
جنگ دو جبهه نظامی و امنیتی برای تصاحب خودروسازی آغاز شد
از مدت ها قبل، با بالا گرفتن بحث واگذاری دو شرکت ایران خودرو و سایپا شاهد آغاز تحرکات زیادی در بخش های مختلف ساختار اقتصادی کشور بودیم. اما در چند روز گذشته، جدال دو نهاد نظامی و امنیتی برای تصاحب خودروسازان کشور بیشتر شده و حال شاید امروز بتوان به ابعاد مختلف آن در رسانه ها پرداخت.


در کنار بحث واگذاری خودروسازان به بخش خصوصی و خروج سهم دولت از بدنه ایران خودرو و سایپا، بسیاری از فعالان اقتصادی برای خرید این سهام اعلام آمادگی کردند. اما خرید ایران خودرو و سایپا تنها نیاز به اعلام آمادگی ندارد و در اصل باید در پشت پرده ماجرا وارد جنگ و جدال تمام عیاری شد! جدالی که گاهی باعث حذف کلی برخی افراد می شود و از سویی می تواند در یک لحظه، بخش اقتصادی را به قطب اول کشور تبدیل نماید.
با اینکه امروز در اکثر رسانه ها جدال میان قطعه سازان برای خرید ایران خودرو و سایپا به نمایش در می آید، اما واقعیت ماجرا این است که در پشت پرده، دعوای به مراتب شدیدتری آغاز شده و باعث گردیده تا امروز بسیاری از رقبا و موانع سر راه کنار گذاشته شوند. فعالیت های برخی بخش های اقتصادی که هیچگاه ردپایی از خود باقی نمی گذارند و امروز سعی دارند تا اذهان عمومی را در بحث خصوصی سازی خودروسازان، به سمت دیگر هدایت کنند و خود در سکوت خبری، برنامه هایشان را پیش ببرد.
امروز در کنار تمام دعواهای خصوصی سازی صنایع خودروسازی، لایه پنهانی وجود دارد که از دید عموم جامعه مخفی شده است. در این میان برخی جبهه های سیاسی و رسانه ها وظیفه دارند تا برای مردم پیش زمینه ای از مشکلات خصوصی سازی را مطرح کنند و از سویی باید مقبولیتی در جامعه ایجاد شود تا دو جبهه نظامی بتوانند به خواسته عموم مردم سکان هدایت خودروسازی را در دست بگیرند. نکته قابل توجه در مورد این اتفاق، برنامه ریزی بسیار دقیق رسانه ای برای رسیدن به هدف مورد بحث است و حتی برخی فعالان رسانه ای و اقتصادی ناخواسته به میان حمایت کنندگان از این رویداد مخفی آمده اند.
با گذشت بیش از یک سال از علنی شدن این ماجرا در پشت پرده خودروسازی، در روزهای اخیر عملا کنایه هایی از حضور نهاد های امنیتی و نظامی در فضای رسانه ای منتشر شده است. اما انتشار این محتواها هیچگاه به صورت کامل و شفاف نبوده و تنها تصویرسازی جذابی را به مخاطبان و مردم نشان می دهد!
شنیده ها و صحبت های منابع آگاه خبر از این می دهند که سایپا در آینده نزدیک به یکی از مهمترین بخش های صنایع دفاعی واگذار خواهد شد و حتی شاید این رویداد برای مردم مخابره نشود و تا سال ها، حضور نهادهای دفاعی در خودروسازی سایپا در لایه ای مخفی باقی بماند. از سویی ایران خودرو که مشتریان بیشتری دارد و در این یکساله دعواهای رسانه ای و سیاسی زیادی را در بحث واگذاری خود دیده است، در صورت کنار کشیدن رقبای اقتصادی در سایه حمایت یکی دیگر از ارگان های امنیتی و نظامی کشور قرار می گیرد. با توجه به برنامه ریزی های رسانه ای و کارگروه های خبره بر سر این کار، تا ثبت چنین رخدادی باید جامعه و مردم، خود خواهان این اتفاق باشند و جبهه های سیاسی مختلف هم در مجلس و دولت از چنین مسئله ای حمایت نمایند.
برخی افراد نام این دو نهاد امنیتی و نظامی را به صورت عامیانه «سپاه پاسداران» و «صنایع دفاع» اعلام می کنند!
