واردات خودرو به تنهایی نسخه شفابخش بازار نیست

نسخه شفابخش بازار خودرو
نسخه شفابخش بازار خودرو

علیرضا عباسی، نماینده کرج، به خبرنگار اسب بخار گفت: «عده‌ای در کشور سؤال دارند که چرا باید قیمت خودرو تا این اندازه بالا باشد؟ ابتدا باید بگویم که برخی کالاها در مملکت باید کالای مصرفی باشند، اما سال‌هاست تبدیل به کالای سرمایه‌ای شده‌اند که یکی از این کالاها، خودروست.»

آریزو 8 آریزو 8

به گزارش اسب بخار، وی افزود: «وقتی کارکرد یک کالا تغییر پیدا می‌کند، طبیعتاً در بازار آن کالا هم تغییراتی رخ خواهد داد. در حال حاضر، عده‌ای از مردم به جای این که نگاه‌شان به خودرو، کالای مصرفی باشد، به این فکر می‌روند پولی که ذخیره داشتند را تبدیل به یک کالایی کنند که ارزش افزوده داشته باشد تا به نوعی پول‌شان بی‌ارزش نشود. این موضوع فقط در بخش خودرو خلاصه نمی‌شود، یعنی در مسکن، طلا، سکه، ارز و… این روند دنبال شده است و همچنان هم می‌شود.»

های بانک های بانک

عباسی تصریح کرد: «ما در مجلس یازدهم به دلیل این‌که این فضا را بشکنیم، قانون مالیات بر عایدی سرمایه را تصویب کردیم که البته این قانون در خیلی از کشورهای دنیا در حال انجام است. این روند، تنظیم‌گر است، اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.»

نماینده کرج اظهار داشت: «ما باید برای نیاز داخل، افزایش تولید خودرو داشته باشیم و در ادامه، کمبود را از مسیر واردات، رفع کنیم تا تعادل بین عرضه و تقاضا ایجاد شود. این‌که عده‌ای فکر کنند نسخه شفابخش موضوع، تنها واردات خودروست، فهم نادرستی از موضوع است. اگر کل فکر و ذکر ما به واردات خودرو باشد، هزینه ارز سرسام‌آوری برای کشور دارد و بازار ارز را برهم خواهد زد.»

وی یادآور شد: «تولید خودرو در داخل باید به حدی برسد که بسیاری از مردم بتوانند خودروی اقتصادی خود را تهیه کنند. شاید یکی از دلایلی که این اتفاق نیافتاده است عدم‌رقابت باشد، که واردات تا حدی می‌تواند این رویه را تغییر دهد. از طرفی، در به‌کارگیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای بالا بردن تیراژ تولید، ضعیف عمل کردیم.»

عباسی گفت: «وقتی بنزین به قیمت خیلی پایین در اختیار مردم باشد، برای خودروساز هم به صرفه نیست که مجاب بشود تا در موتور خودرو تغییراتی ایجاد کند تا مصرف بنزین آن کاهشی شود. در غرب، انگیزه بالا برای این کار وجود دارد، اما وقتی سوخت در کشور ما در حد رایگان ارائه می‌شود این دغدغه ایجاد نشده است که حالا بیایند برای رفع آن تلاش کنند.»

نماینده کرج در ادامه بیان کرد: «من نظرم افزایش قیمت بنزین نیست، اما باید مصرف بنزین در کشور بهینه شود. ما الگوی مصرف نداریم. در حال حاضر، در کشور ما، عده‌ای بیش از حد از بنزین استفاده می‌کنند و برخی هم هیچ نفعی از آن نمی‌برند. حدود ۲۷ تا ۲۸ میلیون خودرو در کشور داریم و عمده مصرف این خودروها در ۱۰۰ کیلومتر، ۱۰ لیتر است. این در حالی است که بسیاری از خودروها در دیگر نقاط جهان، نیمی از این میزان، بنزین می‌سوزانند.»

وی در پایان خاطرنشان کرد: «افرادی که بیش‌تر از میزان الگوی مصرف، بنزین استفاده می‌کنند باید قیمت واقعی این سرمایه را پرداخت کنند. این روندی که اکنون شاهد آن هستیم، به عدالت شبیه نیست. از سوی دیگر، در دولت‌های نهم و دهم، میزان تیراژ خودرو به یک میلیون سیصد هزار در سال رسید، اما در پایان دولت دوازدهم، این میزان به چهارصد هزار در سال کاهش پیدا کرد. پس باید عرضه را با تقاضا، هماهنگ کرد، وگرنه واردات خودرو هم به تنهایی جواب‌گو نیست، چون زمانی که مردم قدرت خرید پراید ۳۰۰ میلیونی را ندارند، آن‌گاه می‌توانند خودروی ۸۰۰ میلیونی خارجی را بخرند؟»

مصاحبه‌کننده: محمد آیتی

۵ امتیاز از ۲ رای

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.