
افزایش درآمد دولت از جیب مردم با خودروهای وارداتی

به گفته نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴، تغییر مصوبه مجلس از سوی مجمع تشخصیص مصلحت نظام، درآمدهای دولت را از محل واردات خودرو ۲۸ همت بیشتر خواهد کرد. به بیان ساده تر، این تصمیم منجر به افزایش درآمد دولت از جیب مردم با خودروهای وارداتی می شود. آیا از این تغییر، قیمت خودروهای بازار کاهش پیدا خواهد کرد؟


به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، با توجه به ورود مجمع تشخیص مصلحت نظام و تغییر مصوبه مجلس مبنی بر کاهش سقف ارزی و بازگشت تعرفه به ۱۰۰ درصد به نظر می رسد که به این زودی ها نباید به دنبال کاهش قیمت خودروهای بازار بود.
سوءاستفاده از یک ممنوعیت پنجساله
هر چند افزایش تعرفه ها از زمان از سرگیری مجدد واردات بعد از ۵ سال به محل بحث و جدال بدل شده بود، با این حال، ممنوعیت و محرومیت پنجساله و نارضایتی شدید از محصولات تولید داخل و خسته بودن مردم از خودروهای چینی، جایی برای پرداختن به تعرفه های افزایش یافته باقی نگذاشته بود. اما مسیری که دولت سیزدهم و در ادامه دولت چهاردهم در خصوص واردات خودرو در نظر گرفته است، چیزی جز سوءاستفاده از یک ممنوعیت پنجساله نمی تواند باشد.
بازگشت تعرفه با درآمد ۲۸ همتی
در این میان رد نظر مجلس در خصوص افزایش سقف ارزی و کاهش تعرفه، منجر به افزایش ۲۸ همتی درآمد دولت در بودجه سال ۱۴۰۴ خواهد شد.
مجمع تشخیص مصلحت نظام نباید ورود میکرد
در همین زمینه نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه در خصوص افزایش تعرفه و کاهش سقف واردات از ۳.۳ میلیارد دلار مورد تعیین مجلس به ۲ میلیارد تومان مورد نظر دولت در مجمع تشخیص مصلحت نظام می گوید: «نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد ایرادی بود که از سوی هیئت عالی نظارت گرفته شده بود. این ایراد تنها در خصوص رقم بود، یعنی رقم سه میلیارد و سیصد میلیون یورو که هیئت عالی نظارت معتقد بود این رقم زیاد است و ممکن است در شرایط فعلی برای تأمین سایر نیازهای ارزی کشور مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین، این رقم را مغایر با یکی دو مورد از سیاستهای کلی تشخیص داده و به مجمع ارجاع داد، اما در مورد میزان تعرفه، نه هیئت عالی نظارت و نه شورای نگهبان در دورهای قبل ایرادی نگرفته بودند و هیچ ابهامی وجود نداشت.»
محسن زنگنه تأکید می کند که مجمع تشخیص مصلحت نظام نباید به تغییر مصوبه مجلس ورود میکرد، چراکه هیچ ایرادی بر آن گرفته نشده بود. به گفته وی: «براساس قانون، هیئت عالی نظارت ایراد میگیرد و شورای نگهبان آن را در اختیار مجلس قرار میدهد. اگر مجلس بر نظر قبلی خود اصرار کند، شورای نگهبان موضوع را به مجمع ارجاع میدهد. بنابراین، مجمع صلاحیت ورود به مواردی را دارد که شورای نگهبان و هیئت عالی نظارت از طریق شورای نگهبان به مجلس اعلام کردهاند. اگر شورای نگهبان مصوبه مجلس را اصراری بداند و مجلس تغییری در آن ایجاد نکند و بر مصوبه خود اصرار کند، در این صورت موضوع به مجمع بازگردانده میشود تا بررسی شود که آیا این موضوع غیرقانونی است یا خیر.»
وارداتی که بیشتر به نفع دولت است تا مردم
در این میان به نظر می رسد این گونه واردات خودرو با توجه به برنامه های درآمدی بیشتر به نفع دولت باشد تا مردم. ضمن اینکه تمام آنچه به عنوان مزایای از سرگیری واردات تا امروز عنوان شده، هیچ کدام محقق نشده است؛ افزایش رقابت، کاهش قیمت و افزایش کیفیت.
تنها تفاوت افزایش درآمدهای دولت از جیب مردم است که با تعرفه های بالا به دست می آید. تعرفه هایی که در دولت سیزدهم تعریف و اجرایی شد. با اعتراض پزشکیان در مناظرات همراه شد، اما نه تنها کاهش نیافت بلکه بیشتر هم شد.
دولت وقتی میخواد بکنه ۱۰۰ درصد، لابی میکنه کار رو درمیاره برای خودش
مگه در ایران دولت هم داریم!!؟
فقط یک مترسک گذاشتن جلو که فحش بخوره بقیه هم به دزدی شون برسند
۴۶ سال ملت رو مسخره خودشان کردند ولی دیگه ملت و حتی اروپا و آمریکا هم فهمیدن اصلاح و اصولگرا بازی با کلماته همه شان سروته یک کرباسند
اعتراض پزشکیان فقط برای حفظ ظاهر قضیه میباشد وگرنه همه اینها از یک کاسه آب میخوانند و فکر نمیکنند که شاید دهن فرد قبلی آلوده و بیمار بوده یا نه .دعوای آنها بخاطر زودتر خالی کردن جیب ملت است . میگویند وقت تنگ است باید زودتر اقدام کنیم تا موردی پیش نیامده .