مدتی پیش بود که برای نخستین بار پای کیا اسپورتیج نسل جدید به شوروم مرکزی کوشا خودرو باز شد. در این محتوا قصد داریم به معرفی این خودرو بپردازیم.
فهرست مطالب
بهمن ماه سال گذشته، نخستین نمونه های وارداتی کمپانی کره ای کیا به شوروم مرکزی کوشا خودرو آمد. در آن زمان، مدل های پگاس، سلتوس، سراتو و سونت به شوروم مرکزی این شرکت آمدند و در فروردین ماه ۱۴۰۲، نسل جدید اسپورتیج و سید به این خودروها اضافه شدند. قرار است در آینده ای نزدیک مدل های K5 و ریو هم به مدل های موجود اضافه شوند تا سبد محصولات کوشا خودرو در ایران کامل شود. در ادامه، کیا اسپورتیج وارداتی با مدل ۲۰۲۳ را برای شما عزیزان معرفی می کنیم.
سابقه اسپورتیج در ایران
اسپورتیج را می بایست خودرویی دانست که در نسل های قبلش حضور موفقی در بازار ایران داشت و حالا با نسل جدیدش قرار است دوباره به ایران بازگردد. بسیاری از کارشناسان عقیده دارند از میان گزینه هایی که تا به حال برای واردات مطرح شده، اسپورتیج جذاب ترین محصول است و آخرین زبان طراحی و مهندسی کیا را هم با خود به همراه دارد.
تاریخچه اسپورتیج
کیا اسپورتیج از سال ۱۹۹۳ توسط کیا تولید شد و در سال ۲۰۰۴ با نسل دومش رسماً در رده کراس اوورهای متوسط قرار گرفت. در حال حاضر، این محصول در رده ای بین سورنتو و سلتوس قرار می گیرد و به نوعی در تمام نسل ها برادر ناتنی هیوندای توسان محسوب می شود. تا به حال، پنج نسل از اسپورتیج به بازارهای هدف معرفی شده است و در بازار ایران این خودرو از نسل دوم به بعد حضور یافته است. نسل اول این خودرو محصولی مستقل نبود و براساس مهندسی فورد و مزدا تولید می شد، اما از سال ۲۰۰۴ با پلتفرم توسان، این خودرو به صورت محصولی مستقل به بازار آمد. آخرین نمونه های اسپورتیج در ایران، مربوط به نسل چهارم این کراس اوور بود و حالا کیا اسپورتیج ۲۰۲۳ با نسل پنجمش به بازار ایران باز گشته است و امید است هر چه زودتر با سر و سامان گرفتن واردات، شاهد حضور این کراس اوور بسیار جذاب در سطح خیابان ها و جاده های ایران باشیم.
طراحی ظاهری
کیا اسپورتیج ۲۰۲۳ از ظاهری کاملاً متفاوت از نسل های پیشین خود بهره می گیرد و در طراحی آن سعی شده است با استفاده از خطوطی تند و تیز، سبکی رادیکال خلق شود. چراغ های روز خودرو الگویی Jشکل دارند و در دو گوشه سپر، چراغ های اصلی با طراحی متفاوت جانمایی شده اند. جلوپنجره نیز طراحی تایگرنوز خود را البته با شکل و شمایلی کاملاً امروزی حفظ کرده است. در نمای کناری حجم پردازی های زیبایی را بهخصوص در بخش گلگیر عقب شاهد هستیم و طراحان با ایجاد یک شیب در قسمت انتهایی سقف خودرو قصد ایجاد طراحی را داشته اند که تا حدودی به کراس اوورهای کوپه نزدیک باشد.
در نمای عقب، چراغ ها اگرچه حالتی مستقل دارند اما توسط یک نوار مشکی رنگ به یکدیگر متصل شده اند و در پایین دیفیوزر دورنگ مشکی-نقره ای را داریم که طرحی بسیار جذاب دارد. به صورت کلی، اسپورتیج را در بخش ظاهری باید کراس اووری بسیار جذاب و بهروز دانست که از آخرین سبک و زبان طراحی شرکت کیا پیروی کرده است و طرحی متفاوت را نسبت به کراس اوورهایی که تا امروز در بازار ایران دیده ایم ارائه می کند.
طراحی داخلی و فهرست امکانات
همانند ظاهر خودرو، در کابین هم سبک جدید طراحی های کیا را در اسپورتیج جدید می بینیم. سبک طراحی رودری ها و تریم داخلی به کلی نسبت به نسل قبلی تغییر کرده و به مراتب مدرن تر شده است. سبک طراحی دریچه های سیستم تهویه نیز سبک بسیار متفاوتی دارد و کنسول میانی هم طراح جدید و جذابی دارد. نکته جالب توجه در بخش داخلی، تعبیه کلید ترمز پارک برقی در سمت چپ فرمان است که این کلید در اکثر خودروها در پنل میانی دو صندلی جانمایی می شود، اما در اسپورتیج متفاوت است.
نمونه ای که به شوروم مرکزی کوشا خودرو آمده است به امکاناتی نظیر ۶ کیسه هوای ۱۰ نقطه ای، فرمان برقی (با قابلیت نرمی و سفتی)، سقف پانورامیک، فناوری ال ای دی چراغ ها، گرم کن صندلی ها، گرم کن فرمان، ترمز پارک برقی، اتوهلد، استارت استاپ، نوربالای اتوماتیک، تابلوخوان، سنسور پایش میزان فشار باد لاستیک (TPMS)، رانندگی خودکار بین خطوط، دوربین عقب، اخطار پیشگیری از تصادف، تهویه الکترونیکی دستی، نمایشگر لمسی، جلوآمپر دیجیتال، صندلی های برقی جلو، سامانه کنترل پایداری، سامانه کنترل حرکت در سربالایی و سرپایینی، خروجی شارژر تایپ C برای سرنشینان عقب، تنظیم حالت رانندگی و کروز کنترل است که البته مدیران کوشا خودرو می گویند نمونه های تحویلی علاوه بر امکانات مذکور به استارت دکمه ای و تهویه اتوماتیک هم مجهز خواهند بود.
