لوکانو 5؛ رقیب چهار چرخ محرک ری را
در این محتوا به سراغ مقایسه دو کراس اوور جدید بازار یعنی لوکانو ۵ و ری را آمده ایم. خودرو هایی که احتمالا یکی را سال آینده و دیگری را اواخر امسال در بازار خواهیم دید.
فهرست محتوا
سوال اینجاست؛ کراس اوور چینی چهار چرخ محرک با طراحی اقتباس شده از محصولات رنج روور، تیراژ کمتر و تامین قطعات سخت تر یا ری را با زیر ساخت های پژو، تیراژ بالاتر و شبکه خدمات گسترده تر؟ بی تردید بازار کراس اوور های کوچک یکی از داغ ترین سگمنت های خودرویی در ایران است و ری را به زودی به یکی از بازیگران اصلی کراس اوور های زیر ۲ میلیارد تومان یا حتی زیر ۱.۵ میلیارد تومان در بازار مبدل خواهد شد. از سوی دیگر لوکانو نیز قصد دارد پس از لوکانو ۷ و ۸، پای مدل ۵ یا در اصل جکو J5 را به زودی به ایران باز نماید. کراس اووری که با توجه به جثه کوچک، مشخصات و امکاناتش احتمالا در محدوده زیر ۲ میلیارد تومان در شرکت تعیین قیمت خواهد شد. برای مقایسه و پاسخ به سوالی که در ابتدا مطرح شد، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
طراحی ظاهری لوکانو ۵ و ری را
در بخش ظاهری لوکانو ۵ یا همان جکو ۵ با همان سبک و سیاق لوکانو ۷ یا به زبان بهتر با یک لوکانو ۷ کوچک شده مواجه هستید. کراس اووری باکسی شکل با بهره گیری از ترند های روز و استفاده از زبان طراحی محصولات رنج روور. جلوپنجره مستطیلی شکل، چراغ های کشیده و باریک و فرم عقبی خودرو بهویژه نحوه طراحی ستون C و چراغ ها همگی از عناصری هستند که شما را به یاد جکو ۷ و یک گام بالاتر از آن به یاد محصولات رنج روور می اندازند.
نکته ای که در خصوص جیکو ۵ بسیار جلب توجه می نماید، اوورهنگ های کوتاه آن به عنوان یک خودروی چینی است، چراکه معمولاً چینی ها به این موضوع معمولاً توجه آنچنانی ندارند. به این ترتیب در جکو ۵ یا لوکانو ۵ تا حد امکان، چرخ ها به سر و ته خودرو نزدیک شده اند تا قابلیت پایداری و پیچ زدن بهتر، زاویه ورود و خروج به نسبت بهتر و نیز فضای بزرگتری در اتاق ایجاد گردد.
جکو ۵ از نظر ابعاد اندازه در بازار ایران دقیقاً در نقطه مقابل کراس اوورهایی چون ام وی ام X55 پرو و پرومکس، ری را و تیگارد X35 قرار می گیرد، البته که سبک طراحی مدرن تر و باکسی آن و همچنین قابلیت چهار چرخ محرکش را می بایست از ویژگی های این خودرو و برتریاش نسبت به رقبای همسطح بیان کرد.
طراحی ری را در مرکز تحقیقات شرکت ایران خودرو و به سرپرستی حسین سلیمانی انجام پذیرفته است. آنچه مشخص است، تیم طراحی برای خلق ری را سعی داشته اند از بنچ مارک هایی بهروز و در عین حال زوایایی با ماندگاری بالاتر استفاده نمایند، چراکه هر محصولی در خوشبینانه ترین حالت حداقل در ایران یک دهه روی خطوط تواید باقی می ماند و به همین سبب، ماندگاری طرح نکته ای بسیار حائز اهمیت محسوب می شود.
در قسمت جلو طرح متداول این روزهای صنعت خودرو را می بینیم که در آن دی لایت ها در قسمت بالا و در واقع لبه کاپوت قرار گرفته است و چراغ های اصلی در دو طرف سپر جانمایی شده اند. این همان طرحی است که در خودروهایی نظیر هیوندای کنا و هیوندای سانتافه هم دیده بودیم و چینی ها نیز مدت زیادی است که این نوع طراحی را بهکار می برند. برای مثال، این الگوی مشابه را در خودروهایی همچون ام وی ام X33 کراس، کی ام سی K7 و… نیز می بینیم.
نگ جلوپنجره، آینه های کناری و سقف (در برخی نسخه ها) مشکی در نظر گرفته شده است تا تضاد رنگی مناسبی را در طراحی کلی بدنه داشته باشیم. در نمای کناری که شاید پخته ترین قسمت بدنه باشد خطوط ملایمی را با برجستگی در گلگیرها می بینیم که باعث می شود خودرو پهن تر و عضلانی تر بهنظر برسد. رینگ های بهکاررفته هم طرح جدیدی دارند که البته بهتر بود با این سبک طراحی از رینگ هایی از نوع تراش خورده و دورنگ استفاده می شد.
