خواسته ساده بازار خودرو ؛ حذف قیمت گذاری دستوری
مشکلات خرد و کلان خودرویی کشور از حد شمارش گذشته است. هر بار که دولتی جدید می آید، در کنار تمام شعارها با یک خواسته ساده بازار خودرو، حذف قیمت گذاری دستوری، مواجه می شود. با توجه به وضعیت فعلی آیا دولت جدید می تواند این خواسته را برآورده کند؟
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، بازار خودروی کشور در سال های اخیر با چالش های زیادی روبهرو بوده و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده است. هر چند بسیاری تحریم ها را دور اول و دوم را بانی وضع موجود می دانند، اما آیا واقعاً می توان تمام مشکلات و چالش ها را به تحریم ها گره زد؟ آیا می توان برای همیشه به منظور سرپوش گذاشتن بر اشتباه ها از این واژه و تأکید بر اثرات آن استفاده کرد؟ آیا تحریم ها روی دیگر سکه مافیای خودرویی کشور نیست؟
حکمرانی اقتصادی کشور به رغم تغییر دولت ها، وزار، مدیران ارشد وزارت صمت و مدیران عامل خودروسازان بزرگ کشور و عوض شدن برخی قوانین و دستورالعمل ها مانع از توسعه این صنعت و حرکت در مسیر پیشرفت شده است، اما هر بار که فشارها و اعتراض ها بیشتر می شود، از یک سو، به دلیل تسلط بر این صنعت مانع از اعتراض رسمی و عمومی خودروسازان می شوند و از سوی دیگر، همیشه ناتوانی و نارکارآمدی خود را پشت تحریم ها و مافیا پنهان می کنند.
این در حالی است که همیشه دولت ها شعار طرفداری از بخش خصوصی را سرداده اند، اما در عمل هیچ حرکت خاصی انجام نداده و در بر همان پاشنه قدیمی چرخیده است. البته نمی توان از تأثیر شدید و سنگین تحریم ها بی تفاوت گذشت. با این حال نباید تمام مشکلات امروز این صنعت را به تحریم ها گره زد.
در اصل پیش از هر نکته و کندوکاوی باید دید چرا تاکنون خود دولتمردان پیش از توسل به مافیا و فشارهای بین المللی، سری به خود و ناتوانی در بازگشت از این نوع تصمیمات نمی زنند؟
با توجه به زیان انباشته بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی و بدهی بیش از ۲۰۰ میلیارد به سیستم بانکی و زنجیره تأمین، زمان آن نرسیده است که به اشتباه های مکرر و مصرانه خود پی ببرند؟
آیا هدف و خواسته آن ها از اجرایی کردن قیمت گذاری دستوری واقعاً به نفع مردم بوده است یا مردم از نظر آنان تعریف دیگری دارد؟ آیا با ادامه و تأکید بر قیمت گذاری دستوری و طیفی که از راه بهره مند شده است، نباید در تعریف و مردم شناسی حکمرانی اقتصادی کشور شک و تردید کرد؟
در این میان هر چند با وضعیت موجود نتوان امیدی به عبور از اقتصاددستوری در این صنعت داشت، اما بد نیست که دولت جدید اثرات این نوع تصمیمات را بررسی کند و ببیند چه بخش، گروه و افرادی از قیمت گذاری دستوری منتفع شده اند. بنابراین شاید اگر صلاح دیدند بد نباشد به خواسته ساده بازار خودرو، حذف قیمت گذاری دستوری هم فکر کنند. البته اگر بلد باشند و بدانند به چه موضوعی فکر می کنند!
