پژو ۲۰۶ تیپ ۲؛ مشخصات فنی و امکانات

پژو 206
پژو ۲۰۶

پژو ۲۰۶ تیپ ۲ یکی محبوب ترین هاچ بک های اقتصادی بازار کشورمان بود که توسط ایران خودرو تولید و عرضه شد. این محصول همچنان بی رقیب در بازار کشورمان با اینکه توقف تولید شده اما همچنان بازار پر رونقی دارد. 

پژو ۲۰۶ را باید یکی از پرطرفدارترین هاچ بک های دنیا و البته محبوب ترین هاچ بک بازار ایران دانست که هنوز هم طرفداران بسیاری دارد. محصولی که از اوایل دهه ۸۰ شمسی ابتدا به صورت وارداتی و با تیپ ۱ توسط ایران خودرو وارد ایران شد اما خیلی زود با جایگزین شدن تیپ ۲ به عنوان مدل پایه کار خود را رسما به عنوان یک محصول مونتاژی در ایران آغاز کرد. 

استقبال از پژو ۲۰۶ خصوصا در ایران به حدی بوده که حتی تا اواخر دهه ۹۰ شمسی دو تیپ پرفروش آن یعنی پژو ۲۰۶ تیپ ۲ و تیپ ۵ روی خط تولید قرار داشتند. پژو ۲۰۶ تیپ ۲ همانطور که اشاره کردیم (اگر تیپ ۱ را نادیده بگیریم) مدل پایه خاندان پژو ۲۰۶ در ایران است که به سبب قیمت معقول، کیفیت بالا (در مدل های دهه ۸۰) و مصرف پایینش بسیار مورد توجه قرار گرفت. 

طراحی ظاهری

طراحی پژو ۲۰۶ یکی از خارق العاده ترین طراحی های بشر در صنعت خودروست که همچنان جذاب و زیباست. در نمای جلو این هاج بک چراغ های کشیده با فرمی خشن را شاهدیم که در میان شان باریک و کوچکی قرار داده شده است. سپر خودرو هم میزبان یک قسمت مشکی رنگ به همراه ورودی هوای ثانویه موتور و دو چراغ مه شکن است. 

در نمای جانبی ۲۰۶ همچنان سادگی حرف اول را زده و خبری از هیچ بخش خاصی نیست. در بخش عقب هم چراغ های اصلی به صورت یک تکه و خارج از درب صندوق به صورت کشیده طراحی شده‌ و درب صندوق نیز دهانه نسبتا مناسبی دارد. سپر عقب هم درست مانند جلو از یک فلاپ مشکی رنگ به همراه یک چراغ مه شکن در وسط میزبانی می کند.

کابین

پژو ۲۰۶ تیپ ۲ همانطور که اشاره کردیم پایه ترین تیپ ۲۰۶ هاست و بخاطر همین هم در بخش کابین تفاوت های اندکی با ایپ های دیگر دارد، البته که در مجموع همچنان طراحی داشبورد آن قدیمی به نظر نمی رسد. بخش میانی داشبورد میزبان یک صفحه نمایش دیجیتالی کوچک بوده که اطلاعات مختلفی را خصوصا در مدل های بالاتر نشان راننده و سرنشینان می دهد. 

پس از آن هم دریچه ها، پنل ضبط و پنل کنترل سیستم تهویه مطبوع به صورت دستی قرار گرفته‌اند. مقابل راننده هم که یک فرمان سه شاخه ساده و یک کلاستر تمام آنالوگ تعبیه شده است. فضای کابین ۲۰۶ بسیار تنگ بوده و تنها در ردیف جلو فضای قابل قبولی وجود دارد و از طرفی هم کیفیت متریال و ساخت مدل های بالای این خودرو بسیار پایین و بد است. 

مشخصات فنی

موتور TU3 پژو 206 تیپ 2
موتور TU3 پژو ۲۰۶ تیپ ۲

پژو ۲۰۶ تیپ ۲ در بخش فنی نیز در واقع ضعیف ترین تیپ ۲۰۶ هاست که به موتور معروف TU3 مجهز شده است. این پیشرانه ۱.۴ لیتری ۸ سوپاپ برای ۲۰۶ تیپ ۲ توانایی تولید تنها ۷۵ اسب بخار قدرت و ۱۱۸ نیوتن متر گشتاور را دارد. این قدرت از طریق یک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل می شود. 

