پژو ۲۰۷ صندوقدار؛ مشخصات فنی و معرفی

پژو ۲۰۷ صندوقدار اتومات
پژو ۲۰۷ صندوقدار اتومات

پژو ۲۰۷ صندوقدار محصول دیگری از ایران خودروست که پس از ۲۰۶ صندوقدار در نیمه دوم دهه ۹۰ شمسی در مدتی محدود وارد بازار شد. 

پژو ۲۰۶ شروع کننده موفقیت‌های بسیاری برای ایران خودرو بود و با محبوبیتی که در دل مردم ایجاد کرده بود توانست درست مانند دیگر کشورهای دنیا به فروش بسیار بالایی دست پیدا کند. پس از موفقیت نسبی پژو ۲۰۶ در سال ۸۶ رسما آش جدید ایران خودرو یعنی ۲۰۶ صندوقدار معرفی شد تا یک محصول نامعلوم دیگر با هدر رفت سرمایه ملی تولید شود که البته با اینکه نقدهای فراوانی به آن شد اما در بازار مورد اقبال مردم قرار گرفت.  

پژو ۲۰۶ صندوقدار چند سالی بر روی خط تولید ایران خودرو بود و سرانجام در اواسط دهه ۹۰ شمسی از خط کنار گذاشته شد. با عرضه پژو ۲۰۷ جدید توسط ایران خودرو با چهره‌ای بسیار محبوب‌تر، نمونه با صندوق آن تحت عنوان پژو ۲۰۷ صندوقدار به عنوان جایگزینی برای ۲۰۶ صندوقدار در سال ۹۶ رونمایی شد. 

پژو ۲۰۷ صندوقدار به عنوان محصولی با فضای بار بیشتر از ۲۰۷ های معمولی بازار همچنان راه موفقیت آمیز نسل قبلی خود را در حال ادامه دادن بود که ناگهان توسط ایران خودرو کنار گذاشته شد. هنوز هم دلیل مشخصی برای اینکه چرا این خودرو خیلی زود به خط پایان رسید مطرح نشده اما به گمان بسیاری ایران خودرو قصد دارد تا دوباره این محصول سدان شده را وارد بازار کند البته با تغییراتی بزرگ! 

طراحی ظاهری 

پژو ۲۰۷ صندوقدار از نظر طراحی ظاهری درست مانند پژو ۲۰۶ و ۲۰۶ صندوقدار بوده و در اصل همان پژو ۲۰۷ است که یک صندوق به انتهای آن چسبیده شده است. در نمای جلوی این سدان اقتصادی هیچ تفاوتی با نمونه‌های هاچ بک وجود نداشته و همان چراغ‌های کشیده و بزرگ در ترکیب با جلوپنجره‌ای که روی سپر قرار گرفته ظاهر جذابی را به خودرو داده است. 

پژو ۲۰۷ صندوقدار
پژو ۲۰۷ صندوقدار

در نمای عقب اما بزرگترین تفاوت با نسل قبلی و نمونه های هاچ بک ۲۰۷، وجود یک باله بر روی درب صندوق است که البته هیچ جذابیتی را به ظاهر این خودرو نداده است. همچنین طراحی چراغ‌های مه شکن هم متفاوت شده اما دیگر بخش‌ها بدون تغییر و دست نخورده باقی مانده و درست مشابه پژو ۲۰۷ های هاچ بک است که محبوبیت خود را در بازار تثبیت کرده است.

کابین 

پژو ۲۰۷ صندوقدار در بخش کابین هم درست مانند نمای بیرونی تفاوتی با نسخه های هاچ بک خود ندارد. در بخش داشبورد میانی این خودرو ابتدا یک صفحه نمایش نسبتا بزرگ برای سیستم مالتی مدیای آن تعبیه شده و پس از آن نیز به ترتیب دریچه‌های سیستم تهویه مطبوع، قسمت کلیدهای کنترل سیستم مالتی مدیا و در نهایت پنل تنظیمات سیستم تهویه مطبوع قرار گرفته تا همچنان دسترسی به ادوات مختلف نسبتا آسان باشد. 

مقابل راننده غربیلک فرمان به صورت سه شاخه طراحی شده که در دل خود کلیدهای کنترلی کروز کنترل و مالتی مدیا را قرار داده است. همچنین صفحه کیلومتر شمار نیز در این خودرو مانند دیگر تیپ های پژو ۲۰۷ بوده و یک کامپیوتر سفری کوچک اطلاعات مختلفی را نمایش می دهد. از نظر فضای کابین هم تفاوتی میان این نسخه از پژو ۲۰۷ با دیگر تیپ‌های آن وجود نداشته و متاسفانه فضای عقب خصوصا در ردیف عقب بسیار کم و آزاردهنده است. 