هر جور حساب میکنم این خواسته ساده خودروسازه نه ملت مصرف کننده
تا وقتی بازار انحصاری هست با قیمت ها هم دستوری باش هر وقت بازار آزاد شد قیمت هم آزاد باش
تولید کننده داخلی داره از کارگر با حقوق ماهی ۲۰۰ دلار و یارانه پنهان گاز و … استفاده می کنه ، چرا قیمتش باید به نرخ جهانی باشه
شاید هر وقت بازار آزاد شد و هزینه گمرک برداشته شد
دوست عزیز مشکل زیاندهی ایران خودرو و سایپا سوء مدیریت ، ریخت و پاشها ، حواله های پرسنلی و … هست و تا وقتی که واردات آزاد صورت نگیره بازار انحصاریه و قیمت گذاری باید دستوری باشه
در کنارش واردات هم با تعرفه مناسب ،خواسته ملت هست ، چه تاسف بار و رقت انگیز!! خودروسازان ، میخوان قیمت ها رو ببرن بالا ، از اون طرف هم تولید نکنند ، در چند سال اخیر چقدر خودرو تحویل دادید ، اونایی هم که دادید دست دلال ها هستند و اونها هم که باز قیمت رو می کشند بالا. خودروسازانی که خودرو نمی سازند ،خواهان افزایش قیمت چه چیزی هستند؟! همین الان هم ایران خودرو ارزان ترین محصولش چیه ؟ یا سایپا ؟ اونم اگه با هزار دنگ و فنگ و بلاک کردن پول مردم ، معلوم نیست چی و می و چی تحویل میدن ، اونم اگه فروشی باشه! مردم مگه چقدر درآمد دارند ، خودرو نسازی ها هم یا وجود نساختن خودرو ، رو به اشرافیت کردند ، دیگه اقشار کم درآمد ، در حکم نبود هستند . چند تا خودرو ارزون بود که تولیدش رو به بهانه استاندارد اروپایی!!! متوقف کردید و دو سه تا کلمه توربو و پلاس و .. روی هر خودرو میارید و قیمتش رو دو برابر می کنید . الان با همین قیمت شاید پژو پارس و رانا پلاس!!! و سمند ، ارزانترین خودروهای ایران خودرو هستند ، البته اگه بفروشند ، همینش هم کسی نمیتونه بخره !! آخرش هم گیر دلال ها می افته ! هر کسی هم چیزی میگه ، میگن ، حمایت از کارگر ایرانی !! حمایت از تولید ملی!!! بیچاره کارگر ، تولید کجا بود که ملی هم باشه ، مگه فروشی هست ؟ میگید ضرر می کنید ! خوب ببندید برید ، به خدا ما نمیخواهیم ضرر کنید ، ازقدیم گفتند ، قدرت ، فساد اوره و خودرو نسازان اونقدر قوی و بی باک شدند که کسی زورش نمیرسه . ظاهراً دیگه اقشار کم درآمد جایی در این زمین بازی خودرو سازان ندارند ، اگه گرون می کنید ، لااقل چند تا خودرو ارزون هم بسازید تا لااقل قشر کم درآمد هم انگیزه ای داشته باشند ، به خدا کار بدیه ، چرا فقط رویاهای قشر پردرآمد رو محقق می کنید ، دیگه ما که کاری ازمون ساخته نیست ، ولی لااقل ایران خودرو و سایپای عزیز ، یه چیزی بساز بتونیم بخریم ، مثل پراید مثل پژو روآ ، به فکر قشر کم درآمد هم باشید . زیاد برید بالا ، سقوط حتمیه ها
شما تصور کنید در شرایط اجبار فعلی ونداشتن حق انتخاب وکیفیت افتضاح چهار چرخ های داخلی ومونتاژی های چینی وفروش قطره چکانی دست مافیا رو برای بریدن بیشتر گوش مردم باز بگذارند همین الان چهار چرخ های مذکور به چند برابر قیمت واقعی به مردم قالب میکنند حذف قیمت گذاری دستوری باید در شرایط رقابتی و ازادی واردات صورت گیرد نه در شرایط اجبار فعلی که همه بازار خودرو تحت کنترل مافیا خودروست
خواسته بازار یا خواسته خودرو سازان و مونتاژکاران؟!!!
بله اگه دیوار تعرفه برداشته بشه و واردات خودرو آسان و ارزان بشه اونوقت قیمت های دستوری برداشته بشه هم به نفع مصرف کننده هست و هم تولید کننده یا مونتاژکار خودروهای باکیفیت و به روز نه تولید کنندگان لگن های متحرک به قیمت خودروهای ۲۰۲۶
انگار سفارش این مطلب از خودروسازان گرفته شده و این هم رسانه خودروسازان هست
وگرنه این تیتر میشد:
خواسته ساده خودروسازان، حذف قیمت گذاری دستوری
یا خواسته ساده مردم، آزادسازی واردات با تعرفه مناسب و حذف قیمت گذاری دستوری
همه مردم حاضر هستند قیمت خودروها و یا به عبارتی لگن های تولید داخل آزاد شود ولی واردات خودرو نیز آزاد و بدون هر گونه قید و شرط و محدودیت باشد و با تعرفه صفر درصد باشد. ولی متاسفانه مافیای خودرو هم از آخور میخواهند بخورند و هم از توبره.
سلام. حتما قیمت گذاری دستوری حذف شود. و حتما واردات با تعرفه صفر هم آزاد شود.