گواهی اسقاط خودرو تبدیل سرزمین فرصت ها به بهشت دلالان

اگر پیش تر ایران را سرزمین فرصت های اقتصادی از جمله خودروسازی می دانستند، اکنون باید آن را بهشت دلال های خودرویی نامید. تأکید تهدیدوار بر ارائه گواهی اسقاط، در کنار قیمت گذاری دستوری را می توان از دلایل محکم برای اثبات این ادعا به شمار آورد.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، به نظر می رسد دولت در خصوصی کردن خودروسازی در مسیر اشتباهی قرار گرفته است. به جای این که با فراهم کردن موقعیت، فضا و شرایط را برای خودروسازان بزرگ و کوچک فراهم کند، نه تنها به آنان از جنبه های گوناگون فشار وارد می کند، بلکه از ناحیه های دیگر نیز آنان را در منگنه قرار می دهد و چالش های جدید ایجاد می کند. به عنوان مثال، طی یک ماه اخیر، دو دستور تکنولوژیک و ارزی از سوی وزارت صمت به شدت تمامی ارکان خودروسازان را منقلب و سازوکار آنان را از نوسان و نگرانی نسبت به آینده به تلاطم و دلهره از آینده کشاند.
در این شرایط، یکباره اعلام نیاز به گواهی اسقاط برای شماره گذاری خودروها با تهدید توقف شماره گذاری خودروسازان را با چالش سخت و سنگین جدیدی همراه کرد. به تازگی، ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده در جدولی تعداد گواهی اسقاط برای شمارهگذاری انواع خودروها را اعلام و رئیس این ستاد تأکید کرد که تا زمان تصویب آییننامه جدید، تمامی خودروهای تولیدی مکلف هستند از گروه گواهی اسقاطِ مجاز برای استفاده در گروه خودرویی تولیدی خود استفاده کنند. طبق تأکید ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده، تولیدکنندگان خودرو و موتورسیکلت که نسبت به ارائه عوارض اسقاط برابر قانون اقدام نکنند؛ برابر هماهنگی انجام شده با پلیس راهور فراجا شمارهگذاری محصولات این دسته از تولیدکنندگان متوقف شده و انجام نخواهد شد. بنابراین خودروسازان داخلی از یک سو، واردگنندگان از سوی دیگر، برای شماره گذاری مجبور هستند که گواهی اسقاط ارائه دهند.
هر چند نوسازی ناوگان فرسوده و خروج خودروهایی که غیر از افزایش مصرف بنزین، آلودگی هوا و تلفات و تصادف ها عایدی دیگری ندارند، یک خواسته و مطالبه بر حق عمومی است، اما پرسش این است که چرا کاری را که دولت خود باید عهده دار باشد به گردن خودروسازان انداخته است. به بیان دیگر، وزارت صمت با توجه به نقش محوری اش، می بایست ارکان تولید را تقویت کرده است و با اقدامات، تصمیمات و برنامه هایی که مانع تحقق اهداف تولید می شود مقابله کند، اما برخلاف تصور نه تنها به این سمت حرکت نکرده است بلکه با اتخاذ روش های خاص خود، خودروسازان را بیش از پیش درگیر کارهایی کرده که باز هم باب دلالی جدیدی برایش باز شده است. البته برخی برای فروش خودروهای فرسوده خود با قیمت ها نجومی این دستورالعمل جدید را نصب العین کرده و یکباره قیمت خودروهای فرسوده در بازار را به شکل اعجاب آوری بالا برده اند. آن ها می دانند خودروسازان در هر حال و صورتی برای شماره گذاری به ارائه گواهی اسقاط نیازمند هستند. بنابراین با توجه عواقب عدم تولید و تحویل به موقع برای خودروسازان، قیمت گواهی خودروهای اسقاطی را افزایش داده اند. این مسئله از یک سو، خودروسازان را با درگیری و چالش بزرگی مواجه کرده است و از سوی دیگر، مشخص نیست که دولت و وزارت صمت چه تعمد و نفعی در گرفتار کردن فعالان صنعت خودروسازی دارند. ارائه گواهی اسقاط هم مانند ابلاغیه الزام انتقال تکنولوژی باز هم امری قانونی است، اما این الزام و تأکید و تهدید نتیجه ای جز افزایش قیمت تمام شده خودرو و زیان بیش تر مصرف کننده در پی نخواهد داشت. جنس این دستورالعمل، دقیقاً شبیه جنس بازتعریف تعرفه ها اما با برند و لیبل متفاوتی است.
این در حالی است که دولت با توجه به اشراف به آمارها و در اختیار داشتن ابزار دولتی – حکومتی می تواند به راحتی سررشته اسقاط خودروهای فرسوده را دست گرفته و چالش و تنش های جدید خودروسازان را از بین ببرد.
