موتور IK3LB ؛ مشخصات پیشرانه 3 سیلندر جدید ایران خودرو
موتور IK3LB جدیدترین موتور ساخت ایران خودرو و در اصل جدیدترین پیشرانه ملی که قرار است بهزودی تبدیل به قلب تپنده جدید تارا شود. در ادامه به معرفی این موتور توربوشارژ خواهیم پرداخت.
موتور یا پیشرانه یکی از مهمترین اجزای یک خودروست که نقش مهمی در ایجاد و تولید قدرت یک خودرو دارد. از همان ابتدای اختراع خودرو و بهوجود آمدن موتورهای احتراقی، رفتهرفته شرکت های مختلف به دنبال کاهش مصرف سوخت و افزایش راندمان موتورهای به کاررفته بر روی محصولات خود بوده اند و هر بار تکنولوژی های جدید را مورد استفاده قرار می دهند.
ایران خودرو هم به عنوان اولین و بزرگترین خودروساز کشور سال هاست بر روی پیشرانه هایی که به دنبال همکاری با دیگر خودروسازان دنیا بر روی محصولاتش استفاده می کرد کار کرده است تا بتواند موتورهایی بومی و داخلی سازی شده را بر روی تولیداتش اعمال کند. ایران خودرو از موتورهای مختلفی همچون XU7 ،TU3 و TU5 بر روی خودروهایش استفاده کرده و براساس آن ها در سال های اخیر پیشرانههای جدیدی همچون TU5 پلاس و EFP را توسعه داده است. همچنین علاوه بر این کار بر روی ساخت موتورهای ملی هم سال هاست فعالیت داشته که EF7 معروف ترین آن ها محسوب می شود.
پیشرانه IK3LB جدیدترین پیشرانه تولید انبوه ایران خودرو است که طبق گفته مدیرعامل این شرکت قرار است ابتدا بر روی تارا، آخرین سدان وطنی، قرار گیرد. در جدیدترین اخبار و اطلاعات اعلام شده از سوی مدیر طرح تارا، آقای خادم، این موتور ملی ابتدا روی نسخه دستی تارا با گیربکس ۶ سرعته دستی به کار رفته است و در آینده بر روی دیگر محصولات این برند هم مورد استفاده قرار خواهد گرفت، اما این پیشرانه تازه از راه رسیده و نوپا چه مشخصات و ویژگی هایی دارد؟
موتور IK3LB همانطور که قبل تر اشاره کردیم، جدیدترین موتور ملی است. این موتور از سری پیشرانه IK ایران خودروست که توسط ایپکو و همکاریاش با ماهله آلمان توسعه یافت. چند سال قبل، ایران خودرو پس از برجام توانست با برند ماهله قراردادهایی مبنی بر ساخت و توسعه موتورهای مختلف امضا کند و کار بر روی پیشرانه های جدید ملی از اواسط دهه ۹۰ با برندهای بزرگ مختلف از سر گرفته شد، اما متأسفانه بازگشت تحریم ها مانع ادامه همکاری ایپکو با ماهله شد و پروژه نیمه کاره حالا تنها با ایپکو ادامه پیدا کرد تا این که سرانجام پس از چند سال این پروژه به ثمر نشست.
این پروژه IK3 نام گرفت و چند نسخه مختلف را شامل می شد از جمله KG2 ،KP2 و KP5 ،KG5 که هر کدام مشخصات فنی مختلفی دارند. این پیشرانه ها هم به صورت گازسوز هستند و هم بنزینی، همچنین نسخه هایی که پسوند ۲ را دارند در واقع موتورهای ۳ سیلندر ایران خودرو محسوب می شوند. نمونه هایی هم که پسوند ۵ را دارند پیشرانه ۱.۵ لیتری هستند.
پیشرانه IK3LB نیز که حالا پیش از هر نسخه دیگری آماده بهره برداری و استفاده بر روی خودروهای مختلف است یک موتور ۳ سیلندر ۱.۲ لیتری است که به سیستم توربوشارژ و پاشش سوخت مستقیم هم مجهز شده است و می تواند حداکثر ۱۴۷ تا ۱۶۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ تا ۲۸۶ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. طبق اعلام ایران خودرو این پیشرانه ابتدا با گیربکس ۶ سرعته دستی بر روی تارا قرار خواهد گرفت، اما قطعاً در آینده با گیربکس اتوماتیک هم عرضه خواهد شد.
از جمله نکات مثبت این موتور مجهز شدن آن به استاندارد آلایندگی یورو ۶ است که تاکنون در خودروهای ملی رخ نداده است و این یعنی از تمام پیشرانه های دیگر خودروهای داخلی، این موتور ایران خودرو مصرف پایین تری دارد. لازم به ذکر است که توربو شدن این پیشرانه باعث شده است دیگر بخش های فنی از جمله سیستم برق خودرو، ترمزها، دسته موتورها، سامانه خنک کاری و همچنین کالیبراسیون هم تغییر کرده اند، اما همانطور که اشاره کردیم پیشرانه IK3LB مصرف سوخت بسیار کمتری نسبت به قبل دارد، به عنوان مثال، مصرف این موتور از پیشرانه معروف و محبوب TU5 حدود ۱.۲ لیتر کمتر است.
