
سیتروئن زانتیا؛ مشخصات فنی + تصاویر




زانتیا یکی از موفق ترین خودروها در بازار ایران بوده که توسط سایپا در دهه هشتاد وارد بازار شد. این خودرو همچنان در بازار محبوبیت بسیار زیاد و بازار پر رونقی دارد.
زانتیا را باید یکی از موفق ترین و محبوب ترین خودروهای بازار ایران دانست که از زمان ورودش به کشور سر و صدای زیادی به پا کرد. زانتیا محصولی از سیتروئن بوده که در سال ۱۹۹۳ متولد شد و سایپا آن را در سال ۱۳۸۱ به بازار کشورمان آورد. طبق قراردادی که میان سیتروئن و سایپا وجود داشت نسخه فیس لیفت این خودرو در ایران مونتاژ شده و رفته رفته فروش بالایی را تجربه کرد.
زانتیا خودرویی بود که به دلایلی همچون شتاب بالا، سواری نرم، قدرت مناسب، ویژگیهای فنی کم نظیر مانند سیستم تنظیم ارتفاع و برف پاک کن هوشمند که امروزه سنسور باران نام دارد خیلی زود محبوب شد. اما رفته رفته نقاط ضعفش هم هویدا شد و مالکان خود را اذیت کرد، مانند استهلاک نسبتا بالای سیستم تعلیق و مشکلات جلوبندی و نشت روغن در کنار سیل قطعات فیک آن.
زانتیا از نظر طراحی ظاهری خودرویی است که با گذشت سال ها همچنان جذاب و جوان پسند است. در قسمت جلوی این خودروی سدان شاهد یک پوزه کشیده هستیم که بر روی آن دو چراغ نسبتا باریک و کشیده با خطوط تند و تیز و یک جلوپنجره کوچک با لوگوی معروف سیتروئن تعبیه شده است. بر روی سپر جلو نیز دو چراغ بزرگ مهشکن در کنار یک ورودی هوای ثانویه قرار گرفته است.
در نمای کناری شاید تنها بخش جذاب طراحی زاویه زیاد ستون C بوده که سبب شده تا زانتیا تبدیل به یک سدان لیفت بک شود. در نمای عقب هم چراغهای اصلی مانند جلو کشیده و نسبتا باریک طراحی شده، اما تنها موردی که خودنمایی میکند طول بسیار کم صندوق عقب بوده که حالتی اسپرت را به خودرو بخشیده است.
زانتیا در بخش کابین اما بر خلاف نمای بیرونی پس از گذشت سال ها از طراحی آن دیگر قدیمی به نظر میرسد. نوع طراحی داشبورد میانی که شامل دریچههای تهویه مطبوع، قسمت پخش خودرو پنل تهویه مطبوع بوده کاملا شبیه به خودروهای دهه ۹۰ میلادی خصوصا محصولات پژوست که البته با توجه به اتحاد پژو سیتروئن جای تعجب ندارد. مقابل راننده هم کلاستر خودرو به صورت تمام عقربهای بوده و غربیلک فرمان هم طراحی چهار شاخه داشته و میزبان کلیدهای کنترلی سیستم پخش خودرو است.
متریال به کار رفته در کابین خوشبختانه کیفیت مطلوبی داشته و در اغلب زانتیاهای موجود قطعات کابین هنوز همان ظاهر اولیه خود را حفظ کردهاند. همچنین فضای کابین هم بسیار جادار و مناسب ارزیابی شده که همین مورد نیز یکی از نکات مثبت این خودروی فرانسوی است. فضای صندوق هم کاملا جادار و بزرگ بوده که برای خانواده ها هم انتخاب مناسبی است.
زانتیا در بخش مشخصات فنی با دو قلب تپنده متفاوت به فروش رفته است. نسخه پایه این خودرو به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۸ لیتری تنفس طبیعی تجهیز شده بود که میتوانست ۱۱۲ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. شتاب این خودرو طبق اعلام منابع حدود ۱۱.۹ ثانیه و همچنین مصرف سوخت ترکیبی آن حدود ۸.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است.
نسخه قوی تر زانتیا هم مجهز به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۲ لیتری تنفس طبیعی بود که توانایی تولید ۱۳۵ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتن متر گشتاور را داشت. همچنین شتاب این نسخه هم حدود ۱۰.۳ ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی آن نیز حدود ۹.۱ لیتر است. جعبه دنده هر دو نسخه از نوع ۵ سرعته دستی بوده که نیرو را به چرخ های جلو منتقل می کند.
زانتیا اما در بخش فنی دو شاخصه دیگر هم دارد، اولی سیستم تنظیم ارتفاع که در کمتر خودرویی خصوصا در آن زمان شاهد بودیم و دیگری نیز قابلیت طی مسیر با ۳ چرخ که سبب شد تا زانتیا بسیار مورد توجه قرار گیرد. البته همانطور که ابتدای متن اشاره کردیم این قابلیتهای ویژه استهلاک بالایی را هم برای زانتیا به دنبال دارد خصوصا اگر از قطعات تقلبی بر روی استفاده شود.