در بخش عقب همه چیز مشابه با سبک محصولات جدید پژو نظیر ۲۰۰۸، ۳۰۰۸ و ۵۰۰۸ شکل گرفته است. چراغ ها در پنلی مشکی رنگ قرار گرفته اند و لوگوی ایران خودرو نیز در مرکز این قاب خودنمایی می کند. ارتفاع سپر هم تا حد مناسبی بالا آمده و بهکارگیری یک دیفیوزر بزرگ با دو خروجی اگزوز فیک روی آن سبب شده است نمای عقب هم تا حدی اسپرت جلوه کند.
ری را دارای طول، عرض (بدون احتساب آینه های کناری) و ارتفاعی به ترتیب برابر با ۴۳۳۴، ۱۸۰۸ و ۱۶۳۸ میلی متر بوده و فاصله محوری آن هم ۲۵۹۰ میلی متر اعلام شده است. وزن خالص خودرو بدون سرنشین و تجهیزات اضافی هم برابر با ۱۴۲۵ کیلوگرم است.
فضای کابین و امکانات ایمنی و رفاهی لوکانو ۵ و ری را
داخل کابین لوکانو ۵ نیز تا حدود زیادی مشابه با لوکانو ۷ است. مانیتور حالت عمودی با شیبی ملایم دارد و غربیلک فرمان هم از محصولات اکسید یا اکستریم خودمان به عاریت گرفته شده است. دوربین ۳۶۰ درجه، سقف شیشه ای، شارژر وایرلس، کاپ هولدر، کروز کنترل تطبیقی، کلاستر دیجیتالی، سیستم ها و رادارهای کمک رانندگی نظیر رادار بین خطوط و رادار نقطه کور، سیستم کنترل پایداری و کشش، تریم جرمی دورنگ، گرمکن صندلی های جلو و… از جمله امکانات ایمنی و رفاهی لوکانو ۵ هستند.
با ورود به کابین Reera هم شاهد طرح مدرنی هستیم که از نظر طراحی و ارگونومی تقریباً نمی توان ایرادی به آن گرفت. فضای ردیف جلو در هر دو بخش پا و سر بسیار خوب است، اما با ورود به ردیف دوم علیرغم افزایش فاصله محوری ۵۳ میلی متری این خودرو نسبت به ۲۰۰۸، آنچنان که باید با فضای بزرگی در بخش لگ روم مواجه نیستیم. نکته دیگری که در کابین ری را بسیار توی ذوق می زند، کیفیت بسیار پایین متریال کابین و برخی ایراد های مونتاژی است. امید است که کیفیت بخش های پلاستیکی کابین ری را در هنگام تولید انبوه و تحویل به مشتریان بهبود یابد.
از امکانات ایمنی ری را می توان به سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، سامانه کنترل هرزگردی چرخ ها (TCS)، دوربین ۳۶۰ درجه، سامانه کمکی حرکت در سربالایی و سراشیبی (HAC & DAC)، چهار عدد کیسه هوا و رادار نقطه کور اشاره کرد.
کلاستر دیجیتالی، نورپردازی داخل کابین با قابلیت تغییر رنگ، چراغ خوشآمدگویی، خروجی برق ۱۲ ولت، اهرم تعویض دنده الکترونیکی (Shift By Wire)، مولتی مدیای ۱۲ اینچی لمسی، سیستم صوتی با ۹ بلندگو، فرمان کمکی برقی، قابلیت تنظیم غربیلک فرمان در چهار جهت، دکمه های کنترلی روی فرمان، کرنرینگ لایت، محدودکننده سرعت، کروز کنترل، ورود بدون کلید و استارت دکمه ای، سانروف برقی، رینگ های ۱۸ اینچی، سنسور نور، سنسور باران، اتولایت و کیک سنسور، ترمز پارک برقی، اتوهلد، سنسور پارک جلو، TPMS، صندلی های برقی جلو، گرمکن صندلی های جلو نیز از امکانات رفاهی و آپشن های مهم این کراس اوور ملی محسوب می شوند.
مشخصات فنی دو خودرو
نسخه بنزینی Jaecoo۵ یا همان لوکانو ۵ به یک پیشرانه ۱.۶ لیتری توربوشارژ با حدود ۱۹۷ اسب بخار قدرت و ۲۹۰ نیوتن متر گشتاور مجهز است. این پیشرانه بر روی بسیاری دیگر از محصولات چری نظیر فونیکس FX، تیگو ۸ پرو، آریزو ۶ جی تی و… نیز نصب شده است. گیربکس جکو ۵ هم از نوع ۷ سرعته دو کلاچه تر است. نکته مهم جکو ۵ همانطور که در بالا نیز عنوان شد، قابلیت چهار چرخ محرک بودن آن است. نسخه پلاگین این خودرو هم به پیشرانه ۱۵۰۰ توربو و موتورهای برقی مجهز است. در پایان باید گفت جکو ۵ بنزینی در بازار ایران نسبت به رقبای خود از نظر مشخصات فنی، اعداد و ارقام بسیار بهتری دارد.
