اتحاد اتابک و علی آبادی به نفع خودروهای برقی

اتحاد اتابک و علی آبادی به نفع خودروهای برقی
اتحاد اتابک و علی آبادی به نفع خودروهای برقی

کارنامه وزیر دوم صمت دولت سیزدهم چندان قابل دفاع نیست، اما با توجه به سابقه مپنایی و تلاش برای توسعه استفاده از خودروهای پاک، حضور وی در دولت می تواند مفید باشد. در واقع، اتحاد اتابک و علی آبادی می تواند به نفع خودروهای برقی و توسعه زیرساخت ها باشد.

آریزو 8 آریزو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، آینده و نحوه چگونگی مواجهه دولت چهاردهم با خودروهای برقی برای هنوز در ابهام قرار دارد. هنوز وزیر صمت برنامه های خود را به صورت جزئی تشریح نکرده است. در برنامه های ارائه شده در دوران بررسی صلاحیت وزرا و همچنین دفاع از برنامه هایش در صحن علنی نیز اتابک به صورت مشخص در مورد خودروهای برقی حرفی به میان نیاورد و به صورت کلی به مشکلات و چالش ها اشاره کرد.

وی با حضور سه شنبه هفته گذشته (۳۰ مرداد ۱۴۰۳) در صحن علنی مجلس حضور یافت و به مسائلی پرداخت که جمگلی از مشکلات و چالش های این صنعت به شمار می آیند.

اتابک در خلال صحبت هایش به واردات هم اشاره کرده است. وی آن را یکی از ابزارهای رقابتی کردن بازار هم می داند، اما هنوز مشخص نیست منظور وی از واردات ادامه مسیر فعلی است یا این که این جریان مانند دو وزیر صمت دولت سیزدهم، سمت و سویی جدید پیدا خواهد کرد.

البته باید در نظر داشت که شرایط و وضعیت بازار خودرو، فشار تقاضا و میزان تولید داخل در دوره هر دو وزیر با هم تفاوت داشت. با این حال، پس از رفتن فاطمی امین و آمدن علی آبادی مسیر واردات خودرو نیز تغییر کرد. نگاه به خودروهای برقی چربش بیش‌تری یافت و بخش عمده ای از توان واردکنندگان را به خود اختصاص داد.

دولت با توجه به شرایط ارزی، آلودگی هوا، اتلاف منابع و تخریب محیط زیست، شرایط مناسب تری را برای واردات خودروهای پاک به عنوان مشوق در نظر گرفت. با این حال، هنوز اصلی ترین مشکل این بخش برطرف نشده است و واردات خودروهای برقی نیز در گروه تأمین ارز قرار دارد.

در همین شرایط، بسیاری معتقد هستند که فقدان زیرساخت های مناسب مانع از سرعت توسعه استفاده از این خودروهای می شود. ضمن این که، نحوه تولید برق را نیز در تناقض با کاهش آلودگی می دانند.

در این شرایط به نظر می رسد که سابقه علی آبادی و حضور وی در وزارت نیرو می تواند در مقوله خودروهای برقی کمک حال اتابک باشد. علی آبادی پیش از نشستن بر کرسی وزارت، مدیرعامل مپنا بود. این شرکت را می توان یکی از پیشروترین شرکت ها در زمینه خودروهای پاک به شمار آورد. شرکتی که پیش از ورود علی آبادی به دولت، برقی سازی خودروها را با همکاری برخی از خودروسازان آغاز کرده بود.

این روند با حضور علی آبادی در کابینه دولت سیزدهم، روند دیگری پیدا کرد و سرعت گرفت، اما در هر صورت مشکلات زیرساختی مانع از برآورده شدن انتظارات شده است. بنابراین علی آبادی حالا که در دولت چهاردهم نیز وزیر شده و از قضا در وزارت نیرو سکان‌دار شده است، می تواند با همکاری و هم افزایی بیش‌تر با اتابک مسیر توسعه خودروهای پاک را هموارتر کند.

علی آبادی ازیک سو، چالش های این حوزه را می شناسد و از سوی دیگر، در وزارتی مشغول به کار شده است که ارتباط مستقیم با زیرساخت ها دارد. بنابراین اگر این دو وزیر بتوانند به زبان مشترکی برسند، می توان به آینده خودروهای برقی و پاک در دولت پزشکیان امیدوار بود.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.