نیسان ۱۲ ماه تا ورشکستگی وقت دارد! آیا نیسان به هوندا می رسد؟

نیسان
نیسان

برند محبوب و دوست داشتنی نیسان که برای ما ایرانی ها بسیار جذاب و با کیفیت به نظر می رسد، به علت فروش پایین در بحران مالی قرار گرفته و احتمال دارد کل سهام خود را به دیگر برند ژاپنی یعنی هوندا بفروشد.

تیگو 8 پلاگین تیگو 8 پلاگین

وضعیت در نیسان خوب به نظر نمی‌رسد. نمایندگی‌ها در حال فروش خودروها با ضرر هستند، تولید کاهش یافته و به تازگی، شرکت هزاران کارگر خط تولید و کارمندان خود در سراسر جهان را تعدیل کرده و یک سوم سهام خود در میتسوبیشی را فروخته است. اما به نظر می رسد اقدامات صورت گرفته کافی نیست و نیسان در بحرانی بزرگ تری قرار دارد.

یک گزارش جدید نشان می‌دهد این برند با اصالت ژاپنی آخرین روزهای حیات خود را تجربه می کند. در یک مصاحبه با فایننشال تایمز، دو مدیر نیسان که نامشان فاش نشده گفتند که شرکت “۱۲ تا ۱۴ ماه دیگر امکان ادامه دادن دارد.” آن‌ها گفتند: “مدیریت شرکت در چنین بحرانی کار بسیار دشواری است و مشکل ما، با افزایش فروش در ایالت متحده و ژاپن حل خواهد شد.”

گزارش‌ها حاکی از آن است که شرکت در جستجوی یک سرمایه‌گذار بلندمدت جدید، مانند یک بانک یا گروه بیمه بزرگ، است تا بخشی از سهام رنو را جایگزین کند. همچنین این شرکت احتمال خرید اکثریت سهامش توسط رقیب دیرینه‌اش، هوندا، را رد نکرده و گفته است که “همه گزینه‌ها روی میز هستند.” نیسان به‌تازگی یک همکاری با هوندا (و میتسوبیشی) برای توسعه بلندمدت خودروهای الکتریکی امضا کرده است.

رنو حتی در نظر دارد که بخشی از سهام خود را به هوندا بفروشد. گزارش‌ها حاکی از آن است که خودروساز فرانسوی در تلاش است تا اتحاد ۲۵ ساله خود با نیسان را بازسازی کند.

فروش‌های کم در ایالات متحده و ژاپن باعث شد نیسان در اوایل این ماه بیش از ۹,۰۰۰ فرصت شغلی در این کمپانی بزرگ را از بین ببرد و همزمان تولید را نزدیک به ۲۰ درصد کاهش دهد. سود عملیاتی نیسان در سه‌ماهه سوم ۸۵ درصد کاهش یافت و این شرکت با زیان خالص ۹.۳ میلیارد یِن (معادل ۶۰.۱ میلیون دلار با نرخ تبدیل امروز) مواجه شده است. این شرکت تخمین می‌زند با کاهش شغل‌ها و تولید، ۳ میلیارد دلار صرفه‌جویی خواهد کرد تا تلاش کند، یکبار دیگر برند نیسان را احیا کند.

حال سوالی که برای اکثر ما پیش می آید این است که چرا یک برند با کیفیت با کلی طرفدار در جهان و سبد محصولات متنوع در اکثر کلاس های خودرویی و تمام رده های قیمتی به این سرنوشت دچار می شود و تمایل مردم جهان به خرید محصولات نیسان کاهش یافته که باعث شده نیسان در سال ۲۰۲۴ با بحران ورشکستگی کامل روبرو شود؟ همین موضوع نشان می دهد بازار خودرو جهان بسیار پویا و فعال است و برندهای خودروسازی برای جذب مشتری تمام تلاش خود را می کنند، تا بتوانند هرطور که شده مشتری را جذب کنند، اما بازهم می بینیم برندهایی مثل نیسان که اتفاقا محصولات بسیار با کیفیتی هم دارد، دچار بحران در فروش و در نتیجه بحران مالی شده اند.

از طرفی دیگر وقتی این مقاله را می خوانیم سوال دومی که در ذهنمان پیش می آید، این است که خودروسازان مطرح دنیا با تمام توان درحال رقابت برای تولید با کیفیت ترین محصولات با بروزترین امکانانت رفاهی و ایمنی هستند، اما خودروسازان داخلی با تولید و عرضه محصولات چند دهه قبل برخی از برند های خودروسازی، چنان محصولات بی کیفیت تولید می کنند، که در برخی موارد مشتریان در مدل های صفر و کم کاکرد خودروهایشان درچار مشکلات اساسی می شود و جالب تر اینکه تکنولوژی هایی که امروزه برروی خودروهای داخلی عرضه می شود، شاید ده سال یا حتی بیشتر برروی خودروهای با کیفیت اروپایی و آمریکایی عرضه می شد و این است تفاوت بازار رقابتی با بازار دستوری خودرو که یک بازار اجازه می دهد برند خودروساز با توان و تفکر خود سیاست کلی برند را جلو ببرد، حال اگر توانست در بازار رقابتی پیروز شود، چه بهتر اما اگر نتوانست هرگز هیچ رانت یا بودجه دولتی به یک خودروساز واگذار نمی شود تا برای چند دهه یک بازار بسته و غیر رقباتی ایجاد کند و با عرضه محصولات بی کیفیت خود، جان مردم را به خطر بیندازد.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.