باعث افتخاره که اولین کشور تو ساخت پیشرانه های فوق العاده عجیب سه سیلندر هستیم
آخه کدوم خودروسازی میاد یک موتور ۱.۲ لیتری سه سیلندرو مجهز به پاشش سوخت مستقیم و توربو شارژ میکنه؟
حتی اگه این موتور مشکلات فنی نداشته باشه با این وضعیت سوخت ایران بدرد نمیخوره
چیز خیلی عجیبی نیست
سه سیلندر توربو که خیلی داریم
پاشش مستقیم هم بعضا داشتیم مثل هیوندای
احتمالا دوست عزیز درباره موتور سه سیلندر یک لیتری ام وی ام x33cross مدیران خودرو اطلاعی ندارید که از این موتور جدید ایران خودرو بسیار ضعیف تر هست ولی روی یکی از خودرو های ۹۰۰ میلیونی نصب است
مگر میشه اینقدر اسب بخار بیرون بده این اطلاع ویران خودرو همش کذب بیش نیست
بنزین یورو ۶ با اکتان ۹۵ هم براش عرضه میکنند؟
اتفاقا یکی از دلایل عرضه نشدن بنزین سوپر در جایگاه کم بودن متقاضی ها هست. وقتی خودرو های یورو ۶ و توروبو و gdi گسترش پیدا کنند هم جایگاه دار هم پالایشگاه دنبال تامین بنزین سوپر میره. شما فکر یه فروشگاه داری و مشتری های یک جنس خاص زیاد شدن قطعا دنبال فراهم کردنش میری.
همین الان هم تعدادماشینهای داخلی ووارداتی توربوکم نیست
بنزین اکتان ۹۵ لیتری ۳.۵ قطعا برای هیچ پالایشگاهی نمیصرفه.
آقا واردات رو مثل دوبی آزاد کنن و بنزینم فوب خلیج فارس باشه اصلا. قیمت شناور. ولی ۳ سیلندر زوری نکنن تو پاچه ما.
زور نیست شما سه سیلندر نخر.
قبل از وارد شدن توربو به مدار با یک موتور در سطح پراید مواجهیم که باید ۱۲۰۰ کیلو رو به علاوه سرنشین بکشه و چه فشاری در تابستان و کولر و سربالایی و ترافیک تحمل خواهد کرد 🙂 …
دیروز یه خبر زدید که توش نوشته این موتور نسبت به tu5 قدرتی معادل ۱۰ درصد کمتر خواهد داشت . الان چیزی که نوشتید ۵۰ درصد بیشتره !!! بالاخره کدوم درسته . اگه ۳ سیلندر ۱۲۰۰ سی سی بتونه ۱۵۰ اسب قدرت تولید کنه که این یه اختراع بزرگه و در دنیا کم نظیر . ولی چون بنده در طول عمر به درد نخور خودم در ایران وعده های شنیدم و حتی نمونه های دیدم از جمله : کرونا یاب مستعان و انرژی اتمی در زیر زمین و خودروی آب سوز و خودروی اقتصادی خارجی ارزان و مسکن ارزان برای همه و تورم پایین و ارزان شدن همه چیز و ژاپن اسلامی و الی آخر ، پس این چیزی که نوشتید در نهایت یا وعده ای دروغه یا اشتباه چاپی !!!!
شرمنده . الان رفتم دیدم نوشته بودید ۱۰ درصد بیشتر . البته که با ۵۰ درصد بیشتر بازم خیلی تفاوت داره . پوزش .
بعد این همه آدم حرف شما را تایید کردند
واقعا با یه مشت آدم هوچی گر طرفیم
حتی نرفتن حرف شمارا بت متن بسنجند و بت اینکه اصلا متن را نخوندن!!
ببخشید
ارسالی شما رو خوندم یه نکته بنظرم رسید
ژاپن اسلامی ، مردم ژاپن اسلامی هم میخواد .
کشورهای این سبک رو مردمش ساختند نه کس دیگه.
خود من و شما برای کشور بهتر راه درست رو رفتیم وتلاش کردیم!؟
این موتورها یاپیشرانه باید بابنزین سوپرکارکنند بایدتوتهران یکروز وقت توصف طولانی بزاری برای بنزین سوپر .
اصلا داستان این نیست که موتور ۳ سیلندر بد هست. تویوتا یاریس GR، فورد فوکوس و فیستا، مینی کانتری من، اینا همه موتور ۳ سیلندر و بعضا کم حجم تر استفاده میکنن. اگه خوب کار کنه که عالی. ولی بخواد مثل ۳ سیلندر ام وی ام X22 باشه خب یه چیز افتضاحه واقعا. ما وقتی میگن ۳ سیلندر، یاد X22 میوفتیم نا خودآگاه. یه موتور تنبل و خنگ با گیربکس خنگ تر.
قطعا از موتور های فرانسوی با این همه ایراد بهتره
الان همه شرکت های معروف دنیا دارن از سه سیلندر استفاده میکنن حتی تا ۲۵۰ اسب با ۴۵۰ اسب با هیبرید قدرت ازش میگیرن
البته شما از زمان عقب هستید چون این مطالبی که نوشتین هیچ ربطی به مطلب نداشت
منظور از جهان چین است دیگه
اگر روی سوخت گاز هم تحقیق و توسعه اتفاق بیفته با توجه به عدد اکتان گاز برای کار با توربو سوخت مناسبی خواهد بود.
چرا باید تمام محصولات کشاورزی و صنعتی در ایران تولید بشه و به هر قیمتی به اکتفا و استقلال از واردات برسه این طرز فکر منسوخ شده و کشور را ازبین میبره و نباید مدیران سنتی و کوتاه فکر فرمان اقتصاد وصنعت را در دست داشته باشند.
همان بلایی که کشاورزی روی منابع آب آورد.
در منطق گرم وخشک ایران این خودرو جواب نمی ده باید یک خودرو متناسب با اقلیم و مردم ایران طراحی بسه
پراید چند سیلندر دارد؟
آیا این خبر راسته از کجا بفهمیم؟