تفاوت دنا پلاس توربو اتوماتیک با دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک

تفاوت دنا پلاس توربو اتوماتیک با دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک
تفاوت دنا پلاس توربو اتوماتیک با دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک

دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک در اواسط بهمن ۱۴۰۱ به تولید انبوه می رسد و قرار است تا در سال آینده به صورت کامل جایگزین دنا پلاس توربو اتوماتیک فعلی شود. دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک از نظر امکانات رفاهی، توانایی حرکتی و برخی ویژگی های دیگر بالاتر از نسخه فعلی قرار می گیرد و در این گزارش به سراغ تفاوت های این دو خودرو رفته ایم.

تیگو 8 تیگو 8

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، چندی پیش گروه صنعتی ایران خودرو پیشرانه EFP که نسخه ارتقا یافته پیشرانه EC7 است را به صورت رسمی رونمایی کرد و در حاشیه این مراسم، دنا پلاس توربو اتوماتیک جدید هم با این پیشرانه معرفی شد. به گفته مدیران ارشد ایران خودرو، تولید دنا پلاس توربو اتوماتیک جدید با پیشرانه EFP در اواسط بهمن ۱۴۰۱ آغاز می شود و به مرور زمان، این تیپ دنا پلاس جایگزین نسخه فعلی توربو اتوماتیک خواهد شد.

حتماً ببینید: ویدیوی تست و بررسی دنا پلاس توربو اتوماتیک در اسب بخار

تفاوت در قوای محرکه

دنا پلاس توربو اتوماتیک فعلی پیشرانه ۱.۶۵ لیتری توربوشارژر ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ مجهز است که ۱۵۰ اسب بخار قدرت را با گشتاور 215 نیوتن متر تولید می کند. اما در نسخه EFP این پیشرانه به زمان بندی متغییر سوپاپ های ورودی و خروجی مجهز شده و توان خروجی این قوای محرکه به ۱۶۱ اسب بخار با گشتاور ۲۴۰ نیوتن متر رسیده است. همچنین مصرف سوخت دنا پلاس توربو اتوماتیک EFP از نسخه فعلی کمتر است و می تواند از 1600rpm گشتاور حداکثری را به چرخ ها منتقل کند. سرسیلندر، میل لنگ، سوپاپ ها، یاتاقان ها، سیستم خنکاری، میل سوپاپ ها و… در دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک متفاوت با نسخه معمولی TC7 است.

تفاوت در امکانات

دنا پلاس توربو اتوماتیک فعلی به امکاناتی مانند سانروف، ۴ کیسه هوا، فرمان کمکی برقی، تهویه اتوماتیک، صندلی های برقی جلو، نمایشگر لمسی، کروز کنترل، آینه های تاشو برقی، چراغ روشنایی روز، حالت اسپرت و برفی جعبه دنده، حالت تیپ ترونیک جعبه دنده، دوربین و سنسور پارک عقب، ترمزهای دیسکی جلو و عقب، رینگ آلومینیومی ۱۶ اینچی، ترمز ABS، EBD، شیشه های دودی عقب و… مجهز است.

حتماً بخوانید: معرفی دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک

اما در دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک و جدید قابلیت اپل کارپلی و اندروید اتو به صورت استاندارد در این خودرو وجود دارد و از همان ابتدا، این سدان ارتقا یافته با این قابلیت در بحث مالتی مدیا به بازار می آید. همچنین سنسور نور و سنسور باران هم به دنا پلاس توربو اتوماتیک جدید اضافه شده و دکمه های ورود بدون کلید بر روی دستگیره بیرونی آن نصب گردیده است. دکمه استارت هم در پایین کنسول مرکزی این تیپ دنا پلاس دیده می شود که پیش از این در این خودروی ملی وجود نداشت. سیستم پایش باد تایرها هم در این نسخه دنا پلاس توربو نصب شده است.

به گفته مدیران ایران خودرو، پس از حل چالش های تامین قطعات سخت افزاری سامانه کنترل پایداری الکتریکی، دنا پلاس توربو EFP هم مانند تارا به این قابلیت مجهز خواهد شد.

جدول ویژگی ها و تفاوت ها

ویژگیدنا پلاس توربو اتوماتیکدنا پلاس توربو EFP اتوماتیک
حجم پیشرانه (لیتر)۱.۶۵۱.۶۵ 
فناوریتوربوشارژرتوربوشارژر
جعبه دنده۶ سرعته اتوماتیک AT۶ سرعته اتوماتیک AT
قدرت (اسب بخار)۱۵۰ ۱۶۱
گشتاور (نیوتن متر)۲۱۵۲۴۰
حداکثر گشتاور (RPM)۲۲۰۰-۴۸۰۰۱۶۰۰-۴۵۰۰
نسبت تراکم۹.۶۹.۱
مصرف سوخت بهینه (Lit/100km)۸.۱۶.۸
زمان بندی متغییر سوپاپ ها DVVTندارددارد
فرمان کمکی برقیدارددارد
کروز کنترلدارددارد
سانروفدارددارد
شیشه های عقب دودیدارددارد
دوربین و سنسور پارک عقبدارددارد
رینگ آلومینیومی ۱۶ اینچیدارددارد
ورود بدون سوییچندارددارد
استارت دکمه ایندارددارد
چراغ روشنایی روزدارددارد
سنسور پایش باد تایرهاندارددارد
سنسور نورندارددارد
سنسور بارانندارددارد
آینه های تاشو برقیدارددارد
نمایشگر لمسیدارددارد
اپل کارپلی و اندروید اتودر همه تولیدات دیده نمی شوددارد
صندلی های برقی جلودارددارد
تهویه اتوماتیکدارددارد
سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایینداردسال ۱۴۰۲ اضافه می شود
سامانه کنترل پایداری الکتریکینداردسال ۱۴۰۲ اضافه می شود
چهار کیسه هوادارددارد

آلبوم تصاویر دنا پلاس توربو اتوماتیک

آلبوم تصاویر دنا پلاس توربو اتوماتیک جدید EFP

عکس ها: علیرضا پاداش

تفاوت فنی دنا پلاس توربو اتوماتیک و دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک چیست؟

دنا پلاس توربو اتوماتیک فعلی پیشرانه ۱.۶۵ لیتری توربوشارژر ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ مجهز است که ۱۵۰ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۲۱۵ نیوتن متر تولید می کند. اما در نسخه EFP این پیشرانه به زمان بندی متغییر سوپاپ های ورودی و خروجی مجهز شده و توان خروجی این قوای محرکه به ۱۶۱ اسب بخار با گشتاور ۲۴۰ نیوتن متر رسیده است. همچنین مصرف سوخت دنا پلاس توربو اتوماتیک EFP از نسخه فعلی کمتر است و می تواند از 1600rpm گشتاور حداکثری را به چرخ ها منتقل کند. سرسیلندر، میل لنگ، سوپاپ ها، یاتاقان ها، سیستم خنکاری، میل سوپاپ ها و… در دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک متفاوت با نسخه معمولی TC7 است.

چه امکانات بیشتری در دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک وجود دارد؟

سنسور نور، سنسور باران، استارت دکمه ای، ورود بدون کلید، اپل کارپلی، اندروید اتو و سامانه پایش باد تایرها از جمله امکانات دنا پلاس توربو اتوماتیک جدید (EFP) است.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.