زوتی DL5، وارداتی کم فروغ پارس خودرو و معرفی چند جایگزین بهتر

کراس اوور DL5 پارس خودرو
کراس اوور DL5 پارس خودرو

زوتی DL5 از جمله خودروهای وارداتی است که از همان ابتدا هم با استقبال چندان بالایی روبرو نشد. هنوز هم جای تعجب است که چرا سایپا و پارس خودرو این محصول را برای بازار کشور انتخاب کردند اما به هر حال که جایگزین های بهتری هم برای این خودرو وجود دارد. 

تیگو 8 تیگو 8

بیش از یکی دو سال که بالاخره پس از حواشی و کش و قوس های فراوان، وزارت صمت مجوز واردات خودرو را صادر کرد تا پس از مدتی نسبتا طولانی مجددا شاهد ورود خودروهای جدیدی باشیم. شرکت های متعددی اقدام به وارد کردن خودروهای مختلف کرده و بسیاری را ترخیص و تحویل مشتریان داده‌اند. 

در این میان اما سایپا و زیر مجموعه بزرگش یعنی پارس خودرو در اقدامی عجیب و دور از انتظار بنام زوتی DL5 را معرفی کردند. محصولی که واقعا جای تعجب دارد چرا و به چه دلیل با وجود خودروهای بسیار بهتر، سایپا باید به سراغ چنین محصول با ارزش خرید پایینی برود. 

زوتی DL5 یکی از محصولات برند نه چندان خوشنام و البته بد شانس زوتی چین بوده و نام اصلی آن زوتی T300 است. این خودرو ابتدا قرار بود به صورت وارداتی به دست متقاضیان رسیده و پس از آن بر روی خط تولید پارس خودرویی که زمانی ماکسیما‌ را تولید می کرد برود. زوتی DL5 برخلاف چانگان CS35 پلاس اصلا محصول موفقی نبوده و حالا در ایران هم خیلی زود بازنشسته شده است.

زوتی DL5 از نظر طراحی ظاهری بسیار خودرویی ساده و البته ناهماهنگ است. محصولی که حالا با وجود رقبای رنگ و وارنگ دیگر نمی تواند عرض اندام کند. داخل کابین این محصول عقب مانده چینی اما کمی شرایط بهتر شده و می توان حداقل داشبورد آن را تحمل کرد! ضمن اینکه از معدود نقاط قوت این خودرو هم می توان به آپشن های کافی و فضای مناسب کابین اشاره کرد. 

زوتی DL5 در بخش فنی نیز به یک قلب تپنده ۴ سیلندر ۱.۵ لیتر توربوشارژ تجهیز شده که می تواند حداکثر ۱۴۴ اسب بخار قدرت و ۲۱۵ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. جعبه دنده این خودرو از نوع اتوماتیک CVT است که نیرو را به چرخ های جلو منتقل می کند. در زوتی DL5 خبری از لذت تعویض دنده و رانندگی اسپرت نیست و به واسطه استفاده از گیربکس CVT رانندگی آرام و به دور از حاشیه‌ای را در این خودرو خواهیم داشت. 

ام وی ام X33 کراس

ام وی ام‌ X33 کراس یکی از جدیدترین محصولات مدیران خودروست که پس از وقفه‌ای نه چندان کوتاه از مونتاژ X33 معمولی وارد میدان شد. ام وی ام X33 کراس که بر روی پلتفرم X22 ساخته شده نام این محصول جدید مدیران خودروست که در بازه قیمتی حدود یک میلیارد حضور دارد. ام وی ام X33 کراس از نظر قیمتی با نماینده زوتی در یک رنج قیمتی هستند اما این کجا و آن کجا! 

ام وی ام‌ X33 کراس اتوماتیک در بخش فنی به یک‌ پیشرانه ۱ لیتر ۳ سیلندر توربوشارژ مجهز شده و با اینکه قدرت و گشتاور نسبتا قابل قبولی را از خود ارائه می دهد اما هم استهلاک نسبتا بالایی بخاطر سیستم توربو دارد و هم به دلیل دارا بودن گیربکس CVT چندان لذت رانندگی ندارد که البته در خودروی رقیب نیز دیده می شود. 