مشخصات فنی 

پیشرانه پژو ۲۰۷ صندوقدار
پیشرانه پژو ۲۰۷ صندوقدار

پژو ۲۰۷ صندوقدار در بخش فنی مشخصاتی مشابه تیپ های قدیمی پژو ۲۰۷ داشته و در آن خبری از پیشرانه TU5 پلاس و جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک نیست. قلب تپنده این محصول ایران خودرو همان موتور معروف TU5 است که می تواند حداکثر ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر را برای این خودرو به ارمغان بیاورد. 

جعبه دنده پژو ۲۰۷ صندوقدار هم از نوع ۴ سرعته اتوماتیک بوده که نیرو را به محور جلو منتقل می کند اما متاسفانه مشابه دیگر نسخه های پژو اتوماتیک قدیمی اصلا هماهنگ با موتور خودرو نیست و ضعف های مختلفی دارد. مصرف سوخت ترکیبی ۲۰۷ صندوقدار حدود ۷.۳ لیتر بوده و شتاب آن هم زیر ۱۳ ثانیه گزارش شده که البته در عمل کمی متفاوت است. 

نوع موتورTU5
حجم موتور (cc)۱۵۸۷
حداکثر توان موتور (hp)۱۰۵ اسب بخار در ۵۸۰۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور (Nm)۱۴۲ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه
تعداد سوپاپ۱۶
نوع سوختبنزین بدون سرب با اکتان ۹۵
حداکثر سرعت (km/h)۱۸۹
شتاب صفر تا ۱۰۰ (ثانیه)۱۲.۶
سیستم انتقال قدرت۴ سرعته اتوماتیک
مصرف سوخت داخل شهر (Lit/100 km)۱۰.۱
مصرف سوخت خارج شهر (Lit/100 km)۵.۸
مصرف سوخت ترکیبی (Lit/100 km)۷.۳
طول خودرو (mm)۴۲۱۱
عرض خودرو بدون احتساب آینه جانبی(mm)۱۶۶۹
ارتفاع خودرو (mm)۱۴۵۶
فاصله بین دو محور چرخهای عقب و جلو (mm)۲۴۴۳
وزن خودرو بدون سرنشین با مخزن سوخت پر و بدون تجهیزات اضافی (kg)۱۱۵۲
گنجایش مخزن سوخت (Lit)۵۰
حجم فضای صندوق عقب (Lit)۴۰۰

امکانات رفاهی و ایمنی 

پژو ۲۰۷ صندوقدار در بخش امکانات هم سطح قابل قبولی داشته و به آپشن های همچون ترمزهای دیسکی جلو و عقب، آینه‌های تاشو برقی، فرمان کمکی برقی با دوخت چرم، کروز کنترل، نمایشگر لمسی، اندروید اتو، اپل کارپلی، تهویه اتوماتیک، دوربین و سنسور پارک عقب، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، آینه حساس به نور، تریم داخلی چرم و پارچه، سنسور نور، سنسور باران، رینگ آلومینیومی، سنسور پایش فشار باد تایرها و دو کیسه هوا مجهز شده است.

مزایا و معایب

مزایاامکانات قابل قبول
خدمات پس از فروش مناسب
فضای بار بیشتر از تیپ های هاچ بک
سواری نرم تر از تیپ های هاچ بک
معایبناهماهنگی موتور و گیربکس
بازار نه چندان پر رونق
عرضه محدود 
کیفیت ساخت معمولی

سوالات متداول

پژو ۲۰۷ صندوقدار چه مشخصاتی دارد؟

قلب تپنده این محصول ایران خودرو همان موتور معروف TU5 است که می تواند حداکثر ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر را برای این خودرو به ارمغان بیاورد. جعبه دنده پژو ۲۰۷ صندوقدار هم از نوع ۴ سرعته اتوماتیک بوده که نیرو را به محور جلو منتقل می کند.

پژو ۲۰۷ صندوقدار چه امکاناتی دارد؟

پژو ۲۰۷ صندوقدار در بخش امکانات هم سطح قابل قبولی داشته و به آپشن های همچون ترمزهای دیسکی جلو و عقب، آینه‌های تاشو برقی، فرمان کمکی برقی با دوخت چرم، کروز کنترل، نمایشگر لمسی، اندروید اتو، اپل کارپلی، تهویه اتوماتیک، دوربین و سنسور پارک عقب و … مجهز شده است.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.