تعریف های اشتباه، صدمه ای جدی به بازار زده است
وزیر صنعت جدید وقتی کار خود را در نیمه اول سال جاری آغاز کرد، بسیاری امیدوارد بودند که دید اقتصادی این فرد در کنار نگاه صنعتی او باعث شود تا وضعیت بازار خودرو کشور رونق بگیرد و در نهایت اتفاقی به نفع مشتریان و شرکت ها بیافتد.
اما با گذشت زمان معلوم شد که دغدغه صنعت خودرو و حمایت های بدون کارشناسی، یک اصل از وزارت صنعت معدن و تجارت است و هر کس بر صندلی این وزارتخانه تکیه بزند، بی چون و چرا باید به هر روشی از صنعت خودرو، آن هم تنها در بخش دولتی حمایت کند. بگذریم که ثبت سفارش را بستند و بعد باز کردند و افزایش تعرفه چند برابری را به خاطر حمایت از صنعت خودرو اعلام کردند و با تعریف غیر منطقی جدید، دوباره ثابت کردند که حتی یک فرد مبتدی آشنا به بازار و صنعت خودرو جهان در هنگام تدوین قوانین جدید حضور نداشته است!
اما سوالی که این روزها مطرح است، زمانی باید تعرفه واردات محصول و یا کالایی افزایش پیدا کند که صنایع داخل امکان تولید آن را دارند و دلیلی است که سرمایه کشور به خاطر تهیه محصولات مشابه وارد کشورهای دیگر شود. حال با کدام دلیل و منطق تعرفه واردات خودروهای هیبریدی از ۴ درصد به ۲۵ درصد رسیده است؟ کدام یک از خودروسازان دولتی و یا خصوصی ما تا به امروز حتی نمونه آزمایشی از یک خودرو هیبریدی را به صورت رسمی تولید کرده اند؟ کدام یک از صنایع نیرو محرکه ما می تواند باتری های لیتیومی بسازد که روند فعالیت و کارایی خود را در دمای منفی حفظ نماید؟
با نگاهی ساده می توان فهمید که امروز هیچ یک از خودروسازان ما نمی توانند یک خودرو هیبریدی را به صورت SKD هم مونتاژ کنند، چه برسد که وارد فاز تولید داخل بشوند! همه مردم هم می دانند که امروز افزایش خودروهای هیبریدی می تواند کمک زیادی به کاهش آلودگی هوا داشته باشد و در این وضعیت، دولت تصمیم می گیرد که درآمد خود را از محل واردات خودرو هیبریدی هزار درصد افزایش دهد.
در این چند ساله به وضوح دیده شد و برای همه قابل لمس بود که دولت کمترین کمکی در کاهش آلودگی هوا انجام نداده و تنها به شعار و انجام های هزینه های سرسام آور تبلیغاتی و همایشی برای پیشگیری از خطرات آلودگی هوا اکتفا کرده است. در حال حاضر تنها برندهای خارجی و شرکت های خصوصی واردکننده دغدغه کاهش آلودگی هوا را جدی گرفته اند و قدم های ملموسی را برداشته اند. یکی از شرکت ها برای معرفی هر چه بهتر خودروهای هیبریدی، یکی از پرفروش ترین سدان های خود را از سبد فروش حذف کرد و به جای آن یک خودرو هیبریدی مشهور را به بازار معرفی کرد تا مشتریان به جای خرید یک سدان بنزینی، به سراغ خودرویی مشابه و هیبریدی بیایند. از طرفی شرکت های خصوصی توانسته اند با عرضه خودروهای هیبریدی سهم خوبی از بازار را به دست آورند و همچنین گام موثری را در حمل و نقل عمومی و تاکسیرانی داشته باشند. در این شرایط می بینیم که دولت حمایت های خود را از خریداران این خودروها حذف می کند و بسیار عقب تر از سایر دولت های جهان، حتی قدمی ملموس در توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی با خودروهای هیبریدی و برقی بر نمی دارد. در چنین شرایطی که عدم همکاری دولت با شرکت های خصوصی واردکننده و از طرفی مشتریان دیده می شود، می بینیم که بدون هیچ منطقی تعرفه گمرکی خودروهای هیبریدی افزایش پیدا می کند تا مشتریان سختتر به سراغ این دسته از محصولات بروند.
در خصوص افزایش تعرفه واردات خودروهای هیبریدی دو صورت مسئله مطرح می شود که هنوز هیچ مقام مسئولی به آن ها پاسخ نداده است.