پایگاه خبری اسب بخار
حسین دلاور
واقعا بخاطر افشای این موضوع و نشر این خبر باید بهتون آفرین گفت
سلام.الان این اتفاق خوبه یا بده؟
اگر کامل و بدون سنگ انداختن به سپاه واگذار بشه مطمعنا خودروسازی ایران میتونه ره صد ساله رو یک شبه طی کنه..امیدوارم که محقق بشه این خبر
خودرو سازی هم مثل فوتبال ما دست غیر اهلش میفته و هیچ شرکت خصوصی هم توان و جرات رقابت با این عزیزان را نخواهد داشت ! علی برکت الله نوش جانتان خودرو خواران !!!
یه شکست صد در صد برای مردم!
از فردا دیگه درباره پراید هم نمیشه انتقاد کرد! و باید با افتخار فقط از صنعت خودروسازی تعریف کنیم.از اون طرف دیگه نه سازمان بازرسی،نه دیوان محاسبات و هیچ ارگان دیگه هم حق نظارت و قیمت گذاری نداره!
متاسفانه همیشه حرکت رو به عقب هستش!
اینکه دولتها تا به امروز در نحوه مدیریت کردن شرکتهای خودروسازی کاملا ناموفق بودند شکی در این موضوع نیست و دلایل مهم و اساسی این موضوع هم مدیران بسیار ضعیف در مهم ترین و اساسی ترین مولفه پیشرفت یک کشور….حالا چرا تو زمینه صنعتی نیروی امنیتی و نظامی پیشرفت کردن دلیلش یک چیز ساده هست که یکی از دلایلش مدیریت بهتر از دولت در این حوزه و دلیل دوم توجه به جوانان و نخبگانی که در کشور به انها هیچ توجهی نمیشد ،،بنظرم بدور از بحث های سیاسی باید گفت هر نهادی که بتواند به صنعت کشور کمک کند و از این فاجعه ایی که هستیم نجات بده خودش کار بزرگی، مهم این که صنعت پیشرفت کن وقتی صنعت کشور ما رشد کند،همه مولفه ها پشت سرش فراهم میشود، به حد کافی با بازی کردن با کلمات و اسمها کشور خودمون رو ضربه زدیم، ما با جوانان نخبه شکوفایی میرسیم.انگار یکسری نمیخوان تو کشور این اتفاق بیفته دلیلش معلوم.
اتفاقا اگه دست وزارت دفاع یا سپاه بی افته هیچ فرقی نمیکنه چون هردوشون باعث پیشرفت چشمگیری در این صنعت میشن.همونطور ما توانایی ساخت جنگنده تمام ایرانی رو داریم یا ساخت ناوشکن و موشک که هرکدوموشون تکنولوژیه بسیار بالایی نسبت به خودرو دارن پس تو این بخش هم کاملا میتونیم پیش بریم.شرکت میتسوبیشی ژاپن هم خودرو تولید میکنه هم ادوات جنگی درست میکنه و زیر نظر وزارت دفاع ژاپن
خدا کنه دست سپاه بیفته . چون در عرض کمتر از ۵ سال بی ام و تولید می کنند . مطمئن باش پیشرفت زیادی تو خودرو سازی اتفاق می افته . تا الان که دست دولت بود هیچ پیشرفتی نداشته و اگه دست بخش خصولتی بیفته میشه واردات محض و بعدش هم ورشکستگی و اتمام خودروسازی داخلی . اما سپاه می تونه هم مردم و هم خودروسازی رو نجات بده .
مگه تا الان دست کی بوده سپاه یعنی الان میخواد ورود کنه یا وزارت دفاع وقتی رئیس ایران خودرو رو بازداشت کردن ولی ماشین بازم هر روز داشت گرانتر میشد معلوم بود که پشت پرده کس هایی هستن که قدرت بیشتری دارن خوب یواش یواش دارن از پشت صحنه میخوان بیان جلو حتی این همه شرکت لیزینگ کلاهبرداری کرده با اینکه اصل کاری ها به گفته خودشون زندانه ولی حتی یک پرونده هم نتیجه نرسیده یعنی اون کس هایی هم که تو زندانن همشون فقط یک اسم هستن
جای تعجبه هنوز نمیخواهیم اینو قبول کنیم که اقتصاد حکومتی محکوم به شکسته…دوستان من اینکه صنایع نظامی ما پیشرفت داشته به خاطر ماهیت خاصشه برای امنیت مهم نیست ی موشک هزینه اش چقدره باید تولید شه اما خودرو نه .یادمون باشه صنایع نظامی جز حکومت هستن و باز در صورت این کاربر ماهیت این شرکتها تغییر ایجاد نمیشه. ودیگه اینکه چرا بایدقوای نظامی اصلا کار اقتصادی بکنن.این کار باعث افزایش فساد ناکارامدی بیشتر و یک عقب گرد تمام معناست
خوبه که دست اینا بدن و وارداتم ازاد کنن با تعرفه مناسب بنظرم چیز خوبی میشه از این وضع خودروسازی که الان داریم خیلی بهتر خواهد بود
از این دید نگاه کنیم که چه سود سرشاری داره که این همه دعوا و درگیری برای تصاحبش وجود داره، از طرفی اونهایی هم که الان سکان این دو مثلا خودروساز را در دست دارن شروع کردن ناله سر دادن و شعار دادن که این کار کاملا اشتباهه! یعنی که این سود سرشار ازشون گرفته نشه! فقط چند ماه نخریدن خودرو توسط مردم بساط این اختاپوسها را از کشور جمع می کرد! حیف که مردم نمی تونن درست فکر کنن!
