تا رنج ۶۰۰ میلیون تومان کدام خودرو خارجی ارزش خرید دارد؟

مزدا 323
مزدا ۳۲۳

خودروهای کارکرده همیشه بخش مهم و بزرگی از بازار کشور را تشکیل داده و بسیاری به سراغ خرید آنها می روند. در این محتوا خواهیم دید چه خودروهایی در این بازه در میان وارداتی ها و یا مونتاژی ها ارزش خرید بالاتری دارند.

آریزو 8 آریزو 8

خودروی کارکرده یا دست دوم به عنوان جایگزینی ارزان قیمت به جای یک خودروی صفر تبدیل به یک بخش مهم در بازار شده، خصوصا حالا که با افزایش شدید قیمت ها بسیاری از مردم توان خرید یک خودروی صفر کیلومتر را نداشته و یا ترجیح می دهند به جای پرداخت رقم یک خودروی صفر به سراغ یک خودروی کارکرده با کیفیت بروند. در این مقاله قصد داریم خودروهایی که ارزش خرید قابل قبولی در بازه ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان را دارند را معرفی کرده و ببینیم چه خودرویی بهترین انتخاب در این بازه قیمتی است. 

های بانک های بانک

با چرخی در آگهی های خودرو در این بازه قیمتی انتخاب های بسیار مختلفی وجود دارد. از کره‌ای های دهه ۸۰ با کیفیت گرفته تا چینی و ایرانی های مختلف جدیدتر و البته با آپشن های بیشتر. هر کدام از این مدل ها مزایا و معایب خاص خود را داشته و صرفا نمی توان گفت کدامیک بهترین است و هر شخص باید بر اساس نیازش انتخابی در میان گزینه های خوب این رده داشته باشد. 

هیوندای ورنا

ورنا جزو کره‌ای های این بازه قیمتی است که البته بیشتر نمونه های دنده‌ای آن در این محدوده به صورت تمیز قابل خریداری است. هیوندای ورنا در واقع همان اکسنت است که اوایل دهه ۸۰ شمسی توسط کرمان موتور مونتاژ و عرضه می شد. کرمانی ها پس از وداعی با شکوه با دوو سیلو به سراغ این سدان کامپکت کره‌ای رفتند و الحق که چه انتخاب خوبی! 

ورنا از سال ۱۳۸۳ وارد خط تولید کرمان موتور شد و در دو نسخه دنده‌ای و اتوماتیک تا سال ۱۳۸۹ در بازار حضور داشت. ورنا اکنون از نظر ظاهری خودرویی نسبتا قدیمی و بسیار ساده است و نمی توان حداقل از این جهت به آن دل خوش کرد. در بخش کابین هم با اینکه فضای جاداری حکم فرما بوده و همچنین متریال به‌ کار رفته در قسمت های مختلف وضعیت قابل قبولی دارند اما همچنان خبری از آپشن خاصی در آن نیست. 

ورنا اما در بخش فنی خودرویی بسیار بی آزار و کم استهلاک است‌ که در صورت نگهداری صحیح رنگ مکانیکی را به این راحتی تا نمی بیند. سواری ورنا بسیار نرم بوده و مختص افرادی است که دنبال یک رانندگی‌ آرام و یکنواخت هستند. تنها نکته منفی که در ورنا دیده می شود عایق بندی نسبتا ضعیف بوده که در دور موتورهای بالا صدا خیلی زیاد به کابین وارد می شود. اما در مجموع یک ورنا اکنون میز با این بودجه ارزش خرید داشته و حداقل خیال خریدار را از داشتن یک خودروی کم آزار آسان می کند. 

کیا ریو 

ریو‌ نیز دیگر کره‌ای با کیفیت این بازه قیمتی است که در اصل با ورنا پسر عمو محسوب می شوند. ریو در ایران از سال ۱۳۸۴ توسط سایپا مونتاژ شد و تا سال ۱۳۹۰ تولیدش ادامه یافت. این کره‌ای بی حاشیه از همان ابتدای عرضه بخاطر قیمت گذاری مناسب و استهلاک پایین تبدیل به خودرویی محبوب شد و همچنان هم بازار نسبتا خوبی دارد. 

ریو از نظر ظاهری مانند بیشتر خودروهای این رنج ظاهر ساده و قدیمی داشته اما باز هم نسبت به بسیاری از محصولات داخلی قطعا سربلندتر است. در بخش کابین هم خبری از جز خاصی نیست اما از نظر فضا ریو در هر دو‌ردیف بسیار خودروی جذابی است. در بخش فنی نیز ریو به یک قلب تپنده ۹۷ اسب بخاری مجهز شده که برایش مناسب به نظر می رسد. لازم به ذکر است که ریو نسخه اتوماتیک هم داشته که تعداد خیلی کمی را شامل می شوند. 

از مزایای این سدان پا به سن گذاشته کره‌ای می توان به استهلاک ‌پایین، مصرف سوخت مناسب، شتاب قابل قبول و فضای جادار اشاره کرد اما در مقابل ایراداتی هم همچون نبود برخی امکانات پایه مانند ترمز ABS و ایربگ در مدل های زیر ۸۹، کوبش زیاد بخاطر کوچک بودن سایز تایرها، کیفیت متوسط متریال داخلی و البته گران بودن برخی قطعات یدکی اشاره کرد. اما در مجموع ریو همچنان یک گزینه مناسب در این محدوده قیمتی بوده و واقعا ارزش خرید دارد. 

