تنظیم بازار خودرو با انتظار خودروهای دست دوم
با توجه به رکود حاکم بر بازار خودرو به نظر می رسد متولیان و در کل حکمرانی اقتصادی کشور به یک فرمول جدید دست پیدا کرده اند. فرمولی که از سال گذشته با آن آشنا شده و تا امروز نیز جواب گرفته اند؛ تنظیم بازار خودرو با انتظار خودروهای دست دوم.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، هر چند تلنگر و انتقاد رئیس مجلس نسبت به عدم واردات خودروهای دست دوم به مزاج خیلی ها سازگارآمده است، اما به نظر می رسد نه تنها دولت، بلکه خود مجلس هم دلیل اصلی آن را فراموش کرده اند.
شاید از منظر بسیاری تخصیص ۸ میلیارد دلار ارز برای واردات قطعه در قیاس با ارز تخصیص یافته به واردات رقمی ناچیز و حتا بی عدالتی و بی انصافی تلقی شود. از نظر این بخش از منتقدان، چرا هزینه اشتغال شاغلان در صنعت خودروسازی، آن هم با این کارنامه مردود، باید از جیب مردم و منابع ملی پرداخت شود؟ چرا باید محصولاتی تولید شود که نه تنها کیفیت ندارند، بلکه امنیت هم ندارند و در عین حال با قیمت هایی بسیار بالاتر از آنچه باید فروخته می شود؟ چرا باید قطعات بی کیفیت تولید و از آن مهم تر چرا از آنها در خطوط تولید استفاده می شود؟
در مقابل، کسی نمی پرسد چرا و به چه علت صنعت خودروسازی کشور به این روز افتاده است؟ کسی پیگیر چرایی افزایش شدید قیمت ارز و هجوم دلالان آماتور و حرفه ای به بازار خودرو نمی شود؟ کسی نمی پرسد که با گذشت بیش از ۵۰ سال از عمر خودروسازی در کشور، چرا همچنان خودروساز نشده ایم و گرفتار چین شده ایم؟
با این حال تا کمی اعتراض ها افزایش پیدا می کند به نظر می رسد فرصت مناسبی برای عرض اندام پیدا می شود و زمان مناسب برای دلسوز نشان دادن پیدا می شود. در همین حال، واردات خودروهای دست دوم برای بخشی از بدنه حاکمیت به یک ابزار تبدیل شده است. آیا این افراد دلیل کمبود منابع ارزی را نمی دانند؟ آیا برای برطرف کردن و پیدا کردن راه چاره، اقدامی صورت داده اند؟ آیا اصلاً به فکرشان خطور نکرده است که با کاهش تعرفه واردات می توان به اهداف واقعی دست پیدا کرد؟
بنابراین در شرایط فعلی با توجه به رفتار حکمرانی اقتصادی و عدم تحرک و نشانه ای آشکار درباره خصوصی سازی و خروج دولت از این صنعت به نظر می رسد در شرایط فعلی و افزایش آرام و بی سر و صدای ارزاق عمومی، کرایه خانه ها و افزایش هزینه معیشت و کاهش درآمد، خودرو به ابزار خوبی برای فریب افکار عمومی بدل شده است.
به بیان ساده تر، افرادی نسبت به وضعیت موجود بازار خودرو معترض هستند که خود بخشی از بهوجودآوردگان آن به شمار می آیند. اما در هر صورت واردات خودروهای دست دوم فعلاً در نقش تنظیم کننده بازار عمل می کند و به رغم افزایش قیمت کارخانه ای و همچنین قیمت های بازار، مانع از شکل گیری موج جدید شده است.
انتظار درمانی!
