سرنوشت خودروهای برقی در ابهام

سرنوشت خودروهای برقی
سرنوشت خودروهای برقی

به باور بسیاری از کارشناسان، دنیا چاره ای جز حرکت به سمت خودروهای پاک ندارد، اما در ایران این موضوع بیش تر سلیقه ای دنبال می شود، بنابراین هنوز کسی نمی داند دولت جدید کدام مسیر را برای خودرو انتخاب می کند؛ این مسئله سرنوشت خودروهای برقی را در ابهام قرار داده است.

آریزو 8 آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، از سال گذشته و پس از رأی اعتماد مجلس به علی آبادی سمت و سوی واردات و تولید خودرو در کشور تغییر کرد. پیش از وی فاطمی امین با توجه به ضرورت، افزایش تولید و سپس واردات را در دستور کار قرار داده بود و آن را پیگیری می کرد.

فاطمی امین در شرایطی سکان هدایت وزارت صمت را در اختیار گرفت که تولید وضعیت چندان مناسبی نداشت، بازار خودرو با کمبودهای زیادی مواجه بود، اصرار به تثبیت قیمت ها و روند صعودی نرخ ارز، به شدت نظام عرضه و تقاضا را مختل کرده بود، هر روز حجم زیادی از تقاضا با انگیزه های متفاوت وارد بازار خودرو می شد. همین مسئله نیز سرعت افزایش قیمت ها را بیش تر می کرد.

در این فضا، فاطمی امین از یک سو، قصد داشت با افزایش تولید زمینه های عرضه بیش تر را فراهم کند و از سوی دیگر، با از سرگیری واردات در تلاش بود که کم و کاستی های بازار را از این طریق جبران کند.
او برای این که بتواند روند عرضه را مدیریت کند، خودروسازان را مجبور به فروش سامانه ای کرد. اجباری که خود به سدی در برابر عرضه بدل شد. با این حال، عمر صدرات فاطمی امین کوتاه بود. ۱۰ اردیبهشت مجلس او را عزل کرد، کمی بعد علی آبادی به مجلس معرفی شد و توانست کار خود را به عنوان دومین وزیر صمت دولت سیزدهم آغاز کند.

با شروع فعالیت علی آبادی سمت و سوی واردات و تولید تغییر کرد. با توجه به علاقه و سابقه وی، عبور از خودروهای سوخت فسیلی در دستور کار قرار گرفت. معاون اول نیز در این مسیر او را یاری می کرد، به نحوی که، خود مخبر برای واردات خودروهای برقی با نخست وزیر چین دیدار و مذاکره کرد. بسیاری از شرکت های واردکننده و تولیدکننده نیز خودروهای برقی را در دستور کار قرار دارند.

در این میان، میزان افزایش مصرف بنزین، اتلاف منابع ملی، نیاز به واردات بنزین و تخریب شدید محیط زیست از جمله دلایلی به شمار می روند که حرکت به این سمت را ضروری می کند. در همین رابطه، مدیر پروژه برقی سازی وزارت صمت، حسن کریمی سنجری می گوید: «براساس آمارسالانه ۵۰ میلیارد دلار بنزین به کشور وارد می شود و برای رهایی از معضلات فعلی باید در چند سال آینده خودروها را برقی عرضه کنیم. اگر ۱۰۰ هزار دستگاه تاکسی در کشور برقی شود، دولت سالانه ۴۰۰ میلیون دلار صرفه جویی سوخت خواهد داشت. برخی از کارشناسان نیز تنها راه حل خروج از ناترازی های انرژی را در کشور برقی سازی است، اما مشکل اصلی این است که در سال های اخیر، صنعت خودروسازی براساس برنامه پیش نرفته است.

به بیان دیگر و به رغم ضرورت عبور از خودروهای فسیلی هنوز مشخص نیست که آیا برتری خودروهای برقی ادامه خواهد یافت؟ آیا وزیر صمت جدید مسیر فعلی را ادامه می دهد؟ آیا اولویت ها تغییر می کنند؟ اگر تغییر کند، سرمایه گذاری و مذاکرات برقی خودروسازان چه می شود؟ اگر قرار بر ادامه مسیر باشد، تکلیف زیرساخت ها چه می شود؟ با توجه به تحریم ها و دور بودن زنجیره تأمین از تکنولوژی ساخت قطعات خودروهای برقی، آینده این بخش از صنعت چه خواهد شد؟ آیا توان تأمین برق مورد نیاز این خودروها ایجاد خواهد شد؟ یا این که برای تولید برق به روش دیگر آلودگی محیط زیست ادامه خواهد یافت؟

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.