برلیانس سری H200

در این رنج قیمتی نماینده کوچک‌تر برلیانس یکی از گزینه های اصلی است. سری H200 برلیانس که شامل نسخه هاچ بک یا همان H220 و نسخه سدان که H230 نام دارند کوچک‌ترین اعضای این برند چینی در ایران هستند که در برهه‌ای نسبتا کوتاه توسط پارس خودرو مونتاژ شدند. این چینی دهه نودی که با خودروهایی چون پژو ۲۰۶، تیبا ۲، ام وی ام ۳۱۵ و حتی کوییک رقیب بوده توانست در زمان عرضه به فروش قابل قبولی دست پیدا کند. 

برلیانس سری H200 از نظر ظاهری و داشبورد نسبت به بسیاری از رقبایش برتری محسوسی دارد اما همچنان بخاطر چینی بودنش بسیاری نمی توانند به آن اعتماد کنند. این خودرو در هر دو نسخه بخاطر ابعاد مناسبش تبدیل به گزینه‌ای مناسب برای رانندگی در شهر شده و همچنین از نظر مصرف سوخت نیز معقول عمل می کند. در مقابل این سری برلیانس پایداری چندان بالایی نداشته و همچنین طبق اعلام برخی کاربران نیز کیفیت مونتاژ و متریال داخلی پایین است. از طرفی با اینکه این خودرو را سایپا و پارس خودرو مونتاژ کرده‌اند اما ممکن است در تامین قطعا برایش دچار مشکل شوید. 

مزدا ۳۲۳

مزدا ۳۲۳ بهترین ژاپنی این بازه قیمتی است که می توان نسخه های تمیز آن را همچنان در بازار پیدا کرد. درست است که نزدیک به دو‌ دهه از عمر این سدان خانوادگی می گذرد اما اگر در شرایط فعلی بازار فردی به دنبال خرید یک خودروی ژاپنی با کیفیت و سواری نرم و بی آزار باشد قطعا مزدا ۳۲۳ آماده خدمت رسانی است. مزدا ۳۲۳ تا قبل از عرضه مزدا ۳ توسط گروه بهمن از اوایل دهه ۸۰ شمسی به بازار در دو نسخه دنده‌ای و اتوماتیک با تیپ های GLX , F و‌ FL (از تیپ ۲ تا تیپ ۵)عرضه شد. 

تیپ های مزدا ۳۲۳ عمدتا در بخش امکانات رفاهی و ایمنی تفاوت داشتند، مثلا تیپ ۲ تنها ترمز های ABS و EBD را داشت اما تیپ ۳ به سانروف هم مجهز شده بود. تیپ ۴ و ۵ هم در واقع همین تیپ ۲ و ۳ هستند که گیربکسشان اتوماتیک است. مزدا ۳۲۳ با دارا بودن یک قلب تپنده ۱.۶ لیتری با قدرت ۱۰۶ اسب بخار و ۱۴۵ نیوتن متر اکنون خودرویی با قدرت معمولی است اما در مقایسه با دیگر محصولات هم قیمتش حرف های زیادی برای زدن دارد. 

مزدا ۳۲۳ مزایایی همچون سواری نرم، بدنه مستحکم، استهلاک پایین و شتاب قابل قبول را دارد و همچنین از نظر ظاهری نیز واقعا نسبت به رقبای هم قیمتش همچنان زیبا و چشم نواز است. اما در مقابل اکنون با گذشت حدود ۲۰ سال ممکن است بسیاری از ۳۲۳ ها در بخش کابین و داشبورد دچار خرابی شده باشند که البته قابل رفع است. یکی دیگر از نقاط ضعف های این سدان ژاپنی عایق بندی کابین بوده که ضعیف است و همچنین قطعات یدکی اصلی این خودرو هم گران قیمت هستند. 

ام وی ام ۱۱۰S

ام وی ام ۱۱۰S نسل جدید خودروی نام آشنای ام وی ام ۱۱۰ یا همان چری QQ بود که توانست به واسطه طراحی پویا و قابل قبول در کنار نکات مثبتی مانند ابعاد فوق العاده جمع و جور و مصرف بسیار پایین مورد استقبال قرار گیرد. با اینکه این محصول چینی دیگر تولید نمی شود اما نمونه‌های کارکرده آن هنوز هم می‌تواند یک گزینه نسبتا بروز و مناسب برای افرادی که در شهر به دنبال خرید یک خودروی جمع و جور، کوچک، کم استهلاک و کم مصرف هستند، باشد. 

ام وی ام ۱۱۰S در بخش فنی اصلا خودروی قدرتمند و قوی نیست ولی با توجه به ابعاد و وزن پایینش پیشرانه ۳ سیلندر ۱ لیتری‌اش جوابگوی نیاز راننده است. بزرگترین مزین این خودرو ابعاد بسیار کوچک و جمع و جور آن بوده که برای رانندگی در شهرهای شلوغ تبدیل به گزینه‌ای بسیار مناسب است. همچنین مصرف سوخت ۱۱۰S دیگر نقطه قوت آن بوده که سبب می شود تا همچنان ارزش خرید داشته باشد. این خودرو در دو تیپ لاکچری و اسپرت اکسلنت به بازار عرضه شد که تنها در بخش امکانات و تزئینات ظاهری با یکدیگر تفاوت دارند. 

ام وی ام ۱۱۰S فرمان نرمی هم داشته و از نظر طراحی هم خودرویی قابل قبول است. ضمن اینکه رقیبی هم در این بازه قیمتی نداشته و همین مورد سبب می شود تا یکه تاز دسته خود باشد. اما در مقابل نکات منفی هم دارد که از جمله آنها می توان به ناکارآمدی فضای صندوق و فضای کوچک کابین اشاره کرد که البته مورپی طبیعی است. اما با توجه به اینکه این خودرو دیگر تولید نمی شود قطعات یدکی آن قیمتی نسبتا بالا داشته و به راحتی هم در برخی شهر ها یافت نمی شود. 

۱ امتیاز از ۱ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.