فوتون C12 EV ؛ اتوبوس برقی درون شهری زامیاد
زامیاد در نمایشگاه حمل و نقل اصفهان از اتوبوس برقی فوتون تحت عنوان C12-EV رونمایی کرد. در ادامه نگاهی به این محصول پاک خواهیم انداخت.
فوتون از جمله برندهای بزرگ و مطرح چینی است که سال هاست در زمینه تولید خودروها و محصولات کار و تجاری دستی بر آتش داشته و محصولات با کیفیتی هم تاکنون تولید کرده است. زامیاد به عنوان شریک تجاری این شرکت محصولات مختلفی را وارد بازار کشورمان کرده و تاکنون توانسته موفقیت های متعددی را کسب کند. در جدیدترین همکاری این دو شرکت اتوبوسی برقی وارد بازار ایران شده که در داخل شهر استفاده شده و یک گزینه عالی برای حمل و نقل عمومی است.
C12-EV نام این اتوبوس برقی جدیدی زامیاد است که در اصل محصول فوتون بوده و به زودی قرار است در شهرهای ایران آن را ببینیم. البته چندی قبل از رونمایی این اتوبوس برقی نسخه دیزلی آن هم توسط زامیاد رونمایی شد تا رقیب سرسختی برای اتوبوس های شهری جدید، آماده عرض اندام باشد. این اتوبوس برقی در صورت توسعه زیرساخت های مورد نیاز قطعا می تواند برای معابر شهری و شهرهای شلوغ گزینه مناسبی باشد.
اتوبوس C12-EV از نظر طراحی کاملا نسبت به نسخه دیزلی ظاهری متفاوت داشته و در نمای جلو چراغ هایی باریک با فرمی جدا از هم دارد. چراغ های دیلایت نیز به صورت نواری زیر چراغ های اصلی تعبیه شده که نسبت به نسخه دیزلی کاملا متفاوت و البته کمی بروز است. نکته مثبتی که در نمای بیرونی این اتوبوس رعایت شده استفاده از تابلوهای LED در بخش های مختلف است تا اطلاعات مختلفی به مسافرین نمایش داده شود.
مشخصات فنی اتوبوس فوتون C12-EV
در بخش فنی اتوبوس C12-EV وارداتی زامیاد همانطور که ابتدای متن اشاره کردیم محصولی تمام برقی بوده و به یک موتور برقی با توان ۱۹۵ اسب بخار و گشتاور ۳۵۰۰ نیوتن متر مجهز شده است. ظرفیت باتری های این اتوبوس شهری جدید زامیاد ۳۸۵ کیلووات ساعت بوده که در صورت شارژ کامل توانایی پیمایش ۲۵۰ کیلومتر را دارد. موقعیت قرارگیری باتری ها نیز هم در محفظه موتور بوده و هم روی سقف اتوبوس که مجموع آنها به عدد ۱۲ میرسد. طبق اعلام زامیاد نیز مدت زمان شارژ این باتری ها ۲ ساعت خواهد بود.
اتوبوس C12-EV زامیاد در بخش سیستم تعلیق نیز در محور جلو از دو بالن و در محور عقب از چهار بالون تشکیل شده که همین مورد سبب می شود تا این اتوبوس برقی امکان زانو زدن را داشته باشد. این آپشن خاص برای زمانی است که افراد مختلف خصوصا سالمندان و افراد ناتوان و یا کم توان بخواهند پیاده و یا سوار شوند. در این حالت ارتفاع اتوبوس از سمت راست حدود ۱۰ سانتی متر کمتر شده تا سطح مقطع آن به زمین تا جای ممکن نزدیک شود.
ظرفیت حمل مسافر این اتوبوس ۳۳ نفر نشسته، ۴ صندلی مخصوص، ۲ صندلی تاشو و ۴۶ نفر ایستاده بوده که در مجموع ۸۵ نفر می باشد. همچنین دوربین های داخلی و بیرونی نیز برای این اتوبوس در نظر گرفته شده تا رانندگی با آن آسان تر شود. در کنار این موارد سیستم پخش صوتی با شش بلندگو، سیستم دریافت خودکار کرایه، سیستم مکان یابی، سه عدد تابلو اعلام مسیر، گرمکن آینه های جانبی به همراه تنظیم برقی، شارژر های USB و یک مانیتور ۷ اینچی نیز از جمله آپشن های این محصول شهری برقی است.
عالی
تو شهر باید پر بشه از این اتوبوس ها … خفه شدیم از آلودگی!!
انشاالله که زودتر وارد حمل و نقل شهری بشود مخصوصا کلان شهر شیراز که واقعا کل اتوبوسهای شهری شیراز فرسوده واز رده خارج هستند اابته اگه تهرونیا بذارن😁