بدن به نظامیا خیلی بهتره
صنایع دفاع لندکروزر اف جی ۷۵ مونتاژ می کنه در حد ژاپن
مطمئنا نظامی ها به دلیل امکانات و توانمندی های مختلفی که دارن هم قیمت کنترل می کنن و با هر کسی باج نمی دن هم با توجه به تکنولوژی که دارن یه تکونی به این آشغال سازای فرانسوی میدن و هم با توجه به روابطی که دارن تو صادرات به روسیه و عراق و سوریه و آفریقا و آمریکای جنوبی قوی ظاهر میشن
سایپا و ایرانخودرو را تلفیق کنن و بدن دست جوانان متخصص!
وزارت دفاع خیلی بهتر از دولت میتونه مدیریت کنه اما چون تحریمه گزینه خوبی نیس!
سپاه هم خیلی جهادی کار میکنه اما چون تحریمه گزینه خوبی نیس!
یقینا این صنعت بی شکل و رو اگر با مدیریت ضربتی نظامی اداره بشه جواب بهتری میگیره!
تفاوت شهرداری تهران در دوران قالیباف با تفکرات نظامی و شهردار فعلی با تفکرات لیبرال رو ببینید!
کلا ایرانی چوب بالا سرش باشه بهتر جواب میده!
تا الان که دست دولت بوده چیزی جز عقب موندگی و فساد و مافیای خودرو ایجاد نشده و نتیجه اش شده خفه شدن مردم تو کثافت و آلودگی هوا … بخش خصوصی ما هم اونقدر توانمند نیست بتونه از پس هزینه های این دو بنگاه صنعتی بربیاد و از طرفی به هرکسی هم نمیشه فروخت خودروسازان خارجی هم که بخوان سهام بخرن با یه اخم آمریکا تعطیلش میکنن و میزنن به چاک. بنظرم صنایع دفاع اگر ورود کنه صنعت خودروی ایران خیلی بهتر میشه اوضاعش و با توجه به توانمندی و امکاناتی صنایع دفاع داره اوضاع صنعت خودروی وامونده ایران خیلی بهتر از این میشه تو صنایع دفاع همه مهندسین جوان هستن و بهشون میدون دادن نتیجه اش شده موشک بالستیک نقطه زن بومی! من شخصا از این تصمیم استقبال میکنم دیگه دزدی گرگی دولتی تو خودروسازی کافیه یه مشت پیرمرد با موهای رنگ کرده فقط تونستن ۳۰ سال ۴۰۵ مونتاژ کنن و از پژو رشوه بگیرن و با منشی هاشون رفیق بشن دیگه همه میدونن مدیران خودروسازی ایران چه مدل آدم هایی هستن
میدونستید موشک های بالستیک ایران با پهپاد کنترل میشن و اگه دشمن در زمان جنگ پهپاد رو بزنه موشکهامون هیچ کارایی نخواهد داشت و آنها را باید اوراق کرد؟
البته گرو بهمن متعلق به سپاه بود اما حتی نتونست قالپاقش رو داخلی سازی کنه
بعضی کامنت ها رو که میخونم تازه میفهمم چرا زندگیمون پرایدیه. دعا کنید کارای مهاجرتم زودتر درست بشه. از اونجا واستون آرزوی خوشبختی میکنم. ایشالا لندکروز اف جی ۷۵ سوار بشین در حد ژاپن.