صورت مسئله اول:
دولت می خواهد به هر روشی درآمدهای خود از محل واردات خودرو افزایش دهد و بدون هیچ کارشناسی و شناختی تعرفه واردات خودروهای هیبریدی را بالا می برد. عدم شناخت دولتمردان از خودروهای هیبریدی و نداشتن یک کارشناس و مشاور در کنارشان آنجا مشخص می شود که نمایندگان دولت تدبیر و امید، تعریف خودروهای هیبریدی را به صورت جا به جا در رسانه ها می گوید!
صورت مسئله دوم:
یکی از اصلی ترین محل های درآمدی دولت برای مخارج کشور و همچنین پرداخت یارانه ها، فروش بنزین و حامل های انرژی است. با اینکه دولت نمی تواند در سال آینده بهای سوخت های مختلف را افزایش دهد، اما راه کارهایی را برای افزایش درآمد خود اتخاذ کرده است. افزایش تعرفه واردات خودروهای هیبریدی باعث می شود تا در صورت استقبال از این خودروها، درآمد دولت ۱۱ برابر بیشتر از گذشته باشد و می تواند کاهش مصرف بنزین به خاطر حضور خودروهای هیبریدی را تا حدی جبران کند. از طرفی بالا رفتن تعرفه امکان دارد تا مشتریان به نسبت گذشته کمتر به سراغ خودروهای هیبریدی بروند و مجبور باشند از خودروهای بنزینی استفاده کنند که مصرف سوخت حدود دو برابری نسبت به هیبریدی ها دارند.
جالب اینجاست که در شرایط فعلی انتقاد عمومی مردم، نمایندگان مردم و رسانه ها به اوج خود رسیده و دولت هیچ پاسخی را، حتی غیر منطقی هم به اعلام نمی کند.
حسین دلاور- گروه مستند اسب بخار
آقای دلاور عزیز، این جا که نوشتی:
“وزیر صنعت جدید وقتی کار خود را در نیمه اول سال جاری آغاز کرد، بسیاری امیدوارد بودند که دید اقتصادی این فرد….”
کی گفته؟ دهه ۷۰ که تمام دوران نوجوانی من بود این فرد وزیر بازرگانی بود و تمام آن دوران در حسرت خودرو های خارجی خوب بود،
غیر از این بود که به جز اپل و چندیدن مدل قدیمی دوو و تک و توک گلف، فقط پیکان بود و رنو ۵!؟؟؟
لطفا منتشر کن اما این آقای وزیر ناکارمدی خود را در همان دولت سازندگی تمام و کمال نشان داده بود.
چرا دولت نمی تواند سال اینده قیمت حامل های سوخت را افزایش دهد؟خیلی هم خوب می تواند،سخنگوی دولت دیروز با گستاخی تمام فرمودند “افزایش حامل های انرژی جزء اختیارات دولت است و به اقتضای زمان می تواند این افزایش را اعمال نماید” و تلویحا فرمودند به کسی هیچ ربطی ندارد،دیدیم که قیمت هایما S5 ؛ ۹۰ میلیون اعلام شد؛خودرویی که با مدل فول و با احتساب تبدیل یوان چین به ۷۹ میلیون هم نمیرسد؛ دنا+توربو هم ۵۳ میلیون اعلام شد؛اختلاف دنا+با دنا+توربو فقط یونت توربو و چند کفپوش دوخت قرمز است که به طراحی کفپوش ها هم افتخار می کنند….؟!اختلاف سورن توربو با کد ۱۱ آن ۱/۵ میلیون است که همان یونیت رو دنا+توربو سواره؛
نگارنده عزیز بقول اون رسانه بیگانه خودفرخته غربی که نماد خودرو ملی مارا با اهانت و گستاخی تمام در یکی از مراکز تست تصادف مهم جهان نابود کرد(مرکزی که جدیدا ولوو Xc60 رو ازموده؛فیلمش هم دراین سایت موجوده ) ؛ ” اینجا ایران است و اینجا همه چی چیز درهمه” !!!
