حق انتخاب از مردم در بازار خودرو سلب شده است
رحمتا… نوروزی، نایب رییس کمیسیون اجتماعی در مجلس دوازدهم، در خصوص وضعیت صنعت و بازار خودرو به خبرنگار اسب بخار گفت: «رهبر معظم انقلاب، سالهای متمادی برای ایجاد اشتغال پایدار و حمایت از تولید داخل، از خودروسازان حمایت کردند، اما چند سال پیش، از خودروسازان گلایه کردند، چون ایشان هم دیدند که خودروسازان نتوانستند در ارتقای کیفیت موفق شوند.»
وی افزود: «متأسفانه در تعطیلات عید نوروز و عید فطر، شاهد تصادف های منجر به مرگ زیادی بودیم، که به واسطه عدمکیفیت و عدمامنیت خودروهای داخلی صورت گرفت. من در نطق خود، از این خودروها به عنوان نعشکش یاد کردم. چرا باید به خاطر عدمکیفیت خودروهای ساخت داخل، جان مردم عزیز کشورمان تا این اندازه به خطر بیافتد؟»
نماینده علیآباد کتول تصریح کرد: «ما از خودروسازان خود انتظار داریم مطابق با استانداردهای جهانی، خودرو تولید کنند و یا لااقل در این مسیر حرکت کنند. قرار نیست سالها و دههها بگذرد و مدام گفته شود چرا کیفیت خودروهای داخلی ارتقا پیدا نمیکند و موضوع در حد حرف و گله باقی بماند. چه زمانی قرار است یک خروجی متفاوت از همیشه که رضایت مردم در آن مستتر باشد را ببینیم؟»
نوروزی اظهار داشت: «عجیب است که عدهای از واردات خودرو ترس دارند. طبیعی است که باید اجازه واردات خودرو را داد تا رقابت به معنای واقعی ایجاد شود. خودروساز داخلی باید عرضه خودروی خارجی را در بین مردم ببیند تا روی ارتقای کیفیت و افزایش بهرهوری کار کند، وگرنه در همچنان بر همین پاشنه میچرخد.»
وی یادآور شد: «آنهایی که جلوی واردات خودرو را گرفتند و نگذاشتند رقابت ایجاد شود، اکنون خروجی کار را ببینند. این افراد تصمیمگیر حق ندارند در مقایسه و انتخاب مردم، خللی ایجاد کنند. مگر این حق انتخاب در کالاهای دیگر نیست، پس چرا نباید در خودرو مردم بتوانند به مانند گذشته انتخاب کنند؟»
نایب رییس کمیسیون اجتماعی گفت: «امام راحل و رهبر معظم انقلاب، بر ما میتوانیم تأکید داشتند و دارند، حال، رسیدن به این مهم، تنها در سایه رقابت واقعی و سالم شکل میگیرد. ما در صنعت موشکی به قطب بزرگی تبدیل شدیم، اکنون چرا در صنعت خودروسازی مسیر موفقیت را پیگیری نکنیم؟ مثل روز روشن است که در صنعت خودرو، کمکاری داریم و حتا ترک فعل صورت گرفته است.»
نماینده علیآباد کتول افزود: «در عید نوروز و عید فطر، آمار کشتههای جادهای بالا بود و کام خیلی از خانوادهها تلخ شد. واضح است که خودروسازان داخلی نتوانستند مطابق با شرایط جادهای کشور، خودروی باکیفیت تولید کنند. اینکه خودروی نو تحویل گرفته شود و یک ماه بعد برای رفع عیب به نمایندگی مراجعه کنیم، جای تأسف و تأمل دارد.»
وی خاطرنشان کرد: «مصرف بنزین خودروهای داخلی بسیار بالاست و برای صرفهجویی در این بخش باید اراده جدی صورت بگیرد. ما امروز برای افزایش بهرهوری در کشور نیازمند این هستیم که خودروهایی تولید کنیم که مصرف بنزین آنها تا ۵۰ درصد کمتر شود. سوخت بالای بنزین در کشور، یعنی هدررفت این سرمایه ملی و اتفاقاً اگر اجازه واردات خودرو داده شود، هم شاهد صرفهجویی در بنزین خواهیم بود و هم خودروسازان برای به دست گرفتن بازار میفهمند که باید روی این موضوع مهم کار کنند.»
نوروزی در پایان گفت: «من در مجلس گذشته و زمانی که نایب رییس فراکسیون کارگری بودم، با اعضای فراکسیون خدمت یکی از مدیران خودروساز داخلی رفتیم و ایشان گفت ما دنبال این هستیم که برخی دانشجویان را بورسیه کنیم تا این افراد پس از تحصیل بتوانند به صنعت خودروسازی کمک کنند. این اتفاق اگر بیافتد، یک گام رو به جلوست، زیرا حضور نخبگان در این صنعت، واقعاً چارهساز است.»
مصاحبهکننده: محمد آیتی
همش حرف های عوام فریبانه کی عمل میشه به این حرفها عمر ماها که قد نمیده
ببینید تا زمانی که منافع در خطر نیفته،کاری انجام نمیشه.کشور هایی ک صنعت پیشرفته دارن و روز به روز سعی میکنن بازم ارتقا بدن خودشونو دلیلش اینه که به دلیل بازار رقابتی اگر تمام تلاششونو نکنن منافعشون رو از دست میدن. در مورد صنعت موشکیمون هم قطعا نگاه های دشمنان باعث شده که با تمام قدرت در این زمینه کار کنیم. چون میدونیم اگر دست رو دست بذاریم تمام منافعمون حتی جانمون از کف میره.! اما در بازار انحصاری خودرو چند دهه هست پیشرفتی صورت نگرفته،دلیلش هم اینه که منافعش داره تامین میشه.سه ماه یه بار هم افزایش قیمت میدن با گستاخی تمام. پس تا زمانی که حس ترس از دست دادن منافعشون بهشون دست نده)حالا یا با واردات یا با روی کار اومدن شرکت های خصوصی یا با فشار سازمان های داخلی برا منحل کردنشون و …( تغییری از سوی اون ها اتفاق نمیفته.
آها مثلا حق انتخاب ماها برای مسیر حرکت کشور حروم نشده که میگید فقط خودرو؟؟ما نخوایم صبح و شب تو استرس باشیم باید به کی بگیم!!
فقط در بازار خودرو سلب شده است؟ مطمئنید تو همه چیز سلب نشده است؟
مقالات سطحی و موردی