هیوندای آیونیک 5 بهتر است یا کیا EV6؟

مقایسه هیوندای آیونیک 5 کیا EV6
مقایسه هیوندای آیونیک ۵ کیا EV6

هیوندای آیونیک و کیا EV6 دو خودروی تمام الکتریکی هستند که به تازگی معرفی شده اند و ما در این مقاله این دو خودروی جذاب را با هم مقایسه می کنیم.

فونیکس آریزو 8 فونیکس آریزو 8 مدیران 777 مدیران 777

هیوندای و کیا همیشه پلتفرم هایی مشترک برای محصولات خود داشته اند. آن ها اصول ساخت، پیشرانه و حتا برخی خطوط طراحی را با هم به اشتراک می گذارند و این کار تا حد زیادی به رشد هر دو کمک کرده است. در مورد دو مدل هیوندای آیونیک ۵ و کیا EV6 هم همین داستان را داریم و پلتفرم جدید E-GMP هیوندای در ساخت هر دو خودرو به کار رفته است، اما در عین حال، این دو خودرو رقیب هم محسوب می شوند و سبک طراحی و برخی مشخصات شان کاملاً متفاوت است. همان طور که از کیا و هیوندای انتظار می رود این دو خودرو از نظر امکانات بسیار مجهز هستند و از سویی، نسخه جی تی EV6 قدرتی ۵۷۷ اسب بخاری دارد که قابل رقابت با سوپراسپرت های معروف و گران قیمت اروپایی است.

با بیان توضیحات بالا خواستیم معرفی نسبی از این دو خودرو داشته باشیم، اما با وجود اشتراک بسیار بین هیوندای آیونیک ۵ و کیا EV6، تفاوت هایشان هم بسیار است. در واقع، این دو خودرو بیش از هر دو هیوندای و کیای دیگری متفاوت هستند. پس باید آن ها را از جنبه های مختلف بررسی کرد و برای انتخاب به نتیجه رسید.

طراحی بدنه و ابعاد در هیوندای آیونیک ۵ و کیا EV6

هیوندای آیونیک ۵ و کیا EV6 بهترین نمونه برای نشان دادن اشتراک پلتفرم به بهترین نحو هستند. همان طور که گفته شد، این دو خودرو براساس پلتفرم E-GMP ساخته شده اند و این پلتفرم یک پلتفرم منعطف و مدرن است. این بدان معنی است که براساس این پلتفرم می توان خودروهایی در سگمنت های مختلف و با طراحی ها متفاوت طراحی کرد. پس با وجود یکسان بودن پلتفرم در آیونیک ۵ و EV6، تفاوت های زیادی در این دو خودرو می بینیم.

هیوندای آیونیک ۵ یک رترو هاچ بک (retro-hatchback) است. یعنی طراحی این خودرو با الهام از هاچ بک های قدیمی اما با سبکی مدرن انجام شده است. برای مثال، طراحی‌ای که در رنو ۵ الکتریکی دیده بودیم هم همین سبک را داشت و بسیاری این نوع طراحی را می پسندند. اما در مقابل، کیا EV6 نقطه عطف طراحی های مدرن کمپانی کیاست. پس از تغییر نشان کیا این کمپانی اعلام کرد که مسیر طراحی های مدرن خود را در EV6 نشان می دهد و همین طور هم شد. کیا EV6 شبیه به هیچ کدام از خودروهایی که از کیا دیده بودیم نیست و طراحی متفاوت و البته جذابی دارد.

با وجود این که هر دو خودرو پلتفرم یکسانی دارند، اما ابعاد آن ها متفاوت است. شاید در نگاه اول تصور کنید که کیا EV6 از آیونیک ۵ خیلی بزرگ تر است، اما در واقع، فاصله محوری در آیونیک ۵ به اندازه ۱۰۰ میلی متر از کیا EV6 بیش تر است. در مقابل، کیا EV6 به اندازه ۴۵ میلی متر طول کلی بیش تری دارد و ارتفاع آن با اندازه ۵۰ میلی متر از آیونیک ۵ کم تر است.