ری را براساس پلتفرم IKP1 طراحی شده است. این پلتفرم که نسخه بومی پلتفرم PF1 گروه PSA است، برای تارا هم استفاده شده است.
محصول جدید گروه صنعتی ایران خودرو با بهرهگیری از موتور EF7PTC با ظرفیت ۱۶۴۵ سیسی، توانایی تولید ۱۶۰ اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. ری را مجهز به گیربکس ششسرعته اتوماتیک (AT) است و در مدت ۱۰.۴ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد. حداکثر سرعت ری را بنزینی ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت و مصرف سوخت ترکیبی آن ۷.۳۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. گنجایش مخزن سوخت ری را برابر با ۵۰ لیتر و حجم صندوق آن نیز ۴۱۰ لیتر است.
سوالات متداول
نسخه بنزینی Jaecoo۵ یا همان لوکانو ۵ به یک پیشرانه ۱.۶ لیتری توربوشارژ با حدود ۱۹۷ اسب بخار قدرت و ۲۹۰ نیوتن متر گشتاور مجهز است. این پیشرانه بر روی بسیاری دیگر از محصولات چری نظیر فونیکس FX، تیگو ۸ پرو، آریزو ۶ جی تی و… نیز نصب شده است. گیربکس جکو ۵ هم از نوع ۷ سرعته دو کلاچه تر است. نکته مهم جکو ۵ همانطور که در بالا نیز عنوان شد، قابلیت چهار چرخ محرک بودن آن است. نسخه پلاگین این خودرو هم به پیشرانه ۱۵۰۰ توربو و موتورهای برقی مجهز است. در پایان باید گفت جکو ۵ بنزینی در بازار ایران نسبت به رقبای خود از نظر مشخصات فنی، اعداد و ارقام بسیار بهتری دارد.
محصول جدید گروه صنعتی ایران خودرو با بهرهگیری از موتور EF7PTC با ظرفیت ۱۶۴۵ سیسی، توانایی تولید ۱۶۰ اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. ری را مجهز به گیربکس ششسرعته اتوماتیک (AT) است و در مدت ۱۰.۴ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد. حداکثر سرعت ری را بنزینی ۱۹۵ کیلومتر بر ساعت و مصرف سوخت ترکیبی آن ۷.۳۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است.
ری را رقیب لوکانو ۵ !
🥴🤯
به دل نگیر ستیت تخصصی خورو تو ایران بی معنیه 🤣
نمیخوام خودتحقیری کنم. وطنم رو دوست دارم و براش بهترین و میخوام. اما ری را واقعا در حدی هست که با خارجی ها بخواد خودشو مقایسه کنه؟
به نظرم طراحان تو ایران خودرو یا مثل کارگردان ها تو وزارت ارشاد هستن که هی به بنده های خدا میگن اینجا رو حذف کن اونجا رو بزن و جملگی اصل قضیه رو به طور کامل ناقص در میارن. یا اینکه واقعا انسان های مغروری هستند.
چرا حرف علم رو گوش نمیکنید. واقعا ایرانخودرو و سایپا تا کی میخوان اینطوری بمونن؟
با عرض پوزش اما تا وقتی که ساختار انقدر کلان، دولتی، سیاسی و زیان ده هست شما ایلان ماسک رو هم بیاری رئیس ایرانخودرو بذاری هیچ تغییری ایجاد نخواهد شد.
با احترام اما اگر واقعا بازار آزاد باشه و مردم هر مدلی از ماشین برند رو بتونن متناسب با بودجه ی خودشون به نزدیک قیمت جهانی ولو با همین دلار ۷۰ هزارتومنی بخرن، یقین داشته باشید که ایرانخودرو حتی یک ماشین هم نخواهد توانست تا بفروشید.
صنعت خودرو برای نجات باید به دست شرکت های دانش بنیان و جوانان زرنگ، مسلط به روابط بین المللی، مسلط به دور زدن تحریم های داخلی و خارجی، با تجربه و متخصص ایرانی اداره بشه و صد درصد به موازات اون واردات خودرو در تمام مدل ها و کارکردها به شکلی کاملا آزاد برقرار باشه تا بلکه بتونیم از این وضعیت بغرنج در بیایم.
در غیر اینصورت فقط خداست که ادامه ی این روند رو میداند.
از خدا میخوام یک بار هم که شده این جنگ تحمیلی خودرو تمام شود.
درود بر شما. ۳۰ شرکت خودرو ساز خصوصی که از وزارت صمت مجوز دارند می تواند تمام اقداماتی که گفتید را انجام دهند.حالا می توانید از خودشان بپرسید چرا انجام نمی دهند و اگر دانستید به ما هم بگویید.
متاسفانه وبسایتی که باید حرفهای باشه، یک شترگاوپلنگ محصول مشترک ایران و چین و فرانسه به نام ریرا رو با یک خودروی واقعی مقایسه میکنه. این مقایسهی فیل و فنجون بود
شاید تنها برتری ریرا فراوانی قطعات یدکیش باشه وگرنه هیچ چیز این خودرو ب لوکانو برتری نداره ن ظاهری ن موتوری