مشخصات فنی کیا اسپورتیج کوشا خودرو
اسپورتیج تنها مدلی از کیا در ایران خواهد بود که پیشرانه توربو دارد. کیا اسپورتیج ۲۰۲۳ به پیشرانه ۱.۶ لیتر ۴ سیلندر توربو TGDi مجهز است که از سری اسمارت استریم کیا است و توان تولید نهایت قدرت ۱۷۸ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۶۵ نیوتن متر را دارد. قدرت از طریق جعبه دنده ۷ سرعته دوکلاچه تَر به چرخ های جلو می رسد و این یعنی در بحث انتقال قدرت هم این تنها خودروی کیا در ایران خواهد بود که جعبه دنده ای غیر از AT دارد. به طور کلی، با توجه به سقف ها و محدودیت های تعیین شده در این دور از واردات، اسپورتیج را به لحاظ قوای فنی و خروجی پیشرانه می توان یکی از جذاب ترین نمونه های کره ای دانست.
سخن پایانی
با نگاهی به داستان واردات خودرو در دور جدید، به سرعت به یاد مثالی خواهید افتاد که می گوید «با حلوا حلوا کردن دهان شیرین نمی شود»؛ اگرچه با نام واردات و فروش خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه، دولت موفق شد سرمایه ای هنگفت را از مردم جمع کند و گره از برخی مشکلات اقتصادی خود بگشاید و به صورت مقطعی افزایش قیمت های سرسام آور در بازار خودرو را کنترل کند، اما آن چه امروز کاملاً به چشم می آید عدم عرضه حتا یک دستگاه خودرو وارداتی به مردم است و در این بین، زمانی اوضاع دردناک تر می شود که می دانیم تنها خودرویی که تا امروز در قالب خودروی وارداتی مراحل فروشش تکمیل شده است و خودروها نیز ترخیص شده اند، تعداد محدودی چانگان چینی هستند؛ خودروهایی که نمونه مشابه و همسگمنت آن ها از کشور چین پیش تر نیز در بازار ایران موجود بوده و هیچ مزه خاصی برای این بازار تشنه ندارند. آن طور که پیداست شرکت های واردکننده مقدمات واردات را کاملاً انجام داده اند و حالا چالش های اساسی در تأمین ارز وارداتی و استاندارد دارند. باید دید وزارت صمت چه زمان چالش های پیش روی واردات را برطرف می کنند و واردات با تعداد بالا چه زمان انجام خواهد شد. آیا علی آبادی می تواند آن چه را که فاطمی امین موفق به انجام آن نشد، به سر انجام برساند و این که آیا صنعتی که با حضور فاطمی امین گل آرایی نشد، با حضور علی آبادی، آباد و پررونق خواهد شد؟
گالری تصاویر
کیا اسپورتیج ۲۰۲۳ به پیشرانه ۱.۶ لیتر ۴ سیلندر توربو TGDi مجهز است که از سری اسمارت استریم کیا است و توان تولید نهایت قدرت ۱۷۸ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۶۵ نیوتن متر را دارد. قدرت از طریق جعبه دنده ۷ سرعته دوکلاچه تَر به چرخ های جلو می رسد.
نمونه ای که به شوروم مرکزی کوشا خودرو آمده است به امکاناتی نظیر ۶ کیسه هوای ۱۰ نقطه ای، فرمان برقی (با قابلیت نرمی و سفتی)، سقف پانورامیک، فناوری ال ای دی چراغ ها، گرم کن صندلی ها، گرم کن فرمان، ترمز پارک برقی و… مجهز است.
هر موقع به خود مردم تحویل داده شد اون موقع میشه گفت واردات واقعا باز شده،نه اینکه دونه ای بیارن برای شو و چندهزارتا هم بیارن بدن دست دلال و خودروساز بگن واردات رو ازاد کردیم
فوق العادست
صحبت کردن از مقامات دون پایه مثل وزیر و انتظار داشتن از این افراد واقعا ساده لوحی ست
اراده اصلی برای نابودی ایران وجود دارد
نسخه فول ترشم میاد یا الان این ته اپشناشه؟
سلام عزیزان چرا ایقدر از کلمات انگلیسی استفاده میکنید اگه کلن تمام کلمات رو معادل فارسی کنید خودش میشه برندسازی براتون حیفه ها
شما از کلمه برند استفاده نکن چون فارسی نیست.
شباهت کلی خطوط اصلی بدنه با پلتفرم ix35 هیوندائی ۲۰۱۲ دیده میشه . نوعی عقبگرد در طراحی .
کم کردن اندازه موتور و گذاشتن سیستم توربو یه امتیاز برای نسل جدید هست …گویا سرد کن صندلی در نمونه های وارداتی آپشن خاص محسوب میشه.پانل جلو نسبتا خوبه اما فضای دید جلو رو بخاطر زاویه افقی داشبرد کم کرده…کاش یک زاویه ۱۵درجه روی بخشی که پانل کنترل هوا و سیستم صوتی هستند بوجود میآورد. گمانم سیستم گیربکس ۷دنده کمی شتاب رو بهتر کنه باید منتظر تست های رانندگی جاده اش ماند