مدیرعامل نگین خودرو: توپ را در زمین واردکنندگان می اندازند
اواخر هفته گذشته در حاشیه مراسم افتتاح نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش نگین خودرو در غرب تهران، مدیرعامل این شرکت در مصاحبه ای مطبوعاتی مطالب جدیدی را در شرایط فعلی بازار مطرح کرد و نکاتی را در خصوص افزایش قیمت خودروهای وارداتی اعلام نمود.
دکتر جمشید حسینی در خصوص حواشی جدید بازار خودرو گفت: «چند ماه پیش که ثبت سفارش بسته بود و نمی شد تا خودرویی را از گمرک خارج کرد، مشتریان نارضایتی های خود را به شرکت هایی چون ما اعلام می کردند. در آن موقع رسانه ها هم می گفتند که از حقوق مردم حمایت می کنند و شرکت های خودرویی موظف به جبران خسارت هستند. ولی یک نفر نپرسید که مگر واردکنندگان خودرو، خود نمی خواهند خودرویی را تحویل بدهند و یا اینکه قوانین جدید و عدم ثبت سفارش باعث شده تا نتوان خودرو را به دست خریدار رساند؟ کدام واردکننده ای برایش به صرفه است که خودرویی را با موعد تحویل مقرر ثبت نام کند و از طرفی سفارش ساخت خودرو به کمپانی مادر بدهد، بعد خودروها را به گمرک بیاورد و ماه ها هزینه انبار داری بدهد و از طرفی با عدم تحویل خودرو سود تاخیر هم به مشتری بدند!
وقتی ثبت سفارش باز می شود و تعرفه های جدید هم اعلام می گردد، ما موظف هستیم که این قوانین را اجرا کنیم. وقتی قوانین را اجرا می کنیم و بدیهی است که قیمت خودروهایمان افزایش پیدا می کند، دوباره برخی افراد مصاحبه می کنند و می گویند که شرکت ها خودروهای ترخیص قدیم خود را با قیمت جدید می فروشند. چرا در این میان تمام شرکت های واردکننده را زیر سوال می برید؟ چرا باید شرکت های واردکننده در این دوره زمانی گران فروشی کنند؟ شاید نهادهای نظارتی باید در این مواقع ورود کنند و با گزارش های رسمی، وضعیت فعلی را شفاف سازی کنند.
حسینی در ادامه صحبت ها افزود: «بنده به عنوان مدیرعامل نگین خودرو اعلام می کند که یک خودرو ترخیص قدیم را با قیمت جدید به مشتری نداده ایم و می خواهیم که سازمان حمایت و نهادهای نظارتی به این مسئله ورود کنند و بازرسی از ما شرکت های واردکننده داشته باشند. در تابستان امسال بخشنامه ای به شرکت های واردکننده اعلام شد که می گفت باید تعداد خودرو فرسوده بیشتری برای محصولات واردات اسقاط شود. این بخشنامه هیچگاه به مردم اعلام نشد و دوباره جو این راه افتاد که شرکت های خودرویی گران فروشی می کنند. برای خودرویی مانند داستر، باید دو برابر گذشته خودرو اسقاط کنیم و این یعنی به جای ۱۰ میلیون تومان هزینه اسقاط خودرو، باید ۲۰ میلیون تومان بپردازیم. در این میان هم مشتری از ما ناراحت می شود و هیچگاه مطرح نمی شود که هزینه شماره گذاری و اسقاط خودرو برای شرکت های واردکننده نیست.