مصرف سوخت ترکیبی حدود ۶.۵ لیتر در کنار فراوانی قطعات یدکی از جمله محاسن فنی این هاچ بک ایران خودرو بوده اما از طرفی هم قدرت کم خصوصا در مسافت های زیاد و راه های پر سراشیبی و سربالایی در کنار استهلاک زیاد مدل های بالا بخار افت کیفیت متریال موتور از معایب بزرگ این خودرو محسوب می شوند. 

نوع موتورTU3A
حجم موتور (cc)۱۳۶۰
حداکثر توان موتور (hp)۷۵ اسب بخار در ۵۳۰۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور (Nm)۱۱۸ نیوتن متر در ۳۴۰۰ دور در دقیقه
تعداد سوپاپ۸
نوع سوختبنزین بدون سرب اکتان۸۷ و ۹۵
سیستم انژکتوریپاشش چند نقطه ای
حداکثر سرعت (km/h)۱۷۰
شتاب صفر تا ۱۰۰ (ثانیه)۱۴.۱
سیستم انتقال قدرت۵ دنده دستی
مصرف سوخت داخل شهر (Lit/100 km)۸.۹
مصرف سوخت خارج شهر (Lit/100 km)۵
مصرف سوخت ترکیبی (Lit/100 km)۶.۴
طول خودرو (mm)۳۸۳۵
عرض خودرو بدون احتساب آینه جانبی(mm)۱۶۵۲
ارتفاع خودرو (mm)۱۴۲۶
فاصله بین دو محور چرخهای عقب و جلو (mm)۲۴۴۵
وزن خودرو بدون سرنشین با مخزن سوخت پر و بدون تجهیزات اضافی (kg)۱۰۲۵
گنجایش مخزن سوخت (Lit)۵۰
حجم فضای صندوق عقب (Lit)۲۴۵

امکانات رفاهی و ایمنی پژو ۲۰۶ تیپ ۲

پژو ۲۰۶ تیپ ۲ در بخش امکانات هم به مواردی همچون ۲ عدد کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، سیستم ترمز ضد قفل ABS، EBD و EBA، فرمان هیدرولیک، سیستم تنظیم سرعت برف پاک ‌کن با سرعت خودرو، چراغ مه‌ شکن جلو و عقب، قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ جلو از داخل کابین، قفل مرکزی با سوییچ کنترل از راه دور رادیویی، چراغ همراهی تا درب منزل در محیط ‌های تاریک، سیستم کنترل بخار بنزین، آینه ‌های جانبی دستی، شیشه بالابر برقی درهای جلو و کنترل سیستم صوتی از پشت فرمان مجهز شده است. 

ترمزسیستم ترمز ضد قفل (ABS و EBD ), ترمز جلو دیسکی, ترمز عقب کاسه ای
کیسه هوای ایمنیکیسه هوای راننده و سرنشین جلو
فرمانهیدرولیک، کنترل سیستم صوتی پشت فرمان
سیستم تهویهدستی
سیستم صوتیرادیو پخش
چراغهاچراغ مه شکن جلو و عقب،قابلیت تنظیم ارتفاع نور چراغ جلو از داخل خودرو,سیستم روشنایی ترک خودرو( Follow Me Home)
آینه‌هاآینه های جانبی دستی
شیشه هاشیشه بالابر برقی درهای جلو
تزئیناتتریم خاکستری، روکش پارچه ای صندلی
تجهیزات ایمنیایموبیلایزر, قفل مرکزی با ریموت, کمربندهای ایمنی جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع, سیستم کنترل بخار بنزین، کد کلاس ۲۶۰۲۸ و ۲۶۰۳۰: سنسور دنده عقب
رینگ و لاستیک۱۴ اینچ فولادی
صندلیصندلی راننده با قابلیت تنظیم ارتفاع, پشت سری جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع, صندلی عقب با قابلیت تاشوندگی

مزایا و معایب پژو ۲۰۶ تیپ ۲

نکات مثبتفراوانی قطعات و مکانیک
بازار دست دوم عالی
خدمات پس از فروش مناسب
مصرف سوخت معقول 
نکات منفیاستهلاک بالا
فضای کم
قدرت کم
عایق بندی ضعیف کابین 

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.