تست آفرودی لوکانو ۷ در پیست آیلند + ویدیو
روز گذشته فرصتی فراهم شد تا یک دستگاه لوکانو ۷ را در پیست آفرود مجموعه آیلند به چالش بکشیم، که در ادامه به بررسی نتایج حاصل از بررسی خواهیم پرداخت.
لوکانو ۷ نام جدیدترین کراس اوور آفرودی بازار ایران است که توسط گروه ماموت به بازار عرضه می شود. این خودروی کراس اوور در اصل محصولی از برند جکو با زیرساخت های چری است که قرار است با برند لوکانو (LUCANO) وارد ایران شود. لوکانو ۷ را می توان از معدود کراس اوورهای دو دیفرانسیل در بازار ما برشمرد که در کنار طراحی زیبا و آپشن های گسترده، به دلیل چهار چرخ محرک بودن آن، می توان نیم نگاهی نیز به آفرودهای سبک داشت. کراس اوورهای دو دیفرانسیل نسبت به نمونه های تک دیفرانسیل بسیار کاربردیتر هستند.
تست در آیلند
لوکانو در اقدامی مناسب سه دستگاه از خودروی L7 خود را به پیست آفرود سرزمین ایرانیان برده بود تا خبرنگاران رسانهها بتوانند پس از تست آنرود این خودرو در هشتگرد، تجربه آفرود را با آن نیز کسب کنند. پیست مذکور در دل مسیر خود از ناهمواری های بسیار زیاد و حتا شیب های بالا و پایین بسیار تندی بهره می گیرد.
نخستین تست ما، بررسی نحوه عملکرد کنترل حرکت در سراشیبی لوکانو ۷ در یک شیب بسیار تند بود. در این مسیر ترمز را رها کردیم و خودرو توانست به خوبی و با حدود سرعت ۱۵ کیلومتر بر ساعت خود را از این شیب به پایین برساند.
چاله های مسیر آفرودی نیز فرصت مناسبی برای به چالش کشیدن سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش خودرو بود. پس دو تا سه بار نیز خودرو را عمداً از این چاله ها عبور دادیم تا بهاصطلاح سه لنگ شود. در این حالت عملاً یک چرخ خودرو و گاه حتا دو چرخ آن (به صورت ضربدری) با زمین تماس ندارد. در این شرایط علاوه بر چهار چرخ محرک بودن، به یک سیستم ترکشن کنترل دقیق و درست نیاز است. این سیستم باید به محض اطلاع از هرزگردی یک چرخ، آن را متوقف و نیرو را به چرخ درگیر بفرستد تا بهوسیله اتصال آن چرخ به زمین، بتواند خود را از مهلکه برهاند. سیستم کنترل پایداری و کشش لوکانو ۷ در این زمینه نیز عملکرد درستی داشت و این عملکرد را در ویدیوی این تست نیز می توانید مشاهده نمایید.
تست بعدی شروع به حرکت خودرو در کمرکش یک شیبِ رو به بالا بود. در این تست، پنجنفری سوار لوکانو شدیم و خودرو را در کمرکش سربالایی متوقف کردیم. قطعاً با دور گرفتن از پایین و سرعت بالا با هر خودرویی می توان از شیب های رو به بالای تند نیز عبور کرد، اما مسئله اصلی توقف و شروع به حرکت مجدد است. گیربکس لوکانو ۷ از نوع دو کلاچه بوده و موتور آن ۱.۶ لیتری توربوشارژ است. به همین دلیل اگر شیب به سمت بالا خیلی تند باشد عملاً خودرو از ادامه مسیر سر باز می زند و در صورت فشار آوردن نیز گیربکس خودرو آلارم اوور هیتینگ می دهد، اما در شیب های ملایم تر، گیربکس عملکرد درست تری دارد و سبب عبور خودرو از سربالایی حتا در صورت توقف می شود. همین نکته در اکستریم VX به دلیل موتور به مراتب قوی تر و گیربکس AT آیسین، بسیار نتیجه بهتری داشت و خودرو قادر به ادامه مسیر در سربالایی های تند نیز بود.
به طور کلی باید گفت لوکانو ۷ یک کراس اوور دو دیفرانسیل و نه یک خودروی شاسی مستقل است. درواقع اگر به آن نگاهی معقول داشته باشید، می تواند گزینه بسیار خوبی برای یک سفر خانوادگی توأم با کمی چاشنی هیجان و ماجراجویی باشد. نکته دیگر آنکه قطعاً کراس اوورهای دو دیفرانسیل نسبت به نمونه های تک دیفرانسیل ارزش خرید بسیار بالاتری را دارند، چراکه شما صرفاً با یک هاچبک قدبلند و ناتوان مواجه نیستید، بلکه خودرویی سوارید که سر بزنگاه می تواند تا حد مطلوبی یاریگر شما نیز باشد.
مشخصات فنی لوکانو ۷
لوکانو دارای پیشرانه ای مشابه با اکستریم LX، تیگو ۷ پرومکس، تیگو ۸ پرو، فونیکس FX و آریزو ۶ جی تی است. زیر کاپوت لوکانو یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۶ لیتری توربو شارژ به همراه سیستم پاشش سوخت مستقیم یا همان GDi قرار گرفته است که می تواند حداکثر ۱۹۷ اسب بخار قدرت و ۲۹۰ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. این قدرت از طریق یک جعبه دنده ۷ سرعته دو کلاچه به هر چهار چرخ خودرو منتقل می شود.
امکانات ایمنی و رفاهی لوکانو ۷
از جمله امکانات ایمنی و رفاهی لوکانو ۷ به عنوان یک کراس اوور پنجنفره می توان به سیستم هشدار و پیش بینی برخورد در اثر تغییر لاین (LCA)، سیستم هشدار خروج از خط (LDW)، رادار تصادف از عقب (RCTA)، رادار نقطه کور (BSD)، سیستم کمکی ماندن در بین خطوط (LKA)، سیستم کمکی حرکت در ترافیک (TJA)، کروز کنترل، هوشمند تطبیقی (ACC)، سیستم کمکی کروز هوشمند (ICA)، سیستم نوربالا اتوماتیک (IHC)، رادار تصادف از جلو (FCW)، ترمز اضطراری خودکار (AEB)، سامانه کنترل پایداری و کنترل کشش (ESP)، سامانه کنترل خودرو در سراشیبی، دارای ۶ ایربگ ایمنی، آینه الکتروکرومیک، دوربین ۳۶۰ درجه با حالت نمایش ۳D، تنظیم برقی صندلی های ردیف اول همراه با سردکن و گرمکن صندلی ها، آینه های برقی به همراه گرمکن، سیستم نمایش فشار باد تایرها (TPMS)، درِ برقی صندوق عقب به همراه سنسور پایی، سامانه ورود بدون کلید و استارت دکمه ای، ترمز پارک برقی و اتوهولد، سانروف، سامانه استارت/استاپ و تریم چرمی کابین اشاره کرد.
دیدگاه ها