واردات دست دوم انجام نمیشه دلیلشم واضح قانون نانوشته هیچ کسی حق نداره با شرکت های لگن ساز مافیایی داخلی رقابت کن مثلا ری را اومد به هفته نکشید همه مونتاژی هم قیمت کشیدن بالا تارا و شاهین شدن ۸۰۰ تومن درجا مدیران خودرو گرون کرد پس در نیجه الان زیر یک میلیارد دست لگن ساز داخلی بالای یک میلیارد تا ۲.۵ میلیارد دست مونتاژ کار چینی فروش بالای اونم دست وارد کننده پس اینجا قرار رقابت کجا باش بالای ۱۵۰۰ که عملا فقط قشر مرفه منتفع میشن اگه قرار واقعا تغییرات ایجاد بشه باید ایران خودرو سایپا ادغام بشن نیروی مازاد تعدیل بش بهره وری افزایش پیدا کن و قیمت تمام شده بیاد پایین مثلا یه تارا یا شاهین با تیراژ بالا و موتور ec5 باید ۵۰۰ میلیون باش نه یک میلیارد
چوپانی این گله به گرگان بسپردند
چطور که چهارمیلیارد یور برا چای دبش هس برا واردات نیس
ای کاش در دیزی ما باز نمیموند یا کاش در این گربه کنی شرم وحیا بود
یک عرضه خودرو بیشتر میشه
دو ایا خودرو مث دنا پارس و خودرو های ساخت داخل که بالای ۸۰۰ میلیون قیمت دارن رو مقایسه کردین با خودرو های خارجی تو امارات مثلا سوناتا کمری اف جی کروز و خیلی خودرو هایی که تو امارات با دلار ۷۰ هزارتومنی باز ۴۰۰ میلیون قیمت دارن
خب ۱۵ درصد گمرک بزا روش بعد سود وارد کننده و هزینه های دیگه باز تمام شدش کمتر از خودرو یی مث دنا میشه
سه قیمت داخل مناطق ازاد خودمونو سرچ کن سانتافه ۱۰۱۸ یکو هشتصد فروخته میشه پلاک اروند بعد پلاک ملیش ۶ میلیارد پولشه
از یه بچه هم بپرسی میفهمه خودرو خارجز بیاد کسی داخلی نمخره
چهار ایا میدونید چقد تو مصرف سوخت صرفه جویی میشه
پنج ایا میدانید سالی ۱۲ میلیارد به محیط زیست اسیب میزنه دود خودرو های داخلی
شش ایا میدانید سالی ۲۰ هزار نفر به خاطر نداشتن ایمنی خودرو های داخلی کشته میدن بماند چند برابر زخمی و قطع عضو میشن
صحبت زیاده ولی رشوه گرفتن دهن همرو بسته یا بر خلاف عمل میکنن
کدام خودرو داخلی..۹۰ درصد قطعات خودرو داخلی از چین وارد میشه ..ایران خودرو و سایپا فقط مونتاژ میکنن ..
خون مردم همیشه در شیشه است!
چطوریه که میلیاردها دلار برای تامین جنگ کشورهای زالوصفت و همچنین برای پروردن اتباع بیگانه و تحصیل و درمانشون در ایران دارید ولی برای رفاه ایرانیان ارز ندارید؟
رقابت لاکچریهای چینی با لاکچریهای کره و اروپایی! واردات خودروهای کارکرده ، تنها رقابت در رده قیمتی بالای ۱ میلیارد تومن خواهد بود . عده ای پولدار هستند که دوست دارن ، شاسی بلند های اروپایی و کره ای و ژاپنی سوار بشن و از چینی ها خسته شدن ! عمده ملت ایران ، در جست و جوب یک خودرو اقتصادی ارزان بودند که با تصویب افزایش قیمت خودرو ، عملا دیگه خودرو ارزان نداریم . حالا اگه رنج قیمتی ۴۰۰ تا ۶۰۰ رو مثلا ارزان در نظر بگیریم! تنها چند خودرو از کویک تا اطلس و ساینا تو این بازه هستند . مسلما ایران خودرو و سایپا اجازه نمیدن خودرویی ارزانتر از ۴۲۰ میلیون وارد بشه. اما کاش لااقل وارد کنندگان خودروهای کارکرده، خودروهای اقتصادی وارد می کردند که در بازه قیمتی ۴۰۰ میلیون بود . با توجه به قیمت گذاری دستوری و ورود خودروهای کارکرده بالای ۱ میلیاردی ، عملا شاهد رقابت در سطح میلیاردی ها خواهیم بود و این یعنی ، هیچ امیدی به اقشار کم درآمد کشور نیست . وگرنه همین وارد کنندگان خودروهای کارکرده و حتی نو ، می توانستند خودروهای ارزان و اقتصادی که بی شمار هستند رو وارد کنند ، شبیه اینه که دولت بگه ، برای تامین مواد غذایی مورد نیاز که کمبود هست ، به جای گوشت منجمد ارزان ، گوشت بلدرچین ارگانیک و خاویار و بادام هندی وارد می کنه ! کاملا مشخصه ، این ها توجهی به مردم عادی ندارن و فقط کسب سود میلیاردی مد نظر هست . مردم عادی و کارگر و کارمند ساده ، هیچ امیدی ندارن و با واردات خودروهای کارکرده گران قیمت ، حتی قسمتی از دارایی اونها به صورت بودجه دولتی در جهت تامین منافع قشر غنی قرار میگیره. اگر چنین نیست ، چرا خودروهای کارکرده اقتصادی و ارزان که عموم بتوانند بخرن ، وارد نمیشه ؟ خود کشور های چین ، ژاپن ، هند و اروپا، پر است از خودروهای ارزان و اقتصادی که چه در قالب خودرو صفر و چه کارکرده وارد بشن ، باز مردم توان خرید اونها رو تا حدودی دارن ، در عوض دولت و خودروسازان ، تنها به فکر پولداران و بس