دکتر جمشید حسینی در پایان گفت: «روزی که ما کولئوس را به بازار ایران آوردیم، یورو ارزش سه هزار و ۸۰۰ تومان را داشت و ما باید با این نرخ ارز به کمپانی رنو هزینه های خودرو را می پرداختیم. حال امروز بهای یورو فراتر از پنج هزار تومان است. یعنی در کمتر از یکسال تنها ۴۲ درصد بهای ارز رشد پیدا کرده است. از طرفی تعرفه های خودرو هم که چند برابر شده و تمام اختلاف بهای این افزایش ها به حساب دولت واریز می شود. چرا در این میان مقصر افزایش قیمت خودروها را شرکت های واردکننده می دانند؟ چرا از لفظ گران فروشی استفاده می شود؟ چرا از لفظ گران فروشب در رسان ها استفاده می شود؟ امروز با قاطعیت اعلام می کنم که با بهای ۲۹۹ میلیون تومانی برای کولئوس ۲۰۱۸، حاشیه سود کمتری از نسبت به زمانی داریم که کولئوس را ۲۰۰ میلیون تومان می فروختیم. طبق قانون شرکت های واردکننده می توانند حداکثر ۷ درصد سود از واردات خودرو کسب کنند. ما حاضر هستیم تا تمام مدارک و جزئیات خرید و فروش های خود را در اختیار سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده، رسانه ها و مردم بگذاریم تا ببینند که افزایش قیمت خودروها مبنی بر افزایش بهای ارز و تعرفه اتفاق افتاده است. بسیاری فکر می کنند واردات خودرو این است که خودرویی از خارج از کشور خریده شود و تعرفه آن پرداخت گردد و به دست مشتری برسد. در این میان هزینه هایی مانند مالیات، عوارض شهرداری، هلال احمر، اسقاط خودرو و… به تعرفه اضافه می شود و تاکید می کنم که این مبالغ برای واردکننده ها سودی ندارد و باید طبق قانون پرداخت شود. بسیاری می گویند که ما پیش از این خودروهایی چون تلیسمان و کولئوس را با قیمتی کمتر از رقبا عرضه می کردیم و حال بهایی بیشتر از آن ها داریم. مطمئن باشید در روزهای آینده وقتی قرار باشد سایر شرکت های واردکننده، خودروهایشان را با تعرفه های جدید به فروشند، مجبور هستند تا قیمت های خود را مانند نگین خودرو افزایش دهند. برخی شرکت های واردکننده خودرو در حال حاضر خودروهای ترخیص قدیم خود را هنوز می فروشند و برای همین افزایش قیمتی بر مبنا تغییر تعرفه ها نداشته اند. ما از ابتدا با مشتریان اینگونه برخورد کردیم که امکان آن را برای خریدار فراهم می کنیم تا خودرو مورد نظر را با قیمت قطعی خریداری کند و از همان ابتدا بهای رسمی و نهایی را به مشتری می گوییم».
گروه مستند اسب بخار
باز صد رحمت ب تو! اونیکی شرکتا مثل ارین موتور و … اونقد دندانگرد شدن ک قیمت قطعی نمیگنن و موقع تحویل خودرو های پیش فروش دبه دراوردن! واقعا چرا هیچ یک از سازمانهایی ک باید نظارت داشته باشن دلبخواهی عمل میکنن؟؟؟؟
” ر این میان هزینه هایی مانند مالیات، عوارض شهرداری، هلال احمر، اسقاط خودرو و… به تعرفه اضافه می شود”
هلال احمر این وسط چی میخواد !!!!!!!!؟؟؟؟؟؟
خودرورا قبل از بسته شدن ثبت سفارش با ۶ ماه تاخیر تحویل گرفتم!! بیش از ۱۲ میلیون تومان سود تاخیر داشته که بعد از ۲ ماه هنوز واریز نکردند!!!!
از چه صداقتی صحبت می کنید؟؟
چقدر از سود بخاطر مشتری زدید؟ داستر ۱۲۰ رو ۱۵۰ میدید چون ۱۰ تومن هزینه بیشتر شد؟!
آخی آخی دلم سوخت!
یکم زیرکی و هوشیاری مردم نیاز هست …
باید منطقی بود به نظر من تمام این آشفتگی بازار خودرو به خاطر بی سیاستی دولت هست یک به خاطر بسته شدن ثبت سفارش به بهانه اصلاح قانون در حالیکه همه جای دنیا به قانون قبلی رجوع میکنند تا قانون جدید بیاد نه اینکه همه چی رو ملغی کنند. دو اینکه دولت با این تعرفه های جدید نشون داده فقط دنبال درآمدزایی برای خود و خودرو سازهای داخلی هست.
اصلا شرایط مردم براش مهم نیست اصلا پارامتری به نام رضایتمندی مردم تعریف نشده.