شیشه‌های جلوی خودرو به مانیتور تبدیل می‌شوند؟

نمایشگرهای مدرن هدآپ خودرو
نمایشگرهای مدرن هدآپ خودرو

نمایشگرهای مدرن هدآپ خودرو که اطلاعاتی نظیر سرعت و مسیر را بر روی شیشه جلو نمایش می‌دهند، به رانندگان کمک می‌کنند تا توجه خود را روی جاده حفظ کنند، اما خودروسازان در تلاش‌اند تا اطلاعات بیش‌تری را به صورت ایمن بر روی شیشه جلو ارائه دهند.

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، شرکت فورد در سمپوزیوم و نمایشگاه Vehicle Displays and Interfaces که از ۲۰ تا ۲۱ شهریور در دیترویت برگزار شد، با نمونه اولیه‌ای از شیشه جلو حاضر شد که به لطف فیلم شفاف قادر به نمایش تصاویر هولوگرافیک است.

این فیلم که HoloFlekt نام دارد، توسط شرکت Ceres Holographics توسعه یافته است. این شرکت به تولید فیلم‌های هولوگرافیک نازک برای کاربردهای خودرویی تخصص دارد. فیلم HoloFlekt با پروژکتورهای LED کم‌هزینه که به صورت مخفی در بالای داشبورد نصب شده‌اند کار می‌کند.

شیشه جلو نمونه اولیه فورد برای یک خودرو هیبریدی طراحی شده و اطلاعاتی مانند سرعت، مسیر، وضعیت باتری، نوع منبع انرژی (بنزین یا برق)، اطلاعات تماس‌های جاری و موارد دیگر را نمایش می‌دهد. تصاویر نمایش داده شده بر روی شیشه جلو روشن و واضح است و به گفته Ceres، تمامی نیازهای ایمنی و اپتیکی فورد را برآورده می‌کند و ممکن است راه را برای تولید این فناوری در خودروهای فورد هموار کند. فورد در ارائه اخیر خود اعلام کرد که در حال کار بر روی معرفی این فناوری است، اما زمان‌بندی مشخصی ارائه نکرد.

چندین خودروساز دیگر نیز در حال بررسی این فناوری‌اند. ب‌ام‌و سال گذشته سیستم خود را در کانسپت i Vision Dee به نمایش گذاشت و تأیید کرد که برخی از اشکال این فناوری در خودروهای برقی نسل آینده به نام خانواده Neue Klasse وارد خواهند شد. اولین خودروی برقی Neue Klasse، کراس‌اور کامپکت خواهد بود که در سال ۲۰۲۵ عرضه می‌شود.
آلفونسو آلبایسا، رئیس طراحی نیسان نیز در مصاحبه‌ای در اوایل امسال به Motor Authority گفت که صفحه‌نمایش‌های روی داشبورد در آینده توسط شیشه‌های جلو که قادر به نمایش تمامی اطلاعات هستند، جایگزین خواهند شد.

همچنین، پتنت‌هایی از جنرال موتورز که اوایل امسال منتشر شد، نشان می‌دهند که با بهره‌گیری از یک سیستم خاص این امکان ایجاد می‌شود که اطلاعات را در تمام قسمت‌های صفحه نمایش داده شود. این فناوری ممکن است در مواقعی مانند برجسته کردن شی‌ای که در حال عبور از مسیر خودروست، پیش از این‌که به طور مستقیم در مقابل خودرو قرار گیرد، مفید باشد. این در حالی است که چیزی شبیه به این با میدان دید محدود نمایشگرهای سرآمد کنونی ممکن نیست.

بر این اساس ممکن است در آینده نزدیک شاهد آن باشیم که نقش شیشه‌های جلوی خودرو فراتر از آن‌چه اکنون است برود و کلاسترهای دیجیتال جای خود را به شیشه‌های هدآپ دیسپلی با قابلیت نمایش جدید بدهند، موضوعی که خودروها را یک قدم دیگر به فیلم‌های علمی تخیلی نزدیک می‌کند.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.