طراحی کابین در هیوندای آیونیک ۵ و کیا EV6

همانند طراحی بدنه، درون کابین هم با دو سبک طراحی کاملاً متفاوت طرف هستیم. البته یک نگاه کلی به این دو خودرو کافی است تا دریابیم طراحی داخلی آیونیک ۵ بسیار مدرن تر از کیا EV6 به نظر می رسد. هر دو خودرو مجهز به دو صفحه نمایش یکپارچه و کشیده هستند که از وسط تا پشت فرمان ادامه پیدا می کند و سیستم اطلاعات و سرگرمی و جلوآمپر دیجیتال این دو خودرو از طریق آن ها در دسترس قرار می گیرد. البته این صفحه نمایش های یکپارچه در آیونیک ۵ به صورت تخت طراحی شده اند تا دسترسی برای دیگر سرنشین جلو هم ساده تر باشد و در مقابل، صفحه نمایش منحنی را در کیا EV6 داریم که با تمرکز بر راننده طراحی شده و انحنای آن به سمت راننده است.

جزییات دیگری هم در طراحی کابین متفاوت است؛ برای مثال، در کیا EV6 طراحی سنتی وسط را داریم که به سبک خودروهای بنزینی، جایگاهی برای قرارگیری دنده در آن طراحی شده است، اما در آیونیک ۵ چنین چیزی نمی بینیم. در مجموع، طراحی کابین در EV6 سنتی تر انجام شده است و در مقابل، آیونیک ۵ کابینی مدرن تر دارد. پس انتخاب بین طراحی کابین کاملاً سلیقه ای است.

مشخصات باتری و پیشرانه در آیونیک ۵ و کیا EV6

هیوندای آیونیک 5
هیوندای آیونیک ۵

هر دو خودرو بسته به بازار هدف با پکیج های باتری با توان های ۵۸ و ۷۷.۴ کیلووات ساعتی (در برخی بازارها پکیج باتری ۷۲.۶ کیلووات ساعتی) عرضه می شوند که در نسخه با باتری ضعیف تر خودروها با سیستم تک موتوره محور عقب و با باتری قوی تر به صورت دوموتوره تمام چرخ محرک عرضه می شوند. در حالت تک موتوره با باتری های ۵۸ کیلووات ساعتی نهایت قدرت به ۱۶۸ اسب بخار و نهایت گشتاور به ۳۵۰ نیوتن متر می رسد و با انتخاب پکیج باتری بزرگ تر در حالت تک موتوره، خروجی به ۲۳۲ اسب بخار قدرت و ۶۰۵ نیوتن متر گشتاور افزایش می یابد.

EV6
EV6

اما در حالت دوموتوره شرایط برای کیا EV6 بهتر است. در نسخه دوموتوره کیا EV6، که به پکیج باتری ۷۷.۴ کیلووات ساعتی مجهز است، قدرت ۲۲۵ اسب بخاری را داریم، درحالی که، همین نسخه در آیونیک ۵ قدرت ۲۱۵ اسب بخار را ارائه می دهد. قوی ترین پکیج باتری در سیستم دوموتوره در آیونیک ۵ قدرت ۳۰۲ اسب بخار را دارد، اما در کیا EV6 قدرت همین پکیج و سیستم موتوری به ۳۲۱ اسب بخار می رسد. همچنین در کیا EV6 جی تی به عنوان قوی ترین نسخه، نهایت قدرت ۵۷۷ اسب بخاری را داریم که در مقابل هنوز نسخه ای قدرتمند برای آیونیک ۵ معرفی نشده است.

عملکرد فنی

هیوندای آیونیک 5
هیوندای آیونیک ۵

هیوندای آیونیک ۵ در نسخه تک موتوره در بازار اروپا با پکیج باتری ضعیف تر ۱۶۸ اسب بخار قدرت را دارد که باعث می شود تا این خودرو در ۸.۵ ثانیه شتاب گیری کند.در آمریکا اما این خودرو در نسخه تک موتوره هم با پکیج باتری قوی تر تر عرضه می شود تا با قدرت ۲۱۵ اسب بخاری شتاب گیری را در ۷.۴ ثانیه انجام دهد.همین اعداد با پکیج باتری های متفاوت در نسخه دوموتوره به ۶.۱ و ۵.۲ ثانیه می رسد.