زانتیا در ایران از نظر امکاناتی با دو تیپ شناخته می شود و تیپ SX که نسخه فول محسوب می شود به امکاناتی نظیر ترمز ABS، کیسه هوای راننده و سرنشین، چراغ مه شکن عقب، آینه های جانبی برقی با گرمکن، کنترل سیستم پخش از روی فرمان، سیستم تنظیم ارتفاع، قابلیت رانندگی با سه چرخ، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، برف پاک کن هوشمند یا همان سنسور باران کنونی و سیستم تعلیق هیدروپنوماتیک مجهز شده است.
مزایا | شتاب بالا سواری و هندلینگ عالی امکانات قابل قبول فضای جادار |
معایب | استهلاک زیاد قطعات اصلی گران مصرف سوخت بالا |
زانتیا در نسخه پایه به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۸ لیتری تنفس طبیعی تجهیز شده بود که میتوانست ۱۱۲ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. نسخه قوی تر زانتیا هم مجهز به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۲ لیتری تنفس طبیعی بود که توانایی تولید ۱۳۵ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتن متر گشتاور را داشت. جعبه دنده هر دو نسخه از نوع ۵ سرعته دستی بوده که نیرو را به چرخ های جلو منتقل می کند.
زانتیا در ایران از نظر امکاناتی با دو تیپ شناخته می شود و تیپ SX که نسخه فول محسوب می شود به امکاناتی نظیر ترمز ABS، کیسه هوای راننده و سرنشین، چراغ مه شکن عقب، آینه های جانبی برقی با گرمکن، کنترل سیستم پخش از روی فرمان، سیستم تنظیم ارتفاع، قابلیت رانندگی با سه چرخ، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، برف پاک کن هوشمند یا همان سنسور باران کنونی و سیستم تعلیق هیدروپنوماتیک مجهز شده است.
البته نسخه دو لیترش,گشتاورش ۱۸۰ تاس.
جیگرشو خام خام بخورم یا بپزمش اول ؟ :))
زانتیا ۲۰۰۰ گشتاور بالای ۱۸۰ نیوتن داره
لطفا تصحیح کنید
بدون شک بهترین خودرو مونتاژ داخل بعد انقلاب هستش،البته بعد از ماکسیما
آخ که نگو پنج سال داشتم هنوز هم عاشقشم
من خریدم و بعد از هشت ماه فروختم. قبل از اینکه بخرم دوستان بهم گفتند که خرج ماشین های فرانسوی بالاست ولی گوش نکردم. و پشیمان شدم. خرج و استهلاک ماشین های فرانسوی بالاست و اصلا از زانتیا راضی نبودم. ماشین خوبی هست ولی نهایتا به درد شهرهای ما با این جاده ها و فرهنگ رانندگی ضعیف نمیخوره. و در کل ماشین که به درد بخور باشه نیست و من پشیمانم و در مقایسه با مزدا ۳۲۳ که بعدا خریدم اصلا زانتیا ماشین خوبی نیست.
تو ناقلا هستی زانی
زانی شیطون خودم دشمن جون خودم قربون هندلییات
زانیِ نرمو و روون خودم.
نوستالژی ایام نوجوانی… یادمه اولین تیزر تبلیغاتیش که از تلویزیون پخش شد همه شاخ در آورده بودن و تو کوچه و خیابون و حتی مهمونی ها فقط صحبت خودروی جدید ژیان بود که ارتفاعش بالا و پایین میشد و روی سه چرخ راه میرفت.خلاصه چنان شور و هیجانی بین مردم بوجود اومده بود که انگار قراره سفینه فضایی بیاد تو خیابون های ایران. جالبه که هیچ کس پول خریدشو نداشت اما صحبتش همه جا بود. شاید به این علت بود که اکثر ملت ژیان سوار بودن و نسبت به برند سیتروئن تعصب خاصی داشتن.
این ماشین طالب زیاد داره ولی همین خرج روغن سیستم هیدرولیکیش بنظرم زیادهیا اینکه خیلیا از یر نا اگاهی که باید سالی یکبار یا زودترش روغم رو با نمومه اصله اصل تعویض کنن ولی نمیکردن ماشین ب مشکل میخورد. ولی خب الان دیگه ماشینای جدید هستن مصرف بهرحال کمتر یا بحثگارانتی و نو بودنشون. در کل زانتیا ماشین خوبی هستش بشرطی ک نگهداری بشه ازش. اینایی ک تو بازارن عملا شیرشون کشیده شده هر لحاظ
یکی از معایب بزرگش جا افتاد ایمنی و استحکام بسیار پایین، ارابه مرگیه واسه خودش حالا هرچیم پرقدرتو پرشتاب باشه