دولت در سال نود وهفت با سقوط بی سابقه ای در واردات خودرو بدلیل عدم استقبال مردم در خرید خودروی خارجی وایضا داخلی مواجه خواهد شدونتیجه این زیاده خواهی خود رو خواهد داد در این میان عده ای رانت خوار با اطلاع فبلی از تصمیات مافیا واردات خودرو به سودی افسانه در این ایام پایانی سال خواهند رسید
ما به ادم هایی مثل حسین دلاور نیاز داریم تا بلکه دست اط سر غارت مردم یکم برداشته شه. سال به سال همه چیز رو گرون میکنن تا کی قراره اینجوری پیش بریم؟ تا کی قراره بدتر بشه شرایط
تا کی باید یکسری پولدار تر بشن و اکثر مردم بیچاره تر
باید تعرفه واردات به کل برداشته شه
باید کارخونه های ایران خودرو و سایپا و زیرمجموعه های فاسدش که همه ی ابزار های دولتی رو دارن برای افزایش تعرفه ها و گرفتن حمایت های همه جانبه ظالمانه و فاشیسدی که نه تنها پول ملت رو نشانه رفته بلکه جانشونم گرفته تعطیل شن
بسه دیگه اینهمه ستم به مردم
نمایندگان مردم خودشون تصویب کردن این طرح و
به نظرم باید از نماینده ها مطالبه کرد این مطلب رو
چون به نماینده دسترسی هست و به دولت نه!
صورت مسئله اول!کامل صحیح!وقتی حتی مسئولین نمیدانند خودروی هیبریدی چیست!اصلا نمیدانند چه زمانی برق مصرف میکند و چه زمانی بنزین میسوزاند,شما انتظار دارید خودروی هیبریدی تولید کنند؟!!فقط برایم سوال است مسئولینی تا اییییین حد کند ذهن از کجای مملکت می آیند و به مقام مسئولی میرسند و میلیارد ها میلیارد ثروت به جیب میزنند!!!
تنها یک راه حل برای پایان به این گندکاریهای هر روز این افراد وجود داره. راه دیگری هم. قابل اجرا نیست و اونم تشکیل یک کمپین قدرتمند و نخریدن چند ماه خودرو. از هر نوعش داخلی یا خارجی! از اسب بخار میخواهیم شجاعانه برای تشکیل این کمپین پیش قدم و کانال مربوطه رو راه اندازی کنید. لطفا
دیدگاه ها رو می بینم و هم خندم میگیره هم ناراحت میشم
بعضی ها از خودروساز داخلی گلایه میکنن که قیمت بالا و کیفیت کمی دارن؛خب عزیزه من نخر!
خودم سمند موتور ملی ۸۹ دارم و یکبار از این صنعت مال مردم خور حمایت کردم ولی دیگه حمایتی درکار نیست
زمانی ک همه میگفتن خودرو ی دوگانه سوز بی کلاسی محسوب میشه من با توجه ب قیمت مناسبتر گاز و هم آلایندگی کمترش نسبت به بنزین و هم پایه گازسوز بودن موتور ملی،اقدام به خرید این خودرو کردم و راضی ام
حالا اگه بنزین گرون شد میرم گاز استفاده میکنم اگه گازهم گرون شد،مهم نیست از موتور های برقی استفاده میکنم اگه برق هم گرون شد،اشکال نداره و از دوچرخه استفاده میکنم
بنابراین ماشین نخرید ما رو نمیکشه بلکه باعث سلامتیمون میشه
اینجوری نمونده
همینجوری هم نمیمونه
دیر و زود داره ولی…
همیشه گفته میشه،مردم قدرتی ندارن که جلوی قوانین نادرست و ناعادلانه رو بگیرن.دولت با در دست داشتن پول،قدرت و وسائل ارتباط جمعی تونسته چند قدم جلوتر از مردم،به اهدافش برسه و مجلس هم با تصویب چنین قوانینی،باعث ضعیفتر شدن روز بروز مردم شده.حال با گذشت نیم قرن،حمایت نادرست از این صنعت،به کجا رسیدیم؟واقعا جای صنعت خودروسازی ما در جهان کجاست؟چه باید کرد که از این وضعیت خلاص شد؟هر چهار سال دلمون رو خوش میکنیم به این وزیر و آن وزیر،اونوقت هر روز بدتر از روز قبل!
تنها یک راه مونده برای خلاص شدن از این وضعیت،اونم نخریدن خودروهای وارداتیه.برای یکبار هم که شده،با اتحاد و همبستگی،می تونیم جلوی قوانین ظالمانه رو بگیریم.باید به خودباوری برسیم تا بی عدالتی رو ریشه کن کنیم.
#نخریدن خودروی وارداتی
چقدر ناراحت کننده است …
وقتی میدونی که چی داره میشه …