حضور کروز در هیئت مدیره ایران خودرو غیر قانونی شد

هر چند هنوز نتیجه جلسه امروز، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳، هیئت تجدید نظر شورای رقابت در خصوص تعیین تکلیف کروز مبنی برداشتن عضو مدیریت در هیئت مدیره ایران خودرو به صورت رسمی اعلام نشده است، اما براساس شنیده ها، حضور کروز در هیئت مدیره ایران خودرو غیرقانونی شد.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، جلسه هیئت تجدید نظر شورای رقابت در خصوص تعیین تکلیف حضور و یا عدم حضور نمایندگان کروز در هیئت مدیره ایران خودرو برگزار شد.
البته هنوز نتیجه این جلسه به صورت رسمی اعلام نشده است، اما بنا بر شنیده ها، پیرو تصمیم این شورا، حضور نمایندگان کروز در هیئت مدیره ایران خودرو غیرقانونی تشخیص داده شده است.
آغاز ماجرا کروز و ایران خودرو
شورای رقابت در اسفند ۱۴۰۱، پیرو شکایت ایران خودرو از شرکت کروز با موضوع عضویت شرکتهای قطعهسازی در هیئت مدیره ایران خودرو (که دو زیرمجموعه از شرکت کروز شامل شرکت تدبیر سرمایه آراد و پویا نمایان رستا در هیئت مدیره ایران خودرو هستند) با توجه به آثاری که اینگونه سهامداری در ایجاد اخلال در رقابت در حوزه تأمین قطعات دارد، اعلام کرد که عضویت یک قطعهساز در هیئت مدیره ایران خودرو به معنای دسترسی به تمام اطلاعات شرکت بالادستی (خودروساز) است و رانت اطلاعات برای شرکت قطعهسازی کروز و زیرمجموعه آن را مهیا میسازد.
در نتیجه، شورای رقابت براساس فصل نهم قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، دستور به واگذاری سهام شرکت ایران خودرو توسط سهامداران مزبور صادر کرد تا حدی که دیگر عضو هیئت مدیره نداشته باشند.
پس از صدور رأی اولیه، شرکت کروز به رأی صادره اعتراض کرد و توانست در هیئت تجدیدنظر شورای رقابت، رأی را به نفع خود تغییر دهد.
پس از این تغییر رأی، ایران خودرو اعتراض خود را به دیوان عدالت اداری برد و دیوان پس از بررسی، حکم بر لزوم بررسی مجدد پرونده توسط هیئت تجدیدنظر صادر کرد و به این هیئت دو ماه مهلت داد تا رأی جدیدی صادر کند.
در همین زمینه علی خضریان، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس طبق گفته نماینده مردم تهران در مجلس، هیئت تجدیدنظر شورای رقابت، موضوع غیرقانونی بودن حضور شرکت کروز در هیئت مدیره ایران خودرو را تأیید کرد.
نتیجه جلسه هیئت تجدید نظر شورای رقابت
اکنون پس از گذشت ۴ ماه از مهلت زمان قانونی، سرانجام امروز این جلسه برگزار شد. البته همانطور که اشاره شد، نتیجه جلسه هیئت تجدیدنظر شورای رقابت هنوز رسماً اعلام نشده است، اما یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای این خبر را تأیید و اعلام کرده است: «هیئت تجدیدنظر شورای رقابت امروز (دوشنبه ۱۵ بهمن ماه) برگزار شد و الحمدالله دغدغه قاطبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر عدم اهلیت شرکت کروز لحاظ و غیرقانونی بودن حضور شرکت کروز در هیئت مدیره ایران خودرو تأیید شد.»
واکنش کروز
در این شرایط هنوز شرکت با توجه به اینکه به صورت قطعی و علنی نتیجه این نشست اعلام نشده، واکنشی نداشته است، اما با توجه به میزان سهامی که از ایران خودرو در اختیار دارد، می تواند نقش بسیار مهمی در انتخاب مدیرعامل آینده این شرکت داشته باشد.
بنابراین مجمع فوق العاده سهامداران ایران خودرو را که روز ۱۷ بهمن ماه جاری برگزارمی شود باید یکی از حساس ترین مجامع سال های اخیر صنعت خودروسازی کشور دانست.
ازیک سو دولت مصمم به واگذاری و نحوه انتقال نیز مشخص شده است، اما از سوی دیگر، سهام دار عمده این شرکت نمی تواند نماینده ای در هیئت مدیره ایران خودرو داشته باشد.





کروز شاید از معدود شرکت هایی بوده که بدون اینکه بخواد مداوم ناله کنه از تحریم ، کار خودشو انجام داده و پیشرفت کرده و مدیریت درست داشته ، احتمال خیلی زیاد هم تو مدیریت ایران خودرو موفق میشه و در طولانی مدت یه جایگاه مناسب میتونه برای شرکت کسب کنه به دلایل منطقی که قطعه سازه و میفهمه اجزا و نحوه بالا بردن سرعت چرخه تأمین رو ، پارتنر های خارجی خوبی داشته ، کروز با سابقه مدیریت گروه بهمن و صف تقاضا برای محصولات اش نشون داده موفق بوده که محصول با کیفیت قابل قبول حتی چینی تولید کنه
همینطور پشتوانه خط تولید موتوری که بهمن زیرمجموعه گروه کروز تأسیس کرده خودش جز به روز ترین خط های موجود کشوره که خودش یک پتانسیل بزرگه
تو این سال ها که نتونستن با مدیریت دولتی کاری به جایی ببرن ، این هیاهو و غوغا هم فقط برای اینه که خدایی نکرده دست شون از این آشفته بازار که با رانت دارن حسابی ازش سود میبرن کوتاه نشه ! چون وقتی که بهمن رو کروز خرید که کسی حرفی نزد !
همیشه فقط شعار خصوصی سازی میدن الان که کروز میخواد مدیریت کنه شرکتی که سهام اش رو خریده حالا داستان راه انداختن ..
بیشتر سهام ایران خودرو مال شرکت کروزه، تا چند سال دیگه کروز قادره کل ایران خودرو رو بخره و خصوصی کنه. اون وقت چرا دارن الکی دست و پا میزنن تا کروز رو از هیئت مدیره حذف کنن؟ در نهایت که کروز صاحب ایران خودرو میشه.