیلومتر را بدون توقف طی نماید.

مصرف سوخت میانگین دنا پلاس هیبرید با توجه به سه شرایط استفاده (تمام الکتریکی-نیروی الکتریکی ذخیره شده توسط برق شهری و فعالیت پیشرانه بنزینی به صورت ترکیبی- فعالیت پیشرانه بنزینی به صورت دائم بدون در نظر گیری شارژ باتری ها با برق شهری) عددی در بازه ۰ و ۱٫۶ و ۳٫۳ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام می شود. این خودرو می توان حداکثر سرعت نزدیک به ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت را در نمونه محدود شده تجربه کند.

با توجه به سبک باتری های انتخاب شده برای دنا پلاس هیبرید، می توان عمر مفید ۱۲ سال را برای سامانه ذخیره نیرو این خودروی ملی اعلام نمود. همچنین نیروی ترمزگیری و شتاب منفی در دنا پلاس هیبرید به انرژی الکتریکی تبدیل شده و در باتری ها ذخیره می شود.

دنا پلاس هیبرید

با توجه به ویژگی های فنی دنا پلاس هیبرید، این خودرو در نمونه تجاری سازی شده به فرمان کمکی برقی، استارت دکمه ای، سیستم کنترل پایداری الکتریکی، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی و… مجهز خواهد بود. پیش بینی ها بر این است که دنا پلاس هیبرید حدود ۳۰ تا ۴۵ درصد نسبت به نمونه بنزینی ساده دنده ای گرانتر باشد و بدیهی است که باید دولت و نهادهای مربوطه، تسهیلاتی را برای خرید این خودرو به مشتریان اعطا نمایند.

لازم به ذکر است که تصاویر موجود در این خبر، مربوط به نسخه آزمایشی و اولیه دنا پلاس هیبرید است و توسط خبرنگار و عکاس پایگاه خبری «اسب بخار» در مراسم همایش صنعت خودروی سال ۱۳۹۶ تهیه گردیده است.

پایگاه خبری اسب بخار

عکس ها: عرفان حمیدی

۵ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.