چرا مردم دیگر پورشه نمیخرند؟
احتمالاً این عبارت را شنیده باشید که «حتی پولدارترینها هم گریه میکنند» و یادآور میشود حتی کسانی که در رفاه زندگی میکنند، ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند؛ مسئلهای که روزها در صنعت خودروسازی به پورشه مربوط میشود.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، پورشه به عنوان شرکتی که شهرت خود را بر پایه تولید خودروهای اسپرت ساخته و با ورود به بازار SUVها و سدانهای لوکس موفقیتهای زیادی کسب کرده است، حالا در مواجهه با تغییرات جدیدی قرار گرفته است.
اما نباید اشتباه کرد؛ پورشه همچنان یک برند قوی از زیرمجموعههای گروه فولکسواگن است که خود با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند. طی ۱۵ سال گذشته، پورشه با معرفی مدلها و موتورهای جدیدی که در چند دهه پیش غیر قابل تصور بودند، به موفقیتهای بزرگی دست یافته است. به لطف کیفیت، عملکرد و بازاریابی موفق، پورشه توانسته است فروش جهانی خود را بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۳ تقریباً سه برابر کند. برندهایی مانند تسلا ممکن است در بازه زمانی کوتاهتری رشد بیشتری داشته باشند، اما خودروهای تسلا به اندازه پورشهها گران نیستند.
این دستاورد چشمگیر به پورشه این امکان را داد که به راحتی وارد بازار خودروهای الکتریکی شود و با موفقیت نسبی، مدل پورشه تایکان را به یکی از پرفروشترین خودروهای الکتریکی لوکس تبدیل کند. این مدل نمونهای از این است که برقی شدن لزوماً به تصویر برندهای اسپرت آسیب نمیزند. با این حال، مشکلات جدیدی پیش روی این شرکت قرار دارد.
سال گذشته، پورشه با فروش ۳۲۰ هزار و ۲۰۰ دستگاه در سراسر جهان، پس از ۱۶ سال متوالی رشد (بهجز بحران کووید در سال ۲۰۲۰) رکورد جدیدی برای فروش سالانه ثبت کرد. اما به نظر میرسد این روند به پایان رسیده است. آخرین دادههای منتشر شده نشان میدهند که در دوره ژانویه تا سپتامبر، تحویل جهانی خودروها به ۲۲۶ هزار دستگاه کاهش یافته که کاهش تقریباً ۷ درصدی نسبت به همین دوره در سال ۲۰۲۳ را نشان میدهد.
کاهش تقاضای خودروهای برقی
طبق گزارش پورشه، دلیل اصلی این کاهش، کاهش تقاضا در چین است که ۲۹ درصد کاهش داشته است. همچنین، دو مدل خاص از پورشه به وضوح دچار مشکل شدهاند که ضربه بزرگی به شرکت وارد کرده است.
پورشه تایکان با کاهش شدید تقاضا در بازارهای اروپا و ایالات متحده روبهرو است. تایکان همچنین با افزایش رقابت در چین، بزرگترین بازار خودروهای الکتریکی در جهان، مواجه است. برای بدتر شدن وضعیت، تایکان پنج سال از معرفی خود در نمایشگاه خودرو فرانکفورت در سال ۲۰۱۹ میگذرد و این مدل اکنون قدیمی شده است.
ماکان
روند دیگری که بیشتر نگرانکننده است، مربوط به پورشه ماکان است. با ورود نسل دوم این مدل که تنها به صورت الکتریکی عرضه میشود، پورشه در تلاش است تا رکوردهای فروش مدل قبلی را که موتور احتراق داخلی داشت، بشکند.
پورشه نسل اول ماکان را از برخی بازارهای کلیدی حذف کرده است تا تنها روی نسل جدید آن تمرکز کند و اکنون دیگر مدل ICE (با موتور احتراق داخلی) ماکان را در وبسایتهای پورشه در کشورهای آلمان، فرانسه، هلند، اسپانیا و اتریش نمیبینید.
ماکان جدید به طور متوسط ۲۲ درصد گرانتر از نسل قبلی است. این افزایش قیمت عمدتاً به دلیل تغییر نوع پیشرانه از احتراق داخلی به الکتریکی است.
وضعیت بدتر میشود زمانی که نگرانیها و احساسات منفی نسبت به خودروهای الکتریکی در اروپا افزایش یافته است. همچنین، ماکان جدید هنوز در همه بازارها عرضه نشده و تغییر نسل نیز باعث کاهش فروش شده است.
به طور خلاصه، آمارها نشان میدهند که پورشه دیگر در حال رشد نیست، عمدتاً به دلیل مدلهای الکتریکیاش و تقاضای ضعیفتر در بازارها. حال سوال این است که آیا این روند منفی میتواند بر سایر برندهای لوکس تأثیر بگذارد که در حال گسترش خط تولید خودروهای الکتریکی خود هستند یا خیر؟ آیا واقعاً مردم دیگر خودروهای الکتریکی را نمیخواهند و هنوز علاقهمندی اصلی مردم خودروهای لوکس و اسپرت بنزینی است؟
دیدگاه ها