اما برخلاف تصور و حتا با توجه به این که برای تولید هدف گذاری هم کرده است، نه تنها کمکی نمی کند بلکه به عنوان عامل کاهش تولید و افزاش قیمت خودروعمل می کند. در واقع، خود دولت باید این امر را مدیریت کرده و خودروهای فرسوده با خلق ابزارهای جدید جمع آوری کند، در مقابل، خودروسازان با پرداخت ریالی تعیین شده منابع لازم مالی را برای خارج کردن این خودروها از تردد تأمین کنند، اما متأسفانه دولت با این گونه اقدامات و دستورالعمل ها از بار مسئولیت شانه خالی کرده و فضا را برای شکل گیری موج جدیدی از دلالی و گرانی فراهم می کند. این گونه است که قیمت گواهی اسقاط شبیه به دوران تحریم یکباره تا ۳۰۰ میلون تومان قیمت گذاری می شوند. یا این که برای اخذ مجوز شماره گذاری اتوبوس تولیدکننده باید بین ۸ تا ۱۰ درصد از قیمت محصول را صرف خرید گواهی اسقاط کند. این گونه است که دولت مردمی حامی مستضعفین خود آب به آسیاب دلالان می ریزد.
به بیان ساده، آن جا که باید دخالت کند، معمولاً و به طور سنتی فرار می کند و آن جا که نباید باشد، مانند کوه می ایستد و از جایش تکان نمی خورد و بساط خشنودی و سپاسگزاری سیستم رانتی دلالی را فراهم می کند.



اتفاقاً بهترین کاره و امیدوارم درست باشه ، تنها قانونیه که سرمایه از قشر مرفه و پولدار بویژه دلالان به سمت قشر ضعیف سرازیر میشه، معلومه نگارنده این گزارش یا خودش دلاله یا باباش
طرف ۱۰ میلیارد به ماشین وارداتی پول میده ۳۰۰ برای ماشین اسقاط پول بده خدایش براش پول نیست توقع نداشته باشین ماشین ۱۰۰ میلیونی رو به ۳۵ اسقاط بدیم
اولا پس چه معنایی داره خودروفرسوده ازبازارجمع کردن.همه چیزسرجاش میمونه وفقط به اسم اسقاط مبلغی هم به دولت یاارگان مربوطه بپردازید.ثانیابگفته آقای نماینده که فرموده طرف که۲۰۶مثلا۹۴داره میبینه اسقاطی شده فلان قیمت قیمت ماشین خودشو میبره.مگه نمیدونه اسقاط تا۸۶هستش نه بالاتر.والله اینهاخودشون هم نمیدونند چه میگویند
عجیبه هر موقع دولتها بخواهند برای مردم قدم بردارند با اصطلاحات بیکاری سوختن فرصت نابودی صنعت به جنگ برای غارت پیش میروند
برای یکبارم که شده اجازه بدید مردم عادی و صاحب خودروهای مدل پایین بتونن خودروی نو سوار شن چرا از موقع اعلام خبر خبرگزاریها ماتم گرفتن حسود که نیستید چرا همیشه باید به نفع دلال و پولدار بشه؟
سنوات گذشته هم که واردات آزاد بود این شرط وجود داشت و چیز تازه ای نیست و واقعیت اینه که اصلا لازم نیست شما خودروی فرسوده بخری و اسقاط کنی، فقط یه هزینه ی مشخصی بابت اسقاط خودرو اضافه میشه به سایر هزینه ها مثل گمرک و مالیات و هزینه های شماره گذاری و غیره… خودرویی اسقاط نمیشه فقط یه هزینه به این اسم میگیرن. فقط کلک پوله.
من یه ماشین مدل پایبن دارم که کارم را راه می اندازد و نیازی هم به اسقاط ندارم مگه مخم معیوب شده بدم لسقاط و با پولش یه دوچرخه بخرم
اقا چرا دلالی؟! طرف یک عمر خودرو فرسوده سوار شده توانایی تبدیل نداره تواین شرایط اقتصادی ضعیف – اتفاقا حالا نوبت قشر ضعیف جامعه هست که عمری خونش رو دلال جماعت مکیده حالا بکنه تو پاچه دلال که گیر برگه اسقاط هست چرا بعضی ها تنگ نظر هستن؟ چرا همیشه دلال جماعت باید با هیچی میلیارد-میلیارد سود کنه ؟ چرا اون بدبخت نگون برگشته سوار بر خودرو اسقاطی نباید طعم خوش خودرو نو رو احساس کنه- ((( همیشه شعبون-یبار رمضون)))
سلام حرف حق زدی
فکر کنم خودت هم دلالی توئی که میخاهی خودروی اسقاطی خود را به قیمت بالا بفروشی و آن جای که میگی قشر ضعیف هستی از کجا میخای مابه التفاوت آنرا جور کنی و بعد اینکه فکر اون قشر ضعیف نیستی که آرزوی همان خودرو مثل مال تو را داره وبا افزایش قیمت نمیتونه آنرا بخره، واقعا جای تاسف داره
صحت ندارد / فقط افرادی که خودروی فرسوده دارن اگر خواستن ماشین وارد کنن بایو گواهی اسقاط بیارن / هر فرد با کد ملی خودش اگر خودرو نداره میتونه یکی بیاره به شزطی که خودردی فرسوده نداشته باشه وگرنن باید گواهی اسقاطی ارایه کنه 😘