اما در مقابل از نظر امکانات و سبک طراحی کاملا یک خودروی جدید و بروز محسوب شده و همچنین برای رانندگی در شهر هم به دلیل ابعاد جمع و جور مناسب است. در بخش خدمات پس از فروش و بازار دست دوم نیز یک گزینه قابل قبول و قابل اعتماد است، اتفاقی که در زوتی DL5 قطعا یک آرزوی دست نیافتنی است. 

بک X3 پرو

بک X3 پرو محصول جدیدی از شرکت خودروسازان بم بوده که در دسته کراس اوورهای جمع و جور شهری قرار می گیرد. این خودرو در اصل مختص یکی از زیر مجموعه های برند جیلی چین بوده و نام اصلی آم میپل X3 پروست. این محصول اکنون به صورت صفر کیلومتر در محدوده قیمتی زوتی DL5 وارداتی حضور داشته و باز هم از هموطن خویش ارزش خرید بالاتری دارد. 

بک X3 پرو از نظر طراحی ظاهری علیرغم اینکه چهره نسبتا ساده‌ای دارد اما نمی توان خرده‌ای به آن گرفت چرا که هماهنگی بالایی در تمام بخش های آن دیده می شود. ضمن اینکه DNA جیلی نیز در نمای جلو و جلوپنجره آن دیده می شود که حس اعتماد را در بیننده القا می کند. داخل کابین هم سبک طراحی داشبورد ساده و گیراست و وجود برخی موارد مانند کلیدهای پیانویی و فرمان سه شاخه D کات جذابیت آن را افزایش داده است. 

از نظر فضای کابین نماینده خودروسازان بم فضای کمتری از زوتی DL5 دارد که آن را می توان یکی از ضعف های نه چندان مهمش دانست. بک X3 پرو زیر کاپوتش به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی مجهز شده و خبری از پیشرانه های توربوشارژ بر روی آن نیست. این قلب تپنده توانایی تولید ۱۰۹ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور را دارد که کمی کمتر از برخی رقبایش است. 

جعبه دنده این خودرو نیز طبق روال خودروهای اقتصادی چینی از نوع اتوماتیک CVT است که قدرت پیشرانه را به چرخ‌ های جلو منتقل می‌ کند. با اینکه قدرت موتور این خودرو از زوتی DL5 کمتر است اما به مراتب مزیت مهمی مثل حساس نبودن به کیفیت بنزین را هم با خود به همراه دارد. 

جک S3

جک S3 کراس اوور کامپکت چینی است که نسخه های صفر کیلومتر آن نسبتا با یک زوتی DL5 در یک رده قیمتی است. جک S3 محصولی اقتصادی از کرمان موتور در بازار کشور است که بخاطر دلایل مختلفی همچون قیمت مناسب در کنار امکانات رفاهی قابل قبول و سگمنت محبوب، فروش قابل توجهی را از آن خود کرد. 

جک S3 از نظر طراحی ظاهری راهی که زوتی در پیش گرفته را رفته و واقعا یک خودروی ناهماهنگ و نامتوازن است. با تمام این تفاسیر همچنان از DL5 خودروی قابل اعتمادتری بوده چرا که چند سال است از حضورش در بازار گذشته و جای پای خود را محکم کرده است. داخل کابین اما مشابه خودروی رقیب داشبوردی ساده وجود دارد که همچنان مقبول بازار است. 

جک S3 در بخش فنی میزبان پیشرانه‌ای تنفس طبیعی است که استهلاک پایینی داشته و رانندگی آرام را به دنبال دارد. این چینی جا افتاده به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری ۱۶ سوپاپ تنفس طبیعی مجهز شده که سیستم VVT نیز بر روی آن قرار دارد. پیشرانه این خودرو ۱۰۷ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتن متر گشتاور را توسط یک گیربکس CVT به چرخ‎‌ های جلوی خودرو منتقل می‌ کند. 

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.