صنایع دفاعی که میتونه موتور موشکی بسازه که باعث حیرت کارشناسان ارشد نظامی بشه مطمئنا اگر وارد این عرصه بشه موفق خواهد بود . لطفا غرض ورزی سیاسی نکنید و به واقعیات توجه کنید
اگه قرار بود تولید خودرو به قدرت نظامی و موشک مرتبط باشه الان کشور روسیه با چند هزار موشک و پیشرفته ترین تجهیزات دفاعی و فضایی بهترین خودروساز دنیا بود!
روسیه الان از رنو فرانسه و سایر شرکتهای اروپایی یه پلت فرم قدیمی میگیره و خودروی لادا رو تولید میکنه! لطفا دقت کنید.این یه تجربه شکست خورده هستش.
امیدوارم که بیفته دست نهاد های ظامی. چون اونجا ما توی تولید موشک درجهان چهارمیم. اینجا در تولید پوشک مشکل داریم. ما که از خدامونه این صنعت فشل دست افراد توانمند نظامی بیفته تا مردم ما لذت خودروسواری باکیفیت رو بچشن.
بهترین روش افزایش تعداد شرکت های تولید کننده خودرو بود که به دلیل وجود مافیای خودرو اسن امر امکان پذیر نبوده به هر حال ورود شرکت های جدید والبته خصوصی به اسن صنعت بهترین روشه
باید هر ارگانی وظیفه و ماموریت خویش روانجام بده وگرنه پدیده فساد روز به روز گسترده تر خواهد شد. فساد نفتی زمانی آغاز شد که همین نیروها وارد شدند فکر کنید واردات موبایل به وزارت آموزش و پرورش واگذار بشه، سند نویسی و نقل و انتقال املاک به شهرداری ها واگذار بشه، بانکداری به کسبه بازار داده شود… یکی از مهم ترین عوامل فساد در دنیای کنونی همین است که هر نهادی در سایر امور مربوط به غیر خودش دخالت کند
کشور روسیه از لحاظ نظامی، موشکی و فضایی برترین کشور دنیا هستش ولی در خودروسازی با همه تلاشی که کرده هیچ حرفی برای گفتن نداره و بعضی پلت فرمهای قدیمی شرکت رنو و سایر شرکتها رو میگیره و خودرو میسازه مثل لادا.
بنابر این نمیشه گفت سپاه و صنایع دفاع بیان ایران تو خودروسازی پیشرفت عجیب و غریبی میکنه.
آدم نظرات بعضیا رو میخونه از تعجب شاخ درمیاره.
واقعا فکر کردین ایران موتور موشک و هواپیما و قطعات الکترونیک و … میسازه؟
بنظر من کسی حاضر نیست شرکت های زیان ده با هزاران میلیارد بدهی و بخره . ایران خودرو و سایپا هزاران میلیارد بدهی دارن . کیی حاضره چنین شرکت هایی رو با این حجم بدهی بخره. بازم خدا رو شکر تمایل دارن نهاد هاییی برای خرید این شرکت های ضرر ده رو
تو رو خدا بدید دست همین نظامیا
مارو از دست این لیبرالا نجات بدید
واقعا کامنتهای بعضیا رو میخونم خیلی تعجب میکنم اگر صنایع نظامی به تولید خودرو ربط داشت که الان روسیه که اینهمه تو ساخت تسلیحات پیشرفت کرده نباید یه همچین صنایع خودروسازی داشته باشه ؟!
اینکه ارگانهای نظامی میخوان وارد صنعت خودرو که نه وظیفه اشون هستش و نه حوزه کارشون فقط اینه که مافیای قدرت نمیخواد این صنایع استاتژیک رو از دست بده
تنها راه خودروسازی ایران اینه که از حالت دولتی خارج بشه و به صورت واقعی خصوصی سازی بشه
نه اینکه دوباره بیفته دست یه جناح دیگه ای از حکومت الان شما وضعیت صنایع دیگه ای که خصوصی شدن رو ببنید!
نمیدونم منظور نگارنده از امنیتیها چیه و کیه که بهعنوان یک جبهه از دو جبهه در عنوان قید کرده! نیرویهای امنیتی با نیروهای نظامی متفاوتن و خیلی بعید بهنظر میرسه که دستی در تولید قطعه و خودرو داشته باشن!
ولی خب عجالتا بفرمایید بعد از سه سال، نیروهای نظامی در چه بخشی، کجا و با چه حدود و مقیاسی، صنعت خودروسازی رو تصاحب کردن؟!