EV6
EV6

مشخصات کیا EV6 در نسخه تک موتوره تقریباً با آیونیک ۵ یکسان است، اما در کیا EV6 با پکیج باتری کوچک تر و نسخه دوموتوره شتاب گیری ۶.۲ ثانیه ای را داریم که با پکیج باتری بزرگ تر این عدد به ۵.۲ ثانیه می رسد. اما نوبت به نسخه جذاب GT در کیا EV6 می رسد. این خودرو با قدرت بالای ۵۷۷ اسب بخاری تنها در ۳.۵ شتاب گیری می کند و این یعنی کیا EV6 پا به پای سوپراسپرت های جذاب می رود.

شارژ و میزان برد

مقایسه هیوندای آیونیک 5 کیا EV6
مقایسه هیوندای آیونیک ۵ کیا EV6

پلتفرم E-GMP به این دو خودرو میزان ولتاژ عملیاتی ۸۰۰ ولت را می دهد و این چیزی معمولی نیست و در خودروهایی لوکس مثل پورشه تایکان این میزان ولتاژ را می بینیم. همین باعث می شود این دو خودرو بتوانند از ایستگاه های شارژ ۳۵۰ کیلوواتی استفاده کنند که در صورت استفاده از آن ها، میزان شارژ تنها در ۱۸ دقیقه از ۱۰ به ۸۰ درصد می رسد و تنها ۵ دقیقه شارژ می تواند کافی باشد تا ۱۰۰ کیلومتر مسافت را طی کنید. قابلیت جالبی که در کیا EV6 و هیوندای آیونیک ۵ دیده می شود آن است که شما می توانید از این خودروها به عنوان یک پک باتری بزرگ استفاده کرده و لوازمی مثل اسکوتر برقی و لپ تاپ را با آن شارژ کنید.

هیوندای آیونیک 5
هیوندای آیونیک ۵

نسخه تک دیفرانسیل با پکیج بزرگ باتری در کیا EV6 با هر بار شارژ کامل براساس استاندارد WLTP مسافت ۵۰۸ کیلومتر را می پیماید که این میزان مسافت در نسخه مشابه آیونیک ۵ به حدود ۴۸۰ کیلومتر می رسد. البته اگر استاندارد EPA را در نظر بگیریم هر دو خودرو با یک بار شارژ کامل مسافت ۴۲۰ کیلومتر را خواهند پیمود.

قیمت و زمان عرضه

هیوندای آیونیک ۵ تابستان آینده در اروپا عرضه خواهد شد و کیا EV6 در پایین به تولید می رسد. نسخه پایه کیا EV6 قیمت حدود ۵۷ هزار دلاری دارد و قیمت نسخه پایه و اولیه آیونیک ۵ حدود ۶۷ هزار دلار است. البته قیمت های اعلام شده مربوط به بازار اروپاست و ممکن است در زمان عرضه در بازار آمریکا قیمت هایی متفاوت اعلام شود، اما اگر همین محدوده قیمتی را برای این دو خودرو در نظر داشته باشیم، رقیب این دو فورد موستانگ مک ای است که قیمت پایه ۴۳ هزار دلاری دارد.

نتیجه گیری

با بررسی هایی که در این مقاله داشتیم متوجه شدیم که ممکن است هیوندای آیونیک ۵ و کیا EV6 پلتفرم و اساس ساخت یکسانی داشته باشند، اما در عمل، دو خودروی متفاوت هستند. اگر بخواهیم اولویت انتخاب بین این دو را طراحی در نظر بگیریم باید بگوییم که آیونیک ۵ مدرن تر از کیا EV6 طراحی شده و صد البته که انتخاب در این مورد بسیار سلیقه ای است. اما اگر ویژگی های فنی مدنظرمان باشد، قطعاً کیا EV6 به خصوص در نسخه جی تی قوی تر است. البته باید تا زمان عرضه و تست و بررسی عملی این دو خودرو صبر کرد و دید در عمل کدام بهتر عمل می کند.

محمدرضا پاداش

پایگاه خبری